Γενικά Διάσωση μικρού καναρινιού χωρίς δάχτυλα

@Elli καλησπερα. Το μικρουλι ειναι πολυ καλα. Εχει αρχισει και λεει λογακια. Τρωει, πινει, τσιμπολογαει οτι λαχανικο και αν του βαλω. Νομιζω τωρα που πηρε τα πανω του πρεπει να βρω χρονο να παμε και σε εναν γιατρο να κανουμε ενα τσεκ οτι ειναι ολα καλα στην υγεια του.

@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Χαιρομαι παρα πολυ 😊 ναι οταν μπορεσεις πηγαινε το στον γιατρο 🙂 και οταν πατε ενημερωσε μας για το τι σου ειπε ο γιατρος και παλι να σαι καλα και μπραβο σου για την υπεροχη κινηση σου και μην ξεχασεις και μια φωτογραφια να βαλεις 😘

Σημερα καταφεραμε και πηγαμε στον γιατρο. Εξετασε και τα 2 καναρινακια. Το μικρουλη ειναι καλα στην υγεια του. Το μονο που μου ειπε να επενδυσω τα ξυλακια ωστε να μην τριβονται τα ακρα. Ειναι αρσενικο. Το αλλο μου πουλακι ειναι στο πικ της πτεροροιας του. Και να του αυξησω λιγο την αυγοτροφη διοτι ειναι λιγο αδυνατος(κ εγω νομιζα πως τον παχαινω). Θα ξαναπαω σε λιγο καιρο να τσεκαρει τα εντερακια του που φαινονταν λίγο πιο σκουρα με χαρτι στον πατο για να δει κ κουτσουλιες. Κατα τα αλλα ολα καλα.

@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 🤗 Ωραια ωραια πω πω θα αρχισει να χαλαει τον κοσμο με το τραγουδι του 🤗 καλα και καναρινουλα να εβγαινε δεν εχει σημασια, σημασια εχει να ειναι καλα στην υγεια του και ολα τα αλλα ειναι σε δευτερη φαση! Οσο για το αλλο το καναρινακι μην ανυσηχεις ολα θα πανε καλα! Φωτογραφια;

το μονο που μου ειπε να επενδυσω τα ξυλακια ωστε να μην τριβονται τα ακρα.
Ήμουν έτοιμος να σου το προτείνω κι εγώ. Το vet wrap είναι κατάλληλο, το χρησιμοποιούν κατα κόρον στην κλινική για πουλιά που έχουμε εδώ που μένω.

Σε ποιον γιατρό πήγες;

@Φοίβος πηγα στο περιστερι στον κ.Ακρίβο. Εμεινα παρα πολυ ικανοποιημενος. Με ειχε διπλα του και μου εξηγουσε καθε βημα της εξετασης. Μου εδειξε ποια σημεια μας δειχνουν την καλη υγεια του πτηνου, πως να κοβω τα νυχια (στο πρωτο καναρινακι) και μου εδωσε κ αρκετες συμβουλες. Γνωστης και με αγαπη σε αυτο που κανει.
Απο οτι καταλαβα ειναι επιδεσμος για πτηνα;θα το δοκιμασω.

Μεχρι να το προμηθευτω τα επενδυσα με επιδεσμο που ειχα ευκαιρο.. Δεν εχουμε δαχτυλα και νυχια οποτε προς το παρον δεν νομιζουμε να εχουμε ατυχηματα.

Συνημμένα

• P00623-194932.webp
    P00623-194932.webp
    39,4 KB · Προβολές: 105
  • P00623-195011.webp
    P00623-195011.webp
    34,7 KB · Προβολές: 102
Μια χαρα ειναι το υλικο που εβαλες,
πες σε μητερα ή σύζυγο να σου ραψει θηκες απο αυτο το υλικο στις διαστασεις των πατηθρων, σαν καλτσα.
Μα μην καθεσαι να τυλιγεις καθε φορα και θα μπαινουν και πλυντήριο.

. Θα φτιαξω αρκετα ζευγαρια να εχω να τα εναλλαζω και θα πλενονται κιολας.
δοκίμασε πρώτα να δεις / διαπιστώσεις αν το πουλάκι κουτσουλά πάνω, γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω αν θα πρέπει να τα βάζεις στο πλυντήριο.

@ianos η αληθεια ειναι πως τα κουτσουλαει. Τωρα η θα τα αλλαζω αρκετα συχνα η θα πρεπει να λεπτυνουν ελαχιστα τα ξυλακια να πεφτουν κατω οι κουτσουλιες. Να ειναι η αμαρα δηλαδη πιο εξω απο το πατηθρο. Κ να δω σε πιο υλικο θα καταληξω για τον πατο.η αμμος δεν πολυαρεσε σαν ιδεα στον γιατρο γιατι τσιμπολογοντας την θα χουμε θεμα με τις ακαθαρσιες.

πιθανοτατα προηρθε απο αιμομιξια γιαυτο βγηκε χωρις δαχτυλα ειχα και γω ενα καναρι με ενα ποδι χωρις δαχτυλα φιλε αλλα δεν αντεξε για πολυ καιρο 4 μηνες εζησε τωρα μακαρι το δικο σου να ζησει παραπανω αλλα συνηθως τα αδυναμα δεν επιβιωνουν ευκολα ετσι το κανε η φυση οσο βαρβαρο και μας ακουγεται παντωτε ο πιο δυνατος επιβιωνει

αλλα συνηθως τα αδυναμα δεν επιβιωνουν ευκολα ετσι το κανε η φυση οσο βαρβαρο και μας ακουγεται παντωτε ο πιο δυνατος επιβιωνει
Όταν ζουν στη φύση. Εδώ το πουλάκι δεν χρειάζεται να είναι πλήρως αυτοεξυπηρετούμενο ούτε κινδυνεύει από θηρευτές.

@pantelis2003 ειναι μονο σε ενα ευρυχωρο κλουβι.η σιτιση του ειναι ποιοτικη. Δεν εχει καποιο αλλο πουλακι στο ιδιο κλουβι να τον στρεσαρει και να του δυσκολευει την καθημερινοτητα του. Ελπιζω οτι θα παει καλα. Γενικα ειναι ζωηρο κ δραστηριο πουλακι. Τωρα θα δουμε. Οπως ειπε κ ο γιατρος ειναι ενα πουλακι που έχει διαθεση για ζωη.

Back