Αναπαραγωγή Δεύτερη άσπορη γέννα

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Παρεα σας καλησπεριζω και σας παραθετω τον προβληματισμο μου...
Εχω δυο ζευγαρια που μου κανουν και τα δυο, δευτερη φορα ολα τα αυγα ασπορα.. Τους εχω κανει διατροφικη προετοιμασια, τους εχω δωσει ferti vit,θεωρω πως το ενα εκ των δυο αρσενικων ειναι πυρωμενο μιας και τραγουδαει πολυ και τα θηλυκα για να γεννουν αυγα, θα ειναι πυρωμενα κι αυτα, αρα;
Τι δεν παει καλα;
Παρακατω εχω φωτογραφια του ενος αρσενικου απ τα δυο με την περιοχη της αμαρας να μου πειτε τι βλεπετε... Προσεχως φωτο και απ τον δευτερο αρσενικο. Επισης να σας πω πως τον κουρεψα λιγο, μηπως εφταιγε αυτο.. Τι λετε να κάνω; Τι θα κανατε εσεις;Θα τα σκοτωσω(εννοειται πλακα κανω)... Ευχαριστω για το χρονο σας!
IMG_20180416_205328_1_600x800 (1).webp IMG_20180416_205328_1_600x800.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι να σου πω, δεν ξερω. Γιατι;👎
Γιατί αυτά ειναι που οδηγούν το πέος στην αμάρα του θηλυκού. Αν κοπούν παύουν να ειναι αισθητήρια. Ειναι αυτά που φυτρώνουν πάνω στο ψευδό πέος
 
Αυτά τα φτεράκια λειτουργούν ως οδηγοί για να βρίσκει ο αρσενικός το σωστό σημείο στο θηλυκό κατά την διάρκεια του βατέματος, παρατηρώντας τα θα δεις κάποια φτεράκια μικρότερα και κάποια μεγαλύτερα.
Στις φωτογραφίες φαίνονται να έχουν το ίδιο μέγεθος που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να τα κούρεψες λίγο.
Αν έχεις ένα αρσενικό που δεν έχεις κουρέψει δες την επίμαχη περιοχή για να συγκρίνεις με αυτά που έχεις κουρέψει.
Αν τελικά είναι όντως κουρεμένα τότε δυσκόλεψες πολύ την δουλειά του αρσενικού.
Αν δεν είναι κουρεμένα βεβαιώσου ότι όλες οι πατήθρες είναι χαμηλά και σταθερές, τα νύχια των αρσενικών είναι κομμένα.
Φυσικά υπάρχει και το θέμα της απειρίας στους πρωτάρηδες.

Φιλικά Γιάννης

μία ωραία φωτογραφία πολύ κατατοπιστική από το διαδίκτυο.
sexing.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
υπάρχει περίπτωση να τα κούρεψες λίγο;
Τι λίγο;
Τα κούρεψε μέχρι τη μέση.
Ας ευχηθούμε πως η τύχη θα την βοηθήσει από δω και πέρα.
Γιατί φοβάμαι πως θα χρειαστεί πολύ περισσότερο τύχη από τα υπόλοιπα αυτό το ζευγάρωμα.
 
Αυτα τα φτερακια που λετε,ξαναμεγαλωνουν; Τελικα δεν μου ειπατε,τι να κάνω;Επισης εχω κι αλλο αρσενικο να βαλω αν ειναι στη θεση του κουρεμενου..
 
Αυτα τα φτερακια που λετε,ξαναμεγαλωνουν;
Αυτά τα "φτεράκια" δεν μεγαλώνουν ποτέ.. απλά θα αλλαχτούν μετά την πτερόρροια.
Συνεπώς με το κανονικό τους μέγεθος θα τα δεις ξανά μετά το καλοκαίρι...
Όμως...
Το κούρεμα αυτών των φτερών δεν αποκλείει εντελώς την γονιμοποίηση της αναπαραγωγικής προσπάθειας των πουλιών. Αν δηλαδή τα πουλιά είναι σε καλή "φόρμα" και οι προσπάθειες είναι πολλαπλές... έστω και από "ατύχημα" θα γονιμοποιήσουν τα αυγά τους και έχω προσωπική εμπειρία.
Απλά θα πρέπει να ενημερωθούμε καλά πριν κάνουμε τέτοιες ενέργειες...
Γιατί κόβοντας τα φτερά "οδηγούς" αφαιρούμε ένα σοβαρό όπλο από την αναπαραγωγική προσπάθεια των πουλιών

Επικουρικά των όσων έγραψα θα παραθέσω και το σχετικό με το σωστό κούρεμα των καναρινιών άρθρο ώστε να αποσαφηνιστούν ενδεχομένως κάθε ασάφειες και πιθανά σφάλματα.. https://community.petbirds.gr/threads/Κούρεμα-καναρινιών-πριν-από-το-ζευγάρωμα.32178/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατερίνα μην στενοχωριέσαι (πολύ). Και σε εμένα έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό με τα φτεράκια - οδηγούς με αποτέλεσμα να χάσω μία γέννα, ενώ στη συνέχεια το αρσενικό την ίδια περίοδο μου έδωσε απογόνους.
 
Γιαννη μου γενικα στεναχωριεμαι για τα δυο αυτα ζευγαρακια, γιατι δεν μπορω-ξερω να βρω τι φταιει.. Να αλλαξω λες αρσενικα και στα δυο ζευγαρια και να προσπαθησω τριτη και τελευταια φορα για τα θηλυκα και βλεπουμε;Τωρα τα θηλυκα τα εχω σε ξεκουραση. Γιατι συμβαινει αυτο; Τοσα αυγα και ολα ασπορα; Τι δεν παει καλα;Εχω σκασει.. Τα προσεχω και τα φροντιζω τοσο πολυ και παλι δεν τα καταφερνουμε.. ☹👎
 
Κατερίνα δεν ξερω τι να σου πω, σε καταλαβαίνω πάντως στον προβληματισμό σου, αλλά κι αυτό δεν λύνει τιποτα.
Για το αν θα αλλάξεις αρσενικούς... Είχες σκοπό κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, π.χ. χρωματικό; Αν όχι, άλλαξε τα αρσενικά.
 
Δεν ειχα τετοιο σκοπο, δεν με νοιαζουν τοσο τα χρωματα..Αρα θα τους αλλαξω. Υπαρχει περιπτωση να εχουν κατι τα θηλυκα; Αλλα μετα σκεφτομαι, δεν μπορει να εχουν και τα δυο.. Δεν ξερω τι να σκεφτω πια. Για να δουμε σ αυτη την τελευταια προσπαθεια τι θα γινει..
 
Υπαρχει περιπτωση να εχουν κατι τα θηλυκα
Μήπως από την καλοπέραση οι κυρίες έχουν γίνει χοντρούλες; σε μια δική μου κανάρα παλαιότερα είχα αντίστοιχο πρόβλημα και μετά από δίαιτα στην τελευταία προσπάθεια μου έδωσε δύο ωραίους νεοσσούς.
 
Επιστρεφω με ευχαριστα νεα! Αφου αλλαξα αρσενικο, σημερα ημερα ωοσκοπησης ειδα 4 ενσπορα αυγουλακια! Τελικα κατι γινοταν με τον αρσενικο..
Ποιο ζευγάρι Κατερίνα;
Χαίρομαι πολύ για τα νέα σας.
 
Back
Top