Ασθένειες Διάρροια με αίμα σε καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Εχω ενα καναρινάκι 42 ημερών το οποίο εχω αναλάβει απο 14 ημερών (δεν το τάϊζαν οι γονείς). Μόλις διαπίστωσα οτι έχει διάρροια με αρκετό αίμα. Πριν λίγες ημέρες αρχισε να τρώει αβγό και λίγους σπόρους. Του δίνω και εγω χυλό. Θα ήθελα την βοηθειά σας.

μηπως τα κοπρανα του εινια καπως κοκκινα η εχουν αιμα;

Έχουν αίμα και μάλιστα αρκετό. Επιπλέον, έχει διάρροια.

ενταξει τοτε δεν ειναι επικυνδυνη για περασει η διαροια μην του δινεις χορταρικα κ τροφη με αυγο και θα τρωει μονο σπορους και αντι νερο θα πινει χιλο απο ριζι ή βρωμη μονο αυτο ξερω για την διαροια

Το διάβασα αλλά αν και είναι πολύ καλό αρθρο δεν μπορεσα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Οι κουτσουλιές είναι τελείως υγρες και περιέχουν μεγάλη ποσοτητα αίματος.

πηγαινε το σε κανενα κτηνιατρο θα εισαι ποιο σιγουρος εμεις εδω περα μπορουμε να σε βοηθησουμε μετα πραγματα τα οποια γνωριζουμε για το αιμα δεν ξερω

Λευτέρη την κοιλιά του την κοίταξες; Πως είναι; Έχει σημάδια και αν ναι, σε ποια σημεία;

Υ. Γ. Η διάρροια δεν είναι ασθένεια για να προτείνετε θεραπείες. Η διάρροια είναι το σύμπτωμα αρκετών ασθενειών. Η ασθένεια είναι αυτή που πρέπει να θεραπευθεί για να πάψουν τα συμπτώματα και όχι το αντίθετο.

Η κοιλιά του δεν έχει κάποιο σημάδι. Είναι αρκετά δραστήριος. Αυτό που παρατήρησα (δεν ξέρω αν έχει σημασία) είναι οτι κάνει κουτσουλιές συνέχεια (πολλές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα). Οσο για κτηνίατρο είναι πολύ δύσκολο αυτές τις ημέρες.

Κτηνιατρος υπαρχει στη Βουλα και ξερω οτι ειναι εκει γιατι πηγα τη παρασευη και μου ειπε οτι δεν θα κλεισει! Εαν θες να πας στειλε μου να σου δωσω τα στοιχεια του!

• Like
Αντιδράσεις: RED
Φίλε Λευτέρη να σου πω κατ'αρχήν ότι μην περιμένεις μια διάγνωση από κανέναν μας. Εδώ καμιά φορά δεν μπορούν να το κάνουν ούτε οι κτηνίατροι.
Απλά θα σου αναφέρω τι αρρώστιες έχουν ως ένα από τα συμπτώματα τους την διάρροια με αίμα.
Σαλμονέλα,Hexamitiasis,E-Coli, λοίμωξη από σκουλήκια και Κοκκίδια.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι ΠΟΛΥ δύσκολο χωρίς την επιστημονική βοήθεια ενός γιατρού και μιας μικροβιολογικής έρευνας να καταλήξεις σε κάποια αγωγή.

θα συμφωνησω ισως θα ηταν καλο να παρεις την γνωμη καποιου πτηνιατρου αν μπορεισ αλλιως σε καποιο κτηνιατρο. Ωστοσο εχω ην εντυπωση και πως το φορουμ δινει καποιες πληροφοριες για πτηνιατρους που μπορεις δηλαδη να απεφθηνθεις.

Θα προσπαθήσω αυριο να βρώ καποιον κτηνίατρο. Το πουλάκι κάνει συνέχεια κουτσουλιές με πολύ αίμα.

Νομιζω πως πρεπει συντομα να το κοιταξει καποιος κτηνιατρος. Μην το αναβαλεις αλλο.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας και για την βοηθειά σας. Να σας πω οτι αν και προσπάθησα να βρώ κτηνίατρο δεν τα κατάφερα αφου σε 3 που πήγα ειχαν φήγει για διακοπές. Το ευχάριστο είναι οτι απο το πρωί μέχρι τώρα το καναρινάκι δεν έχει εμφανήσει καθόλου αίμα στις κουτσουλιές του ενω σταμάτησε και η διάρροια. Είμαι πολύ χαρούμενος για το τέλος αυτής της άσχημης κατάστασης αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο έχανε τόσο αίμα ξαφνικά.

Back