Φροντίδα Βρηκα σε καδο σκουπιδιων ενα κλουβι με καναρινι

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
ενα καναρινάκι κίτρινο αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένο. το έβαλα αμέσως σε καραντίνα καί αποπαρασίτωση ενώ ακολούθησα ενισχημένη διατροφη με φρούτα καί λαχανικά. τότε τού έλειπαν ολα τα φτερά απο το σβερκάκι του. σήμερα είναι σέ καλή κατάσταση αλλά εξακολουθεί να στέκετε σαν νά έχει ραχίτιδα και η ουρά του είναι σαν μαδημένη. είναι σε μεγάλο κλουβί.
 
Αν είναι δυνατόν, τι άνθρωποι υπάρχουν !
Πόσον καιρό το έχεις βρει; Δεν πιστεύω να είναι γιαπωνέζικο που λες στέκεται σαν να έχει ραχίτιδα. Δεν βάζεις μια φωτογραφία; Έχεις καταλάβει αν είναι αρσενικό ή θηλυκό;
 
Μπραβο σου κατια που το βοηθας και το φροντιζεις! Ευχομαι να γινει καλα! Πειρμενουμε φωτο!

Υ. Γ.: εγω ενα θα πω... Οσο περισσοτερο γνωριζω τους ανθρωπους τοσο πιο πολυ αγαπαω τα ζωα!
 
κι εγω ειχα βρει ενα που το χαν παρατησει...ηρ8ε το κακομοιρο στα σκαλια μας πριν χρονια.
ηταν ταλαιπωρημενο. αντεξε εναμιση χρονο...
μπραβο σου... Ελπιζω να σωθει!
 
Τι άλλο θα ακούσουμε;
Κάτια... Δείχνεις να γνωρίζεις από πουλιά, οπότε το πουλάκι έπεσε -αν μη τι άλλο- σε πολύ καλά χέρια..
Τι μείγμα σπόρων του δίνεις;... Ενίσχυσε τους σπόρους που έχουν ω3 λιπαρά. Βάλε σε ξεχωριστή μικρή ταϊστρα ηλιόσπορο (μικρό αν γίνεται όχι αποφλοιωμένο), περίλλα, chia, νίζερ (όχι όλους μαζί) και θα σου πρότεινα να του φτιάξεις τσαγάκι που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό του.
Βάλε σε ένα μπρίκι όσα βότανα έχεις στο σπίτι... Εγώ βάζω γλυκάνισο, δίκταμο, τσάι του βουνού, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό (η όποια έχεις) και αφού το βάλεις για βράσιμο, το αφαιρείς πριν αρχίσει να κοχλάζει (πριν το βρασμό).
Βάζεις πάνω από το μπρίκι ένα πανί η χαρτί κουζίνας (για να μην εξατμιστούν-απελευθερωθούν όλα τα αιθέρια έλαια) και αφού κρυώσει αν θέλεις προσθέτεις μισή κουταλιά του γλυκού μέλι και το αραιώνεις ώστε να φτιάξεις 1 λίτρο τσάι.
Δίνε του από αυτό μια βδομάδα...Αν θέλεις να το συνεχίσεις κάνε το 2 βδομάδες ανά μήνα.
 
χιλια ευχαριστω για το τσαι το έφτιαξα καί θα ξεκινήσω από αύριο. Πραγματικά δεν ξέρω πώς αλλά κάθε τόσο κάπιο παραμελημένο ζώο θά φτάσει σε εμάς η από τόν ουρανό η από ξηράς. είναι όλο καί καλύτερα το καναρινάκι μας και πιστεύω οτι θα πάει καλά.
 
Μπράβο Κάτια! Να μας ανεβάσεις και φώτο του μικρούλι! Από κάτω το.έχεις δει καθόλου; Σε τι κατάσταση είναι το καναρινακι; Ακόμη στρεσαρισμενο;
 
ειναι αρσενικό καί καθόλου στρές πλέον. Αρχεισε να τραγουδά σαν τρελό. Ομως δεν θέλει να είναι μόνο του αν το απομακρύνο απο τους παπαγάλους στεναχωριέτε.😱🙄😕

φωτο από τό καναρινάκι μας
 

Συνημμένα

  • IMG10157.webp
    IMG10157.webp
    9,3 KB · Προβολές: 263
καλημέρα, τυχερό ήταν! Με τα ζώα άρχισα να πιστεύω στην τύχη. Αυτοί που το είχαν αν δεν ήταν τόσο ασυνείδητοι να το ρίξουν στα σκουπίδια, θα ήταν αρκετά ασυνείδητοι να το σκοτώσουν αργά και βασανιστικά από έλλειψη περιποίησης.
Μπράβο σου Κάτια, αυτή η ζωούλα θα σου προσφέρει την ευγνωμοσύνη της.
 
στην φώτο του προφίλ μου είναι η δεκαοχτούρα πού το καλοκαίρι έπεσε από την φωλιά. Αναμετρήθηκα με 4 γάτες. τώρα είναι μια πανέμορφη δεσποινίς και περνάει την ημέρα στο μπαλκόνι περιμένοντας τον σκύλο μας να κάτσει επάνω του να πάνε βόλτα γύρω γύρω στο μπαλκόνι.
 
Μπράβο σου συγχαρητήρια κορίτσι μου, να έχεις πάντα την ευλογία να χαρίζεις την ψυχή σου, η ψυχή που μοιράζεται δεν αδειάζει, πλουτίζει. Να είσαι καλά :)
 
Τι όμορφο καναρινακι! Σας ευχαριστεί με το τραγούδι του! :D πολύ τυχερό! Πρέπει να το ονομάσετε Lucky! Και πάλι πολλά μπράβο! Δεν έχω κάτι άλλο να πω!
 
σίγουρα του λείπουν βιταμίνες. Οσο αφορά τους κάδους των σκουπιδιών κάτι γίνετε με εμάς. στόν κάδο βρήκαμε τον σκύλο πού έχουμε 5 χρόνια. ενα κουτάβι τραυματισμένο βαριά να το μαζεύη ένας καλός κύριος καί εκεί που χαρήκαμε ανοίγη τον κάδο καί το πετάει μέσα. Οχι δέν νόμισε ότι το κουτάβι είχε καταλήξει γιατί έκλαιγε. επίσης βρήκαμε ένα γατάκι πού τό μεγαλώσαμε και το δώσαμε και περνάει τέλεια. Επίσης το καναρίνη όταν το έβγαλα από τόν κάδο με το κλουβί ήταν τόσο χάλια πού χρειάστηκε να το κάνουμε μπάνιο κανονικά με παιδικό αφρόλουτρο.
 
κι ο γιος μου βρήκε στα σκουπίδια σε σακκούλα με νερό που ευτυχώς τρύπησε 4 γατάκια λίγων ημερών από τα οποία έζησαν τα τρία και τα έχω τώρα μαζί μου. τι να πεις, Άνθρωποι και άνθρωποι.
 
Τί λέτε ρε παιδιά; Ζώα στα σκουπίδια! Δεν πάει καλά ο κόσμος! Πάντως σίγουρα ανθρώπους δεν τους λές
 
Ισως τελικα να ηταν τυχερο που κατεληξε στον καδο γιατι ετσι ειχε την τυχη να ερθει στα χερια σου απο το να ειχε θανατωθει απο εγκαταληψη εκτος κλουβιου. Παντως οπως και να εχει το πραγμα σου αξιζει ενα μεγαλο μπραβο.
 
Πολλές φορές, ειδικά οι παλιότεροι, φθάνουμε είτε από ''κούραση'', είτε από απογοήτευση, είτε από κορεσμό, να πούμε φθάνει...
Βλέποντας όμως τέτοια περιστατικά και τέτοιες συμπεριφορές ανθρωπιάς, όπως της Κάτιας, παίρνουμε όλοι κουράγιο και κίνητρο για την όποια βοήθεια μπορεί να δώσει ο καθένας μας..
Αυτά είναι παραδείγματα προς μίμηση, που δεν τ'αγγίζουν ούτε κρίσεις, ούτε μνημόνια.. Είναι η μειοψηφία, αλλά μια μειοψηφία που λάμπει, που παρακινεί, που συγκινεί, που συναρπάζει!
 
Back
Top