Φροντίδα Βρήκα ένα περιστέρι που έπεσε στο δρόμο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofi1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πιθανόν το φτερό του να έχει κάποιο κάταγμα έτσι όπως το βλέπω και να χρειάζεται δέσιμο, επειδή όμως δεν είμαι ειδικός καλύτερα να το δει κάποιος.

Θα σου πει αν θα μπορέσει να ξαναπετάξει, αυτό εξαρτάται απο το είδος του κατάγματος, αν φυσικά διαπιστωθεί κάτι τέτοιο
 
Στα πουλιά είναι δύσκολο να κάνεις κάτι στις φτερούγες τους . Δεν δείχνει όμως κάτι σοβαρό ... ήταν τυχερούλικο . Το ότι είναι ήρεμο δείχνει ότι το πέρασε το τεστ και έγραψε καλά . Θα περάσει .
 
@sofi1 Σόφη καλησπέρα. Πόσο χαίρομαι που το προσέχεις το δεκαουχτορακι.Μες στην ατυχία του τυχερό που έπεσε μπροστά σου. Μπράβο σου βρε Σόφη κ αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο. Δεν ξέρω αν είχες ποτέ πουλάκι κάτω από την φροντίδα σου αλλά εάν η δεκαοχτουρα γίνει καλά κ πετάξει, νομίζω ότι εάν έχεις τον χρόνο (γιατί την διάθεση κ την αγάπη τα έχεις, το βλέπουμε), να υιοθετήσεις ένα πουλάκι, καναρίνι ή παπαγάλο. Εάν το αποφασίσεις, ρώτα στο φόρουμ κ θα μάθεις πολλά για την φροντίδα του είδους που θα επιλέξεις κ να είσαι σίγουρη ότι περάσετε πολύ όμορφες στιγμές μαζί. Είναι αξιολάτρευτα τα άτιμα!😊
 
@gianniskilkis ναι δείχνει καλά γιατί τώρα τρώει κ μόνο του ..γιατί της πρώτες μέρες δεν έτρωγε... σήμερα περπατάει καλύτερα από όσο είδα...βγήκε κ μόνος του από το κουτί
[automerge]1680189906[/automerge]
@MARY58 ευχαριστώ πολύ... ναι είχα παπαγαλάκι όταν ήμουν μικρή αλλά μου πέθανε κ έκλαιγα πολλές μέρες.. κ από τότε δεν ξανά πήρα... είχα γατα κ χάθηκε τώρα πρόσφατα το είχα 12 χρόνια τον γατουλι μου κ μάλλον κάποιος μου τον πήρε 😞 δένομαι με τα ζώα κ άμα πάθουν κάτι ή χαθούν στεναχωριεμαι πολύ.. 4 μέρες έχω την δεκαοχτουρα κ δέθηκα το αγαπάω...κ σκέφτομαι ότι όταν γίνει καλά θα φύγει κ αυτό.. απλά είναι αυτο ότι θέλουν χρόνο όλα τα ζωάκια.. κ όλα τα χτυπημένα ζωάκια μπροστά μου πέφτουν ευτυχώς 😀
 
Τελευταία επεξεργασία:
κ όλα τα χτυπημένα ζωάκια μπροστά μου πέφτουν ευτυχώς 😀
....και θα επαναλάβω....ευτυχώς για αυτά!!!
Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο ποστ της @MARY58 , η οποία έχει ένα καναρινάκι τον Σοφοκλή τον οποίο έχει εξημερώσει και με τον οποίο έχουν ας πούμε μια "ισότιμη" αναλόγως της φύσης των, συντροφική σχέση, την οποία θα μπορούσες να έχεις κι εσύ με το δεκαοκτουράκι.
 
@sofi1 κάποτε και εγω είχα βρει σαν εσενα ένα περιστέρι στο δρόμο το οποίο χρειαζόταν βοήθεια. Τελικά παρολο που προσπαθησα πολυ να επανενταχθεί, τα τραυματα ήταν τόσο σοβαρά που δεν το κατάφερα και έτσι τον κράτησα.
Ο Ζαχαρίας (έτσι τον έλεγα) , ήταν η μεγάλη μου αγάπη!
Βλέπεις τα περιστέρια και οι δεκαοχτουρες φυσικά ειναι απίστευτα πουλιά, δεν μπορείς να μην τα αγαπήσεις!! ειναι πιστα, έξυπνα και αν όταν σε μάθουν γρήγορα θέλουν χάδια. Το αγαπημένο μου ήταν το γουργουτητο του(οι δεκαοχτουρες γουργουριζουν λίγο διαφορετικά)
Αυτό που θέλω να σου πω ειναι οτι το μικρό ήταν τυχερό που βρέθηκες στο δρόμο του και πιστευω οτι θα καταφέρει να επανενταχθεί με την φροντίδα σου.
Αλλά και να μην τα καταφέρει, θα μπορουσες να έχεις έναν πιστο φίλο ο οποίος θα σε λατρέψει.
Και κάτι τελευταίο, συμφωνώ με την άποψη της @MARY58 να υιοθετήσεις ένα πουλακι αν πετάξει το μικρό, την ίδια κουβέντα είχα και εγώ μαζί της πριν περίπου ένα χρόνο όταν έφυγε ο Ζαχος.
Είχα τους ίδιους προβληματισμους με εσένα , αλλά τελικά πηρα ένα παπαγαλακι το οποίο έχω λατρέψει!!
 
@Anna Maria Mp ναι είναι αξιολάτρευτα...έχουν οι γονείς μου κ παρακαλάω τον μπαμπά μου να το αφήσει λίγο ελεύθερο μέσα στο σπίτι να πετάξει αλλά δεν το βγάζει....η αλήθεια είναι ότι τα λυπάμαι όταν τα βλέπω μέσα σε ένα κλουβί σκέφτομαι τα καημένα έχουν φτερά αλλά δεν πετάνε γιατί είναι στο κλουβί... τώρα αυτή δεκαοχτουρα που έχω τα πάει πολύ καλά δόξα το θεό...θέλει όμως να το έχω στον ήλιο στο μπαλκόνι περπατάει...τον αρέσει....τον βάζω το βράδυ στο κουτί μέσα στο σπίτι κ βγήκε δε θέλει στο κουτί.. τον άφησα ελεύθερο μέσα στο σπίτι ως που να κοιμηθούμε..έκανε την γύρα του μετά ήρθε σε μένα...το χαϊδευα με κουτσουλησε 😀 μετά τον έβαλα μέσα κ πάλι ήθελε να βγει..τον λέω οχιιιι...κ με άκουσε το γλυκό μου... αν δεν γίνει καλά.. που πιστεύω θα γίνει γιατί πάει καλύτερα...θα το κρατήσω στο σπίτι δεν θα το αφήσω..
[automerge]1680255895[/automerge]
20230330_212847.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα. Πώς το κινεί το φτερό της;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και ποια θα μπορούσε να είναι αυτή, αλλά στη θέση σου σε λίγες ημέρες θα προσπαθούσα να σκεφτώ έναν τρόπο να τη βγάζω στο μπαλκόνι, χωρίς όμως να μπορεί να φύγει (για ένα χρονικό διάστημα) και να της βάζω σε συγκεκριμένο σημείο τροφή, στο ίδιο πάντα, ώστε, αν ή όταν φύγει να ξέρει που βρίσκεται ένα φιλικό πρόσωπο / σπίτι και μια τροφή να την περιμένει.
Αν θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο, πες μας και ίσως να σκεφτούμε όλοι μαζί πιθανές προτάσεις....
 
@ianos όσες μέρες το έχω κάθε μέρα έξω την είχα...χθες πέταξε λίγο αλλά σήμερα πετάει ποιο πολύ....κ φοβάμαι να την ξανά βγαλω....τροφή δεν τρώει από το ταπερακι...το θέλει χύμα κ μόνο τρίμματα από ψωμί...το σιτάρι το ρύζι τι φακή δε το ακουμπάει....ούτε στο κουτί δε κάθετε...αλωνίζει στο σπίτι πάει παντού...κ έχω ρίξει σε σημεία τρίμματα.... κ κουτσουλαει χάχα έχω όλο καθάρισμα
[automerge]1680362392[/automerge]
@sofi1 εννοείτε ότι θέλω να έρχεται
 
Γλυκα ειναι η μικρή!! Χαίρομαι που τα παει καλύτερα!! Είσαι τρομερή ,μπράβο για όσα έχεις κάνει για εκείνο.
Καλά οι κουτσουλιες ειναι ενα θέμα στο οποίο σε νιώθω 😌
Και οσον αφορά την φτερουγα πιστευω πως δεν ήταν κάτι πολυ σοβαρό τελικά και συντομα θα είναι εντελως καλά.
Έχεις δοκιμάσει να την ταίσεις στο χέρι??
Βάλε στην χουφτα σου λίγο ψωμάκι από αυτό που τρώει και πηγαινε κοντά της να αρχίσει να τρώει από την χουφτα σου.

Τον δικό μου τον είχα μάθει να καθεται στο μπαλκόνι μαζί μου ελευθερος και εμπαινε μέσα όταν ηθέλε. Μέχρι και τα ρουχα απλωναμε παρεα😅

Όποτε και εσυ μπορείς ευκολα να την μάθεις, αν ξέρει οτι εχει ένα μέρος εκτός σπιτιου να ερχεται να τρώει🙂
 
@Anna Maria Mp μακάρι να έρχεται...στο μπαλκόνι την είχα ελεύθερη τόσες μέρες.. έχει δει όλο το μπαλκόνι..απλά τώρα καλύτερα να μην την βγάλω γιατί αν φύγει κ πέσει κάτω έχει και γάτες και σκυλιά...κ φοβάμαι...δεν είμαι σίγουρη ακόμα ότι μπορεί να πετάξει κανονικά...δεν τρώει από το χέρι μου τα θέλει στο πάτωμα...μόνο νερό της το δίνω με σύριγγα γιατί δεν την βλέπω να πίνει...
 
Καλησπέρα σάς να κανω μια ερώτηση? Η δεκαοχτουρα υπάρχει περίπτωση να έχει ψύλλους??? Αυτά τα μαυρακια που πηδανε
 
Back
Top