Featured Βλαστίζουν οι σπόροι του μείγματος που ταΐζετε στα πουλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όπως καλό είναι να μην μπερδεύονται στη συζήτηση οι ειδικοί σπόροι που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία φύτρων γιατί αποκτούμε λάθος εντυπώσεις κι αυτό δεν το θέλουμε.
Κάποτε κάποιος είπε "Κάθε αλήθεια είναι απλή".
Για να απαντήσει ο μέγας μουστάκιας "Αυτό δεν είναι ένα σύνθετο ψέμα;".

Οπότε κ. Γιάννη μια και δεν θέλουμε λάθος εντυπώσεις, καλό είναι να μη χρησιμοποιείται μια ήδη διαμορφωμένη εντύπωση για το τι συναστά ένα σπόρο ειδικό για φύτρα, σαν διαχειριστική προτροπή σε αυτή την συζήτηση.
 
Αυτή τη συζήτηση στα καγκουρό, όχι εδώ. Μην συνεχίζετε εδώ.
 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Μεγάλη διάρκεια, φρεσκάδα, καθαριότητα, καλή τιμή…
Τα τεστ βλαστικότητας δεν τα θεωρώ ασφαλή.
Τα μείγματα σπόρων δεν βγαίνουν από το εργοστάσιο, βγαίνουν από το χωράφι συνεπώς η ‘’ποιότητα’’ τους δεν είναι σταθερή σε κάθε σοδειά και σε κάθε συσκευασία της ίδιας εταιρίας.
Οι σοδιές μπορούν να είναι από οπουδήποτε στον κόσμο.
Η καθαριότητα τους είναι σχετική επίσης. Πρόσφατα άνοιξα 20κιλο για εξωτικά, γνωστής εταιρίας, και είχε μέσα καλαμπόκι για κότες (το οποίο μπλόκαρε τις αυτόματες ταΐστρες).
Άλλης γνωστής εταιρίας το 20κιλο είναι σε διάφανη πλαστική συσκευασία. Οι σπόροι είναι εκτεθειμένοι στο φως. Δεν χρειάζεται να πω τι συμβαίνει αν το σακί ξεχαστεί για 10 λεπτά στον ήλιο.

Προσωπικά δεν είμαι πιστός σε καμία εταιρία και αλλάζω συχνά τα μείγματα, πολλές φορές τα ανακατεύω (πριν τελειώσει το παλιό με το καινούριο).
Θεωρώ σημαντικό η τροφή να είναι αποδεκτή από τα πουλιά, να την καταναλώνουν και να μην έχει σκόνη.
 
Back
Top