Ασθένειες Δέκα μέρες μετά την αντιβίωση και δεν υπάρχει διαφορά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης katerinak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Άποψη μου, βλέπω το συκώτι να μαυρίζει ευτυχώς ελαφρός
Το συκώτι σε ένα αδύνατο πτηνό θα έδειχνε διαφορετικά;
Αντίστροφα να το θέσω, μήπως βλέπεις ένα υγιές συκώτι σε ένα αρκετά αδυνατισμένο πτηνό;

Αυτή την στιγμή τρέχουμε όλοι να βρούμε baytrill και δεν γνωρίζουμε καν τι περιεχόμενο να δώσουμε στην παρακάτω πρόταση:
Τρωει βεβαια και τα σπορια της και αυγοτροφη και αυγο.
Τρώει πολύ και ως άρρωστο έχει αδυνατίσει;
ή δεν είχε ποτέ το σιτηρέσιο για να είναι παχύ;

Κατερίνα σύγκρινε τα πουλιά (το άλλο με το πόδι) για να δεις σε τι κατάσταση ειναι τα πτηνά σου.

Το συκώτι σε ένα αδύνατο πτηνό θα έδειχνε διαφορετικά;
Αντίστροφα να το θέσω, μήπως βλέπεις ένα υγιές συκώτι σε ένα αρκετά αδυνατισμένο πτηνό;
Δημήτρη στα δικά μου μάτια βλέπω το συκώτι να αρχίζει να αλλάζει, γιατρός δεν είμαι και ότι γράφω ειναι εμπειρικό, για αυτό το λόγο και έγραψα Άποψη μου...
Αν δεν κανω λαθος στις κουτσουλιες ειδα κιτρινο-πρασινο χρωμα που μαλλον εχει να κάνει με την χολή.
Και γύρω απο τα μάτια βλέπω περίεργο το πτέρωμα (σαν να έχει πέσει) άλλα δεν γνωρίζω αν σχετίζετε με κάποια ασθένεια.

Τελευταία επεξεργασία:
Το κοριτσακι μου ηταν πολυ καλο! Ανοιξε το στομα πολυ ευκολα! Το πηρε και εχω ξεκινησει και προβιοτικα. Θα ηταν υπερβολη αν χρησιμοποιησω προβιοτικα και στο νερο, αλλα και στην αυγοτροφη;

Τελευταία επεξεργασία:
εχω ξεκινησει και προβιοτικα. Θα ηταν υπερβολη αν χρησιμοποιησω προβιοτικα και στο νερο, αλλα και στην αυγοτροφη;
Δεν θα κάνει κακό, αλλά γενικά είναι καλύτερο όταν υπάρχει η επιλογή και έχεις τη δυνατότητα, να αποφεύγεις τη χορήγηση πρόσθετων στο νερό. Είναι προτιμότερο να είναι καθαρό και σκέτο.

Το κοριτσακι μου ηταν πολυ καλο! Ανοιξε το στομα πολυ ευκολα! Το πηρε και εχω ξεκινησει και προβιοτικα. Θα ηταν υπερβολη αν χρησιμοποιησω προβιοτικα και στο νερο, αλλα και στην αυγοτροφη;
Σε γενικές γραμμές Κατερίνα και αν έχω καταλάβει σωστά ότι το καναρινάκι άνοιξε το στόμα για να πάρει αντιβίωση, μην περιμένεις και πολλά σε αυτή τη φάση από τα προβιοτικά... Καλά κάνεις και τα δίνεις μεν, αλλά συνήθως οι αντιβιώσεις σκοτώνουν και τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς των προβιοτικών και για αυτόν τον λόγο εσύ μεν συνεχίζεις και της τα δίνεις, αλλά θα επιμείνεις και μετά το τέλος της χορήγησης της αντιβίωσης (δεν ξέρω για πόσον καιρό, αλλά στα σίγουρα γαι λίγες ημέρες ή αναλόγως του τι αναγράφεται στη συσκευασία τους)

Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα αυγοτροφή και προβιοτικα μεχρι το τελος της θεραπειας, μονο την τροφή του και ισως κία σε κουπάκι, ηλεκτρολύτες μην δώσεις μέχρι να τελειώσει η θεραπεία...

Διότι όταν κάνω μια θεραπεία θέλω να μην επηρεαστεί απο άλλους παράγοντες + ότι δεν θέλω κατά την διάρκεια να δώσω ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή.Αυτό βέβαια το κάνω εγώ δεν ειναι κανόνας... 😉

σως κία σε κουπάκι
Γιατί Smokie ; (γράψε μας και το όνομά σου στο προφίλ σου)
Ρωτώ διότι σκεφτόμουν ότι η κία μέσα στο στομάχι κάνει κάτι σαν ζελέ, κατακρατώντας για κάποια ώρα τα υγρά του στομάχου, αλλά εμείς θέλουμε η αντιβίωση να περάσει μέσω του ήπατος συνηθέστερα στην κυκλοφορία του αίματος και να πάει σε όσο το δυνατό περισσότερα σημεία / όργανα του οργανισμού.
Δεν είναι ότι σώνει και ντε διαφωνώ με τα γραφόμενά σου, αλλά απλώς έναν προβληματισμό θέτω, για τη συνοχή του οποίου δεν είμαι καν σίγουρος...

Διότι ειναι μικρός σπόρος και εύκολος πολύ να καταναλωθεί απο πουλί που ίσως να μην ειναι και στην καλύτερη κατάσταση και περιέχει πρωτεΐνες και ωμέγα 3+6 από την άλλη το ζελέ που αναφέρεις έχει χρησιμότητα να καθυστερήσει κάπως την εξάπλωση του μικροβίου στο στομάχι του πουλιού καθώς και να μην αφυδατωθεί πολύ γρήγορα, απο την στιγμή που το φάρμακο μπαίνει κατευθείαν αδιάλυτο δεν υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει.

Οι σπόροι κία είναι καλό να δίνονται συμπληρωματικά της τροφής και σαν πρόληψη. Είναι θρεπτική, όπως ανέφερε ο Smokie, και κάνει καλό στα εντερικά.

Κατερίνα, όταν με το καλό σταματήσεις την αγωγή με την αντιβίωση να του δώσεις προβιοτικά για δύο μέρες με καθημερινή αλλαγή. Για περισσότερες πληροφορίες για δοσολογία και που θα τη βρεις στείλε μου pm. H αυγοτροφή είναι βαριά για το στομάχι του. Προτιμότερο είναι να του δώσεις για δύο μέρες πολυβιταμίνη στο νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες για δοσολογία και που θα τη βρεις στείλε μου pm.
Γιατι δεν το λες δημοσίως ώστε να το μάθουμε κι εμείς;

Γιατι δεν το λες δημοσίως ώστε να το μάθουμε κι εμείς;

Δεν ξέρω αν οι κανόνες του site επιτρέπουν να δώσω τα στοιχεία του προμηθευτή. Δε θέλω να κατηγορηθώ για διαφήμιση.

Κατερίνα, πόσες ημέρες σου έχει γίνει σύσταση να δίνεις το φάρμακο; Υπάρχει στη συνέχεια σύσταση για επανάληψη;

Λοιπον κανω μια ανακεφαλαιωση. Ξεκινησα με 12 μερες aviomycine, μετα 6 μερες τιποτακαι στη συνεχεια 3 μερες baytril και μετα προβιοτικα. Το πουλακι αν και τρωει, ειναι αδυνατο. Και παραμενει αρρωστο. Κανεις καποια ιδεα για κατι αλλο;👎Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Να δωσω καποιο αλλο φαρμακο;👎

Να δωσω καποιο αλλο φαρμακο;
Γνώμη μου είναι να δώσεις περισσότερο χρόνο.
Για να επανέλθει κάποιος οργανισμός στα φυσιολογικά χρειάζεται χρόνος.
Επιπρόσθετα καμία φαρμακοδοσία και ειδικά σε αντιβιώσεις δεν πρέπει να γίνεται σε κοντινή απόσταση από την προηγούμενη

Back