Γενικά Βοήθεια για lovebirds

Αν μπορείτε να μου πείτε αν κάνει να τα σκεπάζω το κλουβί με ένα σεντόνι το βράδυ τους κάνει κακό;
Αν ο χώρος που βρίσκονται είναι σκοτεινός δεν υπάρχει λόγος να τα σκεπάσεις, αν στον χώρο υπάρχει φως θα πρέπει να τα σκεπάσεις με ένα σκοτεινό ύφασμα για να κοιμηθούν.
Είναι πολύ βασικό για την υγεία τους να ξυπνάνε και να κοιμούνται με την Ανατολή και Δύση.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@@ΙΩΑΝΝΗΣ@ εντάξει κατάλαβα τα έχω στο μπαλκόνι και επειδή έκανα κάποιες μικρές δουλειές ακούγονταν μερικοί μικροί ήχοι και δεν ήθελα να το τρομάξω και τα κάλυψα με ένα μικρό σεντόνι μόλις τελείωσα τις δουλειές το έβγαλα το σεντόνι και τρ είναι μια χαρά
[automerge]1621800342[/automerge]
@Tony Forpus όχι δυστυχώς . Στο μπαλκόνι λες να μην είναι καλά εφόσον δεν έχει ηχούς και είναι και σκοτεινά;
 
Τα πουλια γενικοτερα τα εχουμε ειτε μονιμως μεσα,ειτε μονιμως εξω.
Το μεσα-εξω θα δημιουργησει προβληματα καποια στιγμη.

Τωρα για οσο ειναι εξω ειτε την ημερα ειτε τη νυχτα θα πρεπει να υπαρχει προστατευτικο απο αρπακτικα.
 
Παιδιά σήμερα 3η μέρα θέλω να κάνω ενημέρωση συγνώμη αν βαρεθηκατε χαχα .
Λοιπόν πήρα την τροφή που μου πρότεινε ο Φοίβος και έκλεισα την ζευγαρωστρα , πήρα κεχρί και σουπιοκοκκαλο που το τσίμπησαν λίγο και ξινανε ελάχιστα το ράμφος τους . Και έβαλα και ένα μπάνιο επειδή το ήθελαν νομίζω επειδή κάνανε μπάνιο εκεί που πίνουν νερό . Με έχουν συνηθίσει περισσότερο αλλά πάλι με φοβούνται όταν έβαλα την μπανιέρα και έβαλα την καινούργια τροφή χαρήκανε πολύ κάνανε αμέσως μπάνιο και φάγανε . Πιο πριν προσπάθησα να τα ταισω με κεχρί αλλά 1-2 φορές τσίμπησαν την 2 φορά που προσπάθησα πριν λίγο τσίμπησαν περισσότερο και το ευχαριστήθηκαν αλλά έπρεπε να περιμένω με το κεχρί 5 λεπτά . Η αλήθεια είναι ότι απογοητευτικά λίγο επειδή περίμενα τουλάχιστον να τρώνε άνετα χωρίς να με φοβούνται αλλά εντάξει ξέρω ότι θέλει υπομονή και θα με μάθουν
 
αλλά έπρεπε να περιμένω με το κεχρί 5 λεπτά .
Τα πέντε λετπά δεν είναι τίποτα. 😁 Όταν είχα πάρει την πρώτη μου αμαζόνα καθόμουν με το χέρι τεντωμένο με τις ώρες μέχρι να με αφήσει να την αγγίξω. Τα πουλιά θέλουν τεράστια υπομονή για να εξημερωθούν. Ειδικά τα ζευγάρια να θυμάσαι είναι αρκετά πιο δύσκολα διότι έχουν ήδη συντροφιά και δεν την επιδιώκουν ιδιαίτερα.
 
Καλησπέρα παιδιά σήμερα η 4η ημέρα όλα κανονικά τα ταισα κεχρί τσαμπί και τρώνε λίγο ( με το χέρι απέξω) αλλά και πάλι δεν με εμπιστεύονται πλήρως θέλουν να με αποφύγουν . Τους έβρασα ένα αυγό το έβαλα αλλά δεν το ακούμπησαν τους το κομμάτιασα αλλά τίποτα πάλι τώρα τους έβαλα 3 κεράσια μήπως τα φάνε αλλά δεν βλέπω κίνηση . Γενικά τρώνε την τροφή τους και πίνουν νερό όλα καλά απλώς λίγο με τα φρούτα και λαχανικά δεν το τρώνε . Λέτε να έχουν συνηθίσει τα χύμα γλυκίσματα που έχουν ζάχαρες; Επίσης μια ερώτηση η τροφή τους θέλει ψυγείο;
 
Μην απογοητευεσαι τοσο γρηγορα. Δως τους χρονο. Εσυ θα συνεχιζεις να τους τα προσφερεις και αυτα καποια στιγμη θα δοκιμασουν. Ειναι πολυ λιγες οι ημερες που τα εχεις. Θελει υπομονη.
 
@marapo όχι φυσικά δεν απογοητεύομαι το ξέρω ότι θέλουν πολύ χρόνο για να με εμπιστευθούν και είναι νωρίς ακόμα απλώς τα ανεβάζω εδώ πέρα επειδή ξέρω ότι υπάρχουν πολλά άτομα με εμπειρία περισσότερη από εμένα να μου λένε και καμιά συμβουλή άμα κάνω κάτι λάθος
 
η τροφή τους θέλει ψυγείο;
Όχι, ένα δροσερό σημείο του σπιτιού αρκεί.
δεν με εμπιστεύονται πλήρως θέλουν να με αποφύγουν
Από αυτά που έχεις γράψει πιστεύω ότι έχεις ένα πολύ καλό ζευγάρι που δεν θα σε δυσκολέψει ιδιαίτερα αρκεί να έχεις υπομονή και πρόγραμμα στις ενέργειες σου.
Συνέχισε να βάζεις μικρές ποσότητες από τις νέες τροφές και θα μάθουν σιγά σιγά.
 
Καλημέρα παιδιά σήμερα με ξύπνησαν o blue και η Ρίτα γιατί φωνάζουν πολύ δυνατά και συνεχόμενα δεν έχουν σταματήσει είναι φυσιολογικό αυτό; νομίζω είναι λίγο ανήσυχα .
Προσπάθησα να τους δώσω οίκο κεχρί μήπως σταματήσουν αλλά δεν τσίμπησαν.
Από χτες δεν έχω αλλάξει τίποτα
 
@Geriol1996
Καλημέρα
Είναι λογικό, τα πουλάκια έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στο καινούργιο περιβάλλον τους.
Συνήθως οι παπαγάλοι νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα είναι πιο δραστήριοι, και το δείχνουν αυτό με τις φωνές και την συμπεριφορά τους.
Η φασαρία για τους παπαγάλους δείχνει υγεία και χαρούμενη διάθεση.
 
@Tony Forpus χαχαχααχχα ναι με κουφαναν αλήθεια
[automerge]1622067450[/automerge]
@MyRoksi γενικά στο μπαλκόνι είναι σκοτάδι οπότε δεν υπάρχει θέμα απλώς προτιμούσα εκείνη την ημέρα να βάλω σεντόνι επειδή έκανα μικρές δουλειές και ακουγοντουσαν λίγο και επειδή είναι αρχή δεν ήθελα να τα αγχωσω . Ευχαριστώ πολύ με το καλό να με συνηθίσουν να τα αφήσω να κάνουν καμία πτήση μέσα να τεντώσουν τα φτερά τους
 
Καλημέρα παιδιά να σας ενημερώσω σήμερα για 2η ημέρα o blue (αρσενικός) και η Ρίτα (θυληκια) με έχουν συνηθίσει πιο πολύ , πάω κοντά δηλαδή και ο blue δεν πάει μέσα στην ζευγαρωστρα αλλά κάθεται βέβαια μετά από λίγο έκανε κάτι με τα φτερά του σαν άμυνα οπότε πήγα πίσω δεν ήθελα να τον πιέσω.
Ορίστε το ζευγαράκι δεξιά είναι η Ρίτα και ο blue είναι στα αριστερά από τι είδα οι κουτσουλιές μέσα είναι μια χαρά δεν έχουν κάνει διάρροια.

View attachment 81849
Να τα χαιρεσαι! 😀υπομονη και μερακι θελουν και θα σε συνηθισουν μια χαρα. Μην ξεχνας μεχρι χθες ηταν σε αλλο περιβαλλον στο καταστημα. Κανε οτι λενε τα παιδια εδω και θα πάνε ολα μια χαρα! Και θα σε συνηθισουν και θα σε αγαπησουν!
 
@LillyW ευχαριστώ πολύ. Ναι το ξέρω για αυτό έχω οπλιστεί με άπειρη υπομονή και κανω ότι μου λένε το πάω βήμα βήμα επειδή ξέρω ότι χρειάζονται και αυτά το χρόνο τους να με μάθουν . Να ρωτήσω κάτι που δεν ήξερα κάθε πόσο πρέπει να καθαρίζω το κλουβί ειδικά τώρα στην αρχή ?
 
Back
Top