Αναπαραγωγή Δεν θέλω να γίνει αναπαραγωγή των lovebirds μου

Ιωάννα

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2018
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα παιδια,
πως αποφευγουμε την αναπαραγωγη;το θυληκο lovebird σκιζει χαρτι απο τον πατο λωρίδες και το μαζευει σε μια ακρη.
απ οσο μιλησα με τον προηγουμενο ιδιοκτητη τους μου ειπε οτι ειναι ενδειξη ξευγαρωματος και οτι εχει παρει ηδη 2 πουλακια απο το συγκεκριμενο ζευγαρι. μπορει να γινει κατι. Αν εχετε και Link να μου βαλετε, δεν τα καταφερνω με την αναζητηση ακομα!
 
Kαλημερα. Αρχικα καλο θα ηταν να μη ερχεται σε επαφη με το πατο του κλουβιου, να εχει σχαρα δλδ το κλουβι! Ειναι ανδειξη ζευγαρωματος αλλα παλα μπορει να το κανει κ σα παιχνιδι! Αν δε θες αναπαραγωγη δε θα βαλεις φωλια αρχικα! τα εχεις δει να ζευγαρωνουν; Μου φαινεται συντομο το διαστημα απο τοτε που τα πηρες για να ξεκινησουν τοσο γρηγορα! Απο κει κ περα σε αυτες τις περιπτωσεις αλλαζουμε τη διαρυθμιση του κλουβιου, τα κανουμε κανα μπανακι κ τα βαζουμε πιο νωρις για υπνο! Παρολα αυτα να εχου στη διαθεση τους σουπιοκοκκαλο για το ασβεστιο που χιεαζεται το θυληκο σε περιπτωση που γεννησει αυγα!
 
ευχαριστω για την αμεση απαντηση...
το κλουβι εχει σχαρα, μπανιερα τους βαζω καθημερινα αλλα μπαινει μονο το ενα, απο την αρχη που τα πηρα σκιζανε απλα το χαρτι και τα δυο και νομιζα οτι απλα παιζανε... Εχει δυο μερες που το μαζευουνε στην γωνια... Και παρατηρησα οτι το ενα παει και καθεται μεσα στη θηκη για τα φρουτα.. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν θελω να γεννησουν γιατι δεν θα μπορω να ανταπεξελθω τουλαχιστον ακομα...
 
ωραια οποτε ακολουθεις αυτα που σου ειπα! σ επεριπτωση που γεννησει γιατι δεν ειναι κ απιθανο την αφηνεις λιγες μερες να κλωσσησει κ της τα παιρνεις μετα και συνεχιζεις τις κινησεις που ειπαμε!
 
Γεια σας... Τα lovebird μου έκαναν δύο αβγουλακια στον πάτο του κλουβιου και η ροζη τα κλωσαει!φαίνεται σαν πρησμένη στην κοιλιά μάλλον έχει κ άλλο... Τι να κάνω;
[automerge]1562015403[/automerge]
Έχουν τροφή και σουπιοκοκκαλο. Αν τους πάρω φωλιά κ τα μετακινήσω τα αβγά θα επιζήσει τίποτα;
 
Ιωάννα, ο τίτλος του θέματος λέει δεν θέλω, τελικά θέλεις; 🤔
Δεν ξέρω...
Εκ των πραγμάτων δεν μπορω να κρατήσω κ άλλο πουλί. Απλά τα είδα και λέω κρίμα ειναι... Αν είναι να βγει παπαγαλάκια εγώ θα το πεταξω;
 
Αν απομακρύνεις τα αυγά άμεσα μόλις γεννηθούν δεν πετάς παπαγαλάκια όπως κι όταν τρως αυγό δεν τρως μικρά κοτοπουλάκια. Αν δεν θέλεις τα πουλάκια και την ευθύνη τους καλύτερα να μην αφήσεις να κλωσσήσουν. Τώρα σχετικά με το αν θα μπει στη φωλιά που ρωτάς να βάλεις δεν μπορεί κανείς να μαντέψει στα σίγουρα. Ίσως να μπει ίσως κι όχι.
 
Αλλαξε διαρυθμιση στο κλουβι, αφαιρεσαι τα αυγα κ ξεκινα τους κ κανα μπανακι! Ο καιρος δεν ειναι για αναπαραγωγη τωρα ετσι κι αλλιως, εχουν πιασει πολλε ζεστες!
 
Δεν με νοιάζει να πάρω παπαγαλάκια απλά φοβάμαι μην πάθει κάτι η παπαγαλινα μου. Τους έβαλα φωλιά αλλά δεν μπηκαν μέσα ακόμα οπότε δεν περιμένω να εκολαφθουν τα πρώτα δύο.η διατροφή τους είναι σε αρκετά καλή κατάσταση... Και φρούτα κ λαχανικά κ αβγό...ότι τρώμε τους καθαρίζω κ αυτούς! 😋κοιμούνται κ αρκετές ώρες! Τουλάχιστον όλη νύχτα και λίγο το μεσημεράκι... φαίνεται να έχει κ άλλο αβγό στην κοιλίτσα της κ περιμενω. Αν δεν το βγάλει κ αύριο μάλλον θα την πάω στην κτηνίατρο, αυτά! Έχω διαβάσει ότι πρέπει να την αφήσω να κλωσαει κάποιες μέρες κ μετά να της πάρω τα αβγά... Ισχύει;
[automerge]1562097591[/automerge]
Η διαρρύθμιση του κλουβιου άλλαξε αναγκαστικά λόγω φωλιάς που μπήκε εσωτερικα...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Kατ' αρχήν Ιωαννα εύχομαι καλή τύχη και σε σένα και στα πουλάκια ότι και να γίνει.

Επειδή είδα ότι είσαι κάπως αναποφάσιστη (και λογικότατο είναι) για το αν θα τα αφήσεις τελικά να κλωσσήσουν ή όχι, απλά θα "προσθέσω" σαν πετραδάκι τη γνώμη μου εδώ να μην το κάνεις.

Εχεις τα πουλάκια που έχεις, μπορείς και τα φροντίζεις, είστε ευτυχισμένοι κι εσύ και αυτά. Αν τώρα προστεθούν κι άλλα (πόσο μάλλον μωρά) που κατά την δική σου παραδοχή (και το καταλαβαίνω κι εγώ ως "μπαμπας" ζευγαριού) δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις, φαντάσου τι θα συμβεί. Και σε θέμα φροντίδας και σε θέμα αγχους και αναστάτωσης και τελικά στη ζωή και τη σχέση όλων σας.

Επιπλέον η εποχή, η ζέστη και οι καύσωνες που κατα πως λένε έρχονται θα εξασθενήσουν πολύ τα πουλάκια. Επίσης δεν έχουν κάνει σωστή διατροφική προετοιμασία.

Σφίξε την καρδιά σου (σε καταλαβαίνω απόλυτα, ξαναλέω) και βγάλε τα αυγουλάκια πριν επωαστούν κανονικά όπως σε συμβούλεψαν τα παιδιά παραπάνω. Να είσαι σίγουρη ότι κάνεις το καλύτερο για όλους σας.

Και πάλι κλείνω με ευχές για σένα και τα φτερωτά σου.
 
Ακριβώς έτσι! Απ' την μια τα λυπάμαι να τα τα πετάξω κ από την άλλη δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στην φροντίδα των μικρών! Η ροζη η καημένη βγαίνει από την φωλιτσα της μόνο για να φαει σήμερα! Δεν θέλω να στρεσαριστει κ κατά πάσα πιθανότητα θα περιμένω να τελειώσει με τα αβγουλακια κ θα τα πετάξω όλα μαζί στο τέλος! Τουλάχιστον αυτό σκέφτηκα να κάνω χωρίς να είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό!
 
Ακριβώς έτσι! Απ' την μια τα λυπάμαι να τα τα πετάξω κ από την άλλη δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στην φροντίδα των μικρών! Η ροζη η καημένη βγαίνει από την φωλιτσα της μόνο για να φαει σήμερα! Δεν θέλω να στρεσαριστει κ κατά πάσα πιθανότητα θα περιμένω να τελειώσει με τα αβγουλακια κ θα τα πετάξω όλα μαζί στο τέλος! Τουλάχιστον αυτό σκέφτηκα να κάνω χωρίς να είμαι σίγουρη αν είναι το σωστό!

Σε αυτό θα σου απαντήσει καποιο μέλος με περισσότερη εμπειρία στα. Γεννητούρια καθώς εγώ κι εσύ είμαστε το ίδιο "νέοι" στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως κάπως έτσι θα το έκανα κι εγώ.

Πάντως σε νιώθω κι εγώ αν τα έβλεπα με τα αυγουλάκια θα "ζοριζόμουνα". Στην τελική όμως κάνουμε ότι νομίζουμε καλύτερο γι' αυτά και πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι να μην εξαντληθούν ιδίως τέτοια εποχή
 
Back
Top