Γενικά Διάφορες απορίες σχετικά με ζεμπράκια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης annouk313
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

annouk313

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
520
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας. Εχω μια εβδομαδα περίπου που απέκτησα τα ζεμπρακια μου- τα αγόρασα απο pet shop και αποτι καταλαβαίνω εχουν γίνει ζευγαράκι- κ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής πράγματα:

1. αντέχουν στο κρύο, δηλαδή μπορ.ω να τα βγάζω εξω η να περιμένω να πιάσει η ανοιξη; τωρα τα έχω συνέχεια στο δωματιο μου κ πρωί κ βράδυ. είναι σωστό αυτο η μήπως πρέπει να τα βγάζω το βράδυ εκτος δωματίου; Εμενα πάντως μαρέσει γιατι μου κρατουν συντροφιά.
2. Αποτι έχω καταλάβει τρώνε παπαγαλινι κ κεχρί. Τους αγόρασα απο το σουπερ μαρκετ κ 2 στικ που ειναι για παπαγαλακια κ το τσιμπανε οσο μπορουν. χρειαζεται να αγορασω κ τπτ συμπληρωματική τροφή, πχ βιταμινη η κατι άλλο;
3. Μπανιο μεσα στο χειμώνα ακομα κ αν τα εχω συνεχώς μεσα δεν ενδεικνυται,έτσι;
4. Γενικά ενδιαφέρομαι πολύ να τα "εξημερώσω" οσο γινεται αυτο. Παλαιοτερα ειχα καναρινακια κ δεν το ειχα καταφερει ιδιαιτερα, ισως δεν ειχα ασχοληθει κ οσο επρεπε γιατι ημουν κ μικρή. τωρα ομως θέλω πολυ. Να μπορεσω να τα κανω να με εμπιστευονται κ να καθονται στο χερι μου κ τετοια. με υπομονη φανταζομαι πως θα γινεται κατι τετοιο, ετσι;
 
Καλησπερα
επειδη κολλησα και δεν μπορω να το κανω κοπια
στο αναπαραγωγη νεοσσοι στα ιθαγενη Υβριδια
εχει θεμα με ζεμπρακια
εκει εχω βαλει καποια λινκ που θα σε ενδιαφερουν

να τα χαιρεσε πανεμορφα ειναι
ΜΦΧ
Πανος
 
Να χαιρεσαι τα μικρουλια σου! Εγω εχω "ξαδερφακια" τους.

Καλο ειναι να τα βαζεις μεσα το βραδυ, ειδικα αν δεν εχεις προβλημα χωρου. Κανεις ποτε δεν εχασε απο το "μεσα". Μολις νυχτωνει, να σκεπαζεις το κλουβι με ενα σκουρο πανι για να κοιμουνται.

Τους αρεσουν πολυ τα φρουτα και τα λαχανικα, αλλα οχι ολα, αναλογα και με το χαρακτηρα και τα γουστα του πουλιου. Δοκιμασε μηλο, μαρουλι κτλ και θα δεις ποια τρωνε.

Γι' αυτο που πραγματικα τρελλαινονται παντως ειναι το μπανιο! Αν τα εχεις μεσα να τους βαζεις μπανιερα. Αρκει βεβαια να ειναι ζεστο το σπιτι και να μην εχει ρευματα. Μολις τελειωνουν το μπανιο να τους τη βγαζεις, γιατι αλλιως θα κουτσουλανε μεσα και θα γινει μια αηδια! Θα γελασεις πολυ με τις βουτιες που θα κανουν!

Τωρα η εκπαιδευση, ειναι μια πονεμενη ιστορια... Σιγουρα θελει πολλη υπομονη. Μην αρχισεις απο τωρα γιατι τα εχεις λιγο καιρο. Αρχικα να πηγαινεις κοντα στο κλουβι και να τους μιλας απαλα. Μετα απο κανενα μηνα δοκιμασε να βαλεις το χερι σου μεσα. Μην προσπαθησεις να τα πιασεις, να τα γραπωσεις στη χουφτα - πολυ σημαντικο αυτο! Τεντωσε το δαχτυλο σου για να ανεβουν. Μην πτοεισαι αν πετανε τριγυρω. Καθε φορα θα πετανε ολο και λιγοτερο. Και μην κανεις αποτομες κινησεις, αλλα αργες και απαλες. Αν και... Δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα επειδη ειναι ζευγαρακι, δυσκολα θα εξημερωθουν. Μακαρι να σου κανουν μωρα και να εξημερωσεις αυτα απο πολυ μικρα.
 
ωραια ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Εαν εχω κπ αλλο προβλημα θα σας ενημερωσω σχετικα. Οπως κ οταν αρχισω να τα εξημερωνω εαν τελικα το καταφερω pigaki!
 
Θα σου πρότεινα να τους πα΄ρεις και ένα καινούργιο κλουβάκι. Εχει σε καλές τιμές, οπότε είναι κρίμα να είναι σε παλιό και σκουριασμένο κλουβί...
 
Μια που θίξαμε το θέμα, να φροντίσεις τα σκεύη τροφής και νερού να βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά του κλουβιού και όχι όπως είναι τώρα, γιατί κινδυνεύουν να μετατραπούν σε τουαλέτες.
 
καλημερα. Ναι το δικο μου το κλουβι ειναι καινουργιο κ δενε χει σκουριασει. Αυτο ειναι το κλουβι ενος φιλου μου που τα ειχα βαλει αρχικα. Θα ανεβασω κ φωτο να τα δειτε με το καινουργιο κλουβακι τους αργοτερα. Ευχαριστώ παντως!
 
αννουλα δεν ξερω πολλα απο παραδεισια πουλια αλλα νομιζω δεν εκανες πολυ καλη επιλογη κλουβιου, διοτι αν κρινω απο το μεγεθος ενος παραδεισιου το κλουβι ειναι μικρο σε μηκος και μεγαλο σε υψος επρεπε το αντιθετο νομιζω
 
Το κλουβι το συγκεκριμενο το είχα και παλαιότερα, που ειχα καναρινάκι. Το έχω δηλ. 4-5 χρόνια.σκέφτομαι να πάρω καποιο καλύτερο αλλά προς το παρόν οχι διότι αυτό ακομα καλά κρατεί.
 
Οταν αποφασίσεις να πάριες νέο κλουβί, λάβε υπ' όψη σου το είδος πουλιού που θα φιλοξενηθεί. Είναι κρίμα να δώσεις χρήματα για να πάρεις κάτι λάθος. Π.χ το κλουβί που έχεις δεν έκανε για καναρίνι. Εκεινα χρειάζονται, λόγω της κίνησης που κάνουν, μακρύ και όχι ψηλό κλουβί και σε καμία περίπτωση στρογγυλό.
Για τα παραδείσια δεν ξέρω τί ισχύει. Αυτό σου είπε ο Λευτέρης...
 
Εχετε δίκιο απλά εγω όταν είχα αγοράσει το συγκεκριμένο κλουβί ημουν ακόμα σχολείο-δηλ μικρή- κ αν κ είχα διαβάσει βιβλία σχετικά με καναρίνια δεν θυμάμαι να ανέφερε το είδος του κλουβιού που χρειάζεται, ούτε επίσης κανένας στο μαγαζί απο όπου το είχα αγοράσει με βοήθησε σχετικά με αυτό. Πάντως τώρα,όταν αποφασίσω να αγοράσω θα ρωτήσω σχετικά ώστε να κάνω καλύτερη επιλογή.
 
να μην ρωτησεις τον μαγαζατορα, ο οποιος θα θελει να πουλησει οτι πιο σκαρτο σε ακριβη τιμη, να παρεις ενα σχετικα μακρυ και οχι πολυ ψηλο
 
την κυριακη μεθαυριο θα παω στον γιωργο τον πανερα για κατι πουλια και θα μου πει ολα τα μυστικα των παραδεισιων θα σου πω και την κυριακη μερικα πραγματα
 
πες μου σε παρακαλω τι θες περιπου να σου πω γιατι δεν ξερω τι σε ενδιαφερει και ειναι αρκετα αυτα που εμαθα οποτε δεν ξερω τι να σου πω και τι ξερεις ηδη
 
Η αλήθεια είναι οτι δε ξερω πολλά πράγματα. Βασικά το τι τρώνε το ξέρω, κ οτι αναπαράγονται ευκολα σχετικά με άλλα είδη. Είναι ανθεκτικά στο κρύο; Μπορούν να εξημερωθούν; Χρειάζονται κάποια ειδική περιποίηση η κάτι τέτοιο; Κ οτι άλλο σου φάνηκε ενδιαφέρον αν θέλεις θα μπορούσες να το αναφέρεις. 🙂
 
Back
Top