Ασθένειες Βρήκα ένα παραδείσιο πουλάκι και τώρα μου αρρώστησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fatsoula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fatsoula

PB New Member
Εγγραφή
18 Σεπ 2009
Μηνύματα
29
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Πριν από 1,5 μήνα βρήκα στο δρόμο ένα θηλυκό παραδείσιο πουλάκι, πιθανόν είναι ζεμπράκι. Φαίνεται στη φωτογραφία του προφίλ μου. Στην αρχή ήταν ζωηρό, όμως εδώ και μια βδομάδα κοιμάται συνέχεια και από χτές δεν έχει δύναμη να ανεβεί στα επάνω κλαδιά που του έβαλα. Οταν του μιλάω ζωηρεύει λίγο και μετά πηγαίνει για φαγητό και νερό. Μου είπαν ότι είναι κρυωμένο, οπότε του πήρα αντιβίωση και βιταμίνες. Σε ένα φόρουμ διάβασα για τη δυστοκία. Υπάρχει η πιθανότητα να είχε ζευγαρώσει και τώρα δεν μπορεί να βγάλει το αυγό; Το έχω όμως μόνο του 1,5 μήνα και στις αρχές αν και ταλαιπωρημένο και τρομαγμένο δεν έδειχνε τα παραπάνω σημάδια. Τι να κάνω;
 
το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να το παρεις σε ενα πτηνιατρο https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ μιας και εισαι Αθηνα.
πιστευω ειναι αδυνατο να εχει δυστοκια.
και επισης δεν θα βαζεις στο πουλακι αντιβιωση χωρις να σου εχει πει γιατρος.
 
Ναι, έχεις δίκιο, ευχαριστώ. Θα το πάω αύριο αν είναι κάποιος ανοιχτός. Είχα πάει σε μαγαζί που πουλάνε ζωάκια και τροφή και αυτοί μου έδωσαν την αντιβίωση. Ελπίζω να μην το έκανα χειρότερα.
 
Η αντιβίωση αν δεν είναι αυτή που χρειάζεται για την συγκεκριμένη πάθηση του πουλιού το κάνει χειρότερα, γιαυτό λέμε ποτέ χωρίς εξετάσεις.

Δυστοκία δεν μπορεί να είναι. Αν έχει δυστοκία ένα θηλυκό μέσα σε 24 ώρες ή θα βγει το αυγό ή θα πεθάνει το πουλί, δεν μπορεί να το κρατήσει μια εβδομάδα.
 
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η Φατσούλα μου. Σήμερα στη δουλειά με κορόιδευαν που είχα στεναχωρηθεί τόσο. Τελικά ο κόσμος είναι ηλίθιος. Εμένα πάντως μου λείπει...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
με το δίκιο σου στεναχωρέθηκες Ελένη μου, μια ζωούλα έφυγε άδικα!
όπως και νάχει πέρασε μεσ την αγάπη τις τελευταίες μέρες του.
να σαι καλά που το φρόντισες
 
Σήμερα στη δουλειά με κορόιδευαν που είχα στεναχωρηθεί τόσο.

Ti να πει κανεις...
ελπιζω να βρεθει καποιος απο εδω να σου χαρισει αλλη μια "φατσουλα", να απαλυνει την απωλεια σου...
αν ημουν κοντα θα σου εδινα!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top