οι κουνούρες είναι πολύ ζωηρά πουλάκια! Και αν δεν εκπαιδευτούν από νωρίς, σε έχουν πάρει τον αέρα. Ο δικός μου ήταν φωνακλάς και είχε πάθει εξάρτηση με εμάς.αποφεύγαμε κάθε κίνηση τα μεσημέρια για να μην ξυπνήσει και ενοχλήσει τους γείτονες (και έγινε μάλιστα και παρατήρηση από μακρυνό γείτονα γιατί τον ενοχλούσε οι φωνές του όταν βγάζαμε το παλικάρι στο μπαλκόνι, κάποιοι έχουν πολύ ευαίσθητα αυτιά..)εκτός από την συμπεριφορά του δέθηκε με δύο μέλη της οικογένειας στενά και δεν άφηνε κανέναν να τους πλησιάζει ( ένα από αυτά ήμουν και εγώ). Πετούσε απευθείας πάνω τους και γινόταν επιθετικός! Ήταν παιχνιδιάρης, μιλούσε και με νοημοσύνη μικρού παιδιού (αρκεί να ασχοληθείς μαζί του).τα πράγματα έγιναν δύσκολα όταν ήθελε κοριτσίστικη συντροφιά...ευτυχώς βρήκα ένα μέρος με ζώα και πτηνά και θηλυκό match! Συνεννοήθηκα με την υπεύθυνη, επισκέφτηκα το μέρος πρώτα και αφού διαπίστωσα ότι είναι κατάλληλο μέρος για το παλικάρι μου, έκανα την γνωριμία με το κορίτσι του. Περιττό να σας περιγράψω την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο σπίτι μετά από την αποχώρηση του παλικαριού αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι ότι βρήκαμε το κατάλληλο σπίτι. Γνώμη μου είναι να εκπαιδευτεί η κουνούρα σας για να μην σας πάρει τον αέρα νωρίς, γιατί πρόκειται για αξιογάπητα πουλάκια!