Φροντίδα Βρηκα σε καλη τιμη κλουβι για Ζακο να το παρω για το κοκατιλ μου;

Παιδια καταρχην συγνωμη για την καθυστεριση αλλα λογο δουλειας και υποχρεωσεων αργησα να μπω.
Λοιπον.. Το πηρα σημερα το κλουβι και το κενο απο καγκελο σε καγκελο ειναι 2μιση εκατοστα. Βασικα φαινεται να του αρεσει και χωρανε ολα τα παιχνιδια μεσα. Πρωτη φορα τον ειδα να ΠΕΤΑΕΙ και τον καμάρωνα! Εβγαλα και φωτο να το δειτε.. Θα τις ανεβασω σε λιγο (ελπίζω να τα καταφερω).
ειναι ησυχος παντως και μετακινειτε παρα πολυ ευκολα και χαλαρα χωρις να μπλεκονται τα ποδαρακια του αν και..σημερα του εκοψα τα νυχια.
Φαμπιο ειχες απολυτο δικιο για τον καθρεπτη! Με εσωσες. Το πουλι ξαναβρηκε την ''ζωνατανια'' του και δεν καθεται πλεον μπροστα στον καθρεπτη ακινητος με τις ωρες! Δυστυχως δεν το ηξερα. Τωρα σφυριζει ξανα μετα απο πολυ καιρο και δειχνει παλι ενδιαφερων για τα παιχνιδια του!
Ευχαριστω παρα παρα πολυ!
Το κλουβι ειναι 67μ Χ 44π Χ 78υ ειναι πολυ ευρυχωρο και εχει και οριζοντια καγκελα βασικο για να ανεβοκατεβαινει!
Aνεβαζω φωτο να δειτε!
 
ΑΝτε ωραια και μια γκομενιτσα ή ενα γκομενιτσο και εκει να δεις μετα σφυριγματα... Περιμένουμε φωτο!
 
Δεν εβαλες φωτογραφιες του κλουβιου!?Η αποσταση παντως που περιγραφεις μεταξυ των καγκελων ειναι αρκετα μεγαλη.

ΑΝτε ωραια και μια γκομενιτσα ή ενα γκομενιτσο και εκει να δεις μετα σφυριγματα... Περιμένουμε φωτο!

Για να σφυραει το κοκατιλ της ειναι αρσενικο. Οποτε γκομενιτσα πρεπει να του παρει😛
 
και εμενα τοση ειναι η αποσταση στο κλουβι τους...

δεν ειμαι σιγουρος αν χωραει το κεφαλι του... Εγω δεν ειχα προβλημα μεχρι τωρα... Και ελπιζω να μην εχω...
 
Ειμαι σκραπα με τις φωτο! Ουφ ολο το βραδυ προσπαθουσα! Καντε λιγο υπομονη γιατι δεν τις αναγνωριζει το κινητο στην μεταφορα του pc.

Εμενα ο παπαγάλος ειναι πολυ ηρεμος γενικα.. (ειμαι σιγουρη χωραει το κεφαλι του μεσα) αλλα δεν τον ενδιαφερει καθολου απο οτι βλέπω, ολο φαει και νανι ειναι. Επίσης σε μια αναζητηση που εκανα στο youtube ειδα οτι εχουν τετοια μεγαλα κλουβια. Ελπίζω να μην γινει τιποτα, βασιζομαι στο οτι ο συγκεκριμενος παπαγαλος ειναι παρα πολυ ησυχος. αφηνω την πορτα ανοιχτη και δεν το κουναει ρουπι!
Αναζητω θηλυκο απεγνωσμένα πάντως! Αλλα να ειναι σιγουρα θηλυκο!
Το κλουβί ειναι υπέροχο! Τον χαζευω συνεχεια και τον χαιρομαι! Όλο τεντωνει τα φτερα του πλεον ανετα και πεταει που κ που!
 
Μην τον παροτρύνεις ακόμα να βγει... Δεν εχει πολυ καιρο που άλλαξε καινουργιο περιβαλον και όσο να πεις δεν τον εχει μάθει καλα τον χωρο του.. Αστον λίγο να συνηθήσει και να του φύγει τελείως πιθανο στρες και μετα απολαυσε πτήσεις!
 
Mετα απο μια ωρα στο καινουργιο του κλουβι αρχισε να σφυραει ασταματητα! Νομιζω δεν τον απασχολει και πολυ η αλλαγη, παρατηρισα μολις τωρα οτι πλεον παταει σε ολα του τα παιχνιδια, πραγμα που δεν εκανε στο αλλο κλουβι.
Νομιζω του αρεσει.
Τελος παντων θα κανω αλλη μια προσπαθεια για τις φωτο μεχρι το βραδακι...
 
DSC05275.jpg


Αυτες ειναι οι φωτογραφιες, σημερινες.. :)
 
Πασα τον εχεις! Μπράβο σου! Το στερεοφωνικο απο πίσω πρόσεχε.. Αν και θα σου πρότεινα να το πάρεις απο εκει.. Την ταιστρα του εγώ θα την έβαζα πιο κάτω γιατι είνια λίγο αγαραμπα αυτα με το φαγητο τους και θα γεμιζε σπόρια το πάτωμα... Ενω λίγο πιο κατω και με ενα προστατευτικο γυρω απο τα κάγκελα είσαι σούπερ!
 
Χμμ.. Εχω και εγω ενα τετοιο κλουβι αλλα μου εχει σκουριασει... ☹
Bluewinter να τον χαιρεσαι τον κοκατιλο σου 😉
 
Το στερεοφωνικο δεν το ανοιγω ποτε ουτος η αλλος :)
Tην ταιστρα ναι.. Εχεις δικιο θα την κατεβασω πιο κατω και τα προστατευτικα θα παω σημερα να τα παρω ειναι κατι διαφανα που μπαινουν γυρω γυρω στο κατω μερος!
Νομιζω του αρεσει πολυ! Ενα θηλυκο μου λειπει να του εχω την παρεα του.
Σε εναν χρονο μετακομιζω σε δικο μου σπιτι 190m2 θα εχω τον χωρο να του φτιαξω ακομα μεγαλυτερο κλουβι (ειναι σε κτημα).. Τωρα τον εχω λιγο στριμωγμενα αλλα.. Τουλαχισυον περναει πολλες ωρες διπλα μου στο γραφειο. Ασε που αμα ακουει τον συναγερμο του αυτοκινητου απο κατω χαλαει τον κόσμο!



Ευχαριστω πολυ παιδια! Και για τις συμβουλες σας και για όλα! Απο εσας μαθαινω κι εγω..
 
Το εχεις στριμωχτα;Δεν έχεις δεί αλλα κοκατιλ πως τα έχουν. Για να δεις πως εινια το στριμωχτα... ΠΑΣΑ το έχεις! Αυτα τα ναυλον είνια μεχρι και ζευγαρώστρα.. Ενα δε θα κανει δουλεια..η μητερα μου έχει κανει μια μαγκια.. Και εχει παρει δυο και τα έχει ραψει μαζι.. Οπότε διπλάσιο ναυλον.. Μας είνια λιγο δυσκολο να κατεβούμε οικογενειακως στη πρωτευσουσα για να σου δειξουμε.. Αλλα τι να σου πω προσπαθησε το μονη σου..😀! Προσεχε εκεί που θα βάλεις την ταιστρα να μην ακουμπαει η ουρα του στον πάτο του κλουβίου και την σπασει...
 
Πολυ ωραιο το κλουβακι του,τα παιχνιδακια του και ο ιδιος ειναι ενας κουκλος!
Μπραβο σου και παλι μπραβο σου!
Τον εχεις βασιλια τον κυριουλι μας!
Μολις βρεις και παρειτσα θα ειναι τρισευτυχισμενος!
 
κι εγώ λέω να το πάρεις! αλλα πριν μετακομίσει το κοκατιλ σου στο νέο του σπίτι πρέπει να το καθαρίσεις πάρα πολύ καλά! Κι εγώ που το είδα στη φώτο το ζήλεψα! αν δεν το πάρεις τελικά πες μου να το πάρω εγώ για τον ριγκνεκ μου, να έρχονται και οι φίλοι του να κάνει πάρτυ!
 
Oτι μπορω κανω .. και αφου μπορω... Το κανω! 🙂
sapientia το πηρα το κλουβακι και πραγματικα η διαθεση του εχει αλλαξει παρα παρα πολυ ειναι εμφανες οτι πλεον εχει τον χωρο του!

Εχει κανεις κανενα θηλυκο; (ασχετο αλλα.. με τι αλλους παπαγαλους ζει το κοκατιλ;)
 
Καλο είνια αν βάζουμε πουλία που ανήκουν στο ιδιο ειδος! Γενικα το κοκατιλ θεωρείται ισυχο πουλί αλλα την εποχη της αναπαραγωγης και μια γατα γίνεται τιγρης... Εκει τα πραγματα αλλάζουν.. Και το κοκατιλ να μην κάνει τιποτα.. Το άλλο πουλάκι μπορει να του επιτεθει με άσχημα αποτελεσματα!
 
οκ! Σε ευχαριστω, αυτο ειναι το ιδανικο αλλα υπαρχει προβλημα αν βρω θηλυκο κοκατιλ.. Και τελικα μου βγει.. Αρσενικο; Εκει ανησυχω
 
Κοιταξε τα πουλια θέλουν ενα ταιρι... Είτε αυτο ειναι ενα θυληκο είτε ειναι αρσενικο ειτε εισαι εσυ... Θέλουν συντροφια και καταλαβαινεις οτι καλυτερη είναι ενα πουλακι στο ιδιο ειδος για συντροφια απ' οτι εσυ και πόσο μάλλον ένα διαφορετικου γέννους... 😉
Θα σου πρότεινα:

  • Να πάρεις απο κάποιον εκτροφέα που θα ξέρει ή θα έχει κάνει στο πουλι τεστ dna.
  • Να παρείς απο κάποιον απο εδω στο φόρουμ..
  • Να αγοράσεις απο πετ σοπ αλλα παρέα με κάποιον που γνωρίζει..
Οταν αποφασήσεις να πάρεις, να μη ξέχασεις να κρατήσεις για ένα μηνα Καραντινα... Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
 
Back
Top