Για μαντέψτε

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης patilas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μπα είναι πολύ χαρακτηριστικό το ράμφος με το χαλινό από πάνω.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Κρίμα το πουλάκι παντός
Είναι ψεύτικο!

Munchkin

Έχει ενδιαφέρον ότι δεν την ψάχνουν μόνο σε γενετικούς παράγοντες (μετάλλαξη) αλλά και σε κάποιον ιό που κάτι κάνει στα επιθηλιακά κύτταρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πλάκα κάνετε; (και ναι, το εννοώ σαν ερώτηση), φτιαγμένη είναι η φωτογραφία, έτσι δεν είναι; Αποκλείεται να υπάρχει. Πείτε μου, αγωνιώ

Έναν ιό που αναφέρουν στο wiki,τον έχουν εντοπίσει στα ρίνγκνεκ. Εκεί μάλλον δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα.
Αν δεν βαριέσαι Γιάννη, διάβασε και την έρευνα, που κάτι αναφέρει για μια "διόγκωση" κάποιων κυττάρων στην επιδερμίδα.

Feather duster budgie.ζουν ελάχιστα...☹

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

Παίδες είναι αρρώστια και ΟΧΙ κάποια ποικιλία που εκτρέφεται.
Μπορούμε να ντραπούμε γιατί αν δεν ήταν μια θανατηφόρος-αρρώστια και ήταν μια οριοθετημένη μετάλλαξη-αρρώστια, κάποιοι θα ήθελαν πολύ να την εκτρέφουν.

Ναι αλλά μια ασθένεια που προέκυψε ως ανωμαλία κατά την προσπάθεια εξέλιξης των english budgies.
Τι θα πει προσπάθεια βελτίωσης;
Ή θα έχουμε πουλιά σε κλουβιά ή που θα τα βλέπουμε μόνο ελεύθερα.
Στην πρώτη περίπτωση ο εκφυλισμός είναι νομοτέλεια.

Τι θα πει προσπάθεια βελτίωσης;
Έγραψα εξέλιξης και όχι βελτίωσης. Αν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την λέξη βελτίωση, θα ήταν κάπως έτσι: βελτίωση κατά τα εκθεσιακά πρότυπα.
Πάντως Δημήτρη μου, απλά συμπλήρωσα το θέμα με αυτό που το δικό σου link του birds on line γράφει:
During the last 200 years, they have bred (and regrettably also inbred) their domesticated budgies. Thus their attempts to create a "better" and more beautiful budgie was not always the best they could do to their birds. Inbreeding and the reduction of the genetic diversity (no wild budgies have been exported from Australia since 1894) can lead to several health problems. Some experts think that among them is a specific genetic defect that is responsible for the so-called feather duster syndrome. It is actually not scientifically proven that inbreeding has led to the occurence of this syndrome, but it is very likely that the genetic impoverishment might have something to do with it..
Δηλαδή πιθανολογεί ότι οφείλεται σε επιλεκτικές αιμομεικτικές διασταυρώσεις, πρακτική συνηθισμένη στους εκτροφείς όλων των ειδών και όχι μόνο των πτηνών.

Ήμουν εκτός παιδιά δεν είναι ψεύτικο είναι όπως είπατε παραπάνω ασθένεια διάβασα πως οι γονείς και τα αδέρφια του ήταν φυσιολογικά μόνο αυτό βγήκε έτσι! Το προσδόκιμο ζωής έχει;

Το προσδόκιμο ζωής έχει;
Δεν μπορούμε να πούμε προσδόκιμο όταν μιλάμε για μια γενετική ανωμαλία.
Τα φτερά μεγαλώνουν διαρκώς, δεν σταματούν ποτέ. Δεν μπορούν καν να δουν το περιβάλλον. Αν κάποιος περιθάλπει και συμπονά ένα τέτοιο πουλάκι, θα πρέπει να το κουρεύει μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, γιατί υπάρχει και ταχύτητα στο μεγάλωμα των φτερών.
Γνωρίζοντας πόσο επίπονη είναι η ετήσια έκφυση των φτερών των πουλιών, καταλαβαίνουμε τι συνταρακτική ανωμαλία συμβαίνει στον οργανισμό των πουλιών αυτών.
Είναι κρίμα.

Μαρία κατάλαβα απο την πρώτη στιγμή και αυτό που λες και το ερέθισμα που σου δόθηκε.
Με την απάντησή μου νομίζω διευρύνω τον αρχικό ισχυρισμό σου.
Δεν αρνούμαι οτι προθέσεις και σκοποί μπορούν να επιταχύνουν τον εκφυλισμό, επισημαίνω όμως οτι ακόμα και αν αυτοί δεν υπήρχαν, ο εκφυλισμός θα ερχόταν αναπόφευκτα.

Το ζήτημα του "νέου αίματος" δεν έχει μόνο μαθηματικά παράδοξα αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.Αν σκεφτούμε τις απαρχές κάθε είδους που εκτρέφεται,θα καταλάβουμε οτι ήδη απο τότε που τέθηκαν οι βάσεις, είχαν ένα περιορισμένο εύρος γενετικής ποικιλομορφίας.

Απο την άλλη ακόμα και αν ο τεράστιος αριθμός των πτηνών που παράγονται είναι μεγαλύτερος απο αυτόν στην φύση και που μπορούμε θεωρητικά να υπερπηδήσουμε με ασφάλεια όλους τους συνδυασμούς που "δεν πρέπει",το τελικό προϊόν θα εξακολουθεί να είναι ασταθές και αυτό γιατί δεν δοκιμάζεται απο την τέλεια μηχανική της ίδιας της φύσης. Δεν εφαρμόζουμε κανενός είδους δαρβινισμό στα κλουβάκια μας.

Με όλα αυτά θέλω να πω οτι η φράση "προσπάθεια βελτίωσης" κάποιου εκτρεφόμενου είδους, δεν είναι περισσότερο διαφωτιστική, απο την συσκότιση που απλώνει γενικά στην δραστηριότητά μας.

ΥΓ:Ελπίζω να κατάλαβες γιατί με τον βερμπαλισμό μου και χωρίς καφέ, εγω με έχασα.

Ναι κατάλαβα πιστεύω γι αυτό και εντός παρενθέσεως το άρθρο αναφέρεται στην έλλειψη εισαγόμενων ατόμων από το 1894.

Back