Αναπαραγωγή Γιατί δε ζευγαρώνουν το Lovebirds μου;

ΘΩΜΑΣ_lovebirds_!

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Βέροια
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ LOVEBIRDS ΜΟΥ? ΤΑ ΕΧΩ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΑΖΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ.. ΠΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
 
ειπαμε δωσε πληροφοριες η εικονες αν θες να βοηθησουμε!
αλλιως δε γινεται δουλια! Με τα ζοδια δεν μπορουμε να σου πουμε γιατι δεν αναπαράγωνται!
 
Φίλε Θωμά μπορεί να φταίνε 10000 διαφορετικά πράγματα. Από το να είναι του ίδιου φύλλου μέχρι να μην ταιριάζουν γενικά σαν ζευγάρι. Δώσε παραπάνω πληροφορίες.
 
και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, αλλά με τη διαφορά εμενα δεν κανουν τπτ... λολ! Νμζ είναι του ίδιου φύλου! σκεφτομαι να κανω τεστ ΔΝΑ! αλλά πες ότι βγήκανε και τα δυο αρσενικά! τα παίρνω πίσω στο πετσοπ που τα πήρα και μου δίνει αλλο... Να το εκλέξω και αυτό? 😛 mpaaaaaaa! Και πεστε ότι έκανα και δεύτερο... Παλι απ' τα ίδια!
 
theodosia εσυ ποσο καιρο ταχεις που θες και να γεννησουν απο τωρα;
ακομα ειναι αγρια, πρεπει πρωτα να ημερεψουν καπως, να αρχισουν να αισθανονται ανετα και σαν το σπιτι τους κλπ κλπ και μετα απο καιρο να σκεφτουν την αναπαραγωγή.
δε σημαινει οτι επειδη βαζουμε ενα αρσενικο και ενα θυληκο αμμεσος πρεπει να πανε να γεννησουν! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
και ουτε σημαινει οτι επειδη ειναι ζευγαρι ολα θα γεννησουν!
δεν το λεω μονο για σενα αλλα γενικα γιατι εχω παρατηρησει οτι οταν λεει καποιος οτι εχει ενα ζευγαρι απο καναρινια, καρδερινεσ, παπαγαλακια κλπ αμμεσος ολοι του λενε αντε και καλους απογονους τωρα και τετοια και το εχουν παρει ολοι σαν δεδομένο οτι αφου ειναι ζευγαρι θα γεννησουν!
δεν ειναι ετσι λοιπον και ουτε ειναι τοσο απλα τα πραγματα, σε οτι αφορα τα παπαγαλοειδη που γνωρίζω, αλλα οχι οτι και τα καναρινια αναπαράγωνται ευκολα και απο καποιον που δεν εχει τις αναλογες γνώσεισ!
χωρια το γεγονος οτι δε θέλουν ολοι να κανουν αναπαραγωγές!

πρωτα ψάχνουμε ρωταμε διαβαζουμε και οταν συγκεντρωσουμε μια ικανοποιητικη ποσοστητα γνώσης αρχιζουμε να αναρωτιόμαστε, θέλουν τα πουλια μου να αναπαραχθούν;αν ναι τοτε τουσ προσφέρουμε ολα αυτα που μαθαμε! αλλιως τους προσφέρουμε μια καλή ζωή και αυτα με τη σειρά τους μας προσφέρουν παρέα, κελαιδημα η οτι αλλο ευχαριστεί τον καθένα!


αυτα οχι τοσο για σενα θεοδοσια αλλα γενικα γιατι πλεον αυτη η κατασταση εχει παραγινει πιστευω, με το που θα παρει καποιος ζευγαρι αμμεσος αναπαραγωγή!
 
παροαυτα επειδή εδω ειμαστε για να μαθαινει ο ενας απο τον αλλο θεοδοσια βαλε μια αλλη φοτο της φωλιας σου που τους εχεισ να τη δω καλυτερα γιατι μου φαινεται μικρη αυτη. Μπορει να κανω και λαθος. Βαλε ομως μια φοτο ακομα με τη φωλια.
 
συμφωνω με το νασο, στο τελευταιο! Αλλα καμια φορα η χαρα μας κανει βιαστικους κ δεν πρεπει...
ολοι ισως το εχουμε παθει.. Αλλα οπως εχει ειπωθει κ απο αλλους φιλους χρειαζεται υπομονη!

θωμα... Τι εννοεις κατι παει να γινει;
 
εκεί που τα αγόρασα μου είπανε ότι ήταν καιρό μαζι και ήταν ζευγαρι..
 
θα βάλω αυριο γιατι τωρα τα πουλακια κοιμουνται μέσα στη φωλιά και δεν θελω να τα τρομάξω..
οι διαστάσεις της πρέπει να είναι 25*20 κατι ετσι αν δεν κανω λαθος
 
θεοδοσια εκει στα πετ καποιες φορες λενε ο,τι θελουν.. Αρκει να πουλησουν...
γενικα το λεω αυτο...
τα δικα σου ισως κ να ναι ζευγαρι... Θα δειξει πιστευω συντομα!
 
τα λευτά θελουν και τπτ αλλο! Μακαρι να είναι ζευγαράκι, γιατί μου τα έφερε η αγαπη μου, και ήθελα να είναι ζευγαρι οπως και εμεις:Dγι'αυτό είναι ένας λόγος από τους πολλους π αποφάσισα να πάρω λαβμπερτς:D
 
Τα δικά μου Θεοδοσία τα πήρα πέρσι. Κι εγώ βιαζόμουνα να ζευγαρώσουν και ήταν ζευγάρι από το pet shop. Ήταν όμως και τόσο άγρια που μόνο κρυβόντουσταν στη φωλιά. Πέρασε ένας χρόνος και ζευγάρωσαν χωρίς να το περιμένω. Απλά ένα απόγευμα τα είδα και τους έβαλα τη φωλιά. Ένα άλλο θέμα με τα πουλιά που πέρνουμε από τα pet shop είναι η ηλικία. Είναι επικύνδυνο για το θυληκό Lovebird να γεννήσει ενώ δεν έχει ωριμάσει πλήρως σεξουαλικά. Ωριμάζει στον ένα χρόνο αλλά μπορεί να ζευγαρώσει από 7-8 μηνών και υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγαίνει το αυγό (μπορεί ακόμη και να πεθάνει το πουλί). Γι αυτό καλό είναι αφού δεν τα έχεις για παραγωγή τα πουλιά να τα αφήσεις ένα χρόνο έτσι χωρίς φωλιά. Η φωλιά πρέπει να μπαίνει μόνο για την αναπαραγωγή. Επίσης σκέψου από τώρα τι θα κάνεις τα μικρά που θα βγάλεις (μην καταλήξεις με 5-6 πουλιά και δεν έχεις που να τα βάλεις)
 
παντως όταν είχα 2Budgerigars αρσενικά επδ δεν ήταν ενηλικα δεν ήξερα αν ήταν ζευγάρι! τον αυγουστο όταν το ανακάλυψα αντάλαξα το ένα με ένα θηλυκό! Δεν είχαν ζευγαρώσει... Τσακώνονταν συνέχεια κτλλ... μετά από 5 μήνες είχαν ζευγαρώσει! Και το προσεχές Μάρτιο έκαναν τη πρώτη γέννα! Με 6 αυγά
 
Τα δικά μου Θεοδο😛σία τα πήρα πέρσι. Κι εγώ βιαζόμουνα να ζευγαρώσουν και ήταν ζευγάρι από το pet shop. Ήταν όμως και τόσο άγρια που μόνο κρυβόντουσταν στη φωλιά. Πέρασε ένας χρόνος και ζευγάρωσαν χωρίς να το περιμένω. Απλά ένα απόγευμα τα είδα και τους έβαλα τη φωλιά. Ένα άλλο θέμα με τα πουλιά που πέρνουμε από τα pet shop είναι η ηλικία. Είναι επικύνδυνο για το θυληκό Lovebird να γεννήσει ενώ δεν έχει ωριμάσει πλήρως σεξουαλικά. Ωριμάζει στον ένα χρόνο αλλά μπορεί να ζευγαρώσει από 7-8 μηνών και υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγαίνει το αυγό (μπορεί ακόμη και να πεθάνει το πουλί). Γι αυτό καλό είναι αφού δεν τα έχεις για παραγωγή τα πουλιά να τα αφήσεις ένα χρόνο έτσι χωρίς φωλιά. Η φωλιά πρέπει να μπαίνει μόνο για την αναπαραγωγή. Επίσης σκέψου από τώρα τι θα κάνεις τα μικρά που θα βγάλεις (μην καταλήξεις με 5-6 πουλιά και δεν έχεις που να τα βάλεις)
λες να τους τη βγάλω τελείως τη φωλιά;
τους έβγαλα τη φωλιά μια μέρα και τα είδα που το βράδυ κοιμόντουσαν κάτω στο πάτο του κλουβιου! Και τα είδα και τα λυπήθηκα μόλις τους την έβαλα παρόλο π ήταν σκοτεινά το κατάλαβαν και μπήκαν μέσα πριν να τη γαντζώσω στο κλουβι!
 
Γενικά όλη μέρα παιρνάνε πολύ ώρα στη φωλιά; Είναι ήρεμα ή κρύβονται μέσα μολις δουν κόσμο; Τους έχεις κανένα παιχνίδι στο κλουβί;
 
προφανως να μπαινουν στη φωλια γιατι φοβουνται... Θεοδοσια...
 
περνουν αρκετή ωρα στη φωλιά.. Μπαινοβγαίνουν, τσακώνονται παίζουν...
αλλα δεν είναι ήρεμα ακόμα..φοβουνται μήπως και τα πειράξεις.. Αλλά αμα καταλάβουν ότι δεν εχεις προθεση να τους κανεις κακο όλα καλα...
παιχνίδια έχουν αρκετά... Τους βάζω ένα και μετά τους το βγάζω.. Πριν τους είχα κουνια και τα είδα που την δοκίμασαν. Γελιααα χεχεχε
 
Back
Top