Εκθέσεις Διεθνής Έκθεση Πτηνών Reggio Emilia

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η διεθνής έκθεση πτηνών ιδρύθηκε το 1985, στο εκθεσιακό κέντρο Reggio Emilia στην Ιταλία. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως. Ακολουθεί συζήτηση που αφορά στην έκθεση.

SOR Società Ornitologica Reggiana

73η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο Reggio Emilia [Italy]

23 έως 25 Νοεμβρίου: 74η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο Reggio Emilia [Italy]

Τα περίπτερα του Φιέρα di Reggio Emilia θα γεμίσουν χρώματα!

Η 73η Διεθνές Ορνιθολογική Έκθεση θα είναι κάτι εξαιρετικό! Απλά σκεφτείτε μονο ότι θα εκθέτονται πάνω από 22 χιλιάδες πουλιά (και το νούμερο αυτό υπολογίζεται μονο από επίσημα εγγεγραμμένους στο διαγωνισμό εκθέτες). 1.500 διεθνείς κτηνοτρόφων, 600 εκθέτες, εκπροσωπούνται 12 χώρες και αριθμός των επισκεπτών μπορεί να υπερέβη τους 30 χιλιάδες ατόμων.

Η Ορνιθολογική Έκθεση θα ξεδιπλωθεί φέτος σε μια έκταση περισσότερα από 22 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, ότι η Ορνιθολογική έκθεση θεωρείται το πιο σημαντικό γεγονός για τους επαγγελματίες και μη. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για εκτροφής να ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες. Να μάθουν νέα της εκτροφής και αγοράς. Να δουν σπανια ήδη πουλιών και να προμηθέψουν καλά πουλια για την εκτροφή τους.
Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για όλους τους εκτροφής πουλιών στην Ευρώπη!

Παρ 23/11 15,00 - 20,00
Σαβ 24/11 08,00 - 19,00
Κυρ 25/11 08,00 - 17,00

1374978_219275011530159_1806362773_n-1.jpg

Ευχαριστούμε πολύ Πωλίνα! (Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω, γιατί εσένα σ' έχω χάσει γενικώς και πάντα σε σκέφτομαι ❤️️️️ ). Φαντάζομαι θα υπάρχουν και ελληνικές συμμετοχές. Καλή επιτυχία!

Καλησπέρα! Λογικά θα υπάρχουν κι ελληνικές συμμετοχές... Ίσος θα μας αντιπροσωπεύει κάποια εταιρία. Αλλα σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί έλληνες επισκέπτες. Ήδη έχει οργανωθεί από εκτροφής και χομπίστες της Ελλάδας ένα ταξίδι 6 ημερών για την έκθεση.

P.S. - Μαρία, χαίρομαι κι εγώ που σε ξαναβλέπω) Δεν έχω χαθεί... Πάντα εδώ, κάπου τριγύρω ήμουνα 😉

75η διεθνής έκθεση Reggio Emilia Fere

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ και οι σύλλογοι διοργανώνουν εκδρομές.
10402921_705565656191209_2679541579131217090_n.jpg

Και η στιγμή της συμμετοχής έφτασε! Reggio Emilia 75th International Ornithological Exhibition ! 6η ήμερη εκδρομή στο Reggio με τη συμβολή της New Lines Travel . Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή στο ξενοδοχείο Holiday Inn Express Parma σε δίκλινα δωμάτια. Η αναχώρηση είναι στις 20/11/2014 από Αθήνα. Επιστροφή στην Αθήνα 25/11/2014. Στο πακέτο της εκδρομής επίσης περιλαμβάνεται διανυκτέρευση στο πλοίο σε 4κλινη καμπίνα (aller-retour), εκδρομή στη Modenas στο εκπτωτικό χωριό(εφόσον υπάρχει ζήτηση σας), πρωινό στο ξενοδοχείο ή ημιδιατροφή κατόπιν συνεννόησης, μεταφορά προς την έκθεση /επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το κόστος του 6ήμερου πακέτου ορίζεται στα 300€ ή 250€ με όλες τις παραπάνω παροχές εκτός της καμπίνας στο πλοίο. Η τιμή ισχύει για τη συμμετοχή group μέχρι και 30 ατόμων.Άνω των 30 ατόμων οι τιμές θα διαμορφωθούν : 280€ με καμπίνα και 230€ χωρίς. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε μέχρι τις 13/10 στο μέλος της ΕΛΚΕ facebook.com/panagiotis.danikas.9 ή στο email [email protected] αποστέλλοντας απλά τα στοιχεία σας. Η προκαταβολή ορίζεται στα 100€. Εξόφληση του πακέτου 8-10 ημέρες πριν την αναχώρηση στο Reggio. Καλό μήνα!

Και για τους φίλους των πτηνών απο την Βόρειο Ελλάδα, υπάρχουν τα ανάλογα.
10689565_920902861271285_7871590672151347298_n.png

Επίσκεψη στην έκθεση REGGIO EMILIA 2014 / Εντυπώσεις

Από τις 2 συνεχεις επισκέψεις στην περιβόητη έκθεση-παζάρι του Ρέτζιο Εμίλια!
Λοιπόν υπάρχουν 3 αίθουσες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, οι 2 είναι οι χώροι -όπου μπορούν να έχουν προς πώληση πουλιών- εκτροφείς, χονδρέμποροι, πέτ σόπ από αρκετές χώρες (φυσικά υπάρχουν αντίστοιχες άδειες όσον αφορά αυτό, δεν μπορείς να μπείς και να πουλάς ανεξέλεγχτα). Και η μία αίθουσα αφορά τα εκθέματα.
Να μην παραλείψω ότι εκτός των πουλιών, υπάρχουν και αντίστοιχα περίπτερα με εταιρείες όπως η ornitalia, manitoba, raggio di sole κ. Α. Όπου εκεί μπορεί ο καθένας να κάνει τα ψώνια του, σε τιμές σαφώς πιο χαμηλές από τα αντίστοιχα προιόντα εδώ στην Ελλάδα. Στις 2 αίθουσες, το λεγόμενο "Παζάρι", αρχικά υπάρχουν πάγκοι στην αρχή της αίθουσας όπου εκεί έχουν τους σαρμάδες με τα πουλιά προς πώληση οι εκτροφείς. Όσο προχωράς στην αιθουσα, υπαρχουν και λιγο πιο περιποιημένα-"κυριλέ" περίπτερα. Συνήθως τα έχουν οι πιο προβεβλημένοι εκτροφείς και αντίστοιχα οι πετσοπάδες. Το εισιτήριο για να μπείς στην έκθεση είναι 10 ευρώ. Πέρσι που είχαμε πάει με γκρουπ, ημασταν στην ουρά μια ώρα και ένα τέταρτο!
Επισκεψιμότητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ, δεν υπάρχουν λόγια... Πέρσι είδα μέχρι και Άραβα!
Το στριμωχτσίδι δε στις 2 αίθουσες με το παζάρι είναι απερίγραπτο. Είναι το μόνο που με κούράζει, ειδικά όταν κουβαλάω και τον σαρμα μαζί.
Στο κομμάτι των πουλιών, υπάρχουν τα πάντα όλα που λέει και ο Αλέφαντος.
Αυτό που συναντάς πιο συχνά είναι τα καναρίνια χρώματος, σίσκιν και καρδερίνες μέιτζορ και μεταλλαγμένες θα έλεγα. Οι τιμές παρότι υπάρχει η φήμη ότι είναι "τζάμπα" εκεί, θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές. Σαφώς επειδή υπάρχει τρρομερός όγκος πουλιών, οι ευκαιρίες δεν λειπουν.
Την ποιότητα των πουλιων θα την χαρακτήριζα μέτρια προς καλή.
Στις αίθουσες υπαρχουν αρκετοί ένστολοι για τον έλεγχο της τάξης. Ευγενέστατοι όμως.
Στις αιθουσες μέσα υπαρχον αρκετά καφέ (που για να παραγγείλεις αμέσως πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, καθότι γίνεται της τρελής) και μερικά φαγάδικα. Μέχρι και αγριογούρουνο σέρβιραν το Σάββατο! Φέτος ήμουν πολύ τυχερός γιατί όλο αυτό το έζησα από την γεννηση του. Εννοώντας ότι ήμουν μέσα στην έκθεση στις 10 την Παρασκευή (με έβαλε ένας Ιταλός εκτροφέας) όταν καλά καλά ακόμη δεν είχα στηθεί ούτε πάγκοι ούτε περίπτερα. έτσι μολις άνοιξε για το κοινό στις 3 το μεσημέρι, εγώ είχα βολιδοσκοήσει αυτά που ήθέλα και "χτύπησα" ακαριαία. 😀
Έφερα μερικά πουλάκια. Μωσαικά, σίσκιν και ένα μέιτζορ. Εν κατακλείδι όλο αυτό που περιγράφω εμένα με γοητεύει και παρότι υπαρχει ταλαιπωρία γιατι οι χώροι είναι τεράστιοι και ο πανζουρλισμός μεγάλος, εγώ θα προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Απλά επειδή είμαι επιλεκτικός όσον αφορά τα πουλιά που αγοράζω, η Παρασκευή είναι η μέρα που μπορέις να κάνεις καλύτερη δουλειά.
Αν υπαρχουν ερωτήσεις με χαρά να σας απαντήσω

Υ. Γ/ Δεν νομίζω στα τόσα χρόνια που γράφω σε φόρουμ, να έχω ξανα γράψει τόσο μεγάλο κείμενο.
Και επειδή είμαι ειλικρινής, αντίστοιχα σαν το δικό μου βαριέμαι να τα διαβάζω! 😀

Γιώργο γίνε λίγο πιο αναλυτικός όσο αναφορά τις τιμές στα πουλιά...

Balcanica δεν είχε;

siskin;

Εφερες κανα μεταλλαγμένο siskin?

είχε στα 30 ευρώ. με 2.5 δαχτυλίδι κανονικά. Μόνο σε αυτόν τον ένα είδα. Είχε και σκαρθιά και φανέτα ένα άλλος στα 40 ευρώ.

Σίσκιν αρχέγονα από 60 έως 90 συνάντησα. Μεταλλαγμένα σίσκιν από 100 έως 150-160 το πλί.
Μέιτζορ αρχέγονες από 120 έως 170 συνάντησα.

ΑΒΑΤΟΝ είπε:
Εφερες κανα μεταλλαγμένο siskin?
έναν αχάτη αρσενικό και μια καφέ θηλυκιά. Δεν τρελαίνομαι για τα μεταλλαγμένα, στα σσίσκιν νομίζω ότι τα αρχέγονα είναι τα πιο όμορφα.

• Like
Αντιδράσεις: krisp
έναν αχάτη αρσενικό και μια καφέ θηλυκιά. Δεν τρελαίνομαι για τα μεταλλαγμένα, στα σσίσκιν νομίζω ότι τα αρχέγονα είναι τα πιο όμορφα.

Συμφωνούμε απόλυτα...

Μπράβο ρε Γιώργαρε...

Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναπάς.

Και επειδή είμαι ειλικρινής, αντίστοιχα σαν το δικό μου βαριέμαι να τα διαβάζω! 😀
Εγώ πάντως το απόλαυσα μέχρι την τελευταία τελεία!

Καμιά φωτογραφία έβγαλες Γιώργο;

Σταυρο πρέπει να έχω ένα βιντεάκι αλλά από πολύ νωρίς πρίν στήθούν τα περίπτερα και οι πάγκοι.

Μην ξεχάσω να παραλείψω ότι τα ξενοδοχεία είναι όλα φίσκα τις ημέρες εκείνες.
Εγώ έκλεισα ξενοδοχείο από τις 15 Οκτώμβρη, διότι θορυβήθηκα γιατί με 2 ξενοδοχεία που επικοινώνησα, δεν υπήρχε δωμάτιο.

Η απολυτη εμπειρια για εναν χομπιστα-εκτροφεα.. Και αππ τιμες πολυ καλα αποτι λετε

Απο τιμες καναρινιων; Σε τι τιμες κυμαινονται; Γιατί εδω στη Κυπρο ακουμε μεχρι 100 και 150 ευρω για ενα αρσενικο... Και όσους ρωτησα λενε απο 40 -50 ευρω και πανω το πουλι. Για πες να δουμε... Ξερεις οταν δεν πας ο ιδιος ακους διαφορα...

Οι καλές τιμές είναι στις τροφές και στα έξτρα που έχουν κυρίως οι Ιταλικες εταιρίες -εκθετες.
Τα καλά πουλιά κρατάνε τιμή, αφού είναι βέβαιο ότι θα πουληθουν... Καλές τιμές έχουν τα 2ης διαλογής η αυτά που έχουν μείνει απουλητα.

Θα ηθελα και εγω καποια στιγμη να μπορεσω να παω στο reggio η σε καποιο παγκοσμιο. Να ρωτησω σχετικα με τα κοκκινα μωσαικα που ασχολουμαι και ειδα ότι πηρες΄ τιμες, ποιοτητα και αν οι κορυφαιοι του είδους πχ Santi Boggio ειχαν περιπτερο

Ο Γιώργος νομίζω αγόρασε πέρυσι πουλιά του Boggio..
*Γιώργο, ευχαριστουμε για την ανάλυση- παρουσίαση... Επειδή εγώ έχω δει και φωτός και video... Του χρόνου να βάλεις και οπτικοακουστικό υλικό:)

Οι καλές τιμές είναι στις τροφές και στα έξτρα που έχουν κυρίως οι Ιταλικες εταιρίες -εκθετες.
Τα καλά πουλιά κρατάνε τιμή, αφού είναι βέβαιο ότι θα πουληθουν... Καλές τιμές έχουν τα 2ης διαλογής η αυτά που έχουν μείνει απουλητα.
Δηλαδη οντως οι τιμες ειναι καπου εκει... Εξαρτάται από την ποιότητα...

Απ`οτι εχουν πει οι επισκεπτες των τελευταίων χρόνων, αυτός που ξέρει ότι έχει καλά πουλιά δεν πέφτει ούτε ευρώ...

είχε στα 30 ευρώ. με 2.5 δαχτυλίδι κανονικά. Μόνο σε αυτόν τον ένα είδα. Είχε και σκαρθιά και φανέτα ένα άλλος στα 40 ευρώ.

Τι λες τωρα; Τζαμπα!
Να εισαι καλα Γιωργο να ξαναπας!

Απο τιμες καναρινιων; Σε τι τιμες κυμαινονται; Γιατί εδω στη Κυπρο ακουμε μεχρι 100 και 150 ευρω για ενα αρσενικο... Και όσους ρωτησα λενε απο 40 -50 ευρω και πανω το πουλι. Για πες να δουμε... Ξερεις οταν δεν πας ο ιδιος ακους διαφορα...
Τα καναρινια χρωματος κυμαίνονται μεταξυ 40 και 50 ευρω. Ζευγαρι συνηθως αν το διεκδικησεις σωστα, γινεται και κατι καλυτερο. 😉

Θα ηθελα και εγω καποια στιγμη να μπορεσω να παω στο reggio η σε καποιο παγκοσμιο. Να ρωτησω σχετικα με τα κοκκινα μωσαικα που ασχολουμαι και ειδα ότι πηρες΄ τιμες, ποιοτητα και αν οι κορυφαιοι του είδους πχ Santi Boggio ειχαν περιπτερο
Santi, Boggio ειχαν περιπτερο. Ο Σαντι κυριλε, ο Μποτζιο πιο λιτό και ταπεινο. Εγω πηρα πουλια από τον Μποτζιο, τον Καρλος Μογια και τον Λιγκουα. Αν δεν κανω λαθος Παγκόσμιοι πρωταθλητες κατά το παρελθον και οι 3. Από τον Μογια πηρα ένα πουλακι του 2012, που στο Παγκοσμιο του 2013 στο Hasselt, ηταν στο σταμ που ειχε βγει 2ο.

Απ`οτι εχουν πει οι επισκεπτες των τελευταίων χρόνων, αυτός που ξέρει ότι έχει καλά πουλιά δεν πέφτει ούτε ευρώ...
Νικο με πανω από 2 πουλια αν παρεις ολοι πεφτουν. Εστω και λιγο.

• Like
Αντιδράσεις: koskos
Back