Φροντίδα Βρήκα ένα περιστέρι που έπεσε στο δρόμο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofi1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Άρχισε να πετάει παντού μέσα στο σπίτι λέτε να το αφήσω να βγει κ στο μπαλκόνι? Πετάει μέσα χτυπάει το κεφάλι του στο ταβάνι..
 
Μην της δίνεις τίποτα με το χέρι , να μην μάθει σαν οικιακό . Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κατοικίδιο . Όταν θέλει θα τρωγοπίνει και όλα θα είναι στο μπαλκόνι , όπως σου προαναφέραμε , σε ένα χαρτοκουτί . Όταν νοιώσει έτοιμη θα την ¨κάνει¨. Να θυμάσαι μαξρυά από άλλα πτηνά , έχει πολύ μεγάλο φορτίο μικρόβια και εξωπαράσιτα . Εάν σου άρεσε το όλο σκηνικό πάρε ένα ζευγάρι περιστέρια να σου βγει το μεράκι . Καλή συνέχεια .
 
@sofi1 Οσα πουλάκια είναι έξω συνήθως έχουν έξωπαράσιτα, ψειρες η ψύλλους.Όποτε ειναι πιθανο να έχει.
Όσον αφορά το ότι πετάει στο σπίτι έχε το νου σου σε μπαλκονόπορτες και παραθυρα να ειναι κλειστά με κουρτίνες μην τυχόν και σκάσει πανω.
Το φτερό της πως είναι?? Περπατάει κανονικά χωρίς να το σέρνει??
 
@sofi1 Καλό είναι όταν το παρεις απόφαση να το απελευθερώσεις να είναι πρωι ώστε να βλέπεις καθαρά τι γίνεται.
Έχει απλα μπροστά από το μπαλκονι σου?
Θεωρώ ότι αν έχει άπλα και σηκώσεις τις τέντες και το παρεις στα χέρια σου και το κρατήσεις με ανοιχτές παλαμες ψηλά θα φυγει.
Για να είσαι βέβαιη άστην μια μέρα ακομα , αλλά εφόσον κάνει και πτησεις λογικά ειναι έτοιμη.
Προτείνω η απελευθέρωση να γίνει από εκεί αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες μήπως και αναγνωρίσει και γυρίζει για επισκέψεις.
Ας πουνε και οι υπόλοιποι την γνώμη τους επ αυτου όμως καθώς εγώ από μπαλκόνι δεν έχω κάνει ποτε απελευθέρωση παρα μονο σε ανοιχτούς χώρους με πρασινο.
 
@Anna Maria Mp φοβάμαι να το αφήσω από το μπαλκόνι γιατί έχει σκυλιά κ γατιά κάτω από το σπίτι μου... άμα το αφήσω στο μπαλκόνι...λέτε να φύγει μόνο του? Αν δεν το πάρω στα χέρια μου εννοώ
 
@sofi1 Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα όταν το βγάλεις έξω να ειναι υπό την επίβλεψη σου αν θελεις να το αφήσεις στο έδαφος. Έτσι αν κάνει πχ την απόπειρα να φυγει να μπορεις να ελέγξεις που θα παει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kika
Ναι εννοείται και εγώ μαζί...απλά τώρα όταν πηγαίνω να τον πιάσω φεύγει πετάει...θα μπορούσα να το αφήσω κ κοντά στην θάλασσα μιας κ μένω παραλιακά αλλά θα ξέρει να έρθει στο μπαλκόνι μου αν θέλει να φάει? Η θάλασσα είναι κοντά στο σπίτι μου
 
Απο τη συμπεριφορά της δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα να φύγει. Θα άνοιγα την μπλακονόπορτα για να το δοκιμάσω και να θα είχα το νου μου. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά απο την ώρα που θα πετάξει παρά μόνο να ελπίζεις ότι ζει κι είναι καλα.
 
@sofi1 , σου είναι δύσκολο, το καταλαβαίνω. Κι εμένα θα μου ήταν....μάλιστα, ίσως επειδή είμαι ενίοτε λίγο υπερβολικός με τις ανησυχίες μου, υπό την έννοια του ότι θέλω να είμαι όσο το δυνατό πιο σίγουρος για το ευοίωνο αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση την πλήρη ικανότητα του πουλιού να πετάει κανονικά, θα την κρατούσα λίγες ημέρες (1-2 ακόμα) να δυναμώσει περισσότερο...τώρα βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα δυναμώσουν και οι μύες που τη βοηθούν να πετά, καθώς δεν θα χρησιμοποιούνται με διάρκεια, όπως ήδη συμβαίνει λίγες ημέρες τώρα που την έσωσες, κι αυτό είναι το μειονέκτημα του να την κρατήσεις αυτό το λίγο ακόμα. Εναλλακτικά θα μπορούσες να βάλεις ένα δίχτυ στο μπαλκόνι σου ή σε τμήμα αυτού, που να μην επιτρέπει να φύγει ή να μπει κάποιο αρπακτικό, αλλά ώστε να την κρατήσεις λίγες ημέρες ακόμα εκεί, που ίσως θα μπορούσε να ανιχνεύει τον χώρο γύρω της και να αναγνωρίσει πως θα επιστρέψει για να φάει. Αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο αφενός, κι αφετέρου το δίχτυ έχει κάποιο κόστος.
Ένα άλλο που μόλις πέρασε από το μυαλό μου, είναι να την αφήσεις με τροφή στο μπαλκόνι σου βράδυ....το επόμενο πρωί προφανώς θα έχει φύγει, αλλά ίσως καθώς ξυπνά να έχει περισσότερο χρόνο να αναγνωρίσει τη θέση του μπαλκονιού σου (για να επιστρέψει)...αλλά τώρα που το σκέφτομαι ξανά, η πρόταση αυτή μου φαίνεται πολύ αμφίβολη...
 
Από ότι φαίνεται, αφού πετά κ χρησιμοποιεί την φτερούγα της είναι η ώρα να φύγει. Περισσότερο δύσκολο είναι για σένα Σόφη παρά για την δεκαοχτουριτσα. Καλύτερα άφησε την πρωί για να αντιλαμβάνεται τον χώρο γύρω της. Κ αν κρίνω από τις δεκαοχτουρες που έρχονται επίμονα στο δικό μου μπαλκόνι, είτε γιατί ακούν τον Σοφοκλή να κελαιδαει είτε γιατί η μητέρα μου τις τάιζε (αν το κάνει τώρα στα κρυφά, δεν ξέρω, αλλά δεν το νομίζω 🙄), θα έρθει σίγουρα επίσκεψη αν της έχεις κάπου σπορακια. Καλό είναι σε σημείο ανοικτό. Αλλά αν σκοπεύεις να πάρεις καναρινι ή άλλο πουλάκι, θα πρέπει να τα ταιζεις μακριά από το μπαλκόνι σου πχ κάπου παραλιακά . Δυστυχώς, τα φτερωτά αδεσποτάκια κουβαλάνε κ παράσιτα κ ασθένειες. Κάνε την καρδιά σου πέτρα κ απελευθέρωσε την. Καλημέρα κ καλή εβδομάδα. 😊
 
@ianos οχι το βράδυ φοβάμαι να το αφήσω μόνο του...θέλω να δω πως θα πετάξει κ που θα πάει....σήμερα βρέχει θα το κρατήσω....είπαν θα χαλάσει ο καιρός δεν θα το αφήσω ακόμα.... απλά πετάει σε όλο το σπίτι κ μου ρίχνει πράγματα κατω αλλά οκ 😀 κ αν τον έχω κλειστό όλοι μέρα το λυπάμαι
 
Αυτό ήταν λοιπόν.... πέταξε η μικρούλα μου έφυγε...την άφησα στο μπαλκόνι ανέβηκε στα κάγκελα κοιτούσε γύρο γύρο...πέταξε απέναντι κ πήγε κατευθείαν δίπλα της μία άλλη δεκαοχτουρα κ φύγανε μαζί.... αχχχ... σας ευχαριστώ πολύ όλους για της συμβουλές σας... όλοι μαζί την σώσαμε κ αυτήν την ψυχούλα.....
 
Μακάρι να έρχεται Μακάρι.. χάρηκα που έγινε καλά στεναχωρεθηκα που έφυγε η αλήθεια είναι αλλά δε γινόταν ήθελε να πετάξει.. Μακάρι να είναι καλά κ να έρχεται. Τώρα θέλω να κάθομαι στο μπαλκόνι μπας κ γυρίσει αχ
 
Καλησπέρα σάς να κανω μια ερώτηση? Η δεκαοχτουρα υπάρχει περίπτωση να έχει ψύλλους??? Αυτά τα μαυρακια που πηδανε
Είχες δει τέτοια μαυράκια στο σπίτι σου; Αν ναι, νομίζω ότι πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό.
Ο πρώτος και σημαντικότερος κύκλος για τη ζωή, ολοκληρώθηκε λοιπόν με επιτυχία. Το πουλάκι πέταξε, πιθανό βρήκε (την) παρέα (του) και όλα καλά. Αν θα έρχεται ή όχι, θα το διαπιστώσεις φυσικά, αν και δεν ξέρω τι θα ήταν προτιμότερο....να σου έρχεται ή όχι, γιατί όπως καταλαβαίνεις το ζήτημα είναι το τι θα σκέφτεσαι όταν δεν θα είναι εκεί, αν θα αγωνιάς ή όχι, αν μπορείς να αποδεχτείς ότι κάποια στιγμή δεν θα έρχεται πια, αν θα λείπεις και θα σκέφτεσαι αν ήρθε ή όχι, αν θα σου μαζευτούν και άλλα πουλιά καθώς θα υπάρχει τροφή στο μπαλκόνι σου, αν, αν...ίσως θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς να πάρεις ένα οικόσιτο πουλάκι, ακόμα και περιστέρια που σου είπε πιο πάνω ο Γιάννης ή ντόβες (τα λευκά μικρά περιστέρια των ταχυδακτυλουργών) ή έναν παπαγάλο με τον οποίο, αν τον έχεις από μικρό και αναλόγως του είδους του θα μπορούσες να έχεις ακόμα και έντονη προσωπική σχέση.
 
@sofi1 Ήρθε τελικα η δεκαοχτούρα στο μπαλκόνι σου ξανά?!
Ετσι οπως τα λες την εψαχνε φαίνεται το ταίρι της και ανταμώσαν τα γλυκούλια μου. Μακάρι να θυμάται που είναι το μπαλκόνι να ξαναέρθει. Εγώ όποτε βοήθησα δεκαοχτούρα μετά μου ξαναερχόταν καθε μέρα για φαγητό και αγάπες. Αρκεί να αναγνωρίζει το μπαλκόνι σου απο έξω, γιατί ήταν χτυπημένη όταν πρωτοήρθε και μπορει να ήταν μπερδεμένη.
 
Back
Top