Φροντίδα Βολτα με αμαξι μαζι με τον Τουιτι

Εύχομαι να μη χρειαστείς να γράψεις ποτέ <πόσο δίκιο είχατε μου τα λέγατε και δεν σας άκουσα>. Μιλάω εκ πείρας και με καλή διάθεση αλλά θα μου επιτρέψεις ότι δημοσιεύσεις από συμπεριφορές, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του ανθρώπου και του ζώου σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτές εκ μέρους μου. Καλή τύχη.
 
σοβαρα ενοχλουν και τα φημε τζαμια. Αληθεια; στρεσαρετε πιο πολυ; θα τα βγαλω αμεσως...
καληνυχτα.
 
Η ειρωνια καλε μου Σωτηρη δεν ωφελει σε τιποτα...

Εδω ειμαστε ολοι γιατι μας ενωνει η αγαπη για τους φτερωτους μας φιλους, κ οτι γραφεται- εκτος καποιων ατυχων εξαιρεσεων πιστευω-
ειναι με καλη προθεση κ πραγματικο ενδιαφερον...
Και τελος παντων αν δεν εχουμε τη διαθεση να ακουσουμε τι εχουν να μας πουνε οι αλλοι, ας μη ζηταμε τη γνωμη τους κ ας αρκεστουμε στα "Αχ, τι γλυκο", "Να σου ζησει" κτλ, τα οποια δεν τα καταδικαζω εξαλλου συμμετεχω κ εγω σε αυτα τα θεματα, αλλα δεν ειναι μονο αυτα το φορουμ μας...

Βλεπω οτι τα σχολια με την τροχαια κ τους απεναντι οδηγους κ τα παιδακια που δε φταινε σε τπτ τα προσπερασες, μονο στα φιμε τζαμια εμεινες...
 
εγω βρε σωτηρη να κανω μια πιο.. Πεζη ερωτηση
με δεδομενο πως ανα 15-20 λεπτα κουτσουλανε.. Πως το ελυσες αυτο το θεμα στο αυτοκινητο;
 
6 στα 10 σκυλιά που είναι εκτός κλωβού σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σκοτώνονται Αιτία; Κάταγμα αυχενικού, εσωτερικά κατάγματα και αιμοραγίες.9 στους 10 αποκομίζουν κάταγμα άκρων (αρκετοί ακόμα και σε απότομο φρενάρισμα). Σκύλοι με τα κεφάλια έξω από το παράθυρο: Bαρειές ωτίτιδες. Ω! Τι αγάπη να έχεις το ζώο μαζί σου, ανασφαλές, βέβαια, αλλά "γλυκό".
Για τα πουλιά δεν συζητώ, προσωπικά με εξοργίζει η ιδέα, πολύ περισσότερο από ένα ατιμέλητο κλουβί γεμάτο κουτσουλιές. Γιατί υπάρχουν οι απέναντι, που δεν φταίνε σε τίποτα. Το ζώο, το έχω ξαναπεί, πως όσο το προσομοιάζεις σε άνθρωπο ή υποκαθιστάς άνθρωπο, κατά τη γνώμη μου ταλαιπωρείται, αδικείται, κινδυνεύει. Αλλά κτήμα του καθενός είναι, ας το κάνει ό,τι θέλει. Σε ένα ατύχημα όμως, που θα προκληθεί από ένα φοβισμένο ζώο, με ή χωρίς σοβαρές επιπτώσεις, ο συμπολίτης δεν φταίει να πληρώσει την υπερβολή κανενός από εμάς
 
σοβαρα ενοχλουν και τα φημε τζαμια. Αληθεια; στρεσαρετε πιο πολυ; θα τα βγαλω αμεσως...
καληνυχτα.
Μια χαρα ειναι τα φιμε τζαμια σου κι'εγω τετοια εχω, οταν ταξιδευω ομως τα πουλια μου εχουν την θεση τους διπλα μου (για να τα ελεγχω, φωτο 1) δεμενα με την ζωνη γι'ασφαλεια. Δεν μου φαινονται παραξενα οσα γραφεις εχω δει και χειροτερα (2φωτο στην Λ. Μεσογειων)...
 

Συνημμένα

  • P7 (922 x 639).webp
    P7 (922 x 639).webp
    43,6 KB · Προβολές: 80
  • ag paraskeyi  augoustos 2007 104 (675 x 506).webp
    ag paraskeyi augoustos 2007 104 (675 x 506).webp
    28,2 KB · Προβολές: 76
Ανατολη με συνχωρεις μα παρααα πολυ που δεν ημουν στην σκεψη σου για την απαντηση που εδωσα.. με συνχωρεις ετσι ΔΕΝ θα ξαναγινει στο υποσχομαι... Παιδια να πω κατι για να τελειωνει ολη αυτη η βαβουρα.. Σαφως ηταν επικυνδινο, σαφως ομως το προσεχα:) και παλι σαφως δεν το κανω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Τωρα ανατολη μου εσυ το πηγες τοσο μακρια που σηκωνει μεγαλ κουβεντα αλλα δεν το συνεχιζω, σαν πιο εμπειρη το σωστο που θα ειχε να πεις ηταν για μενα - (Σωτηρη το βρισκω λαθος την επομενη φορα παρε ενα κλουβακι να το κανεις πιο σωστα.) ετσι θα το εβρισκα δικιο, οπως πολυ μου το ειπαν παραπανω και εινια απολυτοι σωστοι..



Θοδωρε 2 κουτσουλιες μου αφησε μονο...ηταν και η ωρα τετοια μετο που φτασαμε εχε γλαρωση οποτε δεν το ταισα, παρα μονο στην αρχη και λιγο μετα 2,3 μπουκιτσες.. :)
 
σοβαρα ενοχλουν και τα φημε τζαμια. Αληθεια; στρεσαρετε πιο πολυ; θα τα βγαλω αμεσως...
καληνυχτα.
Ώπα, Σωτήρη, μην το κάνεις αυτό και χαλάσει η μόστρα του αυτοκινήτου! Θα μπορούσες ίσως να πάρεις ένα θωρακισμένο, ώστε να μην ανησυχούμε για την σωματική σου ακεραιότητα κάθε φορά που βγάζεις βόλτα τον Τουΐτι σου!
Βλέπεις φίλε Σωτήρη ότι κι εμείς μπορούμε να ειρωνευτούμε (στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι εικονικό), αλλά δεν είδα κανένα από τα παιδιά να το κάνει. Προσπαθήσαμε όλοι μας με καλή διάθεση να αποτρέψουμε (δεν είπαμε ότι θα συμβεί ντε και καλά!) και την παραμικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό σ' εσένα και πιθανόν και σε άλλους που δεν φταίνε. Δεν προσπαθήσαμε να σου επιβάλλουμε την γνώμη μας, μπορείς να κάνεις ό,τι σε φωτίσει ο Θεός. Το κακό θέλει ένα δευτερόλεπτο να γίνει, δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε μέρα. Θα κλείσω (γιατί λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν βγαίνει αποτέλεσμα από το συγκεκριμένο θέμα κατά την ταπεινή μου άποψη), με το να σου πω το εξής και πίστεψέ με, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικό: δεν ξέρω αν έχεις χάσει ποτέ κάποιον από ανεύθυνο οδηγό (ελπίζω ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος), αλλά εύχομαι ολόψυχα να μην είσαι εσύ, αυτός που θα στερήσει μία παρουσία από κάποια οικογένεια...
Υ. Γ. Ζητώ συγνώμη από τους Mod για την ειρωνία, δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι καθαρά εικονικό, για να φανεί η διαφορά του ύφους... ΜΑΡΙΑ
 
Έχουν δίκιο τα παιδιά Σωτήρη... Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να σου πούμε για τους κινδύνους που μπορεί να έχει αυτή η βόλτα ή οποιαδήποτε βόλτα και εσύ ειρωνεύεσαι... Δεν το λέμε για το κακό σου... Μάθε να ακούς... Κανείς δεν σου κάνει επίθεση και ούτε προσπαθεί να 'σου την πει'... Ξέρουμε ότι προσέχεις και δεν θέλεις να κάνεις κακό στο πουλάκι. Για όλα τα υπόλοιπα με κάλυψε απόλυτα η Μαρία...
 
Εξαλου τα φτερακια του ειναι αρκετα κομμενα.. Πανω απο μισο μετρο δεν μπορει να παρει υψος.
Σωτηρη, με ολη την καλη διαθεση και εγω αυτο ελεγα για το Γιουτζι αλλα μια στιγμη αρκουσε για να παθω ο,τι επαθα και τωρα καθομαι και κλαιω σκεφτομαι οτι ειναι 2 στενα πιο κατω.
Στο ειπα και προσωπικα οτι ηταν λαθος που τον ειχες στο αμαξι ετσι αλλα και χωρις το κλουβακι.
Παντως οκ, ειναι γλυκας.
 
Σωτήρη δεν μ αρέσει να στηλιτεύονται οι άνθρωποι, νομίζω ο καθένας με τον καλό τρόπο καταλαβαίνει καλύτερα.
Εν τούτοις βλέπω οτι θυμώνεις με το δικαιολογημένο άγχος που δημιούργησε η συμπεριφορά σου σε όλους μας κι αυτό με κάνει κι εμένα να θυμώνω.
Κατ αρχήν συμφωνώ με όλους που επεσήμαναν την ευθύνη σου απέναντι στους τρίτους, στο πουλάκι και στον εαυτό σου.
Θα ήθελα επίσης να σου υπενθυμίσω πως όσα κάνουμε περ απ τις τυπικές ηθικές και νομικές ευθύνες που μπορεί ν έχουν, έχουν και την ευθύνη του καλού ή κακού παραδείγματός μας προς τους άλλους και κυρίως προς τα νεαρά παιδιά που 18χρονα μπορεί να έλκονται απ την εικόνα της οδήγησης με τον παπαγάλο στον ώμο και το άλλο φύλο να ξετρελλαίνεται στην θέα τους.
Ακόμα ένα ζώο δεν είναι αξεσουάρ να το αλλάζεις μόλις το βαρεθείς.
Τέλη Αυγούστου μας παρουσιάσες το Lovebird οκ να σου ζήσει.
Σε μια βδομάδα παρεγκωνίσθη για ένα μεγαλύτερο ringneck, που πήρε την θέση στην καρδιά συ και τ ονομά του για να υποβιβασθεί εκείνο σε Τουίτι 2.
Πριν δέκα μέρες αγωνιούσες (λόγω της δικαιολογημένης άγνοιάς σου) μήπως ο Τουίτι 1 αγαπήσει την μαμά σου πιο πολύ από σένα και δέκα μέρες μετά εχετε αποκτήσει τέτοια εξοικείωση που μας παρουσιάζεις το εν λόγω σκηνικό.
Τι θα γίνει στην συνέχεια; Αν βρεις χρήματα να πάρεις ένα ζακό ένα κακατού ένα μακάο θα τον ονομάσεις τουίτι 1, το ρινγνεκ 2 και το λάβ 3?
Όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι αποφασίζουμε να συμβιώσουμε μαζί του για τα πολλά ελπίζουμε χρόνια που θα ζήσει.
Αλλοιώς ας τ αφήνουμε εκεί που είναι να βρουν καλύτερη τύχη.
Νομίζω πως δεν είναι ντροπή να παραδεχόμαστε οτι πάνω στον ενθουσισμό μας κάναμε μια... Κια, μια υπερβολή. Και να μας ενημερώσεις και για το λαβ. Το οτι το έδωσες στην κοπέλλα σου σημαίνει πως το βλέπεις.
 
το οτι αλλαξα πουλι σημαινει απλα οτι ηθελα ενα εξημερωμενο πουλι και οχι ενα αξημερωτω... Προσωπικα δικαιωμα μου, και δεν σου επιτρεποω.. μηπως εκανα καποιο εμποριο και δεν το καταλαβα; Μηπως εχω αλλαξει 100πουλια; τι ειδους απαντηση ειναι αυτες που μου γραφεις. σε παρακαλαω πολυ της ειρωνιες σου αλλου οχι σε μενα.. Μαλλον εσυ θελεις να επιβαλεις την γνωμη σου.. Αν αγαπαω και φροντιζω και επισης ΠΡΟΣΕΧΩ υπαρχουν αρεκτοι απο εδω μεσα που εχουν να στο επιβεβαιωσουν, για αυτο κοπελα μου προσεχε τα λογια σου γιατι προσβαλουν και δεν σου επιτρεπω.Α
 
"Ουκ η γλώττα προτρέχει του νου". Η Μαρία δεν σε ειρωνεύτκε, αυτά που γράφει, προσωπικά, αντιλαμβάνομαι τη συνοχή που έχουν και σε ποιο συμπέρασμα οδηγούν. Αντιθέτως σε όλο τη στιχομυθία, ο μόνος που ειρωνεύεται επανειλημένα είσαι εσύ. Όταν κάποιος εκθέτει δημόσια άποψη, εμπειρία ή μέρος της ζωής του, πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί παρατηρήσεις, κριτικές ακόμα και μεγάλης έντασης. Επικαλείσαι, ας πούμε, τις καλές μαρτυρίες των άλλων, αλλά στις επικρίσεις τσιτώνεις.
Όλο αυτό τον καιρό, αν και δεν έχω συγκρατήσει τις εναλλαγές πουλιών, που ανέφερε η Μαρία, έχω παρακολουθήσει από μεριάς σου ένα φοβερό Love story, αντάξιο τηλεοπτικής σαπουνόπερας, όπου αν και με εκπλήσει αρνητικά για έναν ενήλικο άντρα, ποτέ π.χ. Δεν αναμίχθηκα, ακριβώς γιατί ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει στη ζωή του. Επίσης, βλέπω πόσο γρήγορα διαπιστώνεις την επάρκεια σου για πολλά και σε πράγματα αυταπόδεικτα λες ξέρω, είχα τον έλεγχο, δεν είμαι χαζός. Όσοι έχουμε χάσει δικούς μας ανθρώπους σε δυστυχήματα, σχεδόν πάντα από κάποιον που τα είχε όλα υπό έλεγχο τους χάσαμε. Εν πάσει περιπτώσει, με ευγένεια κρίθηκες και με αγένεια απάντησες, αν ενοχλείσαι από τις κρίσεις, μην δημοσιεύεις.
 
νερακι του εδωσα, πιστευω οτι επικυνδυνο ειναι αν εισαι επιπολαιος, εγω σκεφτηκα αρκετα ολες τις συνεπειες, ιδιος οταν ανοιξα την πορτα του αυτοκινητου. Ισα ισα πιστευω οτι του κανει καλο να συνηθισει κατι τετοιο.. Εξαλου τα φτερακια του ειναι αρκετα κομμενα.. Πανω απο μισο μετρο δεν μπορει να παρει υψος.. Εν το μεταξι μεσα σε μια βδομαδα εχει γινει αλλο πουλακι... Δεν φευγει απο πανω και ειναι υπερβολικα ηρεμος..
Μερικοι ανθρωποι οπως εισαι και εσυ απο αυτους, εχουν μπερδευτει λιγακι με τον παπαγαλο τους.
Το οτι ειναι ημερος και οτι εχετε μια αλφα επικοινωνια αυτο δε σημαινει πως ειναι σκυλι και μπορουμε να το μεταφερουμε οπου θελουμε εμεις και συνεχεια.
Ειμαι της αποψης πως δεν ειναι απαραιτητο ο παπαγαλος να τον πηγαινεις "βολτα"εφοσον δεν ειναι απαραιτητο πχ αμα πηγαινες ταξιδι η στον πτηνιατρο.
Αν το κανεις για την μοστρα σου κριμα τοτε στον Τουτι.
Ολα τα παιδια εδω σε συμβουλευουν για το καλο του πουλιου και σε ολα τα ποστ που διαβασα δεν ειδα κατι προσβλητικο προς εσενα ουτε καν μια φραση ειρωνικη.
 
Ορίστε... Κατάλαβες τώρα από τι προσπαθούμε να σε αποτρέψουμε; Θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν εσύ η καημένη η Σοφία...
 
Κοιτα να δεις... Ουτε που το ειχα διαβασει αυτο το ποστ!
 
συμφωνω... Καμια ειρωνικη φραση δεν υπηρξε απο κανενα, μονο απο εσενα.. Εμεις απλα να βοθησουμε προσπαθουμε τιποτα αλλο, δε θελουμε να το παιξουμε παντογνωστες.
Εσυ ομως ειρωνευεσαι και απειλεις κιολας π.χ προσεχε πως μιλας.

Δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα που διαβαζω.
 
Back
Top