Ασθένειες Γύρισαν τα δάχτυλα από το καναρίνι μου

2014-09-23 07.09.57.webp 2014-09-23 07.10.33.webp

Το μαλακό νερό βοηθάει αλλά δεν μ' αρέσει η εικόνα στην ποτίστρα του. Φαίνεται σαν να υπάρχει αντίδραση των ενζύμων του μηλόξυδου με κάποια "βρωμιά" στην ποτίστρα ή με το ίδιο το πλαστικό υλικό της. Το νερό είναι ίσως το πιο απαραίτητο πράγμα στην προκειμένη περίπτωση αν για κάποιους λόγους δεν πίνει πρέπει αμέσως να επέμβεις. Παρακολούθησέ το. Μπορείς να δίνεις όλων των ειδών τα γνωστά πράσινα και φρούτα αλλά τώρα είναι ώρα για πιο δραστικές λύσεις. Μια πολυβιταμίνη είναι μια καλή σκέψη ή έστω η κάλυψη του πουλιού με βιταμίνες C - K - A
To νερό ίσως φαίνεται έτσι επειδή είναι μηλόξυδο με ίζημα και έχει και ίζημα μέσα το νερό ίσως για αυτό... Θα παρατηρήσω αν το πίνει ή όχι, οπότε θα πάρω καινούργια ποτίστρα, από πολυβιταμινούχο σκεύασμα έχετε να προτείνετε κάτι;θα πάρω σήμερα σε pet shop να προμηθευτώ... Και μια τελευταία ερώτηση... αν πάρω την πολυβιταμίνη την βάλω στο νερό μαζί με το μηλόξυδο; @mgerom
 
οχι. Οταν δινεις μηλοξυδο μη δινεις κατι αλλο..συνεχισε λιγες μερες ακομη αν πινει και μετα πολυβιταμινες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Οταν έχεις βάλει οποιοδήποτε πρόσθετο στο νερό ΔΕΝ βάζεις πράσινα και φρούτα. ΚΑΝΟΝΑΣ.
Για να έχεις βάλει το πρόσθετο σημαίνει οτι πρέπει να το πάρει το πουλί, άρα να πιεί νερό. Το μαρούλι απο βιταμίνες δεν προσφέρει τίποτα αλλά απο νερό είναι υπερπλήρες. Ετσι δεν θα καταναλώσει πολύ νερό. Πολυβιταμινούχα υπάρχουν πολλά και σοβαρών εταιρειών. Προτίμησε κάποιο σε σκόνη (FERTI-VIT ας πούμε), διότι τα υγρά πρέπει να φυλάσσονται πολύ προσεκτικά για να μη καταστρέφονται και τα πετ-σοπ δεν φημίζονται για κάτι τέτοιο.
 
οκ θα πάω στο pet shop να βρω βιταμίνη σε σκόνη αλλά θα την ανακατέψω στην τροφή με τα σπόρια γιατί την αυγοτροφή την έβγαλα τελείως. άρα ούτε φρούτα ούτε λαχανικά όσο πίνει το μηλόξυδο...

και την βιταμίνη θα την χορηγήσω αφού τελειώσει η θεραπεία με το μηλόξυδο;
 
Το μηλόξυδο λογίζεται σαν προληπτική - φυσική θεραπεία.
Τη βιταμίνη θα την βάλεις μετά τις μέρες που χορηγείς το μηλόξυδο και (αν τη ρίξεις στο νερό) θα την αλλάζεις καθημερινά. Η ''επαφή'' με τον ήλιο καταστρέφει τις βιταμίνες, οπότε αν βγάζεις το πουλί στον ήλιο΄, θέλει προσοχή.
 
Πάντα αλλάζω καθημερινά το νερό του... Το έχω έξω στο μπαλκόνι, αλλά το κλουβί δεν εκτίθεται στον ήλιο... Ούτως ή άλλως καθημερινά του βάζω φρέσκο νερό. Οκ, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας όλους σας. Το εκτιμώ πραγματικά γιατί ίσως υπάρξει μια λύση για το πουλάκι, γιατί δυστυχώς οι κτηνίατροι δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν. Θα σας κρατώ ενήμερους για την πορεία του. 😳
 
Όχι ''οι κτηνίατροι'' , απλά μάλλον έπεσες σε αδαή με τα πουλιά, κτηνίατρο..
*Αυτό με το ''vetermec'' που σου σύστησε, ήταν όλα τα λεφτά.. Πολύ θα ήθελα να ήξερα το σκεπτικό του.
 
Το "σκεπτικό" της γιατρού ήταν από ότι κατάλαβα πειραματικό... Το θέμα είναι προφανώς δεν είχε εμπειρία από μικρά πτηνά γιατί και τις 3 φορές που πήγα στην αναμονή είχε παπαγάλο που του έκανε θεραπεία και η ιδιοκτήτρια ήταν ευχαριστημένη.

To vetermec το έβαλε η ίδια μια σταγόνα στο σβέρκο του και μου έβγαλε με ένα ψαλίδι ένα κόκκινο βραχιολάκι που είχε στο καλό το πόδι γιατί μου είπε ότι αυτό εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος για να μην πάθει ζημιά και το καλό το πόδι! & όλες αυτές οι εργασίες μου κόστισαν 10 ευρώ.
 
Για να δώσει ιβερμεκτίνη, είχε υποψία για προσβολή από παράσιτα -ακάρεα...Αλλά το πόδι δεν ''δείχνει'' κάτι τέτοιο.
Εδώ ταιριάζει ''μαθαίνει στου κασιδιάρικου πουλιού το κεφάλι'' :D... Αν και από μια -ίσως ατυχή διάγνωση- δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για την επιστημονική επάρκεια του γιατρού.

Ουρική αρθρίτιδα παπαγάλων

  • Το λευκό στερεό τμήμα της (urates ) είναι στην ουσία το ουρικό οξύ, προιόν του μεταβολισμού των πρωτεινών που αποβάλλεται με την κουτσουλιά. Διαφοροποίηση του χρωματισμού του (πέραν της ελαφρά κρεμ απόχρωσης κάποιες φορές ) σημαίνει πρόβλημα σε νεφρά ή συκώτι, αρκεί να πρόκειται για καθαρά κίτρινο μη επηρεαζόμενο απο διάβρεξη του κεντρικού στερεού τμήματος. Έλλειψη του ή υπερέκκριση του, είναι σημάδια προβληματικής λειτουργίας των νεφρών και του μεταβολισμού των πρωτεινών. Μπορεί να παρατηρηθούν σημάδια εναπόθεσης κρυστάλλων ουρικού οξέος στις αρθρώσεις των ποδιών και των δακτύλων, ασθένεια που είναι γνωστή και ως αρθρίτιδα ή ποδάγρα (διαφορετική πάθηση από την κακώς λεγόμενη ποδάγρα, που οφείλεται σε προσβολή απο ακάρεα knemidocoptes ).
*Άπόσπασμα από jk 21 blog
 
To vetermec το έβαλε η ίδια μια σταγόνα στο σβέρκο του και μου έβγαλε με ένα ψαλίδι ένα κόκκινο βραχιολάκι που είχε στο καλό το πόδι γιατί μου είπε ότι αυτό εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος για να μην πάθει ζημιά και το καλό το πόδι! & όλες αυτές οι εργασίες μου κόστισαν 10 ευρώ.
Αμαρυλλίς πίστεψέ με και λίγα έδωσες. Έχει τύχει και σε εμένα αλλά και σε άλλα μέλη να μας. Γδάρουν κανονικά 🙄
 
Caring For Arthritic Birds: Causes, Symptoms and Treatment ~ ένα άρθρο -στα αγγλικά- αλλά με πολύ καλές συμβουλές για πουλιά που υποφέρουν από αρθριτικά... :)

Άλλη μια απορία για τον μικρό μου φίλο. Τι γίνεται με την πτερόρροια αυτή την περίοδο που του χορηγώ το μηλόξυδο. Βασικά μετά το καλοκαίρι πάντα του έκανα τη θεραπεία πτερόρροιας για να την προλάβουμε πριν ξεκινήσει. Τώρα επειδή το πρόβλημα αρθρίτιδας το έχει σχεδόν ένα μήνα δεν έχω κάνει. Το πουλί δεν χάνει πτέρωμα ακόμα, εκτός από 2-3 πουπουλάκια που είδα στο κλουβί τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Όμως ανησυχώ άμα του ξεκινήσει η πτερόρροια τι να κάνω. Δεν ξέρω αν έχει επηρεάσει η βιταμίνη multivit που του έδινα σχεδόν 2 εβδομάδες και δεν του έχουν πέσει τα πούπουλα. Επίσης πόσα να του χορηγήσω, μου φαίνονται πολλά μαζεμένα, έχει πάρει 1 εβδομάδα αντιβίωση + multivit, την ένεση για την ψώρα, το μηλόξυδο και μετά θα του δώσω την πολυβιταμίνη σε σκόνη. Νομίζω ότι έχει ήδη φορτωθεί πολλά το πουλί. Μια φορά που δεν του είχα κάνει έγκαιρα τη θεραπεία πτερόρροιας υπέφερε το πουλί για μήνες, ήταν κακόκεφο και δεν κελαηδούσε, δεν θέλω να περάσει τα ίδια.
 
Τι γίνεται με την πτερόρροια αυτή την περίοδο που του χορηγώ το μηλόξυδο. Βασικά μετά το καλοκαίρι πάντα του έκανα τη θεραπεία πτερόρροιας για να την προλάβουμε πριν ξεκινήσει. Τώρα επειδή το πρόβλημα αρθρίτιδας το έχει σχεδόν ένα μήνα δεν έχω κάνει. Το πουλί δεν χάνει πτέρωμα ακόμα, εκτός από 2-3 πουπουλάκια που είδα στο κλουβί τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Όμως ανησυχώ άμα του ξεκινήσει η πτερόρροια τι να κάνω.
Η πτερόρροια ξεκινά με τα μεγάλα φτερά στις φτερούγες και στην ουρά και τελειώνει με τα φτερά στο κεφάλι. Κάποια πουλιά την κάνουν τόσο σιγά που δεν βλέπεις πολλά πούπουλα και έχεις την ψευδαίσθηση πως δεν κάνουν. Κάποια άλλα αλλάζουν φτερά σχεδόν μαζεμένα... Είχα πέρυσι μια τέτοια περίπτωση...
01.webp
Δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα με τόση θερμοκρασία το καλοκαίρι και με τόσο ηλιακό φως να μην έχει ξεκινήσει την πτερόρροια, για την ακρίβεια εγώ πιστεύω πως την τελειώνει. Τα μικρά φτεράκια που βλέπεις μας βοηθούν σ' αυτό το συμπέρασμα...
Επίσης πόσα να του χορηγήσω, μου φαίνονται πολλά μαζεμένα, έχει πάρει 1 εβδομάδα αντιβίωση + multivit, την ένεση για την ψώρα, το μηλόξυδο και μετά θα του δώσω την πολυβιταμίνη σε σκόνη. Νομίζω ότι έχει ήδη φορτωθεί πολλά το πουλί.

Ναι όντως... Πολλά είναι... κάποια μάλιστα δεν χρειαζόταν... Τέλος πάντων... μένεις σ' αυτά που είπαμε.

Μια φορά που δεν του είχα κάνει έγκαιρα τη θεραπεία πτερόρροιας υπέφερε το πουλί για μήνες, ήταν κακόκεφο και δεν κελαηδούσε, δεν θέλω να περάσει τα ίδια.
Η πτερόρροια δεν είναι αρρώστια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με φάρμακα εκτός αν συντρέχει ειδικός λόγος.
Η πτερόρροια είναι μια φυσική διαδικασία των πτηνών (όλων) που το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διατροφή (περίλλα, λαχανικά, φρούτα... ίσως και αυγό) και πολύ τακτικό μπάνιο σε νερό με μυλόξυδο... Έτσι τα φτερά που θα βγούν θα λάμπουν...
 
Καλημέρα να ενημερώσω τη σημερινή κατάσταση! Του έβαλα χθες το βράδυ το μπανιερό με μηλόξυδο. Από διατροφή μόνο καρπούς αυστηρά και νερό με μηλόξυδο. Κελαηδάει κανονικά και συμπεριφέρεται κανονικά. Σήμερα δεν πρόλαβα να παρατηρήσω τα πόδια του γιατί έπρεπε να φύγω για τη δουλειά, ούτε να βγάλω φωτογραφίες. Αναμονή λοιπόν μέχρι το βράδυ!
 
Νομίζω βιάζεσαι... χρειάζονται περισσότερες μέρες για να μπορείς να δεις αποτελέσματα. Αν μπορείς κάνε κάποιου είδους μασάζ στο πόδι του με άνοιγμα των δακτύλων χωρίς όμως πίεση...
 
Αγχώνομαι λίγο η αλήθεια είναι. Μασάζ χωρίς κρέμα να φανταστώ... Θα προσπαθήσω αν όχι σήμερα αύριο...
 
Back
Top