Αναπαραγωγή Βρήκα το παπαγαλάκι μου βίαια σκοτωμένο και ξεπουπουλιασμένο

Gerasimos1

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
237
Πόλη
Ίλιον
Παιδιά..
κατι φρικτό εγινε σημερα..
Ολα πηγαιναν καλα τα μικρα μεγαλωναν οι γονεις τα ταιζαν μεχρθ και τα τρια μεγαλυτερα εβγαιναν απ τη φωλια.
Χθες παράτηρησα τους γονεις να ζευγαρωνουν.
Μολις τωρα 2:30 μμ ελεγξα τη φωλια και βρηκα το μικρότερο παπαγαλακι βιαια σκοτωμένο ξεπουπουλιασμενο...
Ειμαι απίστευτα στεναχωρημενος και φοβισμενος για το ποιος το εκανε...
Η μητερα ειχε αιμα στα μαγουλα της αλλα εμοιαζε "ηρεμη" με την εννοια του οτι ταιζε τα αλλα 3 μικρα πανω στο κλαρι. Ο πατερας ηταν πολυ στοργικος με τα μικρα δεν νομιζω να ειναι αυτος.☹.
Τι να κανω να αφησω τα μικρά με τονν μπαμπα;
Η μαμα φαίνεται να ταιζει τα υπολοιπα και να φιλαει τον αρσενικό.
Δεν ημουν σπιτι και δεν ξερω τι εγινε☹
Αλλα δυστυχώς πηρε ωρα του "δολοφονου" να σακατεψει το μικρό πουλακι ετσι ☹


Προσοχη οι εικονες ειναι γραφικές.
Θα ηταν ενας απο τους δυο ενηληκες (μαμα μπαμπάς ) διοτι του ξεριζωσαν μεχρι και το ραμφος☹
 

Συνημμένα

  • 20170329_142728_20170329144122546.webp
    20170329_142728_20170329144122546.webp
    10,3 KB · Προβολές: 86
Πω πω φρίκη ☹
Πόσων ημερών είναι τα μικρά Γεράσιμε;
 
Περίπου ενος μηνα

Επιασα τη μανα και την εξετασα...
βρηκα ξεραμενο αιμα με πουπουλα κατω απ το ραμφος της. Αυτο ειναι φρικτό πως μπορεσε!🙁
 
Δεν νομιζω να το φαγαν οι αλλοι☹
Ειναι ενιαιο κλουβι μετους γονεις κ τα παιδια μεσα. Ειχα τη φωλια μεσα γιατι το μικροτερο (αυτονπου πεθανε) δεν εβγαινε και ηταν εκει ενω τα αλλα πετανε
 
Μήπως ήταν αναπηράκι; Πάντως γι' αυτό το σκότωσε, ήθελε την φωλιά καθαρή για δεύτερη γέννα κι αυτό δεν έβγαινε.
Το βράδυ τα άλλα κοιμούνται μέσα ή στο κλαδί; Γι' αυτό χρειάζεται ζευγαρώστρα, τώρα θα έλυνες εύκολα κάθε πιθανό πρόβλημα.
 
Να τη βαλω μονη της ετσι; Φοβαμαι αν χωρισω το ζευγαρι μην παθει καταθλιψη κανενα και πεθανει.☹

λεω να αφησω τον μπαμπα με τα παιδια και αυτη μονη
 
Ναι κάνε το έτσι Γεράσιμε, την φωλιά στην μάνα. Παρακολούθησε, μακάρι να πάνε όλα καλά από δω και στο εξής!
 
Δεν ξερω... φρίκαρα... Ο κόσμος μας ειναι πολυ σκληρός κι ανελέητος. Κάποιες φορες τουλάχιστον. Οφείλουμε να το αποδεχόμαστε, τελικά με ουδετερότητα, αλλά και πάλι, ειναι δύσκολο να το χωνέψεις, να το χωρέσει ο νους σου. Όμως έτσι ειναι. Γονείς που παρατούν, θυσιάζουν τα παιδιά τους, τρέφονται μ´αυτά και η ζωη συνεχίζεται σαν να μην συνέβη τιποτα... Κι εμείς μένουμε με την απορία, θεατές της σκληρότητας...
Τα ζώα ειναι...ζώα, μη συνειδητοποιημένα, χωρίς αξίες, αρχές, αλλά μονο με ανάγκες που προτάσσονται πάνω απο όλα! Ειναι αυτο που λέμε οτι κυριαρχεί το ένστικτο, χωρίς συναισθηματισμούς, και με μία λογική του μακροπρόθεσμου οφέλους, για τη διατήρηση της ζωής.
Λυπαμαι πολυ για ο,τι συνέβη. Στη θέση σου, σε πρώτη ευκαιρία θα την ξεφορτωνόμουν. Όχι τίποτα ακρότητες. Θα έβρισκα κάποιον που να τη θέλει, να τη φροντίζει και να μην μου ξαναπεί τίποτα για αυτην. Θα βεβαιωνόμουν πριν τη δώσω, οτι ο όποιος την έπαιρνε δεν θα την έβαζε ποτέ πια για αναπαραγωγή. Δεν θα του έλεγα ότι του χαρίζω μια παιδοκτονο, ώστε να της δώσω έστω μια ευκαιρία να αγαπηθεί, αν και δεν το αξίζει. Θα την απέσυρα απο το κλουβί ή μάλλον θα απέσυρα όλους τους άλλους, αφήνοντάς την να κλωσήσει το αυγό της και τα άσπορα που θα κάνει μετά απο αυτό. Θα την έπηζαν στη ζωική πρωτεΐνη, μηπως και φταίει αυτό, κι αν πάθαινε κατάθλιψη, δεν θα με ένοιαζε καθόλου μα καθόλου.
Όπως και να χει, εσύ αν μπορεις απο δέξου το γεγονός και παρέμεινε ουδέτερος αν μπορεις. Ειναι και το καλύτερο που έχεις να κανεις.
 
Στη θέση σου, σε πρώτη ευκαιρία θα την ξεφορτωνόμουν.
Όχι Γιάννη, διαφωνώ έντονα. Δεν μπορούμε να προσαρμόσουμε τα ζώα στον δικό μας ψυχισμό και να τα κρίνουμε βάσει αυτού. Αυτή φρικτή μάνα, συνεχίζει να είναι το ίδιο τρυφερό πουλάκι με πριν.
Παίρνουμε ονειροπόλο βλέμμα και μιλάμε για το θαύμα της φύσης αλλά η φύση είναι και αυτή και ως επί το πλείστον, αυτή.
Αναγεννάται μέσω της καταστροφής.
Εγώ δεν το συζητώ καν, θα πρέπει να κρατήσεις το πουλάκι και να το φροντίζεις όπως όλα. Απλά αν μπορείς να διερευνήσεις τα αίτια της συμπεριφοράς της.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν μανάδες που υπό τον φόβο της κοινωνικής κατακραυγής, γεννάνε και πετάνε τα μωρά τους στην λεκάνη και είναι άνθρωποι.
 
Καλά Μαρία, συμφωνώ ότι για όλα υπάρχουν εξηγήσεις. Αλλά, πως να το πω, δεν θα μπορούσα να τη βλέπω... Και στο κάτω - κάτω άνθρωπος είμαι, σε υψηλότερο επίπεδο από το πουλί βρίσκομαι ως προς τη συνείδηση, και είμαι ελεύθερος κι εγώ να κάνω τις επιλογές μου. Και η επιλογή μου είπα ποια θα ήταν. Όμως τελικά από ό,τι διάβασες, αυτό που προτείνω στο φίλο μας είναι η ουδετερότητα, δλδ, η αποδοχή του γεγονότος, χωρίς να το χρωματίσει αρνητικά. Απλά αυτό θεωρώ ιδανικό. Όμως εγώ δεν θα επέλεγα το ιδανικό για ένα πουλί που απέχει τόσο πολύ από το ιδανικό. Δεν θα το σκότωνα, δεν θα το καταδίκαζα να πάθει κάτι, αλλά θα το τσούλαγα στα σίγουρα, σε κάποιον που να το φροντίζει, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσα ούτε να το βλέπω. Τώρα για αυτές τις γυναίκες που πετούν τα μωρά τους, δεν ξέρω τι να σου πω... εξαρτάται από το νοητικό τους, τις συνθήκες, και ό,τι άλλο, αλλά και το γεγονός από μόνο του με αρρωσταίνει. Δλδ, τι; αυτές, η παπαγαλίνα, έχουν τη δυνατότητα της επιλογής του να σκοτώσουν τους απογόνους τους και οι απόγονοι τι απομένει να έχουν;
 
Επιασα τη μανα και την εξετασα...
βρηκα ξεραμενο αιμα με πουπουλα κατω απ το ραμφος της. Αυτο ειναι φρικτό πως μπορεσε!🙁

Γεράσιμε, εχουν παρατηρηθεί πολλές φορές φαινόμενα κανιβαλισμού σετ θηλυκά Μπάτζι! Στην προκειμένη περίπτωση ή το σκότωσε γιατι το θεώρησε αδύναμο και τον εαυτο της ανίκανο να μεγαλώσει 4, οποτε και λειτούργησε ο νομος της φύσης περί δυνατού και αδύνατου, ή οπως ειπε η Μαρια, ήθελε να καθαρίσει τη φωλιά, για την επόμενη γέννα! Οποτε αν τα μικρα δεν μπαίνουν αλλο στη φωλιά, άστα ως εχουν, αν συνεχίζουν να μένουν μεσα και να αποτελουν εμπόδιο, άστα με τον πατέρα να τα ταΐζει, και τη θηλυκιά σου βάλτην σε χωριστό κλουβί δίπλα στα αλλα! Μόλις δεις οτι εχουν ανεξαρτητοποιηθούν τα μικρα, ξαναενωνεις το ζευγάρι!
 
Μολις τωρα 2:30 μμ ελεγξα τη φωλια και βρηκα το μικρότερο παπαγαλακι βιαια σκοτωμένο ξεπουπουλιασμενο...
Όταν ένα ον σκοτώνεται υπάρχει ροή κατακόκκινου αίματος παντού που στη συνέχεια γίνεται μαύρο.
Όταν αυτό το ον είναι πουλί εξ αιτίας των φτερουγισμάτων και των επιθανάτιων κινήσεων, το αίμα εκτοξεύεται παντού και εκτός από το "πτώμα" βάφει το σημείο που κείτεται και όλα τα άλλα κοντινά σημεία... ακόμη και το τοίχωμα της φωλιάς.
Η μητερα ειχε αιμα
Εύκολα θα μπορούσαμε να την ενοχοποιήσουμε για φόνο αν υπήρχαν τα παραπάνω...
Για μένα όμως το πουλί πέθανε στο χώρο και η μητέρα αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο προσπάθησε με όποιο τρόπο της ήταν βολικός να το απομακρύνει.
Ο κανιβαλισμός στα ζώα βρίσκει "εφαρμογή" μόνο στα πρώτα κρίσιμα εικοσιτετράωρα με σπάνιες εξαιρέσεις απ' αυτό.
Αλλα δυστυχώς πηρε ωρα του "δολοφονου" να σακατεψει το μικρό πουλακι ετσι
Όπως και 'συ κατάλαβες, πάλεψε ώρες χωρίς τελικά να καταφέρει να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ίδια και τη φωλιά της.
Στην προκειμένη περίπτωση για τη φωλιά που εικάζω πως θέλει να ετοιμάσει.
Το επόμενο στάδιο αν δεν είχες επέμβει θα ήταν να το σκεπάσει με ότι βρει σε μια άκρη προκειμένου να αποφύγει τα έντομα...
βρηκα ξεραμενο αιμα με πουπουλα κατω απ το ραμφος της
Κι αυτό αναμενόμενο από τη στιγμή που δεν έχει άλλο μέσο για να το πιάσει και να το απομακρύνει.
Φυσικά ούτε λόγος για καταδίκες στη μητέρα ή σε άλλα αντίστοιχων περιπτώσεων πουλιά.
Αυτά που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με την ανθρώπινη λογική ή μας φρικάρουν συναισθηματικά δεν είναι απαραίτητα εκτός της φύσης.
Απλά εμείς έχουμε επιλεκτικά κρατήσει αυτά που μας βολεύουν (και δε μας φρικάρουν πλέον) και έχουμε δαιμονοποιήσει πολλά άλλα.
 
Δεν μπορούμε να ειμαστε "εκδικητικοι" απέναντι στη φύση που εμείς επιλέξαμε να κλεισουμε στις 4 γωνίες ενός κλουβιού.
Οι νόμοι της και οι πρακτικές της είναι ισχυροί και θα λειτουργούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
 
Δεν μπορούμε να ειμαστε "εκδικητικοι" απέναντι στη φύση που εμείς επιλέξαμε να κλεισουμε στις 4 γωνίες ενός κλουβιού.
Ποιος μίλησε για εκδίκηση; Απόρριψη και μάλιστα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ναι.
Μακάρι να έχει δίκιο ο Γιάννης. Όσα γράφει είναι τουλάχιστον ανακουφιστικά. Αλλά αν όχι; θα έβαζε ποτέ κανείς αυτό το πουλί πάλι για αναπαραγωγή ή έστω με άλλο πουλάκι;
 
Ποιος μίλησε για εκδίκηση; Απόρριψη και μάλιστα υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ναι.
Μακάρι να έχει δίκιο ο Γιάννης. Όσα γράφει είναι τουλάχιστον ανακουφιστικά. Αλλά αν όχι; θα έβαζε ποτέ κανείς αυτό το πουλί πάλι για αναπαραγωγή ή έστω με άλλο πουλάκι;
Γι αυτό και το εβαλα σε αποσοποιητικα Γιάννη...
Το πουλάκι από την στιγμή που ήταν επιλογή του ιδιοκτήτη ισοδυναμεί με απόρριψη της ίδιας του της επιλογής και μη αποδοχή της φύσης και τον κανόνων της.

Επίσης να το ξεφορτωθεί καποιος δινωντας το σε κάποιον αλλά ακόμα και να του εξηγήσει το γιατί προσωπικά εγώ με τα δικά μου κριτήρια το βρίσκω μη ηθικό.

Εξ' άλλου δεν ρώτησε ποτέ κανείς τα πουλιά αν τους αρέσουμε σαν ιδιοκτήτες ή είναι εντάξει με την σκλαβιά που τους προσφέρουμε.
Που ξέρεις... Μπορει να μας απέρριπταν εκείνα πρωτα
 
Προσωπικά χωρίς καμία πράξη εκδίκησης δεν θα ξαναέβαζα το συγκεκριμένο πουλί πάλι για αναπαραγωγή. Δεν θα ρίσκαρα επανάληψη του ίδιου φαινομένου.
 
Προσωπικά χωρίς καμία πράξη εκδίκησης δεν θα ξαναέβαζα το συγκεκριμένο πουλί πάλι για αναπαραγωγή. Δεν θα ρίσκαρα επανάληψη του ίδιου φαινομένου.
κι εγώ το ίδιο θεωρώ, αλλά αν θυμάμαι καλά, το συγκεκριμένο έχει ήδη κάνει ένα αυγό, μετά από ζευγάρωμα, οπότε πώς να καταδικάσεις το αγέννητο; Ο ίδιος θα το άφηνα να κλωσήσει.
 
Προσωπικά χωρίς καμία πράξη εκδίκησης δεν θα ξαναέβαζα το συγκεκριμένο πουλί πάλι για αναπαραγωγή. Δεν θα ρίσκαρα επανάληψη του ίδιου φαινομένου.
Αυτό είναι διαφορετική προσέγγιση και εχει/θα είχε βάση αν γνωρίζαμε ακριβώς τι έγινε και πως. Γιατι αν ισχύει αυτό που είπε ο Γιαννης (Μισαλουρης) πιο πάνω τότε απλα συναιβει αυτο που επρεπε και προστάζει το ένστικτο τους.
Δεν μπορούμε να ερμηνεύουμε μόνο με τους δικούς μας κανόνες τα πράγματα
 
Και εγώ θα την άφηνα να το κλωσήσει.. Δεν θα ρίσκαρα παραπάνω όμως..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top