Αναπαραγωγή Δεν φτιάχνει φωλιά με τίποτα

Μιχαλης Π

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2017
Μηνύματα
171
Πόλη
Αρτέμιδα
Καλησπερα και απο μενα ξεκινησα και εγω με τα ζευγαρια μου και ολα πανε καλα το πρόβλημα ειναι με μια θυλικια μοζαικ ο αρσενικος τις κελαιδα φιλιούνται και ολα τα συναφή βαζω στην θυλικια φωλιά και νυμα και και προσπαθει να την φτιάξει στην ταιστρα τις αλλαζω την φωλια και βαζω τσοχα τιποτα παλι εκει τις βαζω εξωτερική το βιολί τις αυτη αλλαζω την θεση τις φωλιας βγαζω τιν τσοχα και τις βαζω μια λευκη σαν τσοχα δεν ξέρω πως λέγετε και περιμένω μπαίνει μεσα αλλα δεν φτιάχνει τιποτα ξερετε τιποτα αλλο για βοήθεια
 
Πιστεύω πως πρέπει να αφαιρέσεις την αυγοθήκη και να την τοποθετείς μόνο για όση ώρα της βάζεις αυγό, όταν αφαιρείς το αυγό θα αφαιρείς και την αυγοθήκη. Τοποθέτησε μία εσωτερική και μία εξωτερική φωλιά για να μπορεί να διαλέξει η κανάρα και βάλε και μικρή ποσότητα νήμα, όταν δεις ότι ασχολείται σοβαρά με χτίσιμο της φωλιάς δώσε και το υπόλοιπο νήμα.
Με υπομονή και διακριτική παρακολούθηση, χωρίς συνεχείς αλλαγές στο κλουβί, σίγουρα θα τα καταφέρει.
Καλή επιτυχία σε όλα τα ζευγάρια σου!
 
Την αυγοθικη την εβγαλα αλλα εχω αλλη που τις εχω αμμο την μεταφερα σε αλλο σημείο και στην θεση τις εβαλα αλλη φωλια πλαστική καφε τωρα και εχω και εξωτερικη που ουτε μπήκε απο περιεργια

Κάνε αυτά που σου λένε τα παιδιά πιο πάνω και βάλε και λίγα νήματα στη φωλιά μέσα, στρώσε τη με άλλα λόγια λιγάκι για να πάρει μπρος.

Θα το δοκιμάσω αυριο το μεσημέρι που θα γυρίσω εαν δεν εχει κανει κατι μονη τις
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πια να αφαιρεσω την εξωτερική. Σουπικοκαλο εχω σε ολα τα ζευγαρια αλα δεν το ακουμπάνε πιο πολύ τρωνε αμμο στα θυληκα βαζω και ασβέστιο στο νερό καθε δυο μερες
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εννοούσα την θήκη που έχεις την άμμο , αφού έχεις σουπιοκόκκαλο και δίνεις και ασβέστιο μπορείς να αφαιρέσεις την θήκη με την άμμο.
 
βαζω στην θυλικια φωλιά και νυμα και και προσπαθει να την φτιάξει στην ταιστρα τις αλλαζω την φωλια και βαζω τσοχα τιποτα παλι εκει τις βαζω εξωτερική το βιολί τις αυτη αλλαζω την θεση τις φωλιας βγαζω τιν τσοχα και τις βαζω μια λευκη σαν τσοχα
Αν σταματήσεις όλα αυτά τα βάζω - βγάζω να είσαι σίγουρος πως συντομότερα θα έχεις το αποτέλεσμα που προσδοκάς.
Θυμίζω πως κάθε παρέμβαση και κάθε αλλαγή επιφέρει πίεση στο ζευγάρι και απαιτεί χρόνο εξοικείωσης και αποδοχής.
Σταματήστε τα πειράματα και τις δοκιμές... όταν τα πουλιά είναι έτοιμα θα κάνουν φωλιά και θα γεννήσουν αυγά ακόμη και στα δοχεία σίτισης.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ θα έκανα τις αντικαταστάσεις που σου προτάθηκαν και παραπάνω.
Επίσης στην θέση σου θα είχα προμηθευτεί πλαστικά αυγά και θα έκανα έλεγχο του κλουβιού για αυγό καθημερινά, πολύ νωρίς το πρωί. Με το πρώτο αυγό πχ σε αυγοθήκη ή οπουδήποτε αλλού εκτός φωλιάς,θα έντυνα κανονικά τις φωλιές με νήμα και θα πρόσθετα τα αντίστοιχα σε αριθμό πλαστικά αυγά. Κάποια στιγμή η κανάρα θα έκανε την επιλογή της και θα καθόταν κάπου.
Αν θέλεις όμως μπορείς να μας αναφέρεις κάποια πράγματα για το πριν της ένωσης του ζευγαριού;
Σε ρωτάω γιατί υποπτεύομαι πως αν άρχισες να μετακινείς τα κλουβιά πριν απο 15 μέρες ή έκανες γενικότερες ανακατατάξεις, είναι ως ενός βαθμού αναμενόμενες κάποιες αποκλίσεις.
https://community.petbirds.gr/threads/Προστασία-στις-ζευγαρώστες-με-σήτα.31906/#post-412152
 
Το ζευγάρι δεν το εχω ένωση ακομα ειναι με χωρισμα απλα περιμενα να ξεκινήσει την φωλιά και μετα να το ενωσω

Υπόμονη χρειάζεται, είναι η λέξη κλειδι στην αναπαραγωγη.
Αυτο είναι το μονο σίγουρο
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το ζευγάρι δεν το εχω ένωση ακομα ειναι με χωρισμα απλα περιμενα να ξεκινήσει την φωλιά και μετα να το ενωσω
τις κελαιδα φιλιούνται και ολα τα συναφή
Μας την έφερες!
Μην κάνεις τίποτα, θα στρώσει την φωλιά όταν είναι έτοιμη.
 
Μην κάνεις τίποτα, θα στρώσει την φωλιά όταν είναι έτοιμη.
Επειδή αυτό που σου έγραψα δεν έχει νόημα επι του παρόντος αφού έχει δείξει προδιάθεση να φτιάξει φωλιά και επειδή υπάρχει πιθανότητα να έρθει το αυγό, εγώ θα ένωνα το ζευγάρι και έπειτα θα εφάρμοζα όσα ειπώθηκαν παραπάνω απο τα άλλα μέλη.
Καλή επιτυχία!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ολα να πανε καλα ευχομαι, καλη επιτυχια και με το καλο ενσπορα αυγουλακια! Υπομονη και ησυχια θελει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top