Ασθένειες Γύρισαν τα δάχτυλα από το καναρίνι μου

Η κτηνίατρος που πήγες γνωρίζει από πτηνά;

Την κίτρινη "βιταμίνη" να μην την ξαναδώσεις γενικότερα. Να προτιμάς είτε αυγό βραστό είτε αυγοτροφή (σπιτική ή μάρκας).

Ανέβασε και κάποιες φωτο από κοιλιά, στέρνο και κουτσουλιές του πουλιού να έχουμε μια πλήρη εικόνα του...

Περαστικά σας!
 
Καλησπέρα σε όλους... Πήρα το μηλόξυδο με τα ιζήματα και του έβαλα 5 ml στην ποτίστρα... Την αυγοτροφή την έβγαλα τελείως και έχει μόνο τα σποράκια, αύριο πρωί θα του βάλω και μαρούλι... @alicedros η κτηνίατρος ήταν για μικρά ζώα δεν ήταν πτηνίατρος ότι μπορούσε έκανε αλλά δεν ειδικευόταν σε πτηνά... Θα βγάλω τις κουτσουλιές του να έχετε μια εικόνα... Το στέρνο θα το βγάλω αύριο για να το κρατάει κάποιος και οτι μπορώ τώρα θα βγάλω αν και δεν θα έχουν καλή ανάλυση οι φωτογραφίες αφού μέχρι 100 kb επιτρέπεται να ανεβάσω.

@misalouris με λένε Αμαρυλίς το γράφω ήδη στο προφίλ μου!
 
Κόψε και την αυγοτροφή. Μηλόξυδο -κατά προτίμηση βιολογικό με το ίζημα μέσα - 5ml στη μικρή ποτίστρα για 7 συνεχόμενες ημέρες.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι και στα δύο πόδια(και το 2ο πόδι δείχνει να έχει θεματάκι), άλλωστε μπορεί να επεκταθεί.
Επαναλαμβάνω, δεν είμαστε γιατροί, γνώμες εκφράζουμε.
Βρε Νίκο γιατροί σίγουρα δεν είμαστε αλλά το γεγονός ότι ΠΑΛΙ ένας κτηνίατρος διέγνωσε ψώρα και έδωσε vetermec με βγάζει από τα ρούχα μου! Τι να τον ρωτήσει από εκεί και πέρα η amarillis ; Εξαρχής δεν γνώριζε τι είχε το πουλάκι.
 
Αμαρυλίς μου δες και αυτή τη λίστα των πτηνιάτρων.. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ Αν έχεις φυσικά το χρόνο, τα χρήματα και την πολυτέλεια να πας σε κάποιον που να ξέρει θα ήταν πολύ καλό για το πουλάκι σου!

Η κίτρινη βιταμίνη που του έδωσες απ΄ότι φαίνεται έχει χρωματίσει τα ούρα του...
 
Μία ερώτηση εκτός θέματος με αφορμή το μήνυμα της Αλίκης και ΠΑΝΤΑ με καλή προαίρεση :Πώς προκύπτει το γεγονός ότι η λίστα που υπάρχει στο φόρουμ είναι με κτηνιάτρους που όντως ειδικεύονται στα πτηνά; Από ότι έχω καταλάβει είναι απλώς μια λίστα με κτηνίατρους που επισκέφτηκε κατά καιρούς ο καθένας μας και ''έκρινε'' ότι ο κτηνίατρος αυτός'' κάτι'' γνώριζε.. Ή κάνω λάθος;
 
Αχιλλέα υπάρχει η δυνατότητα όταν κάποιος γνωρίζει καινούργιο γιατρό να προσθέσει εκεί το όνομά του. Αυτοί που παρουσιάζονται έχουν βοηθήσει άτομα στο forum...
 
  • Like
Αντιδράσεις: M.G
ναι η αλήθεια είναι οτι δυστυχώς ούτε οι γιατροί ξέρουν γιατί το είδαν 2 διαφορετικοί κτηνίατροι και μου λέγανε...ίσως πιάστηκε κάπου και το έσπασε, ίσως αρθρίτιδα, ίσως να έχει ψώρα, ίσως να έχει έλλειψη βιταμίνης Β και μου έδωσαν τη multi-vit ...όλο διαφορετικές εκδοχές μου έδιναν... εδώ όταν είδαν τον κάλο που είχε βγάλει μπροστά στο πόδι του γιατί δεν το πατούσε καλά μου έλεγαν δεν νομίζω ότι είναι όγκος, και εγώ τους έλεγα ότι στην αρχή δεν το είχε και ότι έγινε επειδή δεν πατάει το πόδι του σωστά.
 
Ναι Γιάννη το γνωρίζω ότι μπορούμε να προσθέσουμε το όνομα κάποιου γιατρού που γνωρίζουμε αλλά το θέμα είναι ότι αρκετοί από εμάς έχουμε επισκεφτεί στο παρελθόν γιατρούς από αυτή τη λίστα και αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ ειδικεύονταν στα πτηνά, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν!
 
Γράφεις τότε... Ο τάδε... κλπ
Στο ίδιο θέμα δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν πρακτικό... 😵 Πάντως για να μην βγούμε και άλλο εκτός θέματος και αδικήσουμε την amarillis (και της ζητώ συγνώμη για αυτό) ελπίζω το πουλάκι της να γίνει σύντομα καλά.
 
29619

Τί είναι ακριβώς αυτό που πίνει το πουλάκι;
Μη περιμένεις άμεσα αποτελέσματα απο την δίαιτα. Θα σου πρότεινα ένα αθώο συμπλήρωμα πολυταμινών. Η C και η K θα βοηθήσουν την αρθρίτιδα αλλά και η Α είναι απαραίτητη σε πουλάκια BLUE σαν αυτό (με λευκό λιπόχρωμα)
 
29619

Τί είναι ακριβώς αυτό που πίνει το πουλάκι;
Μη περιμένεις άμεσα αποτελέσματα απο την δίαιτα. Θα σου πρότεινα ένα αθώο συμπλήρωμα πολυταμινών. Η C και η K θα βοηθήσουν την αρθρίτιδα αλλά και η Α είναι απαραίτητη σε πουλάκια BLUE σαν αυτό (με λευκό λιπόχρωμα)
Νερό με μηλόξυδο ειναι το φαρμακό για την αρθριτιδα, ας ελπισουμε... Θα δω πως θα παει και θα δω για συμπλήρωμα μετα...

Διάβασα οτι μπορω να δώσω στο καναρίνι μου τριμμενο καρότο και πιπεριά για βιταμινες, σκεφτομαι να το κάνω αυριο...
 
και αρακα ωμο, καλαμποκι βρασμενο η αβραστο(οταν ειναι μαλακο)
 
Το μαλακό νερό βοηθάει αλλά δεν μ' αρέσει η εικόνα στην ποτίστρα του. Φαίνεται σαν να υπάρχει αντίδραση των ενζύμων του μηλόξυδου με κάποια "βρωμιά" στην ποτίστρα ή με το ίδιο το πλαστικό υλικό της. Το νερό είναι ίσως το πιο απαραίτητο πράγμα στην προκειμένη περίπτωση αν για κάποιους λόγους δεν πίνει πρέπει αμέσως να επέμβεις. Παρακολούθησέ το. Μπορείς να δίνεις όλων των ειδών τα γνωστά πράσινα και φρούτα αλλά τώρα είναι ώρα για πιο δραστικές λύσεις. Μια πολυβιταμίνη είναι μια καλή σκέψη ή έστω η κάλυψη του πουλιού με βιταμίνες C - K - A
 
Back
Top