Γενικά Βοήθεια στην επιλογή καναρινιού για αγορά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XGEORGE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν θέλεις, ανέβασε μία φωτό με το κλουβί (να φαίνεται και η εσωτερική του διάταξη) σε άλλο Θέμα, π.χ. στην ενότητα Φροντίδα Καναρινιών, μήπως και έχουμε προτάσεις αναδιάταξης που θα βελτιώσουν τον χώρο του. Επίσης σε ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τροφές κλπ.
 
@XGEORGE , γνωρίζεις την ηλικία του; Αν είναι φετινό το πουλάκι ποιο μήνα γεννήθηκε; Έχει ολοκληρώσει την πτερόρροιά του;
Μάρτιο γεννήθηκε....και έχει ολοκληρωθεί η πτερόρροια του....είναι 7μήνων περίπου...
 
Στην πτερόρροια (κατά τη διάρκειά της) λόγω αλλαγών στον εγκέφαλο, μπορούν όντως να εμπλουτίσουν το τραγούδι τους και με άλλες νότες / ήχους / μοτίβο κλπ, ανάλογα βέβαια και με τις βιολογικές καταβολές του κάθε πτηνού.
Τα πουλιά που είναι γεννημένα τον Μάρτιο, συνήθως κάνουν πτερόρροια (την πρώτη, την εφηβική ας πούμε) στο 3μηνο. Έπειτα παίζει αν θα κάνουν την ετήσια πτερόρροια την ίδια χρονιά που γεννιούνται ή αν αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος από αυτό της γέννησής τους.
Το δικό σου έχεις εικόνα πότε έκανε πτερόρροια; Δλδ αν ολοκλήρωσε πρόσφατα ή στον Ιούλιο έως μέσα Αυγούστου; Ρωτώ γιατί η πρώτη πτερόρροια (όχι η εφηβική) θεωρείται επίσης μια ευκαιρία εμπλουτισμού των ήχων. Και φυσικά οι πρώτοι μήνες της ζωής τους (κάποιοι λένε και από πριν εκκολαφθούν)
Τέλος, συνήθως στο εξάμηνο - 8μηνο το κελάηδημα "παγιώνεται" και επίσης οι ήχοι "καθαρίζουν". Στα δικά μου καναρίνια αυτό βέβαια το βλέπω (το ακούω) στο 8μηνο κατά μέσο όρο.
 
Back
Top