Επίσκεψη στην έκθεση REGGIO EMILIA 2014 / Εντυπώσεις
Από τις 2 συνεχεις επισκέψεις στην περιβόητη έκθεση-παζάρι του Ρέτζιο Εμίλια!
Λοιπόν υπάρχουν 3 αίθουσες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, οι 2 είναι οι χώροι -όπου μπορούν να έχουν προς πώληση πουλιών- εκτροφείς, χονδρέμποροι, πέτ σόπ από αρκετές χώρες (φυσικά υπάρχουν αντίστοιχες άδειες όσον αφορά αυτό, δεν μπορείς να μπείς και να πουλάς ανεξέλεγχτα). Και η μία αίθουσα αφορά τα εκθέματα.
Να μην παραλείψω ότι εκτός των πουλιών, υπάρχουν και αντίστοιχα περίπτερα με εταιρείες όπως η ornitalia, manitoba, raggio di sole κ. Α. Όπου εκεί μπορεί ο καθένας να κάνει τα ψώνια του, σε τιμές σαφώς πιο χαμηλές από τα αντίστοιχα προιόντα εδώ στην Ελλάδα. Στις 2 αίθουσες, το λεγόμενο "Παζάρι", αρχικά υπάρχουν πάγκοι στην αρχή της αίθουσας όπου εκεί έχουν τους σαρμάδες με τα πουλιά προς πώληση οι εκτροφείς. Όσο προχωράς στην αιθουσα, υπαρχουν και λιγο πιο περιποιημένα-"κυριλέ" περίπτερα. Συνήθως τα έχουν οι πιο προβεβλημένοι εκτροφείς και αντίστοιχα οι πετσοπάδες. Το εισιτήριο για να μπείς στην έκθεση είναι 10 ευρώ. Πέρσι που είχαμε πάει με γκρουπ, ημασταν στην ουρά μια ώρα και ένα τέταρτο!
Επισκεψιμότητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, δεν υπάρχουν λόγια... Πέρσι είδα μέχρι και Άραβα!
Το στριμωχτσίδι δε στις 2 αίθουσες με το παζάρι είναι απερίγραπτο. Είναι το μόνο που με κούράζει, ειδικά όταν κουβαλάω και τον σαρμα μαζί.
Στο κομμάτι των πουλιών, υπάρχουν τα πάντα όλα που λέει και ο Αλέφαντος.
Αυτό που συναντάς πιο συχνά είναι τα καναρίνια χρώματος, σίσκιν και καρδερίνες μέιτζορ και μεταλλαγμένες θα έλεγα. Οι τιμές παρότι υπάρχει η φήμη ότι είναι "τζάμπα" εκεί, θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές. Σαφώς επειδή υπάρχει τρρομερός όγκος πουλιών, οι ευκαιρίες δεν λειπουν.
Την ποιότητα των πουλιων θα την χαρακτήριζα μέτρια προς καλή.
Στις αίθουσες υπαρχουν αρκετοί ένστολοι για τον έλεγχο της τάξης. Ευγενέστατοι όμως.
Στις αιθουσες μέσα υπαρχον αρκετά καφέ (που για να παραγγείλεις αμέσως πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, καθότι γίνεται της τρελής) και μερικά φαγάδικα. Μέχρι και αγριογούρουνο σέρβιραν το Σάββατο! Φέτος ήμουν πολύ τυχερός γιατί όλο αυτό το έζησα από την γεννηση του. Εννοώντας ότι ήμουν μέσα στην έκθεση στις 10 την Παρασκευή (με έβαλε ένας Ιταλός εκτροφέας) όταν καλά καλά ακόμη δεν είχα στηθεί ούτε πάγκοι ούτε περίπτερα. έτσι μολις άνοιξε για το κοινό στις 3 το μεσημέρι, εγώ είχα βολιδοσκοήσει αυτά που ήθέλα και "χτύπησα" ακαριαία.

Έφερα μερικά πουλάκια. Μωσαικά, σίσκιν και ένα μέιτζορ. Εν κατακλείδι όλο αυτό που περιγράφω εμένα με γοητεύει και παρότι υπαρχει ταλαιπωρία γιατι οι χώροι είναι τεράστιοι και ο πανζουρλισμός μεγάλος, εγώ θα προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Απλά επειδή είμαι επιλεκτικός όσον αφορά τα πουλιά που αγοράζω, η Παρασκευή είναι η μέρα που μπορέις να κάνεις καλύτερη δουλειά.
Αν υπαρχουν ερωτήσεις με χαρά να σας απαντήσω
Υ. Γ/ Δεν νομίζω στα τόσα χρόνια που γράφω σε φόρουμ, να έχω ξανα γράψει τόσο μεγάλο κείμενο.
Και επειδή είμαι ειλικρινής, αντίστοιχα σαν το δικό μου βαριέμαι να τα διαβάζω!