Γενικά Διάσωση μικρού καναρινιού χωρίς δάχτυλα

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Παιδια καλησπερα και βοηθειααα.σημερα το πρωι η γυναικα μου ειδε ενα καναρινακι ελευθερο να τριγυρνα στα μπαλκονια. Πριν απο κάτι ωριτσες που ηρθα σπιτι εδωσα μεγαλο αγωνα να το πιασω γιατι φαινοταν εξουθενωμενο κ σιγουρα δεν ηταν ελευθερο εξαρχής. Αφου καταφερα να το καταβρεξω με το λαστιχο το ακινητοποιησα κ το επιασα.
[automerge]1591371349[/automerge]
Οπως βλέπεται του λειπουν ολα τα δαχτυλα κ ειναι σε κακη κατασταση. Τον εχω σε αλλο μπαλκόνι απτο δικο μου μην εχουμε κ τιποτα κολλητικο.
 

Συνημμένα

  • P00605-182004.webp
    P00605-182004.webp
    37,9 KB · Προβολές: 207
Δυσκολη περιπτωση, δοκιμασε να του φτιαξεις πλατιες πατηθρες μπας και, αλλιως θα την βγαζει κατω, οποτε βαλε χαμηλα νερο και τροφή.

Αν ειναι να μεινει για ολη του την ζωη στον πατο, η ευθανασια ειναι μια επιλογη οσο σκληρο κι αν ακουγεται.
 
Λεω να δωσω μια ευκαιρια. Το καταδιωκαν σπουργιτια κ εχει τσιμπημενο-πληγωμενο το ενα φτερακι. Το περιποιηθηκα με betadine. Δεν ξερω ποσο καιρο τριγυρνα εξω μονο. Οταν του μιλω κανει τιτιβισματα. Εχει ωραιο κ δυνατο τσιου. Μου φαίνεται σχετικα νεαρο αλλα μπορει να κανω κ λάθος.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Ποσο ομορφο ειναι!Γλυκουλι ειναι με το σκουφακι του! Να σαι καλα που καταφερες και το επιασες! Θελει τωρα αγαπη και φροντιδα! Ποιος ξερει το εσκασε; Το αφησε ο ανθρωπος που το ειχε επειδη ειναι ετσι; Τι να πω! Κρατησε το και να εχει την ιδια φροντιδα την ιδια ισοτητα και την ιδια αγαπη που δινεις στα υπολοιπα καναρινακια σου!
 
Εννοείται οτι θα εχει αγαπη κ φροντιδα. Θα κοιταξω να του φτιαξω καποιο φαρδυ πατηθρακι μηπως καταφέρει κ ισορροπει εστω καποιες στιγμες. Θα κατσω το σ/κ να το περιεργαστω.
[automerge]1591377373[/automerge]
Ποσο καιρο πρεπει να μεινει καραντινα το πουλακι;
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Αν θυμαμαι καλα πρεπει να υπαρχει καποιο αρθρο εδω που ειχα διαβασει παλιοτερα και νομιζω οτι πρεπει να μπει στην καραντινα για μια περιοδο 6 εβδομαδων! Τωρα δεν ξερω να το βρω για να στο στειλω αλλα μπορει καποιος εδω που ξερει να το βρει και να στο στειλει και να μου πει αν θυμαμαι καλα ή να με διορθωσει αν κανω λαθος για την περιοδο της καραντινας :) Δεν ξερω ομως αν αλλαζει η περιοδος της καραντινας με την αγορα ενος καναρινιου με ενα καναρινι που εχει φυγει αρκετο καιρο απο το κλουβακι του!
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Ποσο ομορφο ειναι!Γλυκουλι ειναι με το σκουφακι του! Να σαι καλα που καταφερες και το επιασες! Θελει τωρα αγαπη και φροντιδα! Κρατησε το και να εχει την ιδια φροντιδα την ιδια ισοτητα και την ιδια αγαπη που δινεις στα υπολοιπα καναρινακια σου!
Μπράβο σου Έλλη, να αγιάσει το στόμα σου. Θεωρώ ότι καλύτερα δεν θα μπορούσε να τεθεί!
Εννοείται οτι θα εχει αγαπη κ φροντιδα. Θα κοιταξω να του φτιαξω καποιο φαρδυ πατηθρακι μηπως καταφέρει κ ισορροπει εστω καποιες στιγμες. Θα κατσω το σ/κ να το περιεργαστω.
[automerge]1591377373[/automerge]
Ποσο καιρο πρεπει να μεινει καραντινα το πουλακι;
Συγχαρητήρια Παντελή για την ανθρωπιά σου. Ειλικρινά είναι πολύ συγκινητικό το ενδιαφέρον σου.
Ο τυπικός χρόνος καραντίνας είναι 40 ημέρες, ανάλογα φυσικά και με τα ευρήματα που θα προκύψουν...Από την άλλη πλευρά το καναρινάκι αυτό, δύσκολα θα συνυπάρξει σε κλουβί με άλλα πουλάκια, πιθανότητα θα "του την πέφτουν", δεν θα το αφήνουν να τρώει... Οπότε μάλλον θα πρέπει (αφού βελτιωθεί η κατάστασή του) να σκεφτείς το ενδεχόμενο το πουλάκι να παραμείνει μόνο του σε κλουβί.
Ας δούμε πως θα πάει, κι ας ευχηθούμε τα καλύτερα για το πουλάκι.
Ενημέρωνέ μας όταν μπορείς...
 
Σιγουρα θα εχει το δικο του κλουβι να ειναι πιο ανετο κ χωρις ενοχλησεις. Αυριο θα ξεκινησω τα πειράματα με τις πατηθρες. Του εχω βαλει αυγοτροφη, σπορους και νερακι. Αυριο πρωι θα δω αν σιτιζεται σωστα. Το απογευμα παντως γεμισα τα μπαλκονια των γειτόνων σπορια για να το δελεασω να ρθει κοντα.φαινοταν να τους ετρωγε. Μαλλον λιμοκτονουσε.
 
Μπραβο για την διάσωση! Ειναι και πολύ ομορφουλι :) Καραντίνα 1 μήνα και βλέπετε (αν δεν έχει εμφανίσει τιποτα ύποπτο) αφου ετσι και αλλιώς και μετά απλα στο ιδιο μπαλκόνι με άλλα θα είναι (γενικά η καραντίνα μπορεί να ειναι 20-90 μέρες ανάλογα από που προέρχεται το ζώο και τι ασθενειες θέλουμε να αποκλείσουμε). Στην καραντίνα οχι κοινά δοχεία, πλύσιμο χεριων κλπ. Σκέφτομαι οτι εαν δεν εχει κάτι άλλο και μπορεί να σταθεί σε πλατφορμες κλπ ίσως ενα κλουβί με μεγαλο πλάτος και μικρο υψος να μπορούσε να το εξυπηρετήσει(πχ καποια κλουβιά για τρωκτικά έχουν και έτοιμες πλατφόρμες), ωστε να μπορεί να πετάει τουλάχιστον. Ενα αλλο ζήτημα ειναι εαν υποφέρει και πονάει μόνιμα, οπότε τοτε μόνο θα έθετα ερώτημα ευθανασίας, αλλά μπορεί αν εχει επουλωθεί και εχει βρει τροπο να στέκεται και να κινείται και δείχνει υγιές και χαρούμενο να ζήσει μια χαρά.
 
Κατ αρχάς, Μπράβο για την κίνησή σου να κρατήσεις ένα καναρινάκι που αρκετοί θα το απέρριπταν. Μια σκέψη που κάνω για την ευκολότερη διαβίωση του πτηνού είναι η φιλοξενία του σε κλουβί χωρίς πάτο και με ένα μαλακό υπόστρωμα έτσι ώστε να μην πληγώνει τα ποδαράκια του στα κάγκελα της σχάρας. Τώρα αυτό το υπόστρωμα δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Ίσως ζεολιθος, ίσως πριονίδι για κατοικίδια τρωκτικά. Ίσως κάποιος με εμπειρία στα υποστρώματα να μπορεί να μας απαντήσει.
 
Καλημερα.. Με τις πατηθρες πιστευω θα παμε καλα. Εχει πολυ καλη στηριξη κ στριβει κιολας. Αλλο ειναι το θεμα τωρα. Παιδια μαλλον ειναι αρκετα μικρο.. Φαίνεται σαν να μην ξερει να φαει σπορους αν κ το παλευει, χωνει ολη τη μουρη στο μπολακι. Και οι φωνες του μου θυμιζουν καλεσμα γονιων για σιτιση. Αρχιζω να πιστευω οτι τα δαχτυλακια ειναι καποια μικρη ανωμαλια εκ γεννηθης. Και μαλλον δεν αρεσε κ πολυ στον προηγουμενο ιδιοκτήτη. Του βαλα πιπερια φλωρινης κ επεσε με τα μουτρα. Θελω τα φωτα σας για τροφη που θα μπορει να φαει όντας πολυ νεαρο.
 

Συνημμένα

  • P00606-064323.webp
    P00606-064323.webp
    30,7 KB · Προβολές: 132
μαλλον ειναι αρκετα μικρο.. Φαίνεται σαν να μην ξερει να φαει σπορους αν κ το παλευει, χωνει ολη τη μουρη στο μπολακι.
Αυγοτροφή έχεις;
Περίλα, κανναβούρι, καμελίνα, νίζερ; Είναι μαλακοί σπόροι, πιο εύκολοι στην κατανάλωση
 
@ianos ναι του εχω βαλει αυγοτροφη δεν φαίνεται να ενθουσιαζεται. Θα δοκιμασω κ βραστο αυγουλακι να παρει τα πανω του.μπορω να δωσω κ λιγο σουσαμι να παρει λιγο ενεργεια;
 
@ianos ναι του εχω βαλει αυγοτροφη δεν φαίνεται να ενθουσιαζεται. Θα δοκιμασω κ βραστο αυγουλακι να παρει τα πανω του.μπορω να δωσω κ λιγο σουσαμι να παρει λιγο ενεργεια;
Ναι, μπορείς.
Αν δεν έχεις από τους παραπάνω, αν θέλεις, (και μένεις Πειραιά) σου φέρνω εγώ σήμερα, (αλλά πρωί) μικρές ποσότητες από αυτούς τους σπόρους και βλέπουμε αν θα τους φάει.
(Δεν είναι απαραίτητο να έρθω σπίτι σου, αλλά κάπου που θα μου πεις, αρκεί να μου δώσεις συγκεκριμένη δνση, καθότιν γκάου στους δρόμους)
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Ειναι απιστευτο :) Ναι πρεπει να ειναι μωρουλι! Ουτε την βιταμινη τρωει μονο του;νερο πινει;αμα του εφτιαχνες την κρεμα και την εβαζες καπου κοντα του; Μηπως να εφτιαχνες την κρεμα να την εβαζες στην συριγγα μεσα απο τα καγκελα και παραλληλα σφυρα του να δουμε τι θα κανει και αν πλησιασει το ταιζεις εσυ! Χτυπα λιγο το ραμφος του αν δεν ανοιγει το στομα οπως κανουν οι γονεις οταν πανε για να το ταΐσουν! Ετσι ειχα κανει μια φορα και εγω και επιασε το κολπο! Τωρα οι πιο εμπειροι εδω θα σε βοηθησουν! Δεν υπαρχει το μαλλον δεν του αρεσε του ιδιοκτητη υπαρχει το δεν του αρεσε υπαρχει το δεν το θελω υπαρχει το τι να κανω ετσι! Ας το χαριζε ας το πουλουσε ας το εβαζε αγγελια παρα να το αφησει μονο του ενα τοσο μικρο καναρινακι! Ολα θα πανε καλα :) μην ανυσηχεις!
 
@ianos σε ευχαριστω πολυ. Ειμαι στην δουλεια αυτη τη στιγμη οποτε μου ειναι λίγο δυσκολο να συναντηθούμε. Μαλακοι σποροι περιεχονται στο μειγμα κ στην αυγοτροφη.
 
Back
Top