Φροντίδα Βρήκα ένα κοράκι που το πέταξαν οι γονείς από τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mata86
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@PantelisTs χμμμ καταλαβαίνω δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολυ μπερδεμένη θα περιμένω μέχρι την Δευτέρα να καλέσουμε ορνιθολογική. Αν κάποιος ειδικός εδώ γνωρίζει να μας ενημερώσει.
 
@mata86 Για τα πόδια δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν το είδα πως πατάει απο μόνο του χωρίς να έχει τίποτα πάνω του. Γενικά αυτό που ήθελα να προσθέσω είναι ότι τα κοράκια σε αυτό το στάδιο περνούν κάποιες ημέρες στο έδαφος μέχρι να μάθουν να πετάνε. Βρήκα κι εγώ καναδυό φορές μάλιστα εδώ στο Βανκούβερ κι ειδοποίησα το κέντρο περίθαλψης άγριων πουλιών οι οποίοι με συμβούλεψαν να το αφήσω εκεί που βρίσκεται κι αν γίνεται να το παρατηρήσω για 3-4 μέρες κι αν δεν έχει πετάξει τότε να τους ξανακαλέσω για να το μαζέψουν. Μου είπαν ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να μαζέψουν το πουλάκι με τη μία για να τους το πάνε κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Ναι, κινδυνεύει απο θηρευτές τις ημέρες που βρίσκεται στο έδαφος (οι γονείς είναι συνήθως απο πάνω κι επιτίθενται) αλλά αυτός είναι ο μηχανισμός της φύσης να κρατάει τις ισορροπίες του.

Έχεις φωτογραφίες απο την κατάσταση του όταν το βρήκατε πριν του δέσετε τα πόδια;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος μπορώ να βγάλω φωτογραφίες αλλά γενικά το πουλί δεν περπατάει. Αν δείς την φωτογραφία θα δείς οτι σέρνεται στους αγκώνες του. Τον είχαμε 3 μέρες στο μπάνιο και το καημένο σερνόταν στο πάτωμα. Ο λόγος τα δυο πόδια του κλείνουν προς τα μέσα και δεν έχει ισορροπία. Είμαι λιγο απελπισμένη να σου πω την αλήθεια.
 
@mata86 Εξετάστηκε για εξαρθρώσεις? Κανονικά πρέπει να βγουν ακτινογραφίες. Δεν έχετε κέντρο περίθαλψης άγριας ζωής? Εκεί θα είναι σίγουρα πιο ειδικοί απο τους κοινούς κτηνιάτρους.
 
@Φοίβος θα τους πάρουμε τηλέφωνο την Δευτέρα. Σάββατο και Κυριακή δεν λειτουργεί τίποτα εδώ. Βρήκαμε 2 γραφεία με την βοήθεια του φόρουμ. Όχι ένας απλός κομπογιαννίτης κτηνίατρος το κοίταξε και σε περίληψη μας έδωσε την εύκολη λύση της ευθανασίας. Μιας και η ευθανασία στην Νορβηγία κοστίζει περισσότερο απο ένα εμβόλιο ή μια αιματολογικη. 250 ευρώ καθημερινες 500 ευρώ σκ για ευθανασίες.
 
@mata86 Μη μου λες τίποτα. Κι εδώ οι υπηρεσίες πληρώνονται χρυσές. 🙁 Και τα κέντρα διάσωσης επίσης κάνουν ευθανασίες καθώς ότι δεν μπορεί να επανενταχθεί δεν έχουν χώρο και προσωπικό να το κρατήσουν τις περισσότερες φορές. Δυο περιστέρια που βρήκα με σπασμένες φτερούγες πήγαν άκλαυτα διότι τα χειρουργεία δεν θα είχαν σίγουρη επιτυχία και το κόστος ήταν τεράστιο για δύο περιστέρια που δεν είναι και προστατευόμενο είδος. Κι εδώ απαγορεύεται να κρατήσεις στο σπίτι σου οτιδήποτε άγριο ζώο έχεις διασώσει χωρίς την έκδοση ειδικής άδειας την οποία δεν παίρνεις καθόλου εύκολα.
 
@mata86 απο τη φωτο καταλαβαινω οτι τα ποδια του δεν συγκλινουν απλα προς τα μεσα(αναποδο splayed leg ?) αλλα εχει παθει ή εχει εκ γενετης κατι σαν εξαρθρωση και οι πατουσες του εχουν στραφει να κοιτανε η μια την αλλη. οπως εμεις χτυπαμε παλαμακια(συγνωμη για το χαζο παραδειγμα) Ισχυει αυτο που φαινεται και στις δυο φωτο η ειναι τυχαιο ? Αν δοκιμασεις εσυ να τα φερεις στην σωστη θεση(χωρις πιεση εννοειται ερχονται?
Αυτο που λεει ο @Φοίβος για ακτινογραφια για σωστη εκτιμηση βλαβης και αν ειναι αναστρεψιμη (χειρουργικα) ωστε εν τελει να δωθει προγνωση αν ειναι βιωσιμη κατασταση του με βρισκει 1000% συμφωνο.
Ειδικο στο ειδος (κορακι μαλλον δεν ειναι) εδω οσα χρονια παρακολουθω καθημερινα το forum δεν θυμαμαι.
αλλο ταιζω ενα κοτσυφι και αλλο εκτιμω ορθοπαιδικα ενα αγριο ειδος απο φωτο ουτε καν βιντεο για να εκτιμηθει η κατασταση

Αν περιμενεις δωρεαν παρεμβατικες θεραπειες σιτιση και επανενταξη μαλλον θα απογοητευτεις
Το θεμα κατοχης του συμφωνω με τον φοιβο μαλλον δεν ειναι επιτρεπομενο.
 
Πάντως βρε παιδιά...το θέμα κατοχής δεν είναι επιτρεπόμενο, η ευθανασία κοστίζει ένα κάρο λεφτά, υπηρεσίες, προσωπικό δεν διατίθενται, τελικά πού οδηγεί όλο αυτό; Το βρήκες και το αφήνεις στην τύχη του και στην ασιτία ή στους θηρευτές ή το στέλνεις αδιάβαστο πληρώνοντας μάλιστα και καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που γύρισες τα μάτια σου πάνω του και το περιμάζεψες....
Δεν λέω, προφανώς όλα τα παραπάνω έχουν λόγους για τους οποίους έχουν αποφασιστεί, σκληρούς ίσως λόγους που αναλογούν στη φυσική ζωή και στη διαιώνιση των ειδών, αλλά αναλογούμενος το ζήτημα που προκύπτει, νιώθω έντονο εγκλωβισμό και την υποψία της αδιέξοδης κατάστασης.
 
Αν αναλαβει καποιος τα εξοδα των ιατρικων πραξεων , εξετασεων και αποκαταστασης (αν υφισταται τετοια περιπτωση θα το κρινει γιατρος) τοτε και το καταφυγιο θα το κρατησει υποθετω. Αν ειναι καταδικασμενο σε μια ζωη παραλυσιας και αναγκης φροντιδας απο ανθρωπο καθε μερα της ζωης του ποιος θα του την παρεχει? μπορει να δεσμευθει καποιος οτι δεν θα λειψει ποτε? Και δεν ειναι καναρινι αντε παπαγαλος που ευκολα (? ) καποιος βρισκει ενα φιλο και βολευει την απουσια του.
Ειναι μεγαλη κουβεντα που δυστυχως παντα εμπλεκει το κοστος. Δεν υπαρχει σωστη λαθος απαντηση.Πολλες οπτικες γωνιες υπαρχουν.
 
@φιλομαθης καλησπέρα. Τα πατουσακια ναι κοιτάνε προς τα μέσα. Το έχω βγάλει έξω τώρα στο πάτωμα και το παρατηρώ. Αναγκάζεται τώρα να βάζει βάρος μπροστά για να κάνει κινήσεις. Κάτι που το βλέπω ως θετικό μίας και πριν απλά σερνόταν στα ποδαράκια του. Τώρα πηδάει και προσπαθεί να κάνει βήματα χρησιμοποιώντας το δεξί και αριστερό πόδι. δεν ξέρω αν μπορώ να ανεβάσω βίντεο να δείτε.
[automerge]1687026132[/automerge]
@ianos εγώ λόγο του ότι δουλεύω με σκυλιά και γενικά έχω μια αγάπη για όλα τα ζωάκια την ευθανασία την έχω σαν τελικό στάδιο αφου εδώ δοκιμάσει τα πάντα. Αναγκαστικά να κάνω ευθανασία σε σκυλί της γιαγιάς εδώ Νορβηγία 12 χρόνων παρουσίασε καρκίνο τελικό στάδιο. Τώρα με το πουλί θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου. Όσο και να μου λένε ευθανασία αν δεν δοκιμάσω τα πάντα δεν θα έχω καθαρή συνείδηση και το ξέρω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@mata86 μόνο μπράβο σου έχω να πω Μάτα. Που δεν παραιτήθηκες κ δεν πήρες την εύκολη λύση. Μακάρι ο μικρός να τα καταφέρει. Κ αφού βλέπεις μια μικρή βελτίωση στον τρόπο που κινείται κ αυτό καλό είναι. Από ότι καταλαβαίνω υπάρχουν δομές κ υπηρεσίες αλλά κοστίζουν. Όπως κοστίζει κ η ευθανασία. Ειδικά το ΣουΚου (!) . Αυτά είναι αναμενόμενα πάνω κατω. Αλλά το τραγικό είναι εάν το ζυγι μπαίνει όχι εάν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση αλλά πιο είναι πιο φτηνό σε σχέση με τις εξετάσεις κ το ξεκίνημα της θεραπείας. Το κοράκι είναι από τα πιο έξυπνα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, όπως τα δελφίνια και οι χιμπατζήδες. Χρησιμοποιεί εργαλεία (!) για να βρει τροφή, μιμείται φωνές ακόμα κ ανθρώπινες κ έχει την νοημοσύνη ενός επτάχρονου παιδιού. Ελπίζω την Δευτέρα να έχεις αισιόδοξα νέα.
 
@MARY58 σε ευχαριστώ πολύ. Εγώ γενικά είμαι της άποψης όσο το ζώο δεν πονάει και δεν υποφέρει δεν χρειάζεται να κάνει ευθανασία. Έχω δεί αλλα πουλιά που ζούν κανονικότητα και με ενα πόδι. Τώρα ουσιαστικά σήμερα μια μέρα μετά τον νάρθηκα και κάνει βελτιωμένες κινήσεις. Κάτι που πριν δεν έκανε. Δεν φαίνεται να πονάει ή να τον ενοχλεί. Προσπαθεί βέβαια να αφαιρέσει τα σχοινιά στα δάχτυλα αλλά όταν βλέπει ότι δεν μπορεί τα παρατάει. Το έχουμε μια βδομάδα και το έχω ακούσει μόνο 3 φορές δεν κάνει θορύβους γενικά. Δεν ξέρω αν αυτό είναι νορμάλ βέβαια. Φωνή παντός έχει το άκουσα.
 
Καλησπέρα παιδιά έχω νεότερα για το ζωάκι. Πήραμε και τα δυο γραφεία το ενα μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα και μας έστειλε μήνυμα στο κινητό λέγοντας ότι για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο μαζί τους θα πρέπει να πληρώσουμε 35 ευρώ. (Τραγικοί) και το άλλο τηλέφωνο μας είπαν επιτόπου ευθανασία χωρίς καν να ακούσουν τι τους λέγαμε. Όποτε έχουμε και λέμε απο πείρας. Όλοι οι Νορβηγοί κτηνίατροι, και γενικά όσοι ασχολούνται με ζώα είναι οι πιο απαίσιοι άνθρωποι που μπορείς να συναντήσεις στην ζωή σου. Και αυτά σας τα λέω εκ πείρας (δουλεύω με σκυλιά) θανατώνουν ζώα συνεχώς ενώ παράλληλα σου λένε η έκτρωση σε σκυλιά είναι παράνομη. Όλα τα οικόσιτα ζώα πρέπει να έχουν ασφάλεια υγείας η οποία καλύπτει το ζωο έως 8 χρόνων. Απο εκεί και πέρα ξέρετε τι γίνεται. Μεγαλύτερα καθάρματα απο Νορβηγούς δεν έχω ξαναδεί στην ζωή μου. Τώρα πλέον δεν ξέρω τι να κάνω. Θα πάμε να πάρουμε βιταμίνες,θα αφήσουμε τους νάρθηκες για 3 βδομάδες και ας ελπίσουμε θα φτιάξει. Αν όχι δυστυχώς το ζώο δεν θα τα καταφέρει μόνο του έξω. Και αν το κρατήσουμε ίσως πεθάνει απο καμία μόλυνση. Αυτά απο τους βρομιαριδες κτηνιάτρους εδώ.
 
@mata86 τι είναι αυτά τα πράγματα? Είναι τραγικό τουλάχιστον! Αν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση θα έλεγα εντάξει, αλλά εδώ βλέπω ότι είναι οργανωμένο το έγκλημα! Λυπάμαι πραγματικά που δεν μπορείτε να βοηθηθειτε από πουθενά, δεν ξέρω τι να πω!
Μόνο να συνεχίσετε να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε! Είστε σε καλό δρόμο, κάνετε σωστές κινήσεις κ ας ελπίσουμε να φτιάξουν τα ποδαράκια του κ σύντομα να μπορεί να πετάξει ελεύθερο.. ✨
 
@chrisa2102 φυσικά και για εμένα είναι οργανωμένο έγκλημα. Για αυτό το λόγο δεν αποφασίζω να έχω οικόσιτο ζωο στην χώρα αυτή. Διότι ή πρέπει να είσαι πλούσιος ή πρέπει να είσαι άκαρδος. Εγώ δεν είμαι τίποτα απο τα δύο. Μια φίλη μου έχει γάτα και βγήκε στο δρόμο χτυπήθηκε από αμάξι έσπασε ένα πόδι (δεν είχε ασφάλεια) έδωσε η φίλη μου 2.500 ευρώ για ένα σπασμένο πόδι. Μόνο αυτά τα λέει όλα. Είναι απογοήτευση πραγματικά. Ας ελπίσουμε το ζώο να γίνει καλά και αν με το καλό γίνει θα πάω σε όλους αυτούς τους σάπιους ανθρώπους με στοιχεία κλπ. Αλλά και στην τοπική εφημερίδα φυσικά για καταγγελίες.
 
@ianos εγώ να δείς πόσο φρικαρω καθημερινά εδώ πέρα. Δυστυχώς όμως έτσι είναι. Κρύος λαός χωρίς φιλότιμο. Ολα για το χρήμα εδώ. 4 χρόνια Νορβηγία τα έχω δει όλα απο αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίο το ότι αλκοόλ αγοράζεις μόνο απο την τράπεζα αλκοόλ της Νορβηγίας. Φαντάσου! Ένα ούζο 45 ευρώ το μπουκάλι. Φαντάσου τι βγάζουν.
Κρίμα.
 
Καλησπερα κι από μένα . Καταρχάς συγχαρητήρια για όλη τη προσπάθεια και τη βοήθεια που του παρέχεις . Περσυ είχα και εγώ δέκα μέρες με ορους μια κουρούνα στο σπίτι μου ,είναι πανέξυπνα πλάσματα . Από τα Ίδια αυτά πλάσματα πριν ένα μήνα σκοτώθηκε το κουνέλι μου . Τελοσπαντων , εύχομαι να βγάλεις μια άκρη εκεί πέρα με τους τρελούς που έμπλεξες . Και πάλι μπράβο για την φροντίδα
 

Συνημμένα

  • IMG_0618.webp
    IMG_0618.webp
    51,1 KB · Προβολές: 18
Back
Top