Φροντίδα Βρήκα πληροφορίες για το bird harness

Wind-sa

PB Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.021
Πόλη
Αθήνα
Φίλοι μου, βρήκα κάποιες πληροφορίες για το bird harness. Σκέφτομαι μήπως να πάρω (η να φτιάξω) ένα?! Τα φοράνε διάφορα πουλιά από Cockatiels μέχρι Αετούς. Δεν είναι επικίνδυνο για πουλιά (για παράδειγμα αλυσίδα με δαχτυλίδι στο πόδι κάνει πολλούς τραυματισμούς). Μονό που δεν ξέρω πόσο άνετα νιώθει ένας παπαγάλος μέσα σ' αυτά τα σκοινιά. Ξέρω ότι θα βάζουνε μόνο στους παπαγάλους που είναι αρκετά ήμεροι, και χρειάζεται λίγη υπομονή να το συνηθίσει ο παπαγάλος σας. Αν κάποιος έχει εμπειρία, γράψτε τι ξέρετε παρακαλώ. Είστε υπέρ η κατά του bird harness?

[x]
 
Δεν μπορώ να ξέρω αν το συνηθίζουν οι παπαγάλοι αλλα αναρωτιέμαι γιατί να βάλεις κάτι τέτοιο Πωλίνα.
Για να το πηγαίνεις βόλτα; Για εκπαίδευση;
Ομολογώ ότι δεν μου αρέσει πάντως η εικόνα ενός πουλιού με χαλινάρια έστω και... κομψά.

Σαν να ετοιμάζονται για μπάντζι-τζάμπινγκ είναι στις φωτογραφίες! 🙂

ΥΓ Μπορεί να κάνω λάθος και να είναι πολύ χρήσιμο, απλά λέω ότι οπτικά δεν μου κάθεται.
 
Εγω αν εβρισκα σε καποιο καταστημα θα επαιρνα ενα! :D Καποια μερα οταν ο Φοιβος θα ειναι ετοιμος ισως φορεσει αν το αφησει σε ησυχια βεβαια. Θα ηθελα παρα πολυ να τον βγαζω για λιγο στην αυλη τα καλοκαιρια να παιζει και να παιρνει λιγο αερα. :)
 
Mpori na kano lathos ki ego...giauto rotao tis apopsis...kai emperies sas...Genika to valoun gia na mporis na vgeis ekso me ton papagalo ;sto dromo, stin auli, sti veranta...
Apla h aporia mou einai ..oti den nomio na to sinithisi o papagalos...
Kai stin Athina den ksero pou mporis na vgis me tetio papgalo... (Sto Canada omos pou sxedon kathenas exei auli kai pisina mpori na fani xrisimo to bird harness.)
 
Το συνηθιζουνε Πωλινα. Τουλαχιστον ετσι ξερω απο καποια ατομα που γνωριζω απο αλλες χωρες και εχουν παπαγαλους. Μετα τις πρωτες φορες που θα το φορεσουν και θα βγουνε βολτα το συνδυαζουν και καταλαβαινουν μολις το βλεπουν οτι θα βγουνε εξω και χαιρονται και δεν τους πειραζει. Δεν τα περιοριζει καθολου στις κινησεις τους μπορουν και να πεταξουν σε μικρη ακτινα. :)
 
ΟΚ Για να το βγάλεις στο δρόμο πάω πάσο. Θα είναι χρήσιμο.
Για την αυλή όμως αφού τους κόβετε τα φτερά που θα πάνε;
 
Ki ego oso diavasa, lene oti siga siga mathenoun...apla einai kapos ligo asinithisto...omos tha ithela na dokimaso...

Oso kai na kopsis ftera, mpori na petaksi 3-4 metra...apla den mpori na petaksi pros ta pano...diskolevete poli...
Kai fantasou oti perpatas kapou sto dromo me papagalo sou sto omo...einai imeros...me komena ftera...ka ksafnika akouei ena entono thotivo (san mikres raketes pou petane ta paidia...h pos ta lene... pou kanoun poli megalo Mpam)...O papagalos mporei na tromaksei kai na pidiksi apo to omo sto dromo me autokinita...h kato apo 8-wo orofo... ktl...
 
Ο δικος μου αυτη την περιοδο δεν τα εχει κομμενα. Τα ειχε περισυ το καλοκαιρι που τα παραθυρα και οι πορτες ητανε συνεχεια ανοιχτες. Οταν ερθει το καλοκαιρι θα τα ξαναψαλιδισσουμε. Περισυ παρολο που ειχε ψαλιδισμενα φτερα παραλιγο να τον χασω στο εξοχικο. Ειχαμε κοσμο και η πορτα εμενα ωρα ανοιχτη και πηρε θαρρος, χτυπησε δυνατα τα φτερα του γιατι δεν τα ειχαμε ψαλιδισει αυστηρα και εβαλε ευθεια για εξω...😱 Διπλα απο το σπιτι εχει χωραφια με δεντρα και πιο πανω ενα δασακι. Στο παραπεντε τον προλαβα...😱 ουτε να τη θυμαμαι δε θελω την τρομαρα που πηρα...
 
Εντάξει από αυτή την πλευρά δίκιο έχετε!

Αν και τουλάχιστον για σένα Πωλίνα που μένεις Αθήνα, έτσι και κατέβεις στο δρόμο με τους παπαγάλους στον ώμο τα αυτοκίνητα θα είναι το λιγότερο για να φοβηθείς.
Το πουλί θα πάει είτε από καυσαέριο! Είτε από... Πονοκέφαλο (αχ τι ωραίο πουλάκι, πώς το λένε κ.ά)!:D
 
kalo einai...hksera oti to forane se skylous,gates,kai se troktika,prwth fora blepw se poulia!tha tous kremame kai taytotites gia mhn ta xanoume?:D.
 
Σίγουρα δεν είναι και τόσο ωραία η εικόνα... ωστόσο αν το πουλί νιώθει άνετα και δεν το δυσαρεστεί το να είναι δεμένο είναι πολύ χρήσιμο. Με το bird harness μπορεί να πετάξει σε ανοιχτό χώρο και αυτό φαντάζομαι δίνει μεγάλη ικανοποίηση και στο πουλί και στον ιδιοκτήτη. Αν έκανε στα παπαγαλάκια μου μπορεί να το έπαιρνα... Αν τους ήταν ενοχλητικό δε θα επέμενα.
Θα ήθελα πολύ να τα πηγαίνω βολτίτσα και να μην έχω το άγχος οτι θα φύγουν ή οτι θα τους επιτεθεί κάποια γάτα!
Πωλίνα νομίζω οτι μέσα στην πόλη το πουλί πρέπει να το κρατάς έτσι ώστε να μη φύγει καθόλου από πάνω σου. Σκεψου οτι ακόμη και με το bird harness μπορεί να βρεθεί στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου,😱 στο κεφάλι (:D )ή τα πόδια κάποιου περαστικού...😱 σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω οτι πρέπει να είναι αρκετά περιορισμένο (πχ να το κρατάς στα χέρια + bird harness) Σε καμία περίπτωση δε φαντάζομαι οτι είναι ασφαλές να το βγάλεις βόλτα με αυτό όπως τα σκυλιά.
 
Kali erotisi! Mipos ginete agora enos daxtilidiou gia papagalo pou tha grafei dieuthinsi tou idioktiti gia na mi xath... Iparxoun tetia?

στο εξωτερικο βαζουνε στους παπαγαλους micro chip.

Εφη εννοειται πως αν βγαλεις ενα πουλι εξω δεμενο η οχι το κρατας στα χερια σου!:D
 
Από την στιγμή που θα πρέπει να το κρατάς στα χέρια σου και να του φοράς το bird harness, χάνει το νόημα του η βόλτα...
Κατά την γνώμη μου, καλύτερα να μην έχει κομμένα φτερά και να μπορεί να πετάει ελεύθερο και να κάνει βόλτες μέσα στο σπίτι...
Με προσοχή βέβαια στις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα πάντα...
 
Sas parousiazo to Cockatiel Bird Harness Made in Greece by Wind-sa :D

dsc01828ro9.th.jpg
dsc01829oy5.th.jpg


Odigies vrika edo: Harness Tips
Mou kostise poio ligo apo 4 euro...
Tora to evala pano sto klouvi tou Riki gia na to sinitisi...na to paizei, na faei, na travaei... Kapoia mera tha prospatiso na tou vallo...etsi gia plaka...Omos den nomizo oti tha tou aresi...alla tha prospatiso 😉
 
Πωλινα πολυ καλη η προσπαθεια σου!

... Αλλα δεν ειναι λιγο μεγαλα αυτα τα λουρακια και λιγο βαρια για να το φορεσει κοκατιλ? :D
 
Πωλίνα μπράβο σου, πολύ καλή κατασκευή! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεις πόσο πολύ λατρεύεις τους παπαγάλους σου!
Φιλικά
 
Back
Top