Αναπαραγωγή Βρήκα ένα αυγό με πουλάκι έξω στο δρόμο

λυπάμαι που δεν στάθηκα αρκετή για να το βοηθήσω
Έλενα, τι κουβέντες είναι αυτές;;; Από που προκύπτουν τέτοιες σκέψεις; Το πουλί θα πέθαινε αν δεν το μάζευες. Το πήρες, το φρόντισες, έκανες ό,τι γινόταν τη δεδομένη στιγμή και για όσο χρόνο το είχες. Προσπάθησες να του αυξήσεις τις μηδαμινές πιθανότητες ώστε να επιζήσει. Και το έκανες με την καρδιά σου. Φυσικά δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις την κατάληξη από την αρχή. Και επίσης, ακόμα κι όταν θα μεγάλωνε και θα το απελευθέρωνες, δεν θα μάθαινες ποτέ αν η ευκαιρία που του έδωσες έπιασε τόπο, αν μπόρεσε να βγάλει το ταξίδι της μετανάστευσης ή αν έβγαλε μια ολόκληρη ημέρα και δεν πήγε βορά στα αρπακτικά. Τουλάχιστον τώρα και με τις δεδομένες συνθήκες, δεν πόνεσε. Λίγο το έχεις αυτό; Να έχει κανείς έναν ανώδυνο θάνατο, μακριά από τον τρόμο του να σε φάνε ζωντανό και επίσης χωρίς να αναγκαστείς να ζήσεις τις τελευταίες σου ώρες κυνηγημένος και πεινασμένος;
Μπράβο σου που το ανέλαβες, κι εύχομαι στο μέλλον ο θάνατός του να μη σε αποθαρρύνει να νοιαστείς για κάποιο άλλο που θα χρειάζεται τη βοήθειά σου.
 
@glafkos σ ευχαριστώ πολύ 🙏
[automerge]1713552715[/automerge]
@ianos όχι ποτε δεν θα σταματήσω να βοηθάω δεν μπορώ βασικά..έτσι μ έχουν μεγαλώσει οι γονείς μου και πάντα αυτό το παράδειγμα είχα! Με στεναχώρησαν τα παιδιά που έκλαιγαν και με πήρε από κάτω μάλλον αυτό θα φταίει! Φυσικά ήξερα από την αρχή όλες τις πιθανότητες και αυτά που έγραψες ήταν όλα σωστά… απλά είχα μια κρυφή ελπίδα να τα καταφέρει.
Τώρα ζήτησαν κατευθείαν πουλάκι όπως καταλαβαίνετε 🥴 αλλα δεν είμαι πολύ φίλη στο να αγοράζω γι αυτό και το αποφεύγω τόσο καιρό..θα δούμε τώρα.
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια τα χρειαζόμουν η αλήθεια είναι 🙏 και σκέψεις που βοηθανε πολύ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@elenaklms συμφωνώ με τους προλαλήσαντες κ μπράβο σου κ για τις αξίες που έχεις κ που τις περνάς στα παιδιά σου.
Κ πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να αποκτήσεις ένα γλυκό καναρινάκι που θα σου χαρίζει τραγούδια κ που θα ξεπεράσει σε χρόνια κ το παππούλι καναρίνι που είχες.
 
@MARY58 να μου πείτε ποιο καναρίνι προτείνετε να το έχω στα υπόψιν! Σας ευχαριστώ όλους πολύ!
το να βοηθάμε γύρω μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ειλικρινά..
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@elenaklms εάν εννοείς ποιο είδος, όλα είναι πραγματικά πανέμορφα. Άλλα με τους ωραίους χρωματισμούς κ εμφάνισης που είναι τα καναρίνια χρώματος ή τύπου άλλα με δυνατό ρεπερτόριο όπως τα καναρίνια φωνής. Ο πίνακας από τον κο Μάκη @mgerom

https://community.petbirds.gr/threads/Τι-ειναι-τα-καναρινια-τυπου.16748/post-170635

Γκουγκλαρε, δες τα είδη κ επέλεξε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Ακόμα καλύτερα αν δεις κ ακούσεις από κοντά. Κ εδώ στο φόρουμ θα βρεις αξιόλογους κ αξιόπιστους εκτροφείς.

https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=96
Προσωπικά ενώ τα λατρεύω όλα, έχω μια αδυναμία στα κοινά καναρινάκια. Είναι αυτά που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες κ δεν φημίζονται για τα χρώματα ή την φωνή τους με τον ίδιο τρόπο με τα καναρίνια χρώματος ή φωνής. Όμως είναι κ αυτά τόσο όμορφα με διάφορα κ ζωηρά χρώματα κ δεινοί τραγουδιστές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 είσαι πολύ γλυκός άνθρωπος και σ ευχαριστώ πολύ που έκατσες και μου τα έγραψες όλα αυτά! Και εμένα μου αρέσουν τα κίτρινα άλλωστε αυτά γνώρισα και εγώ από μικρή. Είχαμε και παπαγαλάκια όμως που και αυτά είναι όμορφα πολύ απλά δεν τραγουδάνε όπως τα καναρίνια…
 
@elenaklms συγχαρητήρια και από εμένα. Τουλάχιστον το πουλάκι πέθανε περιτριγυρισμένο από αγάπη και όχι μόνο στο βραδινό κρύο ή στα σαγόνια μιας γάτας. Και πάλι μπράβο για την όλη προσπάθεια!
 
Back
Top