Φροντίδα Διαμονή καναρινιων το χειμώνα

Tony Montana

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2016
Μηνύματα
5
Πόλη
Μουζάκι
Παιδιά επειδή είναι αρχάριος και δεν ξέρω πολλά από καναρίνια θέλω να σας ρωτησω αν μπορώ να πάρω το καναρίνι μέσα στο σπίτι μόνο για το χειμώνα(το καναρίνι είναι έντονο κόκκινο λιποχρωμικο αρσενικό). Να σας πω επίσης οτι έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες(-5 έως και -8). Πείτε μ τι να κάνω.
 
Παιδιά επειδή είναι αρχάριος και δεν ξέρω πολλά από καναρίνια θέλω να σας ρωτησω αν μπορώ να πάρω το καναρίνι μέσα στο σπίτι μόνο για το χειμώνα(το καναρίνι είναι έντονο κόκκινο λιποχρωμικο αρσενικό). Να σας πω επίσης οτι έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες(-5 έως και -8). Πείτε μ τι να κάνω.

Θεωρώ πως πρέπει το κλουβί να βρίσκεται ΕΞΩ σε μια κατασκευή τύπου box και το βράδυ η πρόσοψη να καλύπτεται με νάυλον, επιτρέποντας στο πουλί να αναπνέει φυσικά από κάποιο άνοιγμα. Πιστεύω πως ακόμη και με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι εντάξει.
 
Ναι, μπορεις να το παρεις μέσα στο σπίτι, σε ευήλιο, ήσυχο χώρο, μακριά απο μυρωδιές (ατμούς, καπνούς, αρώματα εσωτερικού χώρου...), κι αν ειναι δυνατό να κοιμάται με τη Δύση του ηλίου και να ξυπνά με την Ανατολή.
Απλώς, δεν θα το βγάζεις έξω απο το σπίτι για λίγο ή για πολύ διότι μετά θα κρυώσει και δεν θα το αφήνεις πολλές ώρες ξύπνιο, παραπάνω απο τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγεις πρόωρη πτερόρροια και γενικά ορμονική απορρύθμιση του οργανισμού του.
 
Το έχω στο μπαλκόνι του σπιτιού. Ειναι προφυλαγμενο απο βροχή και χιόνι και είναι προφυλαγμενο απο βορά και δύση(εννοώ για ανέμους). Είχα διαβάσει παλιά ποστ π έλεγαν για κατασκευές με νάυλον και είδα και απο κοντά μία και μ φαίνεται καλή ιδέα.Απο την άλλη θα μπορούσα να το πάρω και μέσα στο σπίτι(δεν ξέρω αν αυτό επιτρέπεται γιατί το πουλί μπορεί να ξεσυνηθεισει και να μην τραγουδάει)γιατί έχω μία κρεβατοκάμαρα την οποία δεν την χτυπάει το φως του ήλιου και έχει ησυχία και σωστό φωτισμό για να μπορεί να το πουλί να κοιμηθεί χωρίς φασαρίες.
 
@Tony Montana φίλε μου η επιλογή είναι δική σου.. Το -5 και το -8 η αλήθεια είναι πως είναι ΠΟΛΎ χαμηλές θερμοκρασίες για ένα καναρινάκι.

έχω μία κρεβατοκάμαρα την οποία δεν την χτυπάει το φως του ήλιου και έχει ησυχία και σωστό φωτισμό για να μπορεί να το πουλί να κοιμηθεί χωρίς φασαρίες.
Αν αυτό το δωμάτιο θα είναι μόνο για τον Κοκκινούλη σου, κοιμάται με το που πέσει ο ήλιος και ξυπνάει με την ανατολή, μπορείς να το βάλεις μέσα. Αλλά να αερίζεται το δωμάτιο (προσοχή στα ρεύματα αέρα). Και επίσης πολύ προσοχή με την θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Σίγουρα δε θα του κάνει καλό που από εκεί που έχει μάθει τις χαμηλές θερμοκρασίες να τον βάλεις σε ένα δωμάτιο με 18 βαθμούς.. Δεν υπάρχει αντίστοιχο ήσυχο μέρος στο σπίτι αλλά με χειμερινές θερμοκρασίες;
Για τα καναρίνια μας ο καιρός και οι εποχές ρυθμίζουν και το βιολογικό τους ρολόι, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να καταλαβαίνει την κάθε εποχή που περνάει. Δηλαδή ένας χώρος που απλά η θερμοκρασία να είναι στους 5-6 βαθμούς κελσίου, ήσυχος και ευήλιος, θα ήταν ιδανικός.

Πόσες μέρες πιάνει 5, 8 βαθμούς υπό του μηδενός; Τώρα σκέφτομαι πως απ την στιγμή που αντέχει, θα αντέξει και όλο το χειμώνα... Τι διατροφή του παρέχεις; Πως τον βλέπεις σαν συμπεριφορά; Και επίσης που μένεις και κάνει τόσο κρύο; 😛
 
Παιδιά άκουσα τις συμβουλές σας για να το καλυψω με νάυλον και του έκανε κάποιου είδους σπιτάκι με πάνελ στην βεράντα μ. Εκανα παραθυράκια για να μπαίνει φως και να τα ανοίγω για καθαρό αέρα. Εκανα και τρύπες ώστε να αεριζεται και το βράδυ. Ειναι αρκετά μεγάλο και σκέφτομαι να βάλω και άλλα πουλάκια μέσα(στο ίδιο σπιτάκι εννοώ όχι στο ιδοο κλουβί). Έχω βάλει ειδικές λάμπες που μ είπαν τα άτομα από το pet shop για τον φωτισμό και την ζέστη.
 
Τόνυ ανέβασε κάποια φώτο αν θες!

Έχω βάλει ειδικές λάμπες που μ είπαν τα άτομα από το pet shop για τον φωτισμό και την ζέστη.
Προσοχή με τις λάμπες! Αν ανεβάσουν πολύ τη θερμοκρασία μην έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα! Το σπιτάκι είναι τελείως κλειστό απ όλες τις μεριές;

Πάντως μπράβο σου που προσπαθείς για το καλύτερο!
 
Back
Top