Ασθένειες Δοκιμαστική χρήση spray σε πόδι καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης brigkx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Ηράκλειο
Γεια σε όλουs! Πρώτα απ’ολα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σαs για το ότι δεν είχα κάποια επαφή μαζί σαs. (Πολλέs αγροτικέs δουλειέs ρε παιδιά) Τώρα θα ήθελα να σαs ρωτήσω αν ξέρετε για ένα σπρέι που μου έβαλε ο κτηνίατροs δοκιμαστικά στο ποδαράκι ενοs καναρινιού που τώρα και μερικούs μήνεs ταλαιπωρείται, γιατί ότι κι άν έκανα το τσιμπούσε και αιμορραγούσε. (Αυτό το σπρέι αφήνει μια ασημή κρούστα εκεί που το ψεκάζειs)Λέει ότι έχει κάποιο αντιβιοτικό αντισηπτικό Κ. Τ.Λ πχ περίπου όπωs το( OXYVET) η βλακεία μου είναι ότι δεν θυμάμαι το όνομα του.Αν ξέρει κάνειs κάτι για αυτό το σπρέι θα ήθελα τη γνώμη του. Τώρα αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν τσιμπά το ποδαράκι του. Ευχαριστώ.:D

δεν το ξερω καθολου αυτο το σπρει αλλα για να στο συνεστησε ο κτηνιατρος λογικα κατι ξερει παραπανω απο εμας. Παει καλυτερα με αυτην την θεραπεια;

Γεια σε όλουs! Πρώτα απ’ολα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σαs για το ότι δεν είχα κάποια επαφή μαζί σαs. (Πολλέs αγροτικέs δουλειέs ρε παιδιά) Τώρα θα ήθελα να σαs ρωτήσω αν ξέρετε για ένα σπρέι που μου έβαλε ο κτηνίατροs δοκιμαστικά στο ποδαράκι ενοs καναρινιού που τώρα και μερικούs μήνεs ταλαιπωρείται, γιατί ότι κι άν έκανα το τσιμπούσε και αιμορραγούσε. (Αυτό το σπρέι αφήνει μια ασημή κρούστα εκεί που το ψεκάζειs)Λέει ότι έχει κάποιο αντιβιοτικό αντισηπτικό Κ. Τ.Λ πχ περίπου όπωs το( OXYVET) η βλακεία μου είναι ότι δεν θυμάμαι το όνομα του.Αν ξέρει κάνειs κάτι για αυτό το σπρέι θα ήθελα τη γνώμη του. Τώρα αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν τσιμπά το ποδαράκι του. Ευχαριστώ.:D
vet-sept; Αν είναι αυτό, είναι πολύ καλό..
Κράτα το και για σένα, αφού κάνεις αγροτικές εργασίες,όλο και κάποιο ατύχημα θα έχεις... 😉

Κωνσταντίνε θα ήταν καλό για όλους μας, να μάθεις αν είναι αυτό που λέει η Σοφία
ή κάποιο άλλο.Ιδιαίτερα μάλιστα αν δείς οτι κάνει "δουλειά".

δεν ξερω αν λεει αυτο αλλα αυτο κανει τη δουλεια που ζητατε. Εχω σωσει πουλακι που αιμοραγουσε εντονα και ηταν σχεδον αναισθητο. Εχει νεομυκινη

pulvo

Συνημμένα

• pulvo.webp
    pulvo.webp
    21,4 KB · Προβολές: 583
δεν ξερω αν λεει αυτο αλλα αυτο κανει τη δουλεια που ζητατε. Εχω σωσει πουλακι που αιμοραγουσε εντονα και ηταν σχεδον αναισθητο. Εχει νεομυκινη

pulvo
επουλωτικό είναι, δεν έχει αντιμηκιτιακό ή αντιβίωση όμως, απλά επουλώνει πληγές.
ε, για να το δώσει ο γιατρός, που είδε το ποδαράκι, σημαίνει οτι είναι το ενδεδειγμένο!
περαστικά! 🙂

Σοφία, νομιζω οτι άσχετα απο το άν ηταν αυτό το σπρέυ ή όχι που χορηγησε ο γιατρός, θα μπορούσες να μας πείς λίγα περισσοτερα πράγματα για το συγκεκριμένο σπρέυ που ανάφερες; Χορηγειται και σε ανθρώπους και σε ζώα ή πουλιά; Ποιος είναι ο ενδεδειγμενος τρόπος χορηγησης; Με τι συχνότητα δίνεται και σε ποιές καταστασεις;

Σοφία, νομιζω οτι άσχετα απο το άν ηταν αυτό το σπρέυ ή όχι που χορηγησε ο γιατρός, θα μπορούσες να μας πείς λίγα περισσοτερα πράγματα για το συγκεκριμένο σπρέυ που ανάφερες; Χορηγειται και σε ανθρώπους και σε ζώα ή πουλιά; Ποιος είναι ο ενδεδειγμενος τρόπος χορηγησης; Με τι συχνότητα δίνεται και σε ποιές καταστασεις;
το vet-sept ή το pulvo?

vet-sept
Μικροβιοκτόνο-Βακτηριοκτόνο-Μυκητοκτόνο-Πρωτοζωοκτόνο-Ιοκτόνο spray, που βασίζεται στην Iodine.
δηλαδή είναι -σχεδόν-betadine, σε σπρέυ.
Χρησιμοποιείται στην αντισηψία, χεριών και δέρματος.
στα ζώα 1)χειρουργική
2)αντισηψία εγχειριτικού πεδίου
3)αντισηψία τραυμάτων, εκδορών, ελκών, εγκαυμάτων
4)αντισηψία βλεννογόνων.
Δερματολογία-προσβολές του δέρματος απο βακτήρια, μύκητες και ιούς.Χρησιμοποιείται, επίσης στη μαιευτικήκαι στην αντισηψία ομφαλού στα νεογέννητα.
Αντενδείξεις δεν υπάρχουν ούτε ανεπιθύμητες ενέργειες!

Η πλήρης αντισηπτική του δράση, διατηρείται,όσο παραμένει το χρυσαφί-καστανό χρώμα.

αφου ευχαριστησουμε τη Σοφια για το vet-sept να ανεβασω μετη σειρα μου τις οδηγιες (φυλλαδιο) απο το pulvo
pulvo001.jpg

pulvo.jpg

Για το σπρέι που σαs έγραψα το περιμένω, το όνομα του αν δεν κάνω λάθος είναι (αλουμινικ) θα σαs πω όταν το παρω. Τωρα για τα αποτελέσματα που έχω δει, το ποδαράκι του από μαύρο μετά από 4 ψεκασμούs έχει επανέλθει στο χρώμα του.

καλησπερα και απο μενα. Το φυλλαδιο οδηγιων του πουλβο στη συνθεση του λεει horse liver! Ειναι συκωτι αλογου η ειναι καποιο αλλο συστατικο και απλα το λενε ετσι;

Back