Γενικά Γιατί δεν κελαηδάνε τα καναρίνια μου;

Κι εγώ γνωρίζω ότι η ιβερμεκτίνη καταπολεμά εσωτερικά και εξωτερικά ακάρεα. Απλά επειδή η επίδρασή της είναι πιο αργή, συνίσταται η ταυτόχρονη χορήγηση και αλοιφής για αποφυγή μετάδοσης και ανακουφιστικά στο πουλί.
 
Το ιδιο το Pulmosan αναφέρει ποια ακάρεα καταπολεμά.
Αν θέλεις Γιάννη, ποιος κτηνίατρος;
Από Δημητριαδη ή Λουκάκη, δεν ειμαι σιγουρος ποιος απο τους δυο μου το είχε πει, καθώς είχα επισκεφτεί και τους δύο. Εκεινη την περίοδο.
Σχετικά με το θέμα, όπως είπα, έναν λογικό συνειρμό έκανα με pulmosan και καθυστέρηση στο κελάηδημα, δεν μπορει κανεις να γνωρίζει αν όντως ισχύει ή τον βαθμό στον οποίο θα μπορουσε να συμμετέχει.
 
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα!
Επανέρχομαι στο θέμα χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχων post μου για την οικονομία της..συζήτησης.

Εστιάζω σε ένα από τα τρία καναρινιά μου. Ουσιαστικά είναι αυτό που πριν την πτερόροια, κυριολεκτικά χάλαγε κόσμο. Είναι αυτό το οποίο πήγε στον γιατρό για ακάρεα στα ποδιά και στην τραχεία και του χορηγήθηκε η αγωγή η οποία έχω προαναφέρει (Pulmosan σταγόνες και Epithol)
Επειδή συγκριτικά με τα άλλα τρία (εφόσον προστέθηκε και ο Φιντέλ πολύ πρόσφατα) είναι το λιγότερο ζωηρό, παρατηρώντας το από κοντά εντόπισα δυο προβλήματα.

Το ένα είναι ότι, το ένα νύχι, σε κάθε ένα από τα ποδαράκια του είναι στραβό. Δείτε παρακάτω.
Τhorin 1.webp


Το δεύτερο και κυριότερο κατά την άποψη μου είναι ότι τα ακάρεα, προς μεγάλη μου λύπη, ενώ δεν είναι τόσο έντονα όσο όταν το είχα πάει στον γιατρό, φαίνεται ότι είναι ακόμα εκεί.. Παραθέτω φωτογραφία ώστε να μου πείτε κι εσείς την γνώμη σας γιατί μπορεί να κάνω και λάθος..
Thorin 2.webp

Τα ερωτήματα είναι δυο..

Πρέπει να κάνω κάτι για τα νύχια; Και εάν ναι τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Έχω δει κάποια post όπου τους δένουν το πόδι μαζί με το διπλανό για να ισιώσει😱 .. Αυτό είναι η λύση;

Το δεύτερο ερώτημα είναι, να συνεχίσω με την Epithol; Είναι τόσο στρεσογόνα διαδικασία για το καναρινί ☹ώστε εάν είναι να την επαναλάβω, τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο.

Και ένα τρίτο ερώτημα.. Να το πάω σε άλλο κτηνίατρο🙄?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!
 
Όσον αφορά τα νύχια θα σου πρότεινα να φτιάξεις ξύλινες πατήθρες 8mm (2 σετ), μπορείς να τις προμηθευτείς απο τα γνωστά πολυκαταστήματα ή απο κάποιο ξυλουργείο.
Το μικρό μέγεθος της πατήθρας θα το βοηθάει να πατάει καλύτερα και το νύχι να αγγαλιάζει την πατήθρα χωρίς να στραβώνει δεξιά 'η αριστερά.
Την epithol πιστεύω πρέπει να την συνεχίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες και πάντα απογευματινές ώρες.
Ακόμα θα πρέπει να κάνεις σχολαστική καθαριότητα στις πατήθρες, ποτίστρες και ταίστρες τακτικά εώς ότου γίνουν τα πόδια του φυσιολογικά.
 
Πρέπει να κάνω κάτι για τα νύχια; Και εάν ναι τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Έχω δει κάποια post όπου τους δένουν το πόδι μαζί με το διπλανό για να ισιώσει😱 .. Αυτό είναι η λύση;
Αυτό που με απασχολεί έντονα αυτήν την στιγμή είναι αν τα δάχτυλα - νύχια ήταν έτσι από πάντα ή έγιναν έτσι τώρα ή κάπου πρόσφατα.
Κατά τα άλλα θεωρώ ότι όσο βάζεις επιθόλ δεν χρειάζεται να δέσεις τα δάχτυλα.
Το δεύτερο ερώτημα είναι, να συνεχίσω με την Epithol; Είναι τόσο στρεσογόνα διαδικασία για το καναρινί ☹ώστε εάν είναι να την επαναλάβω, τουλάχιστον να αξίζει τον κόπο.
Ναι, αξίζει τον κόπο. Ξεκίνα και μην σταματήσεις αν δεν φύγουν τα λέπια. Αλλά κάθε μέρα θα πλένεις και θα αλλάζεις τις πατήθρες, και όπου ακουμπά το πουλί (π.χ, στο κλαράκι της ταΐστρας) και κάθε απόγευμα πριν κοιμηθεί,θα βάζεις επιθολ και θα κάνεις την αλλαγή πατηθρών και καθαριότητα
Και ένα τρίτο ερώτημα.. Να το πάω σε άλλο κτηνίατρο🙄?
Προσωπικά θα το άφηνα για καμιά δεκαριά μέρες να δω τι θα γίνει με την επιθολ και μετά αναλόγως και προς τη συμπεριφορά του μπορεί να το ξανασκεφτόμουν.
 
Το ένα είναι ότι, το ένα νύχι, σε κάθε ένα από τα ποδαράκια του είναι στραβό.
Το κόβεις στο σημείο που πρέπει και δεν επιτρέπεις να μεγαλώνει πολύ...
Άλλαξε όπως σου είπαν τα παιδιά πατήθρες και κυρίως αν δεν υπάρχει σχάρα στο κλουβί να βάλεις. Τα δάχτυλα στραβώνουν από ακατάλληλο "πάτημα" σε πατήθρες - δάπεδα και ατυχήματα.
Έχω δει κάποια post όπου τους δένουν το πόδι μαζί με το διπλανό για να ισιώσει.. Αυτό είναι η λύση;
Όχι νομίζω για την συγκεκριμένη περίπτωση...
να συνεχίσω με την Epithol?
Ασφαλώς και ναι.
Θα βάζεις μια ποσότητα κάθε μέρα και θα κάνεις και ελαφρύ μασάζ ώστε να περνάει η κρέμα κάτω από τα ανασηκωμένα λέπια και να προκαλέσει ασφυξία στα ακάρεα. Εγώ την κρέμα την εφαρμόζω το πρωί για να υπάρχει χρόνος ανάκαμψης του πόνου που όσο να 'ναι προκαλούμε στα πουλιά, για να εισχωρήσει με τις κινήσεις όσο γίνεται βαθύτερα στις απολεπίσεις.
Συνεπώς θα σου πρότεινα να το κάνεις κι εσύ.
Για μια βδομάδα θέλει κάθε μέρα...
Την επόμενη βδομάδα δυο τρεις φορές και όσο περνά ο καιρός τόσο θα αραιώνουν οι εφαρμογές.
Με περίσσια υπομονή θα πρέπει σταδιακά να βγάζεις και όσα λέπια είναι πρόθυμα να φύγουν χωρίς όμως να επιμένεις πολύ. Θα δεις πως σύντομα τα πόδια θα γίνουν νεανικά.
Προσοχή όμως... Θα πιάνεις το πουλί σε χώρο με ελάχιστο έως μηδενικό φωτισμό και οι εφαρμογές θα είναι ταχύτατες.
Να το πάω σε άλλο κτηνίατρο;
Γι αυτά τα προβλήματα δε νομίζω πως αξίζει η ταλαιπωρία.
 
Γενικά συμφωνώ με όσα σου είπαν οι τρεις Γιάννηδες πιο πριν.
Εγώ βέβαια epithol βάζω πάντα βράδυ, είναι θέμα προσωπικής τακτικής.
Πρόσεξε ειδικά λόγω εποχής, να είναι εξαιρετικά μικρή η ποσότητα και να κάνεις καλή επάλειψη με μασάζ, επίσης να μην λερωθεί καθόλου το γύρω πτέρωμα γιατί θα κρυώνει το πουλάκι.
Για να μην λερωθεί, πέραν της μικρής ποσότητας, μπορείς να το τυλίγεις με πανάκι αφήνοντας τα πόδια μόνο απ' έξω, ώστε και με όποια αδέξια κίνηση, να λερωθεί απλά το πανάκι.
Όσο για τα νύχια, δεν δένουμε τα πόδια όταν τα νύχια εκφύονται στραβά. Δεν είπες αν ήταν έτσι ή έγιναν πρόσφατα έτσι τα νύχια, πάντως θα πρέπει να ξέρεις πως η προσβολή από ακάρεα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και να πέσει-ουν νύχι-α από ένα πουλί, ακόμα και με μέρος του δακτύλου του και να μείνει ανάπηρο το πόδι του.
Άλλαξε πατήθρες και τα σχετικά αλλά μέχρι το πέρας της θεραπείας μην κόβεις τα νύχια του πουλιού για να μην προσβάλλουν τα ακάρεα πιο ζωτικό σημείο τους.
Περαστικά του όμορφου!
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τις αναλυτικές και απολύτως κατατοπιστικές σας οδηγίες!

Να αποσαφηνίσω, και συγνώμη που δεν το έκανα πριν, ότι τα νυχιά ήταν στραβά ανέκαθεν.

Τον Πρίγκηπα (έτσι τον λέω) τον έχω από εχθές μαζί μου στο σπίτι μου στην Αθηνά σε ένα ευήλιο και ήσυχο μέρος. Μέσα στο σπίτι. Εδώ θα μείνει μέχρι να τελειώσουν οι.. Περιποιήσεις και ίσως και παραπάνω.
Το κλουβί είναι μια ολοκαίνουργια (πριν ενάμιση μήνα την πήρα) 60αρα ζευγαρώστρα με σχάρα οπού το καθαρίζω κάθε Σάββατο. Θα γίνει καθημερινή η καθαριότητα λοιπόν. Αύριο θα προμηθευτώ ή θα φτιάξω ξύλινες πατήθρες. Νομίζω ότι και με καβίλιες γίνεται πολύ καλή δουλειά από ότι έχω διαβάσει. Και αφού θα γίνει έτσι θα φτιάξω και για τα υπόλοιπα τρία πουλάκια.

Να επαναλάβω και πάλι πως σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανταπόκριση σας και τις συμβουλές σας!

Θα σας κρατώ ενήμερους.👍
 
Aγαπητοί φίλοι, καταρχάς απολογούμαι για την πολυήμερη απουσία μου. Αντιλαμβάνεστε όλοι το ποσό μεγάλες είναι οι απαιτήσεις σήμερα τόσο επαγγελματικά όσο και γενικότερα..

Ξαναφέρνω στην επιφάνεια το συγκεκριμένο post διότι θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και κάθε έναν ξεχωριστά για τις πολύτιμες συμβουλές σας οι οποίες γιάτρεψαν τα καναρινιά μου. 👍
Μπορεί να μην είχα συχνή παρουσία εδώ αλλά ήμουν κοντά στους μικρούς μου φίλους με καθημερινές περιποιήσεις και αφοσίωση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον και τα τέσσερα είναι σε εξαιρετική διάθεση και, ναι! Κελαηδούν και με γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση.🙂

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ τόσο εγώ όσο και τα μικρά μου!
 
Back
Top