Φροντίδα Προστασία καναρινιών από το κρύο τον χειμώνα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καταλαβαινω την αγωνία σου αλλά είμαι της άποψης να τα αφήσεις εκεί που είναι εγώ μένω Πετρούπολη έξω τα είχα έξω τα έχω και έξω θα τα αφήσω και τώρα (εννοείται με την κατάλληλη προστασία!)
 
@Stelans Καλησπερα!Καταλαβαινω το αγχος σου γιατι ημουν και εγω αγχωμενη καποτε με το κρυο!Κοιτα το θεμα πιο κατω, με θερμοκρασια -8 και τα καναρινακια ειναι μια χαρα!Οπως σου ειπαν τα παιδια πιο πανω, προσοχη σε ρευματα αερα και ενισχυση της διατροφης με τους πιο λιπαρους σπορους και μην φοβασαι τιποτα

Thread 'Μείον 8 δίνει για σήμερα, ανησυχώ για τα καναρίνια μου' https://community.petbirds.gr/threads/Μείον-8-δίνει-για-σήμερα-ανησυχώ-για-τα-καναρίνια-μου.40597/
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις γνώμες και εμπειρίες σας. Αύριο θα μου φέρουν ένα καρδερινοκαναρο 2 χρόνων θα τηρήσω φυσικά την απαραίτητη καραντίνα αλλά είναι ξάδερφος μου αυτός που μου το στέλνει οπότε δεν νομίζω να έχω κάποιο θέμα. Λογικά ούτε αυτό θα έχει θέμα με το κρύο σωστά; Ξέχασα να τον ρωτήσω αν το είχε μέσα η έξω οπότε θα το κάνω αύριο αυτό.
 
Μην τα μετακινείς. Τα πουλιά που βρίσκονται συνεχώς σε εξωτερικό χώρο δεν επηρεάζονται από τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Αντίθετα το μέσα έξω είναι που δημιουργεί προβλήματα.
 
Το θέμα είναι ότι η κακοκαιρια αυτή δείχνει να κρατάει πάνω από 10-14 μέρες αυτό με ανησυχεί πιο πολύ η μεγάλη διάρκεια, δεδομένου ότι εδώ στον Πειραιά δεν καταλάβαμε χειμώνα μέχρι στιγμής. Είχα σκεφτεί τις λάμπες τις κεραμικές αλλά βάσει του παραπάνω ποστ του φίλου που έστειλε η Έλλη απογοητευτηκα καθώς έκανε λόγο για 2 βαθμούς διαφορά μέσα έξω.
 
Αύριο θα μου φέρουν ένα καρδερινοκαναρο 2 χρόνων θα τηρήσω φυσικά την απαραίτητη καραντίνα αλλά είναι ξάδερφος μου αυτός που μου το στέλνει οπότε δεν νομίζω να έχω κάποιο θέμα
Υπάρχει θέμα από όπου και αν έρχεται ένα πουλί. Δεν έχει να κάνει με το πόσο το φρόντιζαν ούτε με το ποσό καθαρό είναι. Έχει να κάνει το ότι φέρει διαφορετικό μικροβιακό φορτίο για αυτό πρέπει να μείνει μακριά από τα υπόλοιπα για λίγο καιρό ώστε να περάσει καταρχήν το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος αλλά και να γίνει πιο "συμβατό" με το χώρο μας. Περισσότερα για την καραντίνα.

Αύριο θα μου φέρουν ένα καρδερινοκαναρο
Όταν έρθει με το καλό, άνοιξε ένα θέμα στο κατάλληλο φόρουμ για να συζητήσουμε για τη φροντίδα του.
 
Το θέμα είναι ότι η κακοκαιρια αυτή δείχνει να κρατάει πάνω από 10-14 μέρες αυτό με ανησυχεί πιο πολύ η μεγάλη διάρκεια
Και 140 μέρες χαμηλών θερμοκρασιών στον Πειραιά, δεν είναι πρόβλημα για τα καναρίνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι η προστασία από τα ρεύματα του αέρα.
 
Αύριο θα μου φέρουν ένα καρδερινοκαναρο 2 χρόνων
Ξέχασα να τον ρωτήσω αν το είχε μέσα η έξω
Εκτός από την καραντίνα θα πρέπει να το τοποθετήσεις στις ίδιες συνθήκες που το είχε ο ξάδερφος σου.
Όποια αλλαγή κάνεις θα πρέπει να γίνει το καλοκαίρι.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Έξω το είχε αλλά σε ένα κλασικό ξύλινο κλουβί από τα πολύ μικρά. Εγώ διαφωνώ με αυτή τη πρακτική και θέλω να του βάλω μεγάλο ίσως και 60αρα ζευγαρωστρα όπως τα καναρίνια. Τροφή έλεγα να του δίνω μισή μισή αλλά εκείνος έδινε αμιγώς για καρδερίνες της Manitoba, οπότε θα πάω να την πάρω και εγώ.
 
Back
Top