Γενικά Βοήθεια για παπαγάλο ρίνγκνεκ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, είμαι καινούργιος στη σελίδα αυτή τη βρηκα μετά από ψάξιμο για να λύσω κάποιες απορίες. Συγκεκριμένα για το νέο μου ρινκνεκ το οποίο αγόρασα από εκτροφέα την Πέμπτη δηλαδή σήμερα τεταρτη μέρα που το έχω. Καταρχειν ειναι ενάμιση χρονων και το πήρα τόσο μεγάλο επειδή ήθελα οπωσδήποτε αρσενικό γιατί σε πιο μικρή ηλικία δεν διακρίνεται το φύλλο, αλλά και για το λόγο που το συγκεκριμένο είδος μέχρι ενός έτους περνάνε μια περίεργη φάση από όσο έχω διαβάσει, έπρεπε να το είχα πάρει μικρότερο η δεν υπάρχει κάποιο θέμα; Το αλλο μου θέμα είναι πως όσο το έχω δεν έχει κελαηδησει καθόλου μα καθόλου, βγάζει σπανια μόνο κάτι πολύ χαμηλοφωνους ήχους σαν να κλαίει κάπως ενώ σήμερα ήταν η μόνη μέρα που το προσπάθησε, εβγαλε μια κραυγή αλλά πριν την βγάλει προσπαθούσε με δυσκολία και σε κάποια στιγμή παρατήρησα σαν να πνίγηκε κάπως και μετά την έβγαλε. Κάπου διάβασα πως μπορεί να είναι από το άγχος και μάλλον και για αυτό πηγαίνει πολλές φορές μπροστα-πισω μπροστά-πισω ισχύει αυτό; Όμως και τα άλλα παπαγαλάκια που έχω 3 μπατζι και ένα κοκατιλ κελαηδησαν κανονικά από την πρώτη μέρα. Να τονίσω επίσης πως τα κλουβιά με τα άλλα παπαγαλάκια είναι κοντά και του έχω βάλει από το κινητό μου αλλά ρινκνεκ να τραγουδάνε κοιτάει λίγο με περιέργεια από δω και από κει αλλά τίποτα. Επίσης να αναφέρω πως τρώει πίνει παίζει με τα παιχνίδια του δεν υπάρχει θέμα εκεί. Όποιος θέλει και μπορεί ας μου απαντήσει.
 
Καλησπέρα, να σου ζήσει
Τα Ρινγκνεκ όμως δεν τραγουδάνε, όπως και άλλοι παπαγαλοι. Κραυγές βγάζουν
Απο που το πήρες;
[automerge]1615740896[/automerge]
Εχει δακτυλίδι να ξέρεις την ηλικία του; μια φωτο θα βοηθούσε λιγο
 
ο οποίο αγόρασα από εκτροφέα την Πέμπτη δηλαδή σήμερα τεταρτη μέρα που το έχω.
Επίσης να αναφέρω πως τρώει πίνει παίζει με τα παιχνίδια του δεν υπάρχει θέμα εκεί.
Καλησπέρα να το χαίρεσαι αυτό και τα υπόλοιπα.
Είναι πολύ λίγες οι ημέρες που το έχεις, χρειάζεται τον χρόνο του να συνηθίσει τον νέο χώρο και να νοιώσει ασφάλεια.
Το γεγονός ότι τρώει, πίνει, παίζει είναι πολύ καλό.
Το κλουβί του είναι ευρύχωρο ? ένα μικρό κλουβί σίγουρα θα το κάνει πιο νευρικό.
 
Μια φωτο ανέβασε το πουλακι αν θες να δούμε αν είναι μικρό ή μεγάλο
Αν θες γράψε μας κ απο ποιον το πήρες, από χρυσή ευκαιρία; Κάποιοι πωλητές λένε κ τα ψεματακια τους γιαυτο ρωτάω
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ευχαριστώ για την απάντηση. Να υποθέσω πως παίζει ρόλο και που είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικια από τα άλλα που έχω και αυτό κάνει την προσαρμογή του πιο δυσκολη; Όσον αφορά τις συνθήκες είναι όλα εντάξει, του έχω αρκετά μεγάλο κλουβί με παιχνίδια τροφή νερό και ένα σουπιοκοκκαλο.
 
Να τονίσω επίσης πως τα κλουβιά με τα άλλα παπαγαλάκια είναι κοντά
Το ανησυχητικό σημείο στην περιγραφή σου είναι αυτό που έβαλα στην παράθεση κι όχι το ότι το νεοφερμένο πουλί δεν κράζει. Εαν το πουλάκι ασθενεί με κάποια υποβόσκουσα ασθένεια τις οποίες τα πουλιά ως ζώα θηράματα κρύβουν, τότε έβαλες σε ρίσκο και τα πουλιά που ήδη είχες. Με οποιόδήποτε νέο πουλί είναι απαραίτητο να κρατάμε την καραντίνα για την ασφάλεια όλου του σμήνους.
έπρεπε να το είχα πάρει μικρότερο η δεν υπάρχει κάποιο θέμα;
Θέμα σχετικά με τι? Αν ήθελες ένα ήμερο πουλί για κατοικίδιο η καλύτερη κίνηση θα ήταν το να έχεις πάρει ένα μεγαλωμένο στο χέρι. Το συγκεκριμένο υποθετώ πως δεν είναι, σωστά?
 
@takis1964 δυστυχώς για κάποιο λόγο δε με αφήνει το σάιτ να ανεβάσω φωτογραφία, φτάνει μέχρι το 23% και σταματάει εκεί. Από εκτροφέα στην Καλλιθέα το πήρα και μου είπε ενάμιση χρόνων, το δαχτυλίδι στον λαιμό του είναι εμφανές.
 
Οκ αφού έχει δακτυλίδι στον λαιμο αρσενικό είναι, απλά η ηλικία είναι άλλο θέμα! Στο λέω γιατί κ εγω αρσενικό ήθελα 4 μηνών και για αρσενικό μου το δωσανε κ τελικά θηλυκό ητανε🙄Βέβαια τεστ dna δεν είχε, αλλά μου είχε πει ότι το κεφαλακι του είναι έτσι το άλλο αλλοιως κλπ, 90% αρσενικό, άσχετος εγώ την πάτησα 😎
 
Να υποθέσω πως παίζει ρόλο και που είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικια από τα άλλα που έχω και αυτό κάνει την προσαρμογή του πιο δυσκολη;
Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο χαρακτήρας του πουλιού, η αλλαγή από τον χώρο ενός εκτροφείου στον χώρο ενός σπιτιού είναι μεγάλη για αυτό και χρειάζεται υπομονή και επιμονή χωρίς πίεση στο πουλί.
δε με αφήνει το σάιτ να ανεβάσω φωτογραφία,
Άλλαξε το μέγεθος, ,.
 
@Φοίβος θέμα σχετικά με την προσαρμογή του. Όσο για τις ασθένειες που ανέφερες δε το ήξερα, από εκτροφείο τα πήρα δε γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι εκει; Αλλά οκ για να ξέρω από δω και μπρος πόσα μέτρα πρέπει να απέχουν τα κλουβιά μεταξύ τους η πρέπει να είναι εντελώς σε διαφορετικό δωμάτιο;
 
Η καραντινα πρεπει να γινεται σε διαφορετικό δωματιο.

Οσο αναφορα τους ελεγχους στο εκτροφείο ειτε γινονται ειτε οχι δεν επηρεαζουν την διαδικασία της καραντινας.
Ενα νεο πτηνο μπορει να φερει ενα μικροβιο που δεν επηρεαζει το ιδιο αλλα να επηρεασει τα υπολοιπα πτηνα και το αντιστροφο.
Επισης μπορει να υποβοσκει καποια ασθενεια που δεν εχει εκδηλωθει ακομα.
 
Back
Top