Συμπληρώματα Δοσολογία Ασβέστιο Landmark Πούδρα

εάν κάποιος δεν έχει παρατηρήσει προβλήματα δυστοκίας στην εκτροφή του ή άλλη ένδειξη έλλειψης ασβεστίου στα πουλιά του δεν έχει κάποιο σοβαρό λόγο για να ψάχνει να βελτιώσει τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό του πουλιού
Απλά δυστυχώς όταν η δυστοκια συμβεί, το πτηνό δύσκολα σώνεται! Γι αυτό αγχωνομαι. Γιατί πρεπει να παρω προληπτικά μετρα. 😉

υγ Αλικη... αν και θεωρω οτι υπερβαλλεις... Μπορεις απλα να τριψεις σε σκονη κοκκαλο σουπιας... Το ιδιο ισως και καλυτερο ειναι :)
Το κανω καλε και αυτό! 😛
 
Απλά δυστυχώς όταν η δυστοκια συμβεί, το πτηνό δύσκολα σώνεται! Γι αυτό αγχωνομαι. Γιατί πρεπει να παρω προληπτικά μετρα. 😉

Μα αφού παίρνεις προληπτικά μέτρα και είναι μάλιστα και πολλά. Προς τι ο περαιτέρω προβληματισμός για το αν επαρκούν χωρίς μάλιστα καμία ένδειξη για το αντίθετο;

Τεσπα, δεν μπορώ να στο πω διαφορετικά. I quit :D
 
Από τη στιγμή που κάποιος ακολουθώντας τη δική του μέθοδο εκτροφής καταφέρνει να έχει υγιή πουλιά και επιτυχημένες αναπαραγωγές δεν υπάρχει λόγος να προσδιοριστεί με ακρίβεια κάποιο όριο. Όποιος δεν έχει προβλήματα μέχρι σήμερα δεν έχει παρά να συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρι τώρα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά θα ήθελα να γνώριζα και:
το πόσο ζουν τα πουλιά κάποιου που ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες / πρωτόκολλα φροντίδας
και να υπήρχε ένα στατιστικό δείγμα πολλών πουλιών, ώστε να είμαι πιο ασφαλής.
Κατά τα άλλα, κι εφόσον τα παραπάνω δεν μπορούν να υπάρξουν, ελλείψης ουσιαστικής μελέτης, αναγκαστικά θα κρίνουμε δημιουργικά τα τι και τα πως, ως προς τις απόψεις που πέφτουν, υιοθετώντας κάποια και προβληματιζόμενοι σε κάποια άλλα, ρωτώντας όμως οπωσδήποτε τις λεπτομέρειες.
 
ο κανω καλε και αυτό! 😛
Αλίκη, το τρίβεις, αλλά το ανακατεύεις με αυγοτροφή και δεν είναι το ίδιο. Αν το έτριβες και το έβαζες σε μια μικρή ταΐστρα, ενδεχομένως δεν θα εξανάγκαζες τα πουλιά σε αναγκαστική κατανάλωση.
 
δεν το θυμαμαι μαρια και δεν εχει και πολυ σημασια...
Δεν πειράζει που δεν θυμάσαι αλλά έχει σημασία, δηλαδή αν είναι μια επιστημονική ή μια ερασιτεχνική αναφορά κτλ.
Τέλος πάντων παιδιά, το δυστυχές είναι πως αν ένα-δύο χρόνια οι γέννες μας μας πάνε καλά χωρίς ενίσχυση, με τον αυτόματο πιλότο που λένε αλλά το θηλυκό μας αποβιώσει στα 4-5 χρόνια του, θα λέμε πως έφταιγε η μαύρη του η μοίρα;
Βέβαια θα πείτε, δεν μπορεί να συμβεί και χορηγώντας συμπληρώματα; Βέβαια, γι' αυτό ψάχνουμε. Και αφού δεν είμαστε εργαστήριο επιστημονικών μελετών, ο μόνος τρόπος να ψάχνουμε είναι διαβάζοντας και "ακούγοντας" εκτροφείς με εμπειρία σε μεγάλο δείγμα εκτροφής.
 
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά θα ήθελα να γνώριζα και:
το πόσο ζουν τα πουλιά κάποιου που ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες / πρωτόκολλα φροντίδας
και να υπήρχε ένα στατιστικό δείγμα πολλών πουλιών, ώστε να είμαι πιο ασφαλής.

Φυσικά και είναι σωστές οι παρατηρήσεις σου και εννοείται ότι κι εγώ έχω αυτή την άποψη λαμβάνοντας το πως έχει η κατάσταση. Αν υπήρχαν στοιχεία για τα ποσοστά δυστοκίας και μάλιστα σε συνάρτηση με τις συνθήκες εκτροφής θα μιλούσαμε σε άλλη βάση και θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε καλύτερα τον κίνδυνο ανά περίπτωση οπότε και να συμβουλέψουμε/πράξουμε ανάλογα.
 
Θα συμφωνήσω πλήρως μαζί σου Μαρία, με την επιφύλαξη των εκτροφέων σε μεγάλο δείγμα εκτροφής, που αν και σαφέστατα η συμβολή τους είναι τεράστιας σημασίας, και στη διατροφή αλλά και στην ανίχνευση / αντιμετώπιση ασθενειών, το πρόβλημα είναι ότι το δείγμα το οποίο έχουν ανανεώνεται ετησίως με τους απογόνους και ίσως με νέες εισαγωγές πτηνών, καθώς πολύ συχνά δεν κρατούν τους γεννήτορες πάνω από 1-2 έτη. Άρα τουλάχιστον όσον αφορά στο προσδόκιμο ζωής δύσκολα οι πιο πολλοί από τους μεγάλους εκτροφείς να μπορούν να δώσουν ακριβείς πληροφορίες. Όχι βέβαια ότι εμείς με τα 3-13 καναρίνια μπορούμε, αλλά το κύριο που ενδιαφέρει έναν χομπίστα, έναν φιλόζωο κλπ, είναι το καλώς έχειν της υγείας και η μακροημέρευση του κατοικιδίου του, και όχι το πως θα εξελίξει το κοπάδι του προς την κατεύθυνση του προτύπου.
 
μαρια τα 3-3,5 ειναι απο διαφορες ερευνες... αλλα υπαρχουν κι αλλα αποθεματα ασβεστιου στα πτηνα που φυσικα καλο ειναι να μην καταναλωνονται αλλα...υπαρχουν και τροφες που εμποδιζουν την προσληψη ασβεστιου οι οποιες επισης καλο ειναι να μην καταναλωνονται την περιοδο της αναπαραγωγης οπως το σπανακι.
 
Το ασβέστιο σε καμία περίπτωση δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό του πουλιού...
Συνεπώς extra ασβέστιο χρειάζεται μόνο όταν το "απαιτεί" ο οργανισμός τους...
Δηλαδή... στην ωοτοκία και στην ανάπτυξη του σκελετού τους...
Οπότε για την πρώτη περίπτωση... Τέσσερις - πέντε σταγόνες υγρό ασβέστιο στην ποτίστρα αμέσως μετά το πρώτο αυγό και για τις τρεις - τέσσερις επόμενες μέρες είναι αρκετό για να καλυφθεί το πουλί χωρίς να υπάρχει καμία επιπλοκή στον οργανισμό (χωρίς να το αντλήσει από τα κόκαλά του) του είτε τα έχουμε στον ήλιο είτε τα έχουμε στον εσωτερικό χώρο...
Με το σουπιοκόκαλο (πάντα) μαζί με αυγό είτε σε φυσική μορφή είτε σε σκόνη στο μείγμα της αυγοτροφής υπερκαλύπτουμε και τις ανάγκες της ανάπτυξης από τη φωλιά μέχρι την ενηλικίωση των πουλιών...
 
είτε τα έχουμε στον ήλιο είτε τα έχουμε στον εσωτερικό χώρο...
Δεν είναι το ίδιο. Τα πουλιά που ζουν σε εξωτερικό χώρο και έρχονται άμεσα σε επαφή με τον ήλιο και την βιταμίνη D3, απορροφούν το ασβέστιο και όντως λίγες σταγόνες ασβέστιο μετά το 2ο αυγό τους αρκούν.

Ενώ καναρίνια που ζουν σε εσωτερικό χώρο και δεν έρχονται σε επαφή με τον ήλιο και τις ακτίνες τους, εμείς σαν ιδιοκτήτες θα πρέπει να χορηγούμε επιπλέον συμπλήρωμα D3.
Όπως μου απάντησε και ο Ρουμελιώτης Δημήτρης από την Landmark:
"Κυρία Δροσινού,
Για την περίοδο της ωοτοκίας, η επιλογή το προϊόντος ''Ασβέστιο+Φώσφορο+D3'' είναι η ιδανική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου αλλά και της υπερπολύτιμης βιταμίνης D3. Κατά την γνώμη μου,το να χορηγήσετε και τα δύο προϊόντα είναι μάλλον υπερβολικό και δεν θα σας το πρότεινα. Εάν τα πτηνά σας βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και λαμβάνουν άμεση ηλιακή ακτινοβολία για τον σχηματισμό της D3 τότε χορηγείστε μόνο την σκόνη, εάν όμως βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο τότε θα κρίνουμε ως απαραίτητη την χρήση του υγρού σκευάσματος στο οποίο εμπεριέχεται η υπερπολύτιμη βιταμίνη D.
Με εκτίμηση.
Ρουμελιώτης Δημήτρης."

Σημείωση: ακόμα και όταν πέφτει πάνω τους ο ήλιος μέσά από το τζάμι, η πολυτιμη βιταμίνη του ήλιου χάνεται!
 
Αν δεν κάνω λάθος ρώτησες για τη δοσολογία για το συγκεκριμένο προϊόν και σου απάντησα...
extra ασβέστιο χρειάζεται μόνο όταν το "απαιτεί" ο οργανισμός τους...
Δηλαδή... στην ωοτοκία και στην ανάπτυξη του σκελετού τους...
Προφανώς κάτι άλλο θα ξέρεις εσύ για να δίνεις συνεχώς... και δεν έχω αντίρρηση να το διαβάσω.
Τα πουλιά που ζουν σε εξωτερικό χώρο και έρχονται άμεσα σε επαφή με τον ήλιο και την βιταμίνη D3, απορροφούν το ασβέστιο και όντως λίγες σταγόνες ασβέστιο μετά το 2ο αυγό τους αρκούν.
Τα έχεις μπερδέψει κάπως. Για ασβέστιο μιλάμε και όχι για όλα τα άλλα...
Οι προϋποθέσεις αφομοίωσης ασβεστίου είναι άλλες...
Παντού λειτουργούν με τον ίδιο μηχανισμό...
Κανείς δεν κατοχυρώνει κανέναν σχετικά μ' το αποτέλεσμα... Είτε τα έχει μέσα τα πουλιά είτε έξω...
Γι αυτό άλλωστε παρατηρούνται οι δυστοκίες σε όλων των τύπων τις εκτροφές...
Αυτά... Δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω στη συζήτηση.
 
Back
Top