Φροντίδα Βρήκα ένα κοράκι που το πέταξαν οι γονείς από τη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mata86
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Update απο τον φίλο μας frisbee :)

Τα ποδαράκια τελικά άνοιξαν τώρα μπορεί να σταθεί όρθιο. Τώρα δουλεύουμε με το άνοιγμα των δαχτύλων. Κάναμε αυτά τα αυτοσχέδια παπούτσια που το αναγκάζουν να έχει τα δάχτυλα του ανοιχτά. Πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι τα φτερά του στην περιοχή που κάθεται. Έχουν καταστραφεί κάπως. Επίσης του καθάρισα μόλις τώρα με νερό την περιοχή του πωπου. Τα κακα του είχαν κολλήσει πάνω του. Ξέρει κανείς καμιά πληροφορία πώς να τον καθαρίζω? Αν έκανα καλά με νερό κλπ? Επίσης τι γίνεται με τα φτερά της ουράς? Θα μεγαλώσουν? Φτιάχνονται? Αν έχετε επίσης καμία καλύτερη ιδέα για "παπούτσια"

Ευχαριστώ
[automerge]1687939404[/automerge]
Εδώ είναι η ουρά του. Έχει γίνει έτσι επειδή κάθεται πολύ καιρό. Ξέρει κανείς αν θα φτιάξει με το πέρασμα του χρόνου? Επίσης να μου δώσει τιπς πως να καθαρίζω τα κακα του? Τώρα απολαμβάνει τον ήλιο. Έχει πλάκα που κοιτάει τον κόσμο διαφορετικα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20230628_095154.webp
    IMG_20230628_095154.webp
    140,4 KB · Προβολές: 27
  • IMG_20230628_100101.webp
    IMG_20230628_100101.webp
    150,8 KB · Προβολές: 25
Εδώ είναι η ουρά του. Έχει γίνει έτσι επειδή κάθεται πολύ καιρό. Ξέρει κανείς αν θα φτιάξει με το πέρασμα του χρόνου?
Βλέπω ότι τα φτερά της ουράς, έτσι όπως είναι, δεν μπορούν να παραμένουν λειτουργικά. Οπότε...όταν θα πάψει να κάθεται, θα έλεγα να τα τραβήξετε ώστε να βγάλει νέα. Αλλά πρώτα, πριν κάνεις ο,τιδήποτε, περίμενε να ακούσεις τη γνώμη και των άλλων μελών. Προφανώς επίσης για να παράγει νέα φτερά, θα πρέπει η διατροφή του να περιλαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη, και πηγές βιταμίνης Β (αυτό το είχα ακούσει πριν από χρόνια όταν τράβηξα τα φτερά της ουράς ενός καναρινιού μου που είχαν σπάσει στην αρχή που έβγαιναν και δεν μεγάλωσαν ποτέ)
 
Επίσης τι γίνεται με τα φτερά της ουράς? Θα μεγαλώσουν? Φτιάχνονται?
Μην ανησυχείς για τα φτερά της ουράς.
Θα πέσουν και θα βγάλει καινούργια άμεσα.
Τα νεαρά κοράκια περνούν την πρώτη τους πτερόρρια περίπου 3-4 μηνών, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το άρθρο από το post#10.
Αυτό με τα κολλημένα περιττώματα στην περιοχή της αμάρας είναι κάτι που θα πρέπει να σε προβληματίσει.
Εάν υπάρχει διάρροια σημαίνει ασθένεια ή λάθος διατροφή.
Υπάρχει και η περίπτωση η αμάρα του να είναι λερωμένη επειδή κάθεται στα περιττώματα του, γιατί αν έχω καταλάβει σωστά, περισσότερο σέρνεται παρά περπατάει, πετάει;
Εάν μπορείς πήγαινε το στην μπανιέρα και ρίξε νερό με το ντους και περισσότερο στην αμάρα του για να καθαρίσει.
Και καλά θα ήταν όταν το πιάνεις να φοράς γάντια, άγριο πουλάκι είναι ποτέ δεν ξέρεις τι μικρόβια μπορεί να έχει.
 
@Vada καλησπέρα. Τον καθαρίσαμε με νερό κάτω στον ποπό. Πολύ καλύτερα απο πριν. Βασικά τα πουλιά ξέρω κατουράνε και κάνουν κακα απο το ίδιο μέρος όποτε τα κακά του είναι νερουλά ούτως ή άλλως. Οχι δεν μπορεί να πετάξει το έχουμε σε κούτα και το βγάζουμε έξω κάθε μέρα για να κουνήσει τα φτερά του κλπ τα ειδικά παπούτσια που του κάναμε είναι βαριά μόνο περπατάει σε αυτά τώρα όποτε το θυμηθεί. Συνήθως κάθεται και όταν θέλει να φάει αναγκάζεται να περπατήσει. Σε μια βδομάδα θα τα βγάλουμε να δούμε πως τα πάει. Αλλά απο εκεί που δεν στεκόταν καν τώρα στέκεται με το ζόρι (λόγω του είναι βαριά τα πόδια του)
 
Αυτό με τα κολλημένα περιττώματα στην περιοχή της αμάρας είναι κάτι που θα πρέπει να σε προβληματίσει.
Εάν υπάρχει διάρροια σημαίνει ασθένεια ή λάθος διατροφή.
@Mata καλησπερα.Οπως ειπε ο @Vada δεν ειναι καλο δειγμα ουτε φυσιολογικο
 
Όσο είναι στην κούτα πάντως, και νέα φτερά να βγάλει, αυτά θα τσακίσουν πιθανότατα. Επομένως μην του τραβάς τα φτερά και όταν τα αλλάξει, ελπίζουμε να μπορεί να πιάνεται από κλαδί ώστε να παραμένει εκεί και τα νέα φτερά να βγουν ομαλά.
Τότε επίσης (όταν θα μπορεί να στέκεται σε κλαδί) θα φανεί επίσης αν υπάρχει πρόβλημα με τις απεκκρίσεις του, αν θα είναι υδαρείς τόσο ώστε να παραμένουν κολλημένες στην αμάρα του.
 
Δεν θα με προβλημάτιζαν τα φτερά της ουράς στην φάση αυτή. Δεν δείχνουν να έχουν κάτι τραγικό εκτός απο το "καλάμι" που δεν έχει αφαιρεθεί. Μπορείς με τα νύχια και ξεκινώντας απο κάτω να καθαρίσεις την επικάλυψη που έχουν και να ελευθερώσεις το φτερό μέσα απο το "καλάμι" μέχρι εκεί που βλέπεις ότι φεύγει και θρυμματίζεται εύκολα.
 
Καλησπέρα παιδιά. Τελευταίες πληροφορίες για το κοράκι. Ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά το ζωο είχε μάθει να στέκεται κανονικά και τα περιττώματα του ήταν σε κανονική μορφή πλέον. Ξύπνησα εχθές το πρωί και το βρήκα νεκρό. Πρέπει να έφυγε μεταξύ 00.00 και 4.30 το πρωί. Ήταν ζωντανό όταν πήγα στο μπάνιο στις 23.30 το βράδυ. Δεν ξέρω πως και γιατί πάντως πολύ ψυχοφθόρο να το βρω νεκρο το καημένο. Ο σύντροφός μου φεύγοντας για την δουλειά δεν πήρε χαμπάρι τίποτα. Νόμιζε κοιμόταν. Κρίμα δεν κατάλαβα γιατί πέθανε. Έτρωγε κανονικά, έκανε κακά του κανονικά και είχε μάθει και να στέκεται κάπως στα πόδια του. Κρίμα πολύ δυσάρεστο. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν εδώ με τις πληροφορίες το εκτιμώ αφάνταστα. Το μόνο θετικό στην ιστορία ότι δεν έβαλα το χέρι μου να γίνει ευθανασία. Ίσως καλύτερα έτσι. Δεν ξέρω αν υπέφερε το ζωντανό αλλά σε εμάς δεν έδειχνε έτσι. Όταν το βγάζαμε στον ήλιο του άρεσε.
Κρίμα.
 
@mata86 πολύ δυσάρεστη εξέλιξη αυτή! Κρίμα πραγματικά! Ήμουν σίγουρη ότι θα τα κατάφερνε!
Παιδιά εσείς κάνατε ότι καλύτερο μπορούσατε όλο αυτό τον καιρό κ συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας αυτή!
Θέλω να πιστεύω κ εγώ ότι δεν υπέφερε! Σίγουρα πέρασε όμορφες στιγμές μαζί σας πριν φύγει!
 
Λυπάμαι, πραγματικά, αλλά προφανώς και εκ του αποτελέσματος, έτσι ήταν να γίνει...δηλαδή, να του παρέχετε εσείς την κατάλληλη φροντίδα... κι έπειτα να πεθάνει... δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν "γραφτό" αλλά ότι κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζουμε οι ίδιοι, ούτε και τα αποφασίζουμε.
Οι πιθανές καταλήξεις (όπως διάβαζα το θέμα σου) ήταν πολλές, με κυριότερη κατά την αντίληψή μου, το πουλάκι να ζήσει κοντά σας μην έχοντας τη δυνατότητα να επιβιώσει στη φύση από μόνο του. Ας πούμε ότι η ψυχούλα του επέλεξε να φύγει.
Εσείς όμως, από την άλλη πλευρά, κάνατε ό,τι ήταν δυνατό (εκτιμώ και παραπάνω του δυνατού) για να έχει μια καλή ζωή. Και επειδή είχα προβληματιστεί με τη στάση των Νορβηγών (όχι με τη φιλοχρηματία τους, η οποία στη συνείδησή μου ξεπέρασε κάθε όριο, ούτε με τη γαϊδουριά τους φυσικά), είχα θεωρήσει ότι απαγορεύουν τη συνεχή - εφ' όρου ζωής- ανθρώπινη φροντίδα σε ένα ας πούμε "ανάπηρο" πλάσμα της φύσης, διότι ακολουθούν τους νόμους της φύσης, όσο σκληροί κι αν μας φαίνονται αυτοί, ώστε να εξασφαλίσουν έναν δυναμικό πληθυσμό στους απογόνους των ειδών ή κάπως έτσι...π.χ. δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο πτηνό δεν έφερε παθολογικά γονίδια τα οποία αν τελικά επεβίωνε και απελευθερωνόταν, θα κληροδοτούσε σε απογόνους του, αποδυναμώνοντας το είδος (κάτι δλδ σαν έμπρακτη τήρηση της φυσικής επιλογής). Να μην πω τώρα βέβαια για αυτούς τους ......την ιστορία του θαλάσσιου ίππου https://gr.euronews.com/2022/08/14/...eyia-ton-thalassio-ippo-pou-liazotan-sto-oslo
Και να κρατήσετε για πάντα στον νου σας ότι ανεξάρτητα του τι δυσκολίες θα αναφανούν στη ζωή σας, πάντοτε θα υπάρχει και θα αναφανεί, όταν θα χρειαστεί, ένα καταφύγιο να σας φροντίσει και να σας δώσει μια τονική για να συνεχίζετε.
 
Back
Top