Γενικά Γυριζει στο τοπο του εγκλήματος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης aslihan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν μπορω να το πιστεψω οτι βγαινει καποιος σε ενα δημοσιο φορουμ και βαζει φωτογραφιες απο το γερακι που σκοτωσε το οποιο μαλιστα δεν ανηκει στα θηραματα και απαγορευται να το σκοτωσει και συνεχιζει την καφριλα και εξηγει ποιο διχτυ να βαλεις κανεις για να τα πιασει και να τα δολοφονησει μετα! 😡

Τι αλλο να σου πω ανθρωπε μου! 😡 και να σου οπω δεν ειμαι σιγουρος αν αξιζει και αν θα καταλαβεις τιποτα! 😡

κοιταξες να σχολιασεις την παιδεια που δινει η γερακινα στα μωρα της που τα μαθαινει να τρωνε και οχι την παιδεια που δινεις η θα δωσεις εσυ στα παιδια σου με τις ελεϊνες σου πραξεις! 😡
 
😡Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζοντας αρνητικη
και γραφοντας ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! Εβαλε το συστημα Ευχαριστω😕
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! ΛΟΙΠΟΝ
Ευχαριστω πολυ Σταυρο! Ελπιζω τωρα να μπει!
 
αμα δεν το καταλαβει και δεν το συνειδητοποιησει ο ιδιος, οσο και να κραζουμε εμεις δεν αλλαζει κατι, οπωτε μη συνεχιζετε δεν οφελει!
 
εγω αν και θύμα αρκετές φορες οχι μονο στα μικρα πούλια αλλα και στα

περιστέρια, ειμαι εναντίον στο να τα σκοτώνουμε, καλύτερα να παίρνουμε

προφυλάξεις, αυτο δεν σκοτώνει για το κεφι του ουτε για την πλακα του

το κανει για επιβίωση .

μηπως κανω λαθος;
 
  • Like
Αντιδράσεις: cvrak
Σήμερα το πρωί βρέθηκα αντιμέτωπος με μια τραγική εικόνα.Χθες το βράδυ τα πουλια δεχθηκαν επίθεση με αποτέλεσμα ένα νεκρό καναρίνι,ένα φλώρο (και τα δύο κείτονταν νεκρά στα κλουβάκια τους και μια καρδερίνα η οποία ήταν αποκεφαλισμένη και το σώμα της σφηνομένο στα κάγκελα σαν κάποιος να προσπαθησε να την τραβήξει έξω από το κλουβί. Προφανώς είναι έργο απο κάποιο αρπακτικό.Ωστόσο το παράδοξο είναι οτι κάθε βράδυ τα καλοκαίρια εδώ και χρόνια βάζω τα κλουβιά κάτω από ένα υπόστεγο το οποίο έχω στην αυλή και το οποίο είναι κλεισμένο περιμετρικά με σύρμα περίφραξης πονταριστό με διάσταση ορθογώνιου ματιου περίπου 1Ox5 cm.Tι πουλί είναι αυτό το οποίο πέρασε μεσα από τέτοια διάσταση και επιτέθηκε στα πουλιά;Ειναι γεγονός οτι μένω στην εξοχή και βλέπω διάφορα αρπακτικά καθημερινά (τα οποία θαυμάζω και ουτε σκέψη φυσικά να τους κάνω κακό)αλλα δεν νομίζω κανένα να μπορεί να χωράει από τέτοιο άνοιγμα. Εχει κανένας συναντήσει παρόμοιο περιστατικό?
 
Μπορεί η επιθεση να μην εγινε απο αερος, αλλα απο το εδαφος.
Κοιταξε αν υπαρχει καμμια μικρη τρυπα ή ανοιγμα γιατι ισως ηταν ποντικι, κουναβι, ή κατι παρομοιο. Ολα αυτα ειναι φοβερα ευλιγιστα και τρυπωνουν παντου.
 
θεωρώ σχεδον σιγουρη την υπαρξη ποντικών και πιθανών και νυφιτσας στους αγρούς γύρω από το σπίτι μου αλλά μπορούν αυτά να σκοτώσουν πουλί μέσα στο κλουβί του όταν αυτό κρέμεται σε υψος δύο μέτρων και να προσπαθήσουν να το τραβήξουν από μέσα σφηνώνοντας το στα κάγκελα;
 
Ακριβως το ιδιο περιστατικο ειχα κι εγω προχθες το βραδυ τρωκτικοδεν ηταν με τιποτα αλλα και πουλι πως περασε μεσα απο το ιδιο πλεγμα!
 
Και οσο για τον φιλο που μας μοστραρισε και την φωτογραφια εχω να πω ενα μεγαλο ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! Που θα μας δωσεις και οδηγειες για το πως να τα σκωτονουμε. Αυτα να πας και να τα πεις αλλου οχι εδω σε εμας.Αυτα τα πλασματα μονο καλο μπορουν να κανουν στην πανιδα και υστερα αναρωτιωμαστε γιατι εχει γεμισει ο τοπος τρωκτικα και φιδια.
 
θεωρώ σχεδον σιγουρη την υπαρξη ποντικών και πιθανών και νυφιτσας στους αγρούς γύρω από το σπίτι μου αλλά μπορούν αυτά να σκοτώσουν πουλί μέσα στο κλουβί του όταν αυτό κρέμεται σε υψος δύο μέτρων και να προσπαθήσουν να το τραβήξουν από μέσα σφηνώνοντας το στα κάγκελα;

Το πιάνει με την ουρά και το τραβάει μέχρι το κάγκελο, ώστε να το φτάνει για να το δαγκώσει. Γι' αυτό και τα παιδιά προτείνουν τη σήτα ώστε να μην περνάει τίποτα.
 
Αν είναι δυνατόν να μην μπορεί να προστατευσει τα κλουβια του και να καταλήγει να σκοτώνει προστατευόμενα είδη όπως τα σαίνια και τα γεράκια και δεν φτάνει μόνο αυτό μας μοστράρει και φώτο. Απαράδεκτο!
 
θεωρώ σχεδον σιγουρη την υπαρξη ποντικών και πιθανών και νυφιτσας στους αγρούς γύρω από το σπίτι μου αλλά μπορούν αυτά να σκοτώσουν πουλί μέσα στο κλουβί του όταν αυτό κρέμεται σε υψος δύο μέτρων και να προσπαθήσουν να το τραβήξουν από μέσα σφηνώνοντας το στα κάγκελα;


Έτσι οπως το λες μαλλον εχεις δικιο.
Μήπως υπαρχει κοντα στα κλουβια καποιο τραπεζι, καρεκλα, κουτι κλπ, που μπορουν να ανεβουν και να πηδηξουν;
Μπορει να ακουγεται υπερβολικο, αλλα αυτα τα ζουδια ειναι πολυ εξυπνα και εφευρετικα...
 
Παρακολουθώ εδώ και 2 μέρες την εξέληξη του θέματος, οι λέξεις που περιτριγυρίζουν το μυαλό μου είναι οι εξής :Ασυνειδησία, ανευθυνότητα, εγκληματικότητα και μια μεγάλη ντρόπη για το είδος μου σαν (άνθρωπος ). Το ότι ο Θεός μας έκανε τα πιό νοήμον όντα δεν σημαίνει πως έχουμε και την υπεροχή ανάμεσα στα υπόλοιπα όντα να κάνουμε ότι θέλουμε, να σκοτώνουμε για το δικό μας θεωρητικά καλό και αυτό γιατί μπαίνουν στα (χωράφια) μας. Θα έπρεπε λοιπόν ο φίλος γερόλυκος να σκεφτεί μια λύση αντιμετώπισης κατά των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα πτηνά συντροφιάς που έχει στην κατοχή του με μεγαλύτερη σύνεση και σεβασμό προς την άγρια φυση και τα ένστικτα τις και παράλληλα ότι εμείς οι ανθρώποι οφείλουμε πολλά προς την μητέρα φύση. Το να δίνεις συμβουλές για το πώς θα πιάσεις και θα σκοτώσεις ένα άγριο αρπακτικό μέσα σε ένα δημόσιο χώρο όπως αυτόν εδώ δεν σε τιμά καθόλου. Πόσο μάλλον να παρουσιάζεις και το έγκλημα σου με φωτογραφικά στοιχεία. Πρόκειται για έγκλημα και όχι για άθλο. Ειληκρινά λυπάμαι τους ανθρώπους που δεν σέβονται την αξία της ζωής του κάθε πλάσματος στον κόσμο αυτό και έχουν σαν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούντε το να σκοτώνουν για να ησυχάσουν απο τα άγρια πλάσματα που έχουν απλά ένστικτα διαβίωσης και όχι υπεροχής και αλαζωνείας όπως αποδείχτηκε απο την πράξη σου. Η φύση ανήκει στα ζώα και μετά σε εμάς... Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που μας προσφέρει απλόχερα... Και όχι να την σκοτώνουμε.
 
Back
Top