Φροντίδα Βοηθήστε με να εξημερώσω τις ροζέλες μου

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας πραγματικά με βοήθησαν πολύ:)!Όποιος έχει κάποια καινούργια συμβουλή παρακαλώ ενημερώστε με ευχαριστώ
 
Γιάννη όλη η υπόθεση βασίζεται στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στο πουλί και εσένα. Για την ακρίβεια, βασίζεται πολύ περισσότερο στην εμπιστοσύνη που πρέπει να αποκτήσει το πουλί απέναντι σε εσένα, αφού εσύ δεν ριψοκινδυνεύεις και πολλά πράγματα προσπαθώντας να το προσεγγίσεις.

Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα…
Έχω ένα ένα μείγμα φρούτων όπου έβαλα στο χέρι μου αλλά δεν το έφαγε καθόταν και με κοίταζε παράξενα χώρίς να δείνει σημασία στο φαγητό.
Αν μέσα στο δωμάτιο σου υπήρχε ένα λιοντάρι (με αυτό το δέος σε βλέπει πιθανόν το πουλί) θα πήγαινες να φας λίγα φρούτα από το "χέρι" του; Εγώ πάντως δε θα πήγαινα ακόμη και αν ήξερα ότι δεν έχει πρόθεση να με πειράξει. Αν μείνεις όμως μέσα σε στο ίδιο δωμάτιο με το λιοντάρι για έξι μήνες και δε σε φάει μέχρι τότε, θα πας με πολύ λιγότερο έως καθόλου δισταγμό, ακόμη και για να παίξεις μαζί του.

Δώσε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς στο πουλί, ασχολήσου όσο περισσότερο μπορείς μαζί του και μην προσπαθείς να πας εσύ σε αυτό. Μην εκβιάζεις την επαφή. Δώσε του όλα τα περιθώρια για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και κάποια στιγμή θα έρθει αυτό σε εσένα.
 
Παιδιά έχω 2 ροζέλες νεαρής ηλικίας αλλά δεν είναι εξημερωμένες. Η μία δεν με φοβάται πολύ αλλά δεν με αφήνει να την χαϊδέψω, ούτε μπορώ να την ταίσω με το χέρι μου και η άλλη με φοβάται. Σας παρακαλώ βοηθήστε με.☹
Και γω το ίδιο πρόβλημα έχω φίλε Γιάννη με την δική μου Ροζέλα... Παρόλο που την έχω απο το Δεκέμβρη☹
 
Ναι αλλά ένας φίλος μου δεν ξέρει τι να πάρει.

Και ποιο εκπαιδεύεται πιο εύκολα η ροζελα η το ringneck;
 
Πες του φίλου σου να ανοίξει ο ίδιος μια συζήτηση για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Δεν γίνεται με μεσάζοντες να αναλάβει τη φροντίδα ενός πουλιού.
 
Back
Top