Γενικά Δεκάδες ζωές για λίγα ευρώ

Όσοι ασχολούμαστε με τα πτηνά και θέλουμε να λεγόμαστε πουλάδες θα πρέπει να είμαστε κατά της αιχμαλώτισης πτηνών...
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχαμε στο σπίτι καρδερίνα... Όποτε είμαι στην επαρχία και ακούω γαρδέλια ή σκαρθιά ή φλώρους ή κοτσύφια αμέσως προσπαθώ να τα εντοπίσω να πάω πιο κοντά να τα παρατηρήσω και να ακούσω καλύτερα...
Φυσικά και το έχω σκεφτεί να πάρω πάλι αλλά η εικόνα ενός πουλιού που χτυπιέται και έχει περάσει τόσα δεν αντισταθμίζει το κελάηδισμα που μπορεί να μου χαρίσει. Γνωστός μου, μου είπε να μου χαρίσει και αφού το σκέφτηκα και πάλι αρνήθηκα... Εδώ ο πατέρας μου που στα παιδικά του χρόνια ήταν το παιχνίδι τους, που ξέρει να τις φωνάζει κλπ τα λυπάται πλέον και είναι μια χαρά με τα καναρινάκια του... Δεν αντέχουν, είναι κρίμα μου λέει...
Επειδή δεν πρόκειται για αγορά διακοσμητικών αλλα ζωντανών, όποιος δεν έχει ένα μικρό ενδιαφέρον να το κοιτάξει λίγο παραπάνω, ίσως δεν αξίζει να είναι μέρος της παρέας μας...

απλά είναι ένας παράγοντας που δυστυχώς συμβάλει...
Αν υπήρχαν καναρίνια ελεύθερα στην Ελλάδα, πιστεύετε πως δεν θα τα έπιαναν να τα πουλήσουν για ελάχιστα ευρώ;
Και τα κοινά καναρίνια δεν έχουν τρελές τιμές...
Μη σου πω πως μερικοί γραφικοί σαν εμάς χαρίζουν.
Κακά τα ψέματα.
Κάποιοι ξέρουν, έμαθαν, τους αρέσει, τους βολεύει και δεν υπάρχουν συνέπειες... με λίγη προσπάθεια, σε λίγο χρόνο.. Βγάζουν χαρτζιλίκι σε βάρος της ζωής κάθε είδους πλάσματος...
Κι αυτό θα το κάνουν είτε με πουλιά, είτε με τετράποδα, είτε και με τη "μάνα" τους την ίδια (ας μου επιτραπεί η έκφραση)...
Κι αυτό το θεωρούν "μαγκιά".

Γιωργαρα το γνωρίζω, σε ανέφερα απλά επειδή ήθελα να τονίσω τι σου είχα πει σαν συμβουλή🙂👍.. Δυστυχώς ο κόσμος μας δύσκολα θα αλλάξει...
Έτσι είναι... Φαντάσου πόσοι δίνουν 100-200 € ή ακόμα περισσότερα για να πάρουν μια ροζέλα ή κάποιο άλλο παπαγάλο.
Αλλά για καρδερίνα... Πάνε για την πιασμένη. Γιατί έχουν και αυτή τη δυνατότητα... και μάλιστα δεν υπάρχουν και συνέπειες...

Αν υπήρχαν καναρίνια ελεύθερα στην Ελλάδα, πιστεύετε πως δεν θα τα έπιαναν να τα πουλήσουν για ελάχιστα ευρώ;
Και τα κοινά καναρίνια δεν έχουν τρελές τιμές...
Μη σου πω πως μερικοί γραφικοί σαν εμάς χαρίζουν.
Κακά τα ψέματα.
Κάποιοι ξέρουν, έμαθαν και τους αρέσει... με λίγη προσπάθεια, σε λίγο χρόνο.. Βγάζουν χαρτζιλίκι σε βάρος της ζωής κάθε είδους πλάσματος...
Κι αυτό θα το κάνουν είτε με πουλιά, είτε με τετράποδα, είτε και με τη "μάνα" τους την ίδια (ας μου επιτραπεί η έκφραση)...
Κι αυτό το θεωρούν "μαγκιά".
το θεωρούν ευκολο χρημα... Ετσι μαθαν. Αυτές είναι οι βασεις τους... Εμαθαν στα ευκομα...

Έτσι είναι... Φαντάσου πόσοι δίνουν 100-200 € ή ακόμα περισσότερα για να πάρουν μια ροζέλα ή κάποιο άλλο παπαγάλο.
Αλλά για καρδερίνα... Πάνε για την πιασμένη. Γιατί έχουν και αυτή τη δυνατότητα... και μάλιστα δεν υπάρχουν και συνέπειες...
Αυτοί λοιπόν δεν θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά;
Γιατί παίρνοντας μια πιασμένη την χάνουν γρήγορα και πρέπει να ξαναπάρουν και άλλη και ίσως και άλλη...
Και πρέπει να μάθουν ότι για να πάρουν αυτοί μία πόσες έχουν χαθεί από το στρες και την εξάντληση...

Κατα την άποψή μου η αρπαγή πουλιών για ιδία χρήση είναι πολλαπλάσια αυτή του λαθρεμπορίου.
Ένας να βρεθεί, που φτιάχνει μούλους, σε κάθε χωριό φτάνει για 10 εμποράκους.
Αυτός θα πάρει και φωλιές.

Και πως αλλάζει κατά τη γνώμη σου αυτό Δημήτρη;
Δεν ξέρω ούτε για τις φωλιές, ούτε γενικά.Αν και για φωλιές πάνε καμιά φορά και ανα ομάδες ή ρίχνουν ειδοποίηση φίλοι, κάτι που μπορεί να σπείρει πληροφορίες και να πέσουν καρφωτές.
Πέρα απο αστυνομίες,ΕΚΠΑΖ,ριψοκίνδυνες απελευθερώσεις αυτό που έχω προσπαθήσει πιο πολύ, ειδικά όταν γνωρίζω προσωπικά τον άλλο, είναι να μειώσω το θεωρούμενο επίτευγμα. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν επίτευγμα το "κατέχω" και "βγάζω" αυτά τα πουλιά. Το μειώνω, αντιπαραθέτοντας μια πραγματική δυσκολία, την δυσκολία της ομορφιάς, που άμεσα μπορεί να προκύψει απο μια σωστή εκτροφή. Προτάσσω κάτι αξιακό και προσπαθώ να μην τους παράσχω καμία αναγνώριση στον πυρήνα της περιφάνειας τους. Έχω μιλήσει λοιπόν αμέτρητες φορές στον τοίχο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Είχα υποθέσει πως με τέτοιες προσπάθειες, αν δεν άλλαζε ο άλλος,θα βελτίωνε τουλάχιστον τις συνθήκες κράτησης,έχοντας σαν συνέπεια λιγότερους θανάτους και άρα λιγότερη "ανάγκη" για νέο αίμα. Τζίφος. Γιατί η υπόθεση τελειώνει στο "κατέχω".
Είναι για εμένα μακράν αξιακό ζήτημα, δεν σχετίζεται με την παιδεία. Η παιδεία ήδη υπάρχει και αν ενδιαφέρονταν θα είχαν γίνει καλυτεροι πουλοπιάστες, αλλά ούτε αυτό δεν κάνουν.
Για να λυθούν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να μην κυκλοφορεί σε μαγαζί, κανένα πτηνό χωρίς ταυτότητα, άδειες εκτροφής, δηλώσεις πτηνών και έλεγχοι απο υπηρεσίες. Οι σύλλογοι πρέπει φυσικά να μπούν μπροστά και να γίνουν πιο ενεργοί σε αυτό τον τομέα.
Ευτυχώς το εμπορίο των παπαγάλων έχει ιδιαιτερότητες και μέσω αυτών μπορεί να δούμε κάποια μέρα μια συνολική βελτίωση.

Back