Γενικά Διάσωση μικρού καναρινιού χωρίς δάχτυλα

received_2845097202286318.webp

Παντελή σου ετοίμασα πατήθρες. Δουλεύω στον Πειραιά όποτε κάπως θα κανονίσουμε να βρεθούμε να τις πάρεις.
Θα σου στείλω μήνυμα με λεπτομέρειες.
Το φαγητό όμως είναι πιο κρίσιμο. Πέρα από το αυγό, που κάποια στιγμή θα το δοκιμάσει, εγώ θα του έβαζα σπασμένο καναβούρι. Το τσακίζουν σε αυτή την ηλικία.
 
@andreas72 οτι και να πω ειναι λιγο. Πραγματικα σε ευχαριστω.
[automerge]1591458081[/automerge]
Λοιπον το μικρουλη φαίνεται να τσακιζει την αυγοτροφη. Τσιμπολογαει κ κανα σπορακι που κ που,το αυγο το βραστο λεω να το βαλω αυριο μην μας παθει κ τπτ απτο πολυ αυγο. Μπορει κ παει απτο ενα κλαρακι στο αλλο. Δυσκολευεται να περιποιηθει τα φτερακια του ακομα δεν εχει βρει τα κατάλληλα πατηματα.
[automerge]1591458325[/automerge]
@andreas72 λες να περασω απο μουλτι τα σπόρια;θα ειναι φανταζομαι πιο ευκολο γιαυτον.
 

Συνημμένα

  • P00606-181858.webp
    P00606-181858.webp
    59 KB · Προβολές: 108
Τελευταία επεξεργασία:
Αν εννοείς το καναβουράκι που σου είπα παραπάνω, όχι. Εγώ το σπάω με ένα μπουκάλι, ώστε να μην γίνεται σκόνη, απλά να ανοίγει. Σιγά σιγά θα ανοίγει και λίγο πιο κλειστά σπόρια, μέχρι να μάθει να τρώει εντελώς κλειστούς σπόρους.
 
Εμένα πάντως παιδιά με ξεπερνάει το πως μπορεί το καημένο να στέκεται με αυτήν την κατάσταση στα πόδια του.
Παντελή, θα σου πρότεινα να το ψηλαφίσεις στην καρίνα ή να το δεις στην κοιλιά και στο στέρνο, ώστε να μπορείς να συγκρίνεις τις επόμενες ημέρες αν παίρνει βάρος.
 
@ianos και οχι μονο στέκεται..σπανια κατεβαίνει στον πατο πλεον. :) Θελω να το αφησω λιγες μερες να ηρεμησει, μονο για τροφη-νερο θα του κανω αισθητη την παρουσια μου. Τον παρακολουθω απο αποσταση. Του εχω ποικιλια σε τροφή καθημερινα. Βλεπω ξεφλουδισμενα σπορακια. Βρηκα κ σπορακι στην ποτηστρα οποτε την μαθαίνουμε κ αυτη σιγα σιγα. Για λογους ασφαλειας του εχω κ μπολακι νερο στον πατο.στον πατο εχω βαλει σκληρο χαρτι-χαρτι κουζινας και αμμο πτηνων για να τραβαει την υγρασια απο τις κουτσουλιες κ να μην λερωνεται. Πιστευω θα τα παμε καλα.
 
Παντελή, όταν θα εξοικειωθείτε περισσότερο, ανέβασέ μας και μια κοντινή φωτογραφία από τα πόδια του στην πατήθρα, γιατί πραγματικά εντυπωσιάζομαι (ευχάριστα) με τις δυνατότητές του
 
Θα ηθελα για ακομη μια φορά να ευχαριστήσω τον @andreas72 για τις πολυ πρακτικες πατηθρες που κατασκευασε. Το μικρο δειχνει να της βολεύεται πολυ καλυτερα απο τις προηγούμενες. Εχει πλεον 55ρι κλουβι κ πεταει ανετα απτην μια στην αλλη ενω η στρογγυλη ειναι μια πολυ καλη θεση για να πινει νερο και αν θελει να παιρνει κ κανα μπανακι.. Του πηρα επισης μια πληρης τροφη σε μαλακη μορφη καθως δεν τρωει πολλα σπορακια ακομη. Θα του βαλω λίγο σπαστο καναβουρακι οπως ειπε ο Αντρέας για να κανει μια εισαγωγη στα σπορια.
 

Συνημμένα

  • P00608-171501.webp
    P00608-171501.webp
    93,8 KB · Προβολές: 155
  • P00608-172521.webp
    P00608-172521.webp
    29,4 KB · Προβολές: 155
@Tony Forpus καθεται κ στα ακρα και στα καλαμια. Οταν τον πλησιαζω καθεται στα καλαμια κ σκυβει το κεφαλακι. Τις πιο πολλες φορες που τον βλεπω απο αποσταση στέκεται στα ακρα.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 πολλά συγχαρητήρια για την ευκαιρία ζωής που έδωσες στο πουλάκι...
@andreas72 πολλά συγχαρητήρια για τις κατασκευές σου που θα κάνουν αυτή τη ζωή λίιιγο καλύτερη...
Και ένα μπράβο σε όλα τα μέλη που έδειξαν ενδιαφέρον είτε πόσταραν κάτι είτε όχι...
 
Συγχαρητήρια που το περιθαλψες 👍 είναι χωρίς δακτυλα εκ γενετής η με κάποιο τρόπο τα έχασε; (με τι τρόπο άραγε; Γιατι η αιμορραγία κ ο θάνατος θα ήταν σιγουρος)
 
@takis1964 ειναι εκ γενετής. Δεν εχει πληγη-ουλη, απλα δεν αναπτυχθηκαν τα δαχτυλακια. Καποια στιγμη θα ανεβασω μια κοντινη τα ακρα. Αποφευγω να τον πιασω για ενα διαστημα για να επουλωθεί καλα η πληγη στο φτερο.σημερα που του αλλαξα κλουβι την περιποιηθηκα με μπενταντιν κ τωρα τον αφηνω να παρει κ τα πανω του. Μονο για τροφη κ νερο. Και καθαριοτητα καθε Κυριακή.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Το καναρινακι πως τα παει; Ειναι καλα;αλλη μια φωτογραφια ακομα δεν μπορεσες να μας βαλεις ☹ με το σταγονομετρο τις βαζεις τις φωτογραφιες 😛 πλακα κανω ε; Οταν μπορεσεις βαλε καμια φωτογραφια!
 
@Elli Καλησπερα. Το μικρο παει πολυ καλα. Εχει ξεθαρεψει αρκετα. Τρωει σπορους πλεον κανονικα.. Μια μερα του εδωσα σπασμενους κ απο την επομενη τους καταφερε κ τους ανοιγει μονο του. Ακομη δεν γνωριζω φύλο. Παρε κ μια φωτο. 😉
 

Συνημμένα

  • P00617-194450.webp
    P00617-194450.webp
    60,4 KB · Προβολές: 120
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Ειναι μια ζωγραφια ειναι με το σκουφακι του σκετη γλυκα 😘 και οσο περναει ο καιρος θα ειναι καλυτερα και οι πατηθρες ειναι τελειες! Δεν πειραζει που δεν ξερουμε ακομα το φυλο απλα να ειναι καλα και χαρουμενο 🙂 αφου τρωει μονο του ολα μια χαρα! Ευχαριστω πολυ για την φωτογραφια 😉 Να το χαιρεσαι και παλι και να σαι καλα που του προσφερεις μια ζωη οπως πρεπει και του αξιζει! 🙂
 
Back
Top