Γενικά Δεκάδες ζωές για λίγα ευρώ

Πόλη
Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Όνομα
Γιάννης
Κωδ.
ΛΑΣΥΚ ΕΟΟ-L 162
Με επιτυχία εστέφθη η συντονισμένη επιχείρηση Δασαρχείου Αιγάλεω, Θηροφυλακής και Αστυνομίας.
Εκατοντάδες άγρια πουλάκια που κατασχέθηκαν στο παζάρι του Σχιστού πέταξαν ελεύθερα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, παρουσία πολλών ενθουσιασμένων μικρών παιδιών.
Όσα είχαν σοβαρά προβλήματα από την αιχμαλωσία μεταφέρθηκαν στον Σταθμό για περίθαλψη.
08.webp
02.webp 03.webp 04.webp 05.webp 06.webp
Εδώ για τη συνέχεια για να δείτε και να απολαύστε, αφού πρώτα φρίξετε...

Διαβάζοντας τον τίτλο νόμιζα πως θα βλέπαμε μόνο αγοραπωλησίες και άρρωστα πουλιά. Το ότι ελευθερώθηκαν και περιθάλφθηκαν τόσα τα οποία αργότερα θα πετούν ελεύθερα με χαροποίησε πολύ! Σ ευχαριστούμε Γιάννη που μοιράστηκες μαζί μας αυτά τα νέα!

Διπλή χαρά για τους νεαρούς θεατές που μεγαλώνουν με παιδεία και με διαφορετική νοοτροπία πολλών Ελλήνων! :D

Τεράστιο κεφάλαιο συζήτησης κι αυτό, εδώ κι αν δεν πρόκειται να βγει άκρη ποτέ...

Δυστυχώς είναι τόσο σύνθετο και εμπλέκονται τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που για να εκλείψει σαν φαινόμενο δεν αρκεί να γίνουν μόνο ένα ή δύο πράγματα. Τώρα το ποιος ευθύνεται περισσότερο ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.

Για μένα, εντελώς επιγραμματικά γιατί δεν έχω κουράγιο να γράψω πολλά, κατά σειρά βαρύτητας το πρόβλημα οφείλεται σε:
i) Έλλειψη παιδείας σαν λαός.
ii) Απουσία αυστηρού νομικού πλαισίου, που και να υπάρχει (δε γνωρίζω ακριβώς) σίγουρα δεν εφαρμόζεται. Αυτό πάει χεράκι με τους αυστηρούς ελέγχους.
iii) Ελλιπής ενημέρωση του κοινού για την έκταση και τις συνέπειες των πράξεων αυτών.
iv) Υψηλό οικονομικό κόστος αγοράς ιθαγενών εκτροφής. Δεν κρίνω το τι και πως και γιατί, απλά πιστεύω πως παίζει ρόλο.

Τεράστιο κεφάλαιο συζήτησης κι αυτό, εδώ κι αν δεν πρόκειται να βγει άκρη ποτέ...

Δυστυχώς είναι τόσο σύνθετο και εμπλέκονται τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που για να εκλείψει σαν φαινόμενο δεν αρκεί να γίνουν μόνο ένα ή δύο πράγματα. Τώρα το ποιος ευθύνεται περισσότερο ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.

Για μένα, εντελώς επιγραμματικά γιατί δεν έχω κουράγιο να γράψω πολλά, κατά σειρά βαρύτητας το πρόβλημα οφείλεται σε:
i) Έλλειψη παιδείας σαν λαός.
ii) Απουσία αυστηρού νομικού πλαισίου, που και να υπάρχει (δε γνωρίζω ακριβώς) σίγουρα δεν εφαρμόζεται. Αυτό πάει χεράκι με τους αυστηρούς ελέγχους.
iii) Ελλιπής ενημέρωση του κοινού για την έκταση και τις συνέπειες των πράξεων αυτών.
iv) Υψηλό οικονομικό κόστος αγοράς ιθαγενών εκτροφής. Δεν κρίνω το τι και πως και γιατί, απλά πιστεύω πως παίζει ρόλο.
Έχεις απόλυτο δίκιο αν εξαιρέσουμε το πρώτο κατά τη γνώμη μου... αρκεί να σκεφτείς οτι οι γονείς των 40ριδων και 50αρηδων έπιαναν τα πουλιά χωρίς να υπάρχει απαγορευτικό νομικό πλαίσιο, πως περιμένουμε μέσα σε τόσο στενό χρονικό διάστημα να εξαλείψουμε αυτό το "χόμπι".
Επίσης πιστεύω πως το 4ο είναι το βασικότερο απο όλα... Δεν νομίζω κάποιος να προτιμάει να πάρει ένα πουλί που θα μαδιέται και θα χτυπιέται στο κλουβί και θα τον φοβάται άπειρα, παρά ένα ήσυχο όμορφο πουλάκι εκτροφής... αλλά είμαστε στην Ελλάδα το 2017 και ένα πουλάκι εκτροφής είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους...

ένα πουλάκι εκτροφής είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους...
Υπάρχουν και άλλα είδη πτηνών εκτροφής και μια χαρά κελαηδάνε. Σιγά τους τεχνολάτρεις που θέλουν το κάτι παραπάνω. Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους; Είναι ανώμαλοι.

Έχεις απόλυτο δίκιο αν εξαιρέσουμε το πρώτο κατά τη γνώμη μου... αρκεί να σκεφτείς οτι οι γονείς των 40ριδων και 50αρηδων έπιαναν τα πουλιά χωρίς να υπάρχει απαγορευτικό νομικό πλαίσιο, πως περιμένουμε μέσα σε τόσο στενό χρονικό διάστημα να εξαλείψουμε αυτό το "χόμπι".
Επίσης πιστεύω πως το 4ο είναι το βασικότερο απο όλα... Δεν νομίζω κάποιος να προτιμάει να πάρει ένα πουλί που θα μαδιέται και θα χτυπιέται στο κλουβί και θα τον φοβάται άπειρα, παρά ένα ήσυχο όμορφο πουλάκι εκτροφής... αλλά είμαστε στην Ελλάδα το 2017 και ένα πουλάκι εκτροφής είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους...

Καταλαβαίνω πως το λες Γιώργο, ωστόσο επιμένω πως το σημαντικότερο είναι η παιδεία, γι'αυτό και το έβαλα πρώτο.
Δε χρειάζεται να φοβάσαι ότι θα πας φυλακή για να καταλάβεις ότι δεν είναι σωστό να πας και να πάρεις ένα μικρό από τη φωλιά του στο δέντρο.

Υπάρχουν και άλλα είδη πτηνών εκτροφής και μια χαρά κελαηδάνε. Σιγά τους τεχνολάτρεις που θέλουν το κάτι παραπάνω. Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους; Είναι ανώμαλοι.
Όπως λες πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους... όπως έχω ξαναγράψει ξέρω άτομα που πιάνουν λίγα πουλιά κάθε χρόνο για τον εαυτό τους... Και σας λέω αν μπορούσαν να πάρουν εκτροφής πιστεύω πως θα το έκαναν και να σταματούσαν τα πιασίματα. Τώρα για αυτούς που κάνουν "λαθρεμπόριο" έχεις απόλυτο δίκιο...
Εγω στην τελική καναρίνια έχω γιατί ούτε θέλω να πιάσω, ούτε μπορώ να πάρω εκτροφής (μόνο bird watching κάνω όπως είδατε την άνοιξη :D)
Απλά σας λέω τι συμβαίνει και πως δεν είναι όλοι "αγράμματοι και άγριοι χωριάτες που δεν τους νοιάζει τίποτα" όπως αφήνουμε να εννοηθεί...
Καταλαβαίνω πως το λες Γιώργο, ωστόσο επιμένω πως το σημαντικότερο είναι η παιδεία, γι'αυτό και το έβαλα πρώτο.
Δε χρειάζεται να φοβάσαι ότι θα πας φυλακή για να καταλάβεις ότι δεν είναι σωστό να πας και να πάρεις ένα μικρό από τη φωλιά του στο δέντρο.
τωρα έτσι όπως το θέτεις έχεις ένα δίκιο

ξέρω άτομα που πιάνουν λίγα πουλιά κάθε χρόνο για τον εαυτό τους... και σας λέω αν μπορούσαν να πάρουν εκτροφής πιστεύω πως θα το έκαναν και να σταματούσαν τα πιασίματα.
Δηλαδή αυτοί είναι φυσιολογικοί;

Δηλαδή αυτοί είναι φυσιολογικοί;
Πως το θέτεις; 🙄
Σαν άνθρωποι... Θα έλεγα ναι...
Σαν συμπεριφορά... όχι...
Να ξαναπώ λοιπόν οτι δεν τους αθωώνω ούτε τους επικροτώ αλλά μπορώ να τους καταλάβω (όπως λέω κάθε φορά που μιλάμε στο forum για πιασίματα). Κάνουν λάθος, εγω προσπαθώ να σας εξηγήσω πως σκέφτονται γιατί έτσι όπως τα γράφετε, πάντα με την υπερβολή θα νομίζει κανένας οτι δε μιλάμε για ανθρώπους αλλά για τίποτα κτήνη!

Και να σας πω και κάτι; και εγω πριν να μπω στο φόρουμ είχα πάει για πιάσιμο! (βέβαια δεν ήξερα τίποτα, ούτε για νόμους ούτε για περιβάλλον, ήμουν και μικρότερος) αλλά μετά έμαθα πολλά πράγματα και έχω αναθεωρήσει απο την πρώτη στιγμή πάνω σε αυτό το θέμα!(όπως είναι ξεκάθαρο)
Αυτοί που δεν έκαναν όπως εγω τι είναι εκτός απο στενόμυαλοι;

Πως το θέτεις; 🙄
Σαν άνθρωποι... Θα έλεγα ναι...
Σαν συμπεριφορά... όχι...
Ένα μικρό παιδί, μπορεί για μια-δυο φορές να παρασυρθεί από μαγκιά. Αυτό το καταλαβαίνω.
Κάποιος παντελώς αδαής και αθώος, μπορεί να παρασυρθεί να αγοράσει ένα άγριο από ένα petshop, μια και αφού το βλέπει στο κλουβί, θεωρεί μέσ' στην ασχετοσύνη του ότι είναι ήμερο κλουβίσιο.
Όσοι έχουν μια ηλικία και απολύτως απαίδευτοι αν είναι, δεν είναι νορμάλ να στήνουν καρτέρι να πιάσουν πουλάκια να τα χώσουν σε ένα κλουβί, έχοντας την εμπειρία ότι τα περισσότερα θα πεθάνουν.
Είναι άγρια αναισθησία και ατομισμός.
Τώρα πως εσύ θεωρείς ότι παράλογη συμπεριφορά μπορεί να εκπορεύεται από φυσιολογικό άνθρωπο...🙄

Ένα μικρό παιδί, μπορεί για μια-δυο φορές να παρασυρθεί από μαγκιά. Αυτό το καταλαβαίνω.
Κάποιος παντελώς αδαής και αθώος, μπορεί να παρασυρθεί να αγοράσει ένα άγριο από ένα petshop, μια και αφού το βλέπει στο κλουβί, θεωρεί μέσ' στην ασχετοσύνη του ότι είναι ήμερο κλουβίσιο.
Όσοι έχουν μια ηλικία και απολύτως απαίδευτοι αν είναι, δεν είναι νορμάλ να στήνουν καρτέρι να πιάσουν πουλάκια να τα χώσουν σε ένα κλουβί, έχοντας την εμπειρία ότι τα περισσότερα θα πεθάνουν.
Είναι άγρια αναισθησία και ατομισμός.
Τώρα πως εσύ θεωρείς ότι παράλογη συμπεριφορά μπορεί να εκπορεύεται από φυσιολογικό άνθρωπο...🙄
Έτσι όπως το θέτεις, δεν μπορώ να διαφωνήσω...

Μαρία, αν και δε διαφωνώ στην ουσία του θέματος, νομίζω ότι στους χαρακτηρισμούς είσαι λίγο υπερβολική ή και απόλυτη.
Η έλλειψη παιδείας, αρκεί από μόνης της να δικαιολογήσει σχεδόν όλους τους ''πελάτες'' πιασμένων πουλιών και ίσως και πολλούς από αυτούς που τα πιάνουν. Δεν χρειάζεται να είναι και ψυχικά ''ανώμαλος'' κάποιος για να αιχμαλωτίζει πουλιά, πόσο μάλλον ένας που απλά αγοράζει. Και στο λέω αυτό σαν ψυχίατρος. 😉

Ας πούμε ο ανθοπώλης που είναι κοντά στο σπίτι μου έχει μόνιμα μια καρδερίνα κι έναν φλώρο κρεμασμένα έξω από το μαγαζί του... Που τα βρήκες κυρ Γιάννη.. Ένας φίλος μου κυνηγός... Όταν όμως βλέπω αυτό τον άνθρωπο να αλλάζει τα νερά δυο φορές τη μέρα, να καθαρίζει τα κλουβιά συνέχεια και μόνιμα να είναι κοντά τους και να τους ''σφυρίζει''... Ε, δε νομίζω να είναι και κανας, σκατόψυχος. Απλά απαίδευτος. Τι να κάτσω να του εξηγήσω... Θα πει ένα ε, δε βαριέσαι και ούτε που θα δώσει σημασία. Δεν μπορώ να τον εξισώσω όμως με τον κάθε έναν που λίγο ή πολύ εμπλέκεται σε όλο αυτό.

@ Γιώργο
Ξέχασα να στο γράψω πιο πριν. Σαφώς και οι τιμές των ιθαγενών εκτροφής είναι ''τσιμπημένες'', ωστόσο νομίζω οτι κι εσύ το παρουσιάζεις λίγο δραματικά μιλώντας για ''άπιαστο όνειρο''. Βασιλάκης Καΐλας φάση. 😛
Ίσια - ίσια που προσεγγίσεις σαν τη δικιά σου συμβάλλουν για τα καλά στην παγίωση των τιμών σε αυτά τα ύψη. :)

Η έλλειψη παιδείας, αρκεί από μόνης της να δικαιολογήσει σχεδόν όλους τους ''πελάτες'' πιασμένων πουλιών και ίσως και πολλούς από αυτούς που τα πιάνουν. Δεν χρειάζεται να είναι και ψυχικά ''ανώμαλος'' κάποιος για να αιχμαλωτίζει πουλιά, πόσο μάλλον ένας που απλά αγοράζει.
Ναι, αλλά μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα, γιατρέ μου :)

Μαρία, αν και δε διαφωνώ στην ουσία του θέματος, νομίζω ότι στους χαρακτηρισμούς είσαι λίγο υπερβολική ή και απόλυτη.
Η έλλειψη παιδείας, αρκεί από μόνης της να δικαιολογήσει σχεδόν όλους τους ''πελάτες'' πιασμένων πουλιών και ίσως και πολλούς από αυτούς που τα πιάνουν. Δεν χρειάζεται να είναι και ψυχικά ''ανώμαλος'' κάποιος για να αιχμαλωτίζει πουλιά, πόσο μάλλον ένας που απλά αγοράζει. Και στο λέω αυτό σαν ψυχίατρος. 😉

Ας πούμε ο ανθοπώλης που είναι κοντά στο σπίτι μου έχει μόνιμα μια καρδερίνα κι έναν φλώρο κρεμασμένα έξω από το μαγαζί του... Που τα βρήκες κυρ Γιάννη.. Ένας φίλος μου κυνηγός... Όταν όμως βλέπω αυτό τον άνθρωπο να αλλάζει τα νερά δυο φορές τη μέρα, να καθαρίζει τα κλουβιά συνέχεια και μόνιμα να είναι κοντά τους και να τους ''σφυρίζει''... Ε, δε νομίζω να είναι και κανας, σκατόψυχος. Απλά απαίδευτος. Τι να κάτσω να του εξηγήσω... Θα πει ένα ε, δε βαριέσαι και ούτε που θα δώσει σημασία. Δεν μπορώ να τον εξισώσω όμως με τον κάθε έναν που λίγο ή πολύ εμπλέκεται σε όλο αυτό.

@ Γιώργο
Ξέχασα να στο γράψω πιο πριν. Σαφώς και οι τιμές των ιθαγενών εκτροφής είναι ''τσιμπημένες'', ωστόσο νομίζω οτι κι εσύ το παρουσιάζεις λίγο δραματικά μιλώντας για ''άπιαστο όνειρο''. Βασιλάκης Καΐλας φάση. 😛
Ίσια - ίσια που προσεγγίσεις σαν τη δικιά σου συμβάλλουν για τα καλά στην παγίωση των τιμών σε αυτά τα ύψη. :)
Συμφωνώ απόλυτα! Νομίζω και οι δύο(εγω και η κ. Μαρία) υπερβάλαμε... καλά που είσαι και εσύ να τα βάζεις όλα στη θέση τους 😛

Ναι, αλλά μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα, γιατρέ μου :)

Όταν το έγραφα είχα διαβάσει μέχρι και το #12... Και πάλι θα σου πω ότι μπορεί κάλλιστα αυτοί που πιάνουν λίγα πουλάκια για τον εαυτό τους μπορεί να είναι φυσιολογικοί. Απλά αδαείς και απαίδευτοι (το φτωχοί που λέει ο Γιώργος δε στέκει).

Παρακάτω όμως σαφώς και διαχωρίζεις σε τι βαθμό συμμετέχει ο καθένας και τα βάζεις κυρίως με όσους συστηματικά πιάνουν και εμπορεύονται πτηνά. Τώρα να σου πω την αλήθεια και αυτοί περισσότερο θέμα γνώσης και νοοτροπίας έχουν παρά κάποιο ''άλλο'' πρόβλημα, οπωσδήποτε όμως οι πράξεις τους είναι θλιβερές.

αυτοί περισσότερο θέμα γνώσης και νοοτροπίας έχουν
Τι προφίλ έχουν αυτά τα άτομα, το καταλαβαίνει κάποιος καλύτερα, αν συναναστραφεί με καλοπροαίρετα άτομα που ζουν στα χωριά τους και μάθει πόσο αντικοινωνική και επιθετική συμπεριφορά έχουν γενικότερα.
Βέβαια εγώ δεν έχω την πρόθεση, ούτε την επάρκεια να αναλύσω ψυχιατρικά το θέμα.

Back