Φροντίδα Βραδινές φωνές green cheek conure

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Καλησπέρα σε όλους! Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο θέμα με την Τζόι. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι θέμα προσαρμογής αλλά το θέμα έχει ξεφύγει. Πέρα από τα συνηθισμένα καλέσματα της (όταν δεν μας βλέπει φωνάζει,όχι δυνατά,δεν ενοχλεί δηλαδή) αντιμετωπίζουμε θέμα με τον βραδινό ύπνο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και έχω αρχίσει να αγχώνομαι περισσότερο για την υγεία της παρα για τον θόρυβο (ο οποίος κακά τα ψέματα ενοχλεί). Στην αρχή το είχε και η Ρικι μας,μετά συνήθισε. Κατά τις 8-9 την βάζω για ύπνο,από την πρώτη μέρα σχεδόν την σκέπασα γιατί την έβλεπα ανήσυχη, από την ώρα που θα την σκεπασω και για 1 ώρα απλά τσιρίζει. Στην αρχή ήταν στο σαλόνι στο οποίο φυσικά υπάρχει τηλεόραση,την επόμενη μέρα την πήγα στο υπνοδωμάτιο, πάλι τα ίδια..την επόμενη την πήγα σε ένα δωμάτιο το οποίο είναι ήσυχο(γραφείο), δεν πηγαίνει κανένας, φωναξε για κανένα μισάωρο και ησύχασε, από εκείνη την ημερα κοιμάται εκεί, πέρα από το ότι δεν μπορώ να κουβαλάω το κλουβι πέρα δώθε όλη μέρα, ξυπνάει μέχρι και από τις πόρτες,όχι μόνο ξυπνάει αλλά φωνάζει πάλι(είτε είναι τουαλέτα είτε ψυγείο είτε γ εξώπορτα)..έχουμε φτάσει σε σημείο να μην πηγαίνουμε τουαλέτα για να μην ακούμε τις φωνές. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω..σίγουρα να βρω ένα μικρότερο κλουβι για ύπνο (έχω ένα παλιό της Ρικι σε μέτρια κατάσταση). Είναι συμπεριφορά μωρού αυτή; Θα περάσει; Εννοείται πως οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά την αγνοώ και κάνω υπομονή. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ή να αγοράσω ωτοασπίδες;
 
@Tony Forpus το πουλάκι ξυπνάει μετά από ένα 12ωρο, προσπαθώ να το κρατάω αλλά από την στιγμή που φωνάζει σίγουρα δεν κοιμάται. Με ξυπνάει γύρω στις 9 και έτσι σηκωνόμαστε και οι δυο.
 
Όταν είναι ξύπνια τι κάνει? Κινείται, παίζει, τραγουδάει? Μήπως δεν κουράζεται πολύ μέσα στην ημέρα? Επίσης μήπως έχει λόγο να αισθάνεται μη ασφαλής στον χώρο που βρίσκεται? Η Ίριδα (μπάτζι) κανονικά κοιμάται στην κούνια της, αλλά αν κάτι την τάραξε μέσα στην ημέρα κοιμάται στα κάγκελα ή σε ένα κλαδί. Έχετε παρατηρήσει κάποια ιεροτελεστία που ακολουθεί όταν όντως νυστάζει ή δεν έχει φτάσει στο σημείο να την βλέπετε νυσταγμένη? Μέσα στην ημέρα κοιμάται?
 
@Nausicaa όταν είναι έξω (4-5 ώρες) παιζουμε, τρέχει,πετάει γενικά είναι πολύ ζωηρή και μέσα στο κλουβι και εκτός κλουβιου.Ούτως ή άλλως σκεπάζουμε το κλουβι, υπαρχει μόνο η τηλεόραση και εμείς τίποτε άλλο που θα μπορούσε να την τρομάξει,το κλουβι ακουμπάει σε δυο πλευρές του τοίχου (ειναι γωνιακό για αυτό). Τις πρώτες μέρες κοιμόταν αρκετά και εκτός κλουβιου τώρα το έχει σταματήσει πολύ, μπορεί να χαλαρώσει λίγο αλλά όχι να κοιμηθει. Η αλήθεια ειναι πως δεν την βλέπω συχνά νυσταγμενη μέσα στο κλουβι της. Μόνο τις πρώτες δυο μέρες που κοιμήθηκε πανω στο παιχνίδι της.
 
Οι κονουροι είναι πολύ ζωηρά πουλιά, λογικά η δεν θέλει να κοιμηθεί ακόμα και θέλει να βγει έξω, η ζητάει την προσοχή σας. Όταν πηγαίνετε σε άλλο δωμάτιο και αρχίζει να φωνάζει όταν ακούει το κλείσιμο πόρτας, δώστε του λίγο σημασία για κανα λεπτακι και άμα συνεχίζει και φωνάζει τότε μάλλον θα πρέπει να το βάζετε πιο αργά για ύπνο και να το βγάζετε περισσότερες ώρες έξω για να είναι πιο εξαντλημένο το βράδυ και να το πιάσει ο ύπνος. Αλλά όπως και να χει είναι αρχή ακόμα και μπορεί να είναι και θέμα προσαρμογής.
 
@Kleos για τα κονουρακια ξέρω, όπως έγραψα δεν ενοχλεί να φωνάζει όλη την ημερα,ενοχλεί όμως το βράδυ καθώς και εμείς θελουμε να ξεκουραστούμε και μπορεί να ενοχλεί και τους γείτονες. Πιο πολλές ώρες έξω είναι σχεδόν αδύνατον, έχει και πολλά παιχνίδια έχει και παρα πολύ μεγάλο κλουβι, την βλέπω να κινείται δηλαδή (παρα κινείτε δλδ). Έχω προσπαθήσει να την καλοπιασω (να φωνάζει και να της μιλαω να ξερει ότι είμαι εδώ) την αγνοώ και πάλι τα ίδια..ποσο πιο αργά βρε παιδιά για ύπνο; Αν ξεκινάω να την βάζω 9 για ύπνο και τελικά κοιμάται 10 δεν καλύπτει τον 12ωρο ύπνο που θέλω να τηρεί. Θα δοκιμασω σήμερα να την αφήσω και να κοψω κίνηση.
 
@Tony Forpus δεν ενοχλεί ευτυχώς μόνο για την υγεία της ενδιαφέρομαι,ξέρω ότι ο ύπνος είναι σημαντικός, σε ξένα φόρουμ που αναζήτησα πριν λίγο πάντως θεωρούν πως είναι παιδική συμπεριφορά και με τον καιρό θα αλλάξει.
 
@christina07 πιστεύω πως θα ηρεμήσει. Το πουλάκι είναι μικρό, αγχωνεται που μένει μόνο του στο σκοτάδι κι αναζητά συντροφιά. Πιθανότατα μέχρι τώρα να κοιμόταν με παρέα άλλα πουλιά οπότε είναι κάπως λογικό να ψάχνει κάποιον να είναι μαζί του. Επίσης μην ξεχνάς ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν έχει συνηθίσει ούτε το σπίτι ούτε κι εσάς. Θα το έβαζα απο καναδυό ώρες νωρίτερα στο δωμάτιο που θέλεις να κοιμάται, θα έκλεινα σταδιακά τις κουρτίνες να μειωθεί το φως και θα το άφηνα να βολευτεί και να κουρνιάσει μέχρι να έρθει η ώρα που θα το σκεπάσεις. Δοκίμασε επίσης να αφήσεις φωτάκι νυχτός και την μια πλευρά ξεσκέπαστη για να δεις πως θα πάει.

Αυτό με τις κραυγές μέσα στο βράδυ είναι κάτι που κάνουν τα μεγαλύτερα κοκατού (μολούκαν-ομπρέλες) κι είναι πραγματικά τρομακτικό. Ευτυχώς δεν τραβήξαμε τέτοιο λαχείο, γνωρίζω όμως την κοπέλα που υιοθέτησε το κοκατου που ζούσε δίπλα στη Winter στο καταφύγιο κι αναγκάστηκε να μονώσει το δωμάτιο που ζει και κυρίως κοιμάται το πουλί. Άσχετο με εσάς, απλά στο είπα για δεις ότι έχει και χειρότερα. 😁
 
@Φοίβος ευχαριστώ παρα πολύ για όλες τις συμβουλές και την καθοδήγηση. Θα το δοκιμάσω αύριο γιατί τώρα ηρεμήσαμε (με κόπο και βάσανο). Έχεις δίκιο..για αυτό και εγώ κάνω υπομονή γιατί καταλαβαίνω ότι και μωρό είναι και πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι. Θα ακολουθήσω αυτήν την διαδικασία αύριο και θα ενημερώσω για το πως τα πάμε.

πραγματικά το είχα σκεφτεί και εγώ 😂 ενταξει δεν ακούγεται όπως ένα κοκατου αλλά αυτάκι τρυπάει. Απρόβλεπτα πλάσματα!
 
@Φοίβος Συμφωνώ απολύτως με την ιδέα να είναι το πουλάκι νωριτερα από την ώρα του ύπνου στον χώρο που θα κοιμηθεί. Το έμαθα το μάθημά μου εκ του αναπόδου. Όταν πρωτομπήκε η Ίρις (μπάτζι) από το παράθυρο, ήμουν πολύ άρρωστη με μπούκωμα και τα σχετικά, οπότε, αν και περνούσε τις ημέρες της στο δωμάτιό μου, το βράδυ την μετακινούσαμε στην τραπεζαρία, στο σημείο οπου είχαμε μπάτζι και παλιότερα. Συχνά μισοκοιμόταν όταν γινόταν η μεταφορά οπότε φρίκαρε στην διαδρομή και μετά χρειαζόταν ώρες να κοιμιθεί. Δεν έκανε θόρυβο, αν και την ημέρα είναι πολύ (πολύ όμως!) ομιλητική, ίσως λόγω τρόμου, αλλά σαφώς δεν κοιμόταν καλά. Τότε αποφάσισα ότι μόλις ήμουν καλύτερα θα κοιμόταν μαζί μου, και μέχρι τότε θα είναι στην τραπεζαρία προτόυ ακόμα αρχίσει να δύει ο ήλιος - και 'ηταν και Φεβρουάριος τότε- ώστε με το φως ακόμα να μπορεί να επεξεργαστεί τον χώρο γύρω της και να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν απειλές. Πάντως, αν και αναγκαίο, ηρέμησε και μας εμπιστεύθηκε πολύ περισσότερο οταν οι βραδινές μετακομίσεις σταμάτησαν. Εαν στην περίπτωσή σας αυτλο δεν γίνεται, σαφώς η αλλαγή πρέπει να γίνεται νωρίς. Επίσης, ακόμα και 4 μήνες αργότερα, αφήνω το κάλυμμα σηκωμένο κάπως από μπροστά, ώστε, μεταξύ άλλων, να μπορώ να ελέγχω τι κάνουν το βράδυ χωρίς να τα ενοχλήσω (πολύ). Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα για το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου πέραν του ότι είναι πανέμορφο για να πω κάτι πιο συγκεκριμένο.

Όσο για την ιστορία... Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν θα την πίστευα αν δεν είχα παπαγάλο στο ίδιο δωματιο, και ο δικός μου είναι μισή μερίδα! Δεν είμαι καν σίγουρη αν είναι καλό ή κακό το ότι έχω μερική κώφωση ούτως ή άλλως 😂 Επίσης, στοκανάλι ΥΤ ενός κτηνιατρικού προγράμματος στην Αυστραλία έδειχνε κάποτε τον κτηνίατρο και τον υπεύθυνο πτέρυγας να πηγαίνουν τελείως μαγκωμένοι προς ένα κλουβί. Προτού βάλουν τεράστιες ωτοασπίδες, είπαν στην κάμερα ότι πρέπει να εξετάσουν ενα από τα πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη. Και εκεί που περίμενε κανείς καγκουρό με δόντια και δηλητήριο, νασου ένας μαύρος παπαγάλος μεγέθους μικρής αρκούδας. Αν θυμάμαι καλά δεν άφησαν ούτε τους καμεραμάν να μπουν στον χώρο για να μην σπάσουν τα τύμπανά τους.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210702_141400.webp
    IMG_20210702_141400.webp
    31,4 KB · Προβολές: 13
@Nausicaa πραγματικά το ιδανικότερο για εμένα θα ήταν να κοιμάται στο σαλόνι. Έχει πιαστεί η μέση μου να κουνάω το κλουβι,χτύπησα και έναν τοίχο (έχει και ροδάκια! Που να μην είχε δηλαδή) όποτε θα πρέπει να κοιτάξω τι θα γίνει με μικρότερο κλουβι. Γενικότερα δεν μου αρέσει η σκέψη της μεταφοράς της σε άλλο κλουβι ή του σκεπάσματος καθώς αγχώνομαι τι θα γίνει αν χρειαστεί να λείψω,δεν υπάρχει κάποιος γνωστός μου πολύ εξοικειωμένος μαζί της (και γενικά με παπαγάλους) όποτε θα είναι ένα θέμα, ίσως πάλι αν δεν είναι κανένας στο σπίτι να κοιμηθει και στο σαλόνι και να μην πει κουβέντα 😂 χτες κατάλαβα πως μάλλον την ενοχλούμε εμείς και όχι τόσο η τηλεόραση ή κάτι άλλο. Την ενοχλούμε; Θέλει να βγει έξω μαζί μας; Άβυσσος η ψυχή του παπαγάλου! Εννοείται δεν την μεταφέρω μέσα στην νύχτα,γύρω στις 8 ξεκινάω να μεταφέρω τα πράγματα της,δίνουμε και μια μάχη για να μπει στο κλουβι και μετά υποτίθεται είναι έτοιμη για ύπνο. Όσο για το σκέπασμα αφήνω λίγο ανοιχτά από κάτω και εγώ αλλά αφού πηγαίνει στο δωμάτιο μέσα δεν μπορώ ούτε καν να μπω στο δωμάτιο,ακούει τις πόρτες και ξυπνάει,όποτε σίγουρα δεν μπαίνω εκεί μέσα 😂

πραγματικά..απίστευτη φωνή,που την βρίσκουν! Ενταξει η Τζόι δεν ακούγεται πολύ,για τα δικά μου δεδομένα πάντα,αλλά φωνάζουν αρκετά και δεν τους φαίνεται. Δεν γλιτώνει κανεις από αυτό 😂
 
δίνουμε και μια μάχη για να μπει στο κλουβι

Περνάει ώρες μέσα στο κλουβί του? Αν όχι τότε ίσως το πρόβλημα να ξεκινάει απο εδώ. Καλύτερα το πουλάκι να μένει μέσα στο κλουβί του κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως και να το συνηθίσει. Είναι πολύ πιθανό να κράζει και γι'αυτόν το λόγο συν το ότι μένει μόνο του.
 
@Φοίβος 2 ώρες το πρωί και 2 το απόγευμα την έχω έξω. Δεν τις θεωρώ πολλές να πω την αλήθεια, μπορώ να την έχω όλη μέρα έξω αλλά φυσικά και έχω βάλει πρόγραμμα για να μην έχουμε θέμα. Σίγουρα μπορεί να ειναι ένας λόγος απλά ξέρω την κατάσταση ξέρω για την προσαρμογή, είχα σκοπό να μην την βγάλω για καμία εβδομάδα αλλά πραγματικά από το σπίτι του εκτροφέα (μου την έδωσε λίγο) δεν με άφηνε,δέσαμε αμέσως. Επίσης με τις φωνές έχουμε θέμα μόνο το βραδυ,όπως και με την επιστροφή, δεν γίνεται το μεσημέρι να μπαίνει κυρία και το βραδυ να «παιδεύομαι».
 
Μετά τις συμβουλές σας επιστρέφω στο θέμα για ενημέρωση, περίμενα μέχρι τις 10 να κουρνιάσει..δεν κουρνιασε,δεν ξέρω τι γίνεται λάθος με αυτό το πτηνό, την πήγα στο άλλο δωμάτιο γύρω στις 7 και απλά περίμενα, σιγά σιγά τράβηξα τις κουρτίνες,άρχισα να κλείνω το πατζουρι,περιμένω,μάταια όλα αυτά δεν συγκινήθηκε (ίσως δεν το συνήθισε) ήταν ελάχιστα καλύτερα αλλά το πρόβλημα με τις πόρτες παραμένει. Έκανε τα δικά της για κανένα τέταρτο εικοσάλεπτο και μετά ακούστηκε μόνο στις πόρτες.
 
@christina07 Χριστίνα καλησπέρα. Είναι ήμερο το πουλάκι; εάν ναι τότε φωνάζει γιατί θέλει την παρέα σου. Το κάνει και εμένα τα βράδια που κάθομαι και βλέπω τηλεόραση. Το παίρνω μισή με μία ώρα αγκαλιά κοιμάται, παίζει χαλαρώνει και μετά το βάζω πίσω και είναι εντάξει. Τριών μηνών είναι το δικό μου. Είναι σαν παιδιά...Η φώτο είναι από χθες το βράδυ. Τον κοίμισα ανάσκελα.
 

Συνημμένα

  • 2.webp
    2.webp
    366,6 KB · Προβολές: 14
Back
Top