Φροντίδα Βοηθήστε με να εξημερώσω τις ροζέλες μου

giannis 7

Banned
Εγγραφή
9 Ιουλ 2008
Μηνύματα
76
Παιδιά έχω 2 ροζέλες νεαρής ηλικίας αλλά δεν είναι εξημερωμένες. Η μία δεν με φοβάται πολύ αλλά δεν με αφήνει να την χαϊδέψω, ούτε μπορώ να την ταίσω με το χέρι μου και η άλλη με φοβάται. Σας παρακαλώ βοηθήστε με.☹
 
Το διάβασα αλλά δεν λέει και πολά πράγματα. Το θέμα πηγαίνει μετά αλλού. Με ποιόν τρόπο θα κερδίσω την εμπιστοσύνη της;
 
Ναι. Πήρα κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Εμένα δεν κάθεται να την ταίσω ούτε απ' το χέρι
 
για να φτασεις στο σημειο αυτο πρεπει να κανεις πολυ υπομονη πρωτα ακολουθα οτι διαβασες πιο πανω και αφου ηρεμηση και μαθει την δικια σου παρουσια δοκιμασε να την ταισεις.
 
Τι λιχουδιά να της δώσω για να αρχίσει να με συμπαθεί και να κερδίσω την εμπιστοσύνη της;
 
Ξέρεις τι της αρέσει; Μπορεί ας πουμε να τρελλαίνεται για μήλο... Δοκίμασε πρώτα ποια λιχουδιά είναι της προτιμισης της και αναλογα χρησιμοποιησε την για να ερθει να φαει απο το χερι σου..
 
Εγώ με στικ εξημέρωσα τα κοκατιλ μου. Εννοώ έτσι τρώνε από το χέρι μου..:D
Δεν κάνει πολύ συχνά όμως, με μέτρο. Γιατί παχαίνουν..
 
Μπορείς σε παρακαλώ να μου περιγραψεις πώς τα εξημέρωσες(τι έκανες πρώτα, μετά κ. Τ.λ)για να καταλάβω τα στάδια εξημέρωσης καιν να εφαρμόσω την ίδια μέθοδο με την δικιά σου.
 
Γιάννη πόσο καιρό έχεις τα πουλάκια σου; Μήπως είναι πολύ νωρίς για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους;

Αν τα έχεις μόνο λίγο καιρό, δώστους πρώτα το περιθώριο να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά στο νέο τους περιβάλλον και μετά προχώρα στην εξημέρωση. Το βασικό ειναι να τους αφιερώνεις αρκετό χρόνο καθε μέρα, να κανεις ήρεμες και σταθερές κινησεις χωρίς να τραβιέσαι προτείνοντας τους καποια λιχουδια που προτιμούν. Αυτο βεβαια χρειάζεται χρόνο, υπομονή και μεγάλη διαθεση απο μέρους σου... Η υπομονή σου θα ανταμειφθει συντομα...
 
Τώρα της άδειασα το μπολ με τους σπορους και της έτριψα φρυγανιά και της έβαλα
 
φιλε Γιαννη θα σε συμβουλευσω, επειδη εχω και εγω ροζελα, να τις δινεις με το χερι την φρυγανια. εγω αυτο κανω με την δικια μου και εχω δει αποτελεσματα. Επισης τωρα που ειναι καλοκαιρι τρωει και κερασακια, φραουλιτσες και μαρουλι!
 
Ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα για την συμβουλή σου! Μπορείς σε παρακαλώ να μου περιγράψεις τον τρόπο τον οποίο εξημέρωσες την ροζέλα σου;
 
βασικα δεν εκανα κατι δυσκολο...
της μιλουσα γλυκα, οταν πηγαινα κοντα της και δεν εκανα βιαστικες και αποτομεες κινησεις! αυτο ειναι βασικο!
Επισης να προσπαθησεις να ασχολεισαι μαζι τους οσο περισσοτερο μπορεις και να τους δινεις λιχουδιες που τους αρεσουν για να σε συνδυασουν με κατι που τους αρεσει και τους ειναι ευχαριστο!
 
Έχω ένα ένα μείγμα φρούτων όπου έβαλα στο χέρι μου αλλά δεν το έφαγε καθόταν και με κοίταζε παράξενα χώρίς να δείνει σημασία στο φαγητό.Α, ναι και κάτι άλλο κάνει να την αφήνω ελεύθερη στο δωμάτιό μου;
 
μη βιαζεσαι να την αφησεις ελευθερη το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να την αναστατωσεις και τα πραγματα μπορει να γινουν ακομα πιο δυσκολα!
οσο για τα φρουτα μπορει και να μην τις αρεσουν γι' αυτο να μην τα τρωει. Κανε υπομονη και δοκιμες για να μαθεις τα πραγματα που τις αρεσουν!
 
.Α, ναι και κάτι άλλο κάνει να την αφήνω ελεύθερη στο δωμάτιό μου;

θεωρω οτι ειναι πολυ νωρις για να την αφησεις ελευθερη να πεταει στο δωματιο... Την εχεις μονο 3 μηνες και δεν σε εχει μαθει ακομα... Το μονο που θα καταφερεις ειναι να το στρεσαρεις γιατι θα βγει σε ενα καινουριο περιβαλλον.
για μενα θα ηταν καλυτερα να προσπαθησεις πρωτα να της κερδισεις την εμπιστοσυνη και μετα να προβεις σε εξοδους!

και για την εκπαιδευση της ροζελας σου να εχεις στο νου σου οτι παιζει ρολο κι η προσωπικοτητα του καθε παπαγαλου.
κι ο καθε παπαγαλος διαφερει...
το μονο που εχεις να κανεις εσυ τωρα ειναι να ασχολεισαι πιο πολλες ωρες μαζι της... Να της μιλας κτλ.
προσεχε ομως μην κανεις κατι που θα την τρομαξει γιατι θα τρομαξει και μετα θα κανεις το διπλασιο κοπο για να της ξανακερδισεις την εμπιστοσυνη.
 
Back
Top