Φροντίδα Βοήθεια για εξημέρωση άγριου κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μπορείς πρώτα να τους το αφήσεις στην ταϊστρα τους(και εσύ να βγεις από το δωμάτιο) να το φάνε μία φορά για να το συνηθίσουν και να δεις αν τους αρέσει και μετά μισό στο κλουβί και μισό έξω.
 
@Kleos Το να αμολήσεις μέσα σε ένα δωμάτιο μη εξημερωμένα πουλιά είναι η μέθοδος για να φοβηθούν πολύ και να δυσκολευτείς 10 φορές παραπάνω να τα πλησιάσεις. Επίσης 2 πουλιά εξημερώνονται πολύ πιο δύσκολα (σχεδόν απίθανο) απο το ένα.

Τελείως φιλικά και χωρίς την πρόθεση κριτικής, το πας λάθος το θέμα με τα πουλιά. Με τις κίνησεις σου δείχνεις να μην καταλαβαίνεις καθόλου το πως λειτουργούν. Ξεκινάς λάθος παίρνοντας άγρια πουλιά και με την βιασύνη σου τα τρομάζεις περισσότερο. Νομίζω σου προτείναμε απο το ρίνγκνεκ ακόμη που σκεφτόσουν να επιστρέψεις να πάρεις ένα ήμερο πουλί ταϊσμένο στο χέρι. Αφού δεν έχεις εμπειρία καλό είναι να ρωτάς στο φόρουμ πριν κάνεις το παραμικρό αν θέλεις να ελπίζεις να εξημερωθούν. 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος ναι έχεις δίκιο, έπρεπε να είχα πάρει ήμερο αλλά από τη μια το κοκατιλ το είχα πάρει πριν 3 μήνες κάπου από εκείνους τους εισαγωγείς στην Καλλιθέα που είχα αναφέρει, και τότε είχα πολύ λίγες γνώσεις στο θέμα αυτό δεν ήξερα καν για ημερα και άγρια, από την άλλη οι εκτροφείς απειροελάχιστοι και αρκετά μακριά.. Έγινε το λάθος θα προσπαθήσω να τα κάνω να αισθάνονται καλύτερα μαζί μου τους πήρα κεχρί σήμερα κιόλας αλλά τίποτα. Τέλος πάντων, να ρωτήσω, όταν παίρνεις ταισμενο στο χέρι, μπορείς να επιλέξεις και απογαλακτισμενο η μονο μωρό όπου να συνεχίζεις εσύ ο ίδιος να του δίνεις τη κρέμα;
 
Τέλος πάντων, να ρωτήσω, όταν παίρνεις ταισμενο στο χέρι, μπορείς να επιλέξεις και απογαλακτισμενο η μονο μωρό όπου να συνεχίζεις εσύ ο ίδιος να του δίνεις τη κρέμα;
Μπορείς να επιλέξεις αυτό που θέλεις και η σωστή πρακτική είναι το να πάρεις ήδη απογαλακτισμένο πουλάκι. Οι εκτροφείς (μαζί και οι ερασιτέχνες) είναι άπειροι κι όχι απειροελάχιστοι ειδικά για κοκατίλ. Θεωρώ πως γενικά βιάζεσαι και δεν προγραμματίζεσαι σωστά για την απόκτηση ενός πουλιού. Το α και το ω με τα πουλιά είναι η υπομονή. Χωρίς αυτήν χάνονται όλα.
 
@Φοίβος ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εκτροφείο για κοκατιλ ήταν ένα στη Χαλκίδα φαινόταν αξιόπιστο αλλά να κάνει ολόκληρο ταξίδι το πουλάκι με ΚΤΕΛ δε ξέρω.
 
Υπομονή απεριόριστη χρειάζεται. Προσωπικά μιλώντας πέρασα πάρα πολλές ώρες δίπλα στο κλουβί του παπαγάλου. Αρχικά του έδινα κάποιους σπόρους από έξω δεν έβαζα το χέρι μέσα στο κλουβί. Έπειτα όσο συνήθιζε άνοιγα την πόρτα και ερχόταν και έπαιρνε το σπόρο από το σημείο της εξόδου . Τελευταία έβαζα το χέρι μου ακριβώς στο άνοιγμα της εισόδου του κλουβιού και απλώς καθόμουν περιμένοντας να έρθει μόνος του να ανεβεί. Προσπαθώντας να ελέγξει το χέρι μου με τις αναγνωριστικές δαγκωματιές κάποιες φορές τσιμπούσε δυνατά και τελικά ανέβηκε μόνος του. Για να μη γίνομαι κουραστικός από εκείνη τη στιγμή τον άφησα να βγει από το κλουβί και πέταξε κατευθείαν πάνω μου. Μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη!
 
Back
Top