@ianos
Ο κόκκινος παράγοντας πέρασε στα καναρίνια μέσω της υβριδική διασταύρωσης όντως και συγκεκριμένα με το Black-Hooded Venezuelan Red Siskin που είχε ως αποτέλεσμα μετά από στοχευμένη και συστηματική εκτροφή να περάσει στο DNA ως γονιδιακή μετάλλαξη και έτσι σήμερα να έχουμε καναρίνια που έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν το κόκκινο χρώμα.
Μέσω στοχευμένης και συστηματικής εκτροφής έχουν προκύψει και ρατσες καναρινιών όπως είναι τα Μαλινουα,τα Γιορκσαιρ κτλ.
Κάποια υβρίδια είναι γόνιμα,γι αυτό και η αναφορά μου πιο πανω ήταν για τα καρδερινοκαναρα συγκεκριμενα που είναι ίσως το πιο διαδεδομένο υβρίδιο και δεδομένα στείρο.
Σε ότι αναφορά την αναφορά μου στον "υβριδισμο" και όχι στον υβριδισμο των ανθρώπων αναφέρομαι στις γενετικές διασταυρώσεις μεταξύ ανθρωπίνων φυλων με διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει ως αποτέλεσμα απογόνους με διαφορετικά χαρακτηριστικά (μιγαδες πχ)
Αυτά σε ότι αναφορά τον σύγχρονο άνθρωπο και το σήμερα.
Γιατί σε ότι αναφορά το παρελθόν η επιστημονική κοινότητα εξετάζει ευρήματα που δείχνουν υβριδισμο μεταξύ μεταξύ Homo Erectus και Neanderthal.
Επίσης,στο σήμερα πάντα,η επιστήμη κάνει πετυχημένες δοκιμές σε υβρίδιο ανθρώπου-πιθήκου με μέγιστη διάρκεια ζωής του "εμβρυου" που προκύπτει τις 14 ημέρες που είναι και το χρονικό σημείο που ξεκινούν να αναπτύσσονται οι νευρώνες του εγκεφάλου σε ένα εμβρυο.
Η διακοπή επιβάλλεται για νομικούς και ηθικούς λόγους.