Φροντίδα Βραδινές φωνές green cheek conure

Μην ξεχνάμε ότι εκτός απο το ότι είναι μικρό το πουλάκι κι ενδεχομένως να αγχώνεται για λίγο που μένει μόνο του, ότι όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι παπαγάλοι κράζουν το πρωί και το βράδυ που κουρνιάζουν. Είναι ο τρόπος που επικοινωνούν με το σμήνος τους.

@Dimmys78 ήμερο και μωρό,ούτε 3 μηνών. Το πρόβλημα με αυτό είναι το οτι κοιμάται μια χαρά έξω,με το που μπει στο κλουβι όμως κάνει λες και του δώσαμε καφέ😂 κουκλί έτσι λιώνει και η δικιά μου!
[automerge]1625674023[/automerge]
@Panosfros πραγματικά 😂 για αρχή πρέπει να τις λαδώσω να μην τρίζουν και ακούγονται 😂 αν ήταν δικό μου το σπίτι θα ήμασταν τελείως διαφορετικά!
[automerge]1625674278[/automerge]
@Φοίβος συμφωνω! Δεν αντιλέγω…και ειλικρινά δεν με ενοχλεί το κράξιμο (θεος να το κάνει) το πρωί και το απόγευμα. Αλλά 10 και 11 η ώρα; Πάει πολύ πιστεύω… δεν είναι ότι ενοχλεί κάποιον γείτονα ή εμάς (ενταξει ώρες ώρες με ενοχλεί εμένα,οι υπόλοιποι στο σπίτι το βρίσκουν χαριτωμένο) αλλά πιο πολύ για την υγεία της, για τον σωστό ύπνο δηλαδή. Εμείς και υπομονή έχουμε και φυσικά προετοιμασμένοι ήμασταν για τον θόρυβο και δεν έχουμε τόσο μεγάλο θέμα. Εύχομαι να συνηθίσει και να μάθει και φυσικά όσο μπορώ θα την βοηθήσω να προσαρμοστεί στο νέο της σπίτι.

@christina07 Για την υγεία της δεν θα ανησυχούσα επειδή κράζει το βράδυ για μισή ώρα μήπως και δεν κοιμάται αρκετά απο αυτό. Δεν θα πάθει τίποτα, αργά η γρήγορα θα συνηθίσει, δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. 🙂

Ενημερώνω το θέμα. 2 νύχτες τώρα μετά τις πολύτιμες συμβουλές σας έχει ηρεμήσει αρκετά,σταμάτησα να την σκεπάζω αφού κοιμάται μόνη της πλέον,με τις πόρτες τα πάμε λίγο καλύτερα,ακούγεται όταν ανοιγοκλείνω κάποια πόρτα αλλά όχι πολύ δυνατά. Φαίνεται πως μάλλον είναι θέμα προσαρμογής. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το παλιό κλουβάκι της Ρικι,βέβαια είναι ασπρο και διάβασα πως είναι βαμμένα και δεν κάνει, το έχω καθαρίσει αλλά ακόμα το σκέφτομαι και αναγκαστικά κουνάω το μεγάλο.

Ομολογώ ότι πάντα με εκπλήσσει ότι τα ζώα χαλαρώνουν όταν καλύπτονται, και το ότι το μωρο σου είναι πιο ανετο χωρίς κάλυμμα με επίβλεψη χώρου μου ακούγεται απολύτως κατανοητό και αναμενόμενο. Τέλος πάντων, μπράβο και στους δυο σας, ελπίζω όλα να πάνε από το καλό στο καλύτερο :)

Ήταν λογικό πως ήταν θέμα προσαρμογής, καινούργιο το πουλάκι καινούργιο το περιβάλλον καινούργιο το κλουβί του, μάλλον φοβόταν και ζηταγε ασφάλεια από σας ποιος ξέρει, σιγά σιγά πάντως όλα μαθαίνουν. Και ο δικός μου εμαθε εκεί που δαγκωνε δυνατά και μου είχε κάνει τα χέρια γεματα πληγές τώρα δαγκώνει ελαφριά εκτως από κάτι λίγες περιπτώσεις.

@Nausicaa δεν ξέρω βασικά μήπως έχει να κάνει που αγοράστηκε άγριο και μας έμαθε στην πορεία; Κάτι έχω διαβάσει που σε δοκιμάζουν με αυτόν τον τρόπο οι παπαγάλοι ίσως είναι και αυτό. Τώρα πάλι καλά το κάνει πολύ λιγότερο όταν πχ τον παίρνεις με το ζόρι στο χέρι η όταν του αποσπας την προσοχή όταν κάνει κάτι.

@Nausicaa και εγώ έτσι πίστευα, την είχα δει ανήσυχη για αυτό την κάλυψα..ίσως θέλει να μας βλέπει ποιος ξερει;
@Kleos Φυσικά και είναι θέμα προσαρμογής,ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό και είναι απόλυτα λογικό..αλλά δεν γίνεται να φωνάζουμε 11 το βράδυ,όχι αυτό δεν είναι λογικό. Και η δικιά μου δάγκωνε (δεν πονούσε βέβαια) δεν ξέρω τι ηλικία έχει το δικό σου πάντως τα μωρά γενικά δοκιμάζουν πολλά δάχτυλα μέχρι να καταλάβουν. Και φυσικά είναι λογικό να σας δαγκώνει όταν κάνετε κάτι που δεν θέλει, μόνο αυτό έχουν άλλωστε (και τα φτερά),πιστεύω πως αν μάθετε την γλώσσα του σωματος του θα μπορείτε να αποφύγετε πολλές δαγκωνιές. Εμένα μου κάνει εντύπωση,2 παπαγάλοι πέρασαν από τα χέρια μου, το ρικνεκ μου (άγριο,απόμακρο,μεγάλο ηλικιακά) δεν με δάγκωσε ποτε στα 2 χρόνια που ήμασταν μαζί. Η μικρή τώρα μας έχει ταράξει 😂 ευτυχώς σταμάτησαν οι δοκιμές πολύ νωρίς.

@christina07 δύο μηνών τον αγοράσαμε τώρα πάει πέντε, μάλλον τα κόψει τελείως τα δαγκωματα όταν μεγαλώσει και λίγο θα δείξει. Κατά τα άλλα τον αγαπήσαμε, είναι πολύ καλός και εύκολος και έχει πολύ προσωπικότητα.

@Kleos Όπως τα μωρα σκυλάκια και γατάκια δοιμάζουν να δαγκώνουν το ένα το άλλο και έτσι μαθαίνουν τι πονά και τι είναι παιχνίδι? Μπορεί. Η Αυγή δεν είναι μωρό, είναι ενός έτους περίπου και μεγαλωμένη στο χέρι, είναι όμως και κλιπαρισμένη, οπότε λογικό είναι να αισθάνεται ανασφάλεια. Δαγκώνει αρκετά, δηλαδή αν χέρι ή δάκτυλο είναι κοντά το σκέφτεται να δαγκώσει, αν και δυνατά με έχει δαγκώσει μόνο μερικές φορές, όταν με περνά για φαγητό. Δεν αντιδρώ καθόλου, με την ελπίδα ότι θα σταματήσει. Αν το συνεχίσει αρκετά, ίσως σκεφτώ κάποιον τρόπο εκπαίδευσης. Άλλωστε δεν θέλω να δαγκώσει την Ίριδα, η οποία αν και άγρια, όχι μόνο δεν με έχει δαγκώσει ποτέ, αλλά ούτε καν ανοίγει το στόμα της- αν την πλησιάσω αργά με αφήνει και να της βγάλω πούπουλο που έχει κολλήσει στο ράμφος της.

οι κουνούρες είναι πολύ ζωηρά πουλάκια! Και αν δεν εκπαιδευτούν από νωρίς, σε έχουν πάρει τον αέρα. Ο δικός μου ήταν φωνακλάς και είχε πάθει εξάρτηση με εμάς.αποφεύγαμε κάθε κίνηση τα μεσημέρια για να μην ξυπνήσει και ενοχλήσει τους γείτονες (και έγινε μάλιστα και παρατήρηση από μακρυνό γείτονα γιατί τον ενοχλούσε οι φωνές του όταν βγάζαμε το παλικάρι στο μπαλκόνι, κάποιοι έχουν πολύ ευαίσθητα αυτιά..)εκτός από την συμπεριφορά του δέθηκε με δύο μέλη της οικογένειας στενά και δεν άφηνε κανέναν να τους πλησιάζει ( ένα από αυτά ήμουν και εγώ). Πετούσε απευθείας πάνω τους και γινόταν επιθετικός! Ήταν παιχνιδιάρης, μιλούσε και με νοημοσύνη μικρού παιδιού (αρκεί να ασχοληθείς μαζί του).τα πράγματα έγιναν δύσκολα όταν ήθελε κοριτσίστικη συντροφιά...ευτυχώς βρήκα ένα μέρος με ζώα και πτηνά και θηλυκό match! Συνεννοήθηκα με την υπεύθυνη, επισκέφτηκα το μέρος πρώτα και αφού διαπίστωσα ότι είναι κατάλληλο μέρος για το παλικάρι μου, έκανα την γνωριμία με το κορίτσι του. Περιττό να σας περιγράψω την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο σπίτι μετά από την αποχώρηση του παλικαριού αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι ότι βρήκαμε το κατάλληλο σπίτι. Γνώμη μου είναι να εκπαιδευτεί η κουνούρα σας για να μην σας πάρει τον αέρα νωρίς, γιατί πρόκειται για αξιογάπητα πουλάκια!

@Elsa7 αυτό το καταλαβαίνω και το γνωριζω. Ευτυχώς δεν ενοχλεί κάποιον άλλον, είχαμε είδος με πιο δυνατή φωνή όποτε δεν μας κακοφαίνεται πολύ. Δηλαδή τι εκπαίδευση μπορούμε να κάνουμε σε έναν παπαγάλο ο οποίος φωνάζει; Μόνο να το αγνοούμε ώστε να καταλάβει ότι δεν καταφέρνει κάτι. Επίσης είναι ακόμα μωρό, ούτε 3 μηνών,όποτε προς το παρόν κάνω υπομονή,φωνάζει πολύ όταν δεν με βλέπει (λογικό,το έχω ξανά περάσει) και το βράδυ πριν τον ύπνο.

@christina07 Ξάνθη καλεί Κομοτηνή :)
εκπαίδευση σημαίνει να επιβραβεύεις κάθε καλή κίνηση είτε λεκτικά είτε με τροφή είτε με κίνηση και να δείχνεις τη δυσαρέσκεια σου σε κάθε κίνηση του που δεν πρέπει να γίνεται...επίσης αφιέρωσε χρόνο μαζί χορεύοντας, παίζοντας και δώσε οδηγίες βήμα-βήμα. Ο δικός μας κάθε φορά που χτυπούσε κουδούνι φώναζε το όνομα μου, και αυτό το έμαθα να το κάνει. Χορό και τραγούδι κάνουν για εκτόνωση ενέργειας επίσης, έβλεπε τα βήματα μου και έκανε το ίδιο. Υπομονή και αγάπη...

@Elsa7 χαχα η Ξάνθη δεύτερη πόλη μου έμεινα 6 χρόνια εκεί! άρα άλλη λύση εκτός από αυτό που κάνω δεν υπάρχει. Το ρικνεκ μου το είχε μάθει,με φώναζε με το όνομα της όταν έφευγα, αυτός είναι μικρούλης ακόμα και δεν τα πιάνει. Όσο για την εκτόνωση και τα πετάγματα αρχίσαμε και να παιζουμε, στην αρχή μόνο αγκαλίτσες θέλαμε και τίποτα άλλο,ούτε με τις λιχουδιές χαίρεται, μόνο με τα χαδια.

Back