Αναπαραγωγή Γέννησε το θυληκό τι να κάνω τώρα;

Το κλουβι ειναι μια χαρα καθως το εχω ξαναχρεισημοποιήσει στην γεννα του μπαμπα :D
 
αγαπητέ Θάνο.. Επέτρεψε μου να εκφράσω την άποψή μου, χωρίς σε παρακαλώ πολύ να την παρεξηγήσεις! Αν μετά θέλεις την υπολογίζεις,την ζυγίζεις και αναλόγως κινείσαι ή . την πετάς στα σκουπίδια:

1)το κλουβάκι που βλέπω είναι απαγορευτικό για αναπαραγωγή.. Αν δώσει ο θεός και όλα πάνε κατ'ευχήν, μόλις σκάσουν μύτη όλα τα μικρά.. Το στρες λόγω του μειωμένου χώρου θα είναι δυσβάσταχτο.Ακόμη κι αν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για αναπαραγωγή.. Αυτό δεν το καθιστά κατάλληλο. Σκέψου πως ακόμη και για 1 καναρίνι.. Το σωστό μήκος κυμαίνεται από 35 έως 42εκ και ύψος 50-55εκ.
2)οι κούνιες είναι ένα πολύ καλό αξεσουάρ για τους παπαγάλους..όχι όμως και για τα κανάρια, που χρειάζονται ένα καλό χώρο πτήσης.. Οπότε τις αφαιρείς.
3)οι πατήθρες είναι σε λάθος θέση.. μία πρέπει να υπάρχει μπροστά από την φωλιά, σχεδόν 1εκ. Πιο κάτω από το ''πρόσωπο'' της φωλιάς και μία κοντά στις ταίστρες. Το κλουβί σου δεν επιτρέπει άλλη.
4)στο κεφάλι της κάθε πατήθρας θα τοποθετήσεις τις ποτήστρες.. Να έχουν εύκολη πρόσβαση στο νερό.
5)το κρεμαστό παστέλι.. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει στα πουλιά σου είναι λίπος και τίποτε παραπάνω.. Οπότε δεν το χρειάζεσαι!
6)από τις πατήθρες που διακρίνονται στην φωτογραφία.. Κράτα τις 2 στογγυλές και κατήργησε τις άλλες τύπου ''κλαδάκι''.. Προκαλούν πολλά προβλήματα στα πόδια των πτηνών.
και όπως είπα και στην αρχή.. Είναι η άποψή μου με σκοπό να βοηθήσω.. Αν θέλεις την κρατάς αν όχι την πετάς! Καθείς με τις επιλογές του..
 
Το κλουβι ειναι μια χαρα καθως το εχω ξαναχρεισημοποιήσει στην γεννα του μπαμπα :D
Κι αυτό το κάνει κατάλληλο;
Η γνώμη μου ταυτίζεται μ' αυτή...
το κλουβάκι που βλέπω είναι απαγορευτικό για αναπαραγωγή
Το θεωρώ δηλαδή κι εγώ απολύτως ακατάλληλο...
Και επειδή θα παρεξηγηθώ αν δεν καταλάβεις το γιατί... Να ξέρεις... χρειαζόμαστε όσο πιο μεγάλο και άνετο γίνεται...ως χώρος αναπαραγωγής των πουλιών
 
Θα κανω οτι μπορω..σας ευχαριστω πολυ

Αν όλα πάνε καλά και βγουν τα μικρά να μην προχωρήσεις σε 2ηγέννα. Πρέπει να αγοράσεις μια ζευγαρώστρα να την έχεις σε ετοιμότητα.
 
Τωρα μπορεί και να εξυπακούεται αλλά εφόσον υπάρχει φωλιά με αυγά μην αλλάξεις κλουβι! Σε κάθε αλλαγή, κινδυνεύεις το θηλυκό να παρατήσει τη φωλιά.
 
Απλώς αγχώνομαι λίγο διότι το θηλυκό είναι όλη μέρα μέσα και δεν έχω δει το αρσενικό να την ταϊζει...
Μην αγχώνεσαι Θάνο μου και τρώει η κυρία! Σηκώνεται και μέσα σε 3 λεπτά έχει φάει έχει πιει έχει κουτσουλίσει και πάλι πίσω στη φωλιά! Η φύση ξέρει καλύτερα! Αυτό είναι που λέμε το βίδωμα της θηλυκιάς στη φωλιά! 😉

Για να μην πυρώσει και άλλο ο αρσενικός.
Ένας λόγος που λένε είναι αυτός... αν και δεν τον πολυπιστεύω. Ο άλλος λόγος είναι πως το θηλυκό κάθεται πολλές ώρες στη φωλιά και αν τρώει και αυγό ή αυγοτροφή θα παχύνει πολύ εύκολα. Για αυτό τις 14 μέρες που κλωσάνε τα θηλυκά βάζουμε μόνο σπόρους, φρέσκο νεράκι, λαχανικά, μήλο και χορταρικά. Τίποτα άλλο!

Θάνο μου όπως είπαν τα παιδιά το κλουβί δεν κάνει.. Εγώ μέσα εκεί δε θα έβαζα ούτε ένα καναρίνι μόνο του. Μόλις βγουν τα μικρά απ τη φωλιά και περάσουν λίγες μέρες, πριν η κανάρα προχωρήσει σε 2η γέννα μετακόμισε όλη τη φαμίλια σε μια ζευγαρώστρα. Αν το κάνεις πιο πριν μπορεί να παρατήσουν τα μικρά. Αν το κάνεις πιο αργά μπορεί η μαμά κανάρα να έχει προχωρήσει σε 2η γέννα για αυτό το timing είναι πολύ σημαντικό!

Ζευγαρώστρα:
https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
ZEYGAROSTRA(9672).jpg


Και φυσικά άλλες πατήθρες οπωσδήποτε!
 
Back
Top