Γενικά Δημιουργία ζευγαριού green cheecked conure

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα στη παρεα.
Εχω ενα θηλυκο (με τεστ) green cheeked 2 χρονων. το εχω απο 4 μηνων και αποφασισα να παρω και ενα αρσενικο για παρεα και ισως να γινουν ζευγαρι.
Πηρα ενα αρσενικο (με τεστ) 3 χρονων σχετικα ημερο. Τρωει απο το χερι μου αλλα ριχνει και καμια δαγκωνια. Μεχρι στιγμης αφηνω ελευθερο μονο το κοριτσι το οποιο παει στο κλουβι του νεαρου αλλα αυτος της δαγκωνει τα ποδια και δημιουργειται μια ενταση γενικοτερα. Για πειτε μου τις συμβουλες σας και οδηγιες για το πως να πορευτω.Webp.net-resizeimage (1).webp
 
Πιστεύω πως πρέπει για λίγο καιρό να τα έχεις σε διαφορετικά δωμάτια αν τουλάχιστον θες να βγάζεις το κορίτσακι σου, γιατί αλλιώς μπορεί το αρσενικό να τραυματίσει άσχημα το θηλυκό . Μετά, με τον καιρό που θα έχουν μάλλον συνηθίσει το ένα το άλλο, πιστεύω πως δεν θα υπάρχει θέμα εφόσον είναι ίδια ράτσα και ηλικία.
 
Αφού έχει γίνει ήδη η επαφή μεταξύ τους κι αφού πρόκειται για ήμερα πουλιά θα τα άφηνα ελεύθερα μαζί για να γνωριστούν σε μεγάλο κι ουδέτερο έδαφος.

O σκοπός σου είναι η αναπαραγωγή;
 
@Φοίβος οταν ανοιξω τα κλουβια για αρκετη ωρα καθεται το καθενα πανω απο το δικο του χωρις να ασχολειται ο ενας με τον αλλο. μετα απο μιση ωρα περιπου το αρσενικο παει και καθεται πανω στο κλουβι του θηλυκου και επισης και τα δυο το παιζουν αδιαφοροι. καποια στιγμη το αρσενικο κανει ψιλοεπιθεση και το θηλυκο απλα πεταει και φευγει - προφανως τρομαγμενο. βεβαια ειμαι συνεχως παρων. μετα απο αυτο ξαναβαζω το καθε πουλι στο κλουβι του. ειναι νορμαλ αυτο? τι αλλο πρεπει να κανω?
 
ειναι νορμαλ αυτο?
Εξαρτάται το τι θεωρούμε εμείς με τη δική μας αντίληψη φυσιολογικό. Προσωπικά μου ακούγεται φυσιολογικό. Έχουν τεστ DNA τα πουλιά που να βεβαιώνει το φύλο τους?
 
@Φοίβος ναι, υπαρχει τεστ που επιβεβαιωνει το φυλο τους. ειναι ενα αρσενικο και ενα θηλυκο. Οσον αφορα στο φυσιολογικο, εννουσα εαν αυτο καταστει επικινδυνο για ενα απο τα δυο πουλια ή απλως ειναι μια συμπεριφορα συνηθης μεταξυ τους
 
ή απλως ειναι μια συμπεριφορα συνηθης μεταξυ τους
Χρήστο δύο πουλιά όπως κι οποιαδήποτε άλλα δύο όντα, έχουν δύο επιλογές. Ή να συμπαθηθούν και πιθανόν να γίνουν και ζευγάρι ή να μην συμπαθηθούν. Είναι ακόμη αρχή, μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, απλά έχε το νου σου να μην τραυματιστούν αλλά και να μην ζει κάποιο πουλί υπο την τρομομκρατία του άλλου. Τα υπόλοιπα σχετικά με τα μεταξύ τους θέλουν ακόμη λίγο χρόνο για να δείξουν προς τα που οδεύουν.
 
Back
Top