Αναπαραγωγή Βοήθεια για τροφή νεοσσών!

gpontikakos

PB Member
Εγγραφή
9 Απρ 2008
Μηνύματα
196
Πόλη
Άλιμος
Καλησπέρα σε όλους,
Περιμένω (αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί) απο Δευτέρα να αρχίσουν να βγαίνουν οι νεοσσοί απο τα αυγά. Έχω ενα ζευγάρι παραδείσια, ζεμπράκια για την ακρίβεια και έχουν κάνει 5 αυγά.
Θα ήθελα να ζητήσω τις συμβουλές σας για τροφή. Υπάρχει κατι που πρέπει να προσέξω στην διατροφή των πουλιών μου αυτή την περίοδο; Τι τροφή ειναι καλό να δίνω ώστε να είναι πιο εύκολο για τα πουλιά να τα'ί'ζουν τα μικρά και να έχουν παράληλα και ότι χρειάζονται απο συστατικά;
 
Το Zebra finch είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο και ανθεκτικό είδος. Μια διαφορά που έχει από όλα τα άλλα εξωτικά πουλιά, είναι ότι κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής αλλά και του ταΐσματος των νεοσσών έχει ελάχιστές απαιτήσεις στη διατροφή του. Οι ανάγκες σε πρωτεΐνες είναι μηδαμινές και πρακτικά μπορεί να αναθρέψει μικρά τρώγοντας μόνο σπόρους, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε με τα καναρίνια. Φυσικά, καλό είναι να του προσφέρουμε αυγοτροφή κατά την αναπαραγωγή, καθώς αυτό θα βοηθήσει να παράγουμε πιο υγιή και καλύτερης ποιότητας πουλιά.
Παράθεση από το www.birdsworld.gr Αν θες κοίτα έχει αρκετές πληροφορίες.
Θα τους έχεις πάντα διαθέσιμη αυγοτροφή όσο έχουν μικρά για να μπορούν να ταΐζουν. Από φρούτα το μήλο είναι το πιο κατάλληλο αν το τρώνε. Προσοχή μόνο την αυγοτροφή μη τη δίνεις όλο το διάστημα που έχουν αυγά αλλά τελευταία μέρα πριν βγουν οι νεοσσοί.
 
Βασίλη σ' ευχαριστώ πολύ και πολύ καλό το site!
Αυγό τους έβαζα όλο το διάστημα που κλωσούσαν (δεν ήξερα οτι δεν πρέπει), λες να έχω προβλήματα; Επίσεις, ξέρεις που μπορώ να βρω κεχρί σε τσαμπί; Πήρα καποια στιγμή ενα stick με κεχρί αλλά ήταν για καναρίνια και φοβήθικα να τους το βάλω!
 
Πρόβλημα δεν θα έχεις αλλά καλό είναι να το αποφεύγουμε γιατί φορτώνουμε τα πουλιά με πρωτεΐνες μια περίοδο που δεν τις χρειάζονται. Επίσης απέφευγε και τα sticks τα περισσότερα μόνο παχυντικά είναι. Τσαμπί με ιταλικό κεχρί πρέπει να έχει στα πιο πολλά pet shops. Για την ποιότητά του πρόσεξε να είναι γεμάτα τα τσαμπιά. Φέρνουν και από Βουλγαρία πιο φτηνό αλλά τα τσαμπιά φαίνονται ειναι μισογεμάτα ενώ έχει πολύ σκόνη (σκουπίδι).
 
Back
Top