Διατροφή Δοχεία αποθήκευσης τροφών των πουλιών

αν με ρωτούσαν θα συμφωνούσα μαζί σου,Μαρία μου,
Ένα περιστατικό δεν είναι ικανό να μας αλλάξει γνώμη και για σένα το λέω. Έπειτα δεν είναι να συμφωνήσεις μαζί μου αλλά με την πρόταση όλων των εταιρειών και των περισσότερων εκτροφέων.
κάποιοι άνθρωποι μελέτησαν, δούλεψαν, ψάχτηκαν και κατέληξαν στην δημιουργία τέτοιων συσκευασιών αποθ. Τροφών.. Και ξαναλές ''μήπως;''
Η λέξη τρόφιμα δεν περιλαμβάνει απαραίτητα και σπόρους. Και οι εταιρείες που προμηθεύουν σπόρους έχουν αναζητήσει αντίστοιχα.
Το πλαστικό ως υλικό στην ζέστη μπορεί να παράγει τοξίνες. Επίσης δεν επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και εγκλωβίζει την υγρασία εντός του, το πλέον επικίνδυνο για τους σπόρους.
Τι να σου πω, κάνε τις δοκιμές σου και μας λες αργότερα, μετά το επόμενο καλοκαίρι.
Δεν μας έδειξες το μαμουνάκι όμως :)
 
Δεν υπάρχει εταιρεία της οποίας τα σπόρια να μην περνούν απο την διαδικασία της Ακτινοβόλησης
Αυτό λύνει έμμεσα συμπεράσματα απο την δήλωση του Παναγιώτη. Οτι δηλαδή οι άλλες εταιρείες φέρουν και τα αυγά μαζί με τους σπόρους και άρα όλα μένουν στις συνθήκες φύλαξης,όπως ανέφερε και η Μαρία. Συνεπώς όλες οι εταιρείες παίζουν επι ίσοις όροις σε αυτό.
και τότε σκέφτεσαι πως κάποιοι άνθρωποι μελέτησαν, δούλεψαν, ψάχτηκαν και κατέληξαν στην δημιουργία τέτοιων συσκευασιών αποθ. Τροφών.. Και ξαναλές ''μήπως;''
Καταρχάς δεν είναι απαραίτητο το ζωύφιο να οφείλεται στον τρόπο φύλαξης και είμαι πολύ επιφυλακτικός με ό,τι πασάρεται ως νέο. Δηλαδή πού είναι η καινοτομία σε αυτά τα δοχεία, ούτε αρνητική πίεση έχουν, ούτε εσωτερική στρώση με ζεόλιθο, ούτε κάποια μόνωση απ'έξω. Η λαική γνώση είναι αξεπέραστη ακόμη, ειδικά σε θέματα τροφής και όλες αυτές οι νέες μελέτες πιο πολύ αφορούν τον χώρο,τον χρόνο και την τρεχουσα αισθητική.
Ανατολικό δωμάτιο.. Το σαλόνι μου!
Καλά μια σκέψη έκανα...
 
Δεν μας έδειξες το μαμουνάκι όμως
.. Δεν ήξερα πως έπρεπε να το φωτογραφήσω! Πάντως ήταν ακριβώς στο μέγεθος του κεχριού, μαύρο και.. Ανοίγοντας όλο το τσουβάλι απόψε(ελπίζω να τελειώσω νωρίς), αν βρω κι άλλο.. Θα το ποστάρω!👍
Το πλαστικό ως υλικό στην ζέστη μπορεί να παράγει τοξίνες
..ως υλικό σε σωστό σημείο, με την ανάλογη φωτεινότητα και θερμοκρασία;
.. Μη με παρεξηγήσετε.. Απλά ψάχνομαι,ώστε να μη χρειαζεται να πετάω τα λεφτά μου στα σκουπίδια..

( η ανακαίνηση των εγκαταστάσεων μου έφτασε τα 400€, άλλα 50€ το σακί, άλλα 23€ η αυγυτροφή, άλλα 35€ τα ξύλινα κλαδιά, άλλα 70€ τα λοιπά/έξτρα προιόντα.. Θα με στείλει να κοιμηθώ στην πυλωτή η γυναίκα μου αν με δει να πετώ μισό σακί!☹ )
 
αν με δει να πετώ μισό σακί!☹ )
Βάζε σιγά-σιγά την ποσότητα που έχεις στην κατάψυξη για τρεις μέρες και μετά αφού ξεπαγώσει δίνε την στα πουλιά.
Στην κατάψυξη καλά κλειστή η συσκευασία και με σακκούλα απ' έξω να μην μπει καθόλου πάγος μέσα στους σπόρους.
 
.. Οι κορυφαίες εταιρίες, αυτή τη στιγμή στην αγορά της πατρίδας μας, είναι δύο(2): Vadigran & Quiko.
Aς μιλήσουμε πιο ανοιχτά.. Ποιά από τις δύο;

.;''
Εαν ρωτησεις καποιον που ειναι χρονια στο χομπυ πιστευεις θα σου αναφερει την μια η την αλλη; Δεν νομιζω. Για να μην παρεξηγηθω οταν λεω την θεωρουν κορυφαια, μιλαω για την πιο διασημη, ασχετως αν καποια απο τις δυο που αναφερες μπορει να ειναι καλυτερη μακραν. Δεν μπορεις να μιλησεις δημοσια γιαυτα, σερνονται και μηνυσεις
 
Λεγεται οτι μια συγκεκριμενη εταιρεια που παρα πολυ την θεωρουν κορυφαια ολων, χτυπαει τους σπορους με ακτινοβολια για να μην βγαινουν μαμουνια.
Μόνο μία;
Σχεδόν όλες..
οι σπόροι δεν έχουν μεγάλη βλαστηκότητα;
Ελάχιστοι σπόροι φυτρώνουν Δημήτρη από πολλές επώνυμες εταιρίες με μείγματα σπόρων.
Εικάζω πως τα παραπάνω είναι και οι αιτίες του "φαινομένου".
 
Δεν μπορεις να μιλησεις δημοσια γιαυτα, σερνονται και μηνυσεις
.. Μάλλον έχω χάσει πολλά επεισόδια. Έχουμε χούντα και δεν το πήρα γραμμη;😵
μεταξύ φίλων, πρέπων είναι να λέγονται και να αναλύονται όλα. Έστω τα περισσότερα!
ειδάλλως.. Ποιά η ουσία να ανοίγουμε θέματα αν δεν μπορούμε να εκφραστούμε, να σχολιάσουμε, να χειροκροτήσουμε, να απορρίψουμε;

τέλος πάντων.. Εγώ άνοιξα απλα ένα θέμα, μήπως μέσα από το ψάξιμο του καθενός μας.. Και εκφράζοντας ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ την άποψη μας, βρούμε κάτι καλύτερο σχετικά με την καλύτερη δυνατή φύλαξη/συντήρηση των προιόντων που αγοράζουμε για τα πουλιά μας!
.. Τελικά..η παράδοση κέρδισε την εξέλιξη..στα πέναλντι! (προσωπικό συμπέρασμα..)
 
.. Τελικά..η παράδοση κέρδισε την εξέλιξη..στα πέναλντι! (προσωπικό συμπέρασμα..)
Χα χα πολύ το γενικεύεις Δημήτρη μου. Καινούργια εφεύρεση είναι το πλαστικό; :)
Με τα υπόλοιπα μαζί σου :)
 
.. Τελικά..η παράδοση κέρδισε την εξέλιξη..στα πέναλντι!
Νομίζω η παράδοση είχε και έχει πολλές ενδεκάδες να κατεβάσει...άσε που η εξέλιξη έπαιζε σε άλλο γήπεδο
έχουμε χούντα και δεν το πήρα γραμμη;
Εγώ σαν νέος που είμαι, κρατάω πως στη χούντα, πρέπει να έπεσαν πολλές μηνύσεις...😛
 
μεταξύ φίλων, πρέπων είναι να λέγονται και να αναλύονται όλα. Έστω τα περισσότερα!
ειδάλλως.. Ποιά η ουσία να ανοίγουμε θέματα αν δεν μπορούμε να εκφραστούμε, να σχολιάσουμε, να βρίσουμε, να χειροκροτήσουμε, να απορρίψουμε; Τον φόβο ποτέ δεν τον σήκωσε το δικό μου το πετσί!
εδώ.. Ανοιχτά..όχι με π. Μ !👍
Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ και μας διαβάζουν και άλλοι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι γράφουμε. Δεν πληκτρολογούμε ότι μας κατεβάσει η κούτρα μας. Δε βρισκόμαστε σε μια τετ α τετ συζήτηση που θα είχαμε την ευχέρεια να εκφραστούμε πιο ανοιχτά.
 
Χα χα πολύ το γενικεύεις Δημήτρη μου. Καινούργια εφεύρεση είναι το πλαστικό; :)
Με τα υπόλοιπα μαζί σου :)
.. Μαρία μου,έχεις δίκιο, οπότε να το θέσω πιο σωστά..όχι δεν είναι νέα εφεύρεση το πλαστικό, αλλά όπως πλέον υπάρχουν νέα κλασεως καλύτερα δοχεία αποθήκευσης τροφών για μας, από ότι πριν 10-20-30 χρόνια.. Βλέποντας τα συγκεκριμένα, θεώρησα πως ψάχνοντας μαζί σας ίσως καταλήγαμε πως.. Αξίζουν τον κόπο.

Χθες το βράδυ, για να συμπληρώσω, άνοιξα όλο το τσουβάλι σε ένα άσπρο σεντόνικαι απλά εντόπισα άλλα δύο τέτοια ζωίφια! 3 ζωίφια σε 10 κιλά τροφή..σιγά το πράγμα, θα μου πείτε και έχετε δίκιο! Σήμερα το πρωί μίλησα με τον αντιπρόσωπο που με προμήθευσε το σακί, ο οποιος μου είπε να μην πάρω τέτοια δοχεία αλλά να μοιράσω την τροφή σε καλά αεροστεγή δοχεία και μετά αποθήκευση στο ψυγείοκαι να μην ανησυχώ.. Δεν πρόκειτε να πάθουν τίποτα τα πουλιά.
 
καλά αεροστεγή δοχεία και μετά αποθήκευση στο ψυγείο,
Δημήτρη καταλαβαίνω την ανησυχία που σου προκάλεσε το περιστατικό αλλά τα δοχεία στην ψύξη του ψυγείου δεν είναι καλή λύση, γιατί η ψύξη έχει υγρασία και όχι ξηρή ατμόσφαιρα. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η θερμοκρασία αλλά και η ξηρότητα της ατμόσφαιρας για την σωστή διατήρηση των σπόρων.
Τώρα από κει και πέρα, το σταθμίζει καθένας μόνος του.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα, το ψυγείο μου που έχει σύστημα ελέγχου της υγρασίας και όμως ο καπνός που συντηρώ, καμιά φορά έχει υποψία μούχλας αν ξεχαστώ και δεν τον κουνήσω για πολλές μέρες.
 
Γνωρίζουμε όλοι πως τα "μαμούνια" δηλαδή η ψείρες των σπόρων υπάρχουν μέσα στο μείγμα... κι αν δεν έχει γίνει η σωστή επεξεργασία εμφανίζονται πάντα όταν οι συνθήκες τους το επιτρέψουν.
Ακόμη και στις περιπτώσεις με σχετικά μεγάλη "κατανάλωση", υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα.
Πρόσφατα έστειλα περίπου 15 κιλά σπόρους στις κότες φίλου εξ αιτίας τους.
Κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει, απλά με κάθε τρόπο προσπαθούμε να το περιορίσουμε ως φαινόμενο.
Ξηρό και δροσερό περιβάλλον είναι η καλύτερη λύση μια και αυτό αναστέλλει την δράση των εντόμων.
Επιπρόσθετα ένα καλό δοχείο που κλείνει πολύ καλά, (το αεροστεγώς χρησιμοποιείται ως δυνατότητα και όχι ως μέθοδος) δεν επιτρέπει τη συναλλαγή του αέρα μέσα στο μείγμα με τον αέρα του περιβάλλοντος που έχει αρκετά μεγάλη υγρασία, δημιουργώντας χρονική καθυστέρηση στην εμφάνιση τέτοιων παρασίτων.
 
ένα καλό δοχείο που κλείνει πολύ καλά, (το αεροστεγώς χρησιμοποιείται ως δυνατότητα και όχι ως μέθοδος) δεν επιτρέπει τη συναλλαγή του αέρα μέσα στο μείγμα με τον αέρα του περιβάλλοντος που έχει αρκετά μεγάλη υγρασία, δημιουργώντας χρονική καθυστέρηση στην εμφάνιση τέτοιων παρασίτων.
.. Ευχαριστούμε πολύ,Γιάννη!
 
Βρε παιδιά μην ξεχάσουμε και τ' όνομά μας.
Η υγρασία υπάρχει μέσα στον σπόρο. Ο σπόρος είναι ζωντανός οργανισμός, βλασταίνει και φυτρώνει εν δυνάμει.
Η επιπλέον υγρασία του περιβάλλοντος μπορεί να συντείνει και να επιταχύενι την δημιουργία προβλημάτων μούχλας, ανάπτυξης μαμουνακίων κτλ. αλλά δεν εξαρτάται μόνο από αυτό.
Αν κλείσουμε ερμητικά τους σπόρους σε μη αεριζόμενο δοχείο, αφού εμποδίζουμε την διαδικασία αναπνοής των σπόρων, θα εξαχθεί η δική τους υγρασία, δημιουργώντας αντίστοιχα προβλήματα. Ιδίως σε ένα υλικό όπως το πλαστικό, που επηρεάζεται πολύ από τις υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και θερμαίνεται ιδιαίτερα.
Τώρα αν έχουν εφευρεθεί ειδικά πλαστικά άλλων πιο σύγχρονων προδιαγραφών, τα βλέπουμε με στοιχεία.
 
Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ και μας διαβάζουν και άλλοι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι γράφουμε. Δεν πληκτρολογούμε ότι μας κατεβάσει η κούτρα μας. Δε βρισκόμαστε σε μια τετ α τετ συζήτηση που θα είχαμε την ευχέρεια να εκφραστούμε πιο ανοιχτά.
και να εχετε υποψιν σας οτι οι εταιρειες παντα παρακολουθουν το τι γραφεται και ποιες αναφορες γινονται σε αυτες. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλες φορες βελτιωνουν τα προιοντα τους σε καποια σημεια που εχει αναφερθει διαδικτυακα "οτι πονανε" Δημητρη επειδη εμεις θα βρισκομαστε και απο κοντα, θυμισε μου να σου πω τι επαθα πριν δυο χρονια απο τον αντιπροσωπο εταιρεις εξωλεμβιων μηχανων για κατι που ειχα γραψει σε φορουμ με φουσκωτα σκαφη http://www.fouskoto1.gr/fouskotoforum/. Διακρινω την καψα (για να μην πω αλλη λεξη) που εχεις για να μαθεις κτλ, αναγνωριζω τον εαυτο μου σε σενα πριν μερικα χρονια οπως λειτουργουσα αλλα παιδια θελει πολυ προσοχη στο τι γραφουμε δημοσια
 
και να εχετε υποψιν σας οτι οι εταιρειες παντα παρακολουθουν το τι γραφεται και ποιες αναφορες γινονται σε αυτες.
Σίγουρα και αλίμονο αν δεν το κάνουν.
Όμως ασχέτως αυτού, νομίζω πως το να τοποθετηθείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάνοντας την κριτική σου σε ένα προϊόν που δεν σε άφησε ικανοποιημένο, αφορά κατ' αρχήν την προσωπική σου ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν γίνεται επιπόλαια να εκτοξεύει καθένας δυσφημιστικές αναφορές.
Εννοείται πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι και σαφείς, χωρίς εμπάθεια.
Προσωπικά πχ άλλαξα την versele laga που χρησιμοποιούσα κατ' εξοχήν, γιατί είχε μεγάλη ποσότητα κατάλοιπων σκόνης και το είπα τότε.
Συνέχισα με quiko η οποία μέχρι στιγμής μου φαίνεται η καλύτερη και με μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων αλλά είναι ακριβή συν ότι δεν φέρνει μεγάλες συσκευασίες, οπότε μου ανεβάζει πολύ το κοστολόγιο, οπότε τώρα χρησιμοποιώ την deli nature, έχει ελάχιστη σκόνη (άλλοτε ναι και άλλο όχι), έχει καλή αποδοχή, αλλά είναι η μέρα με την νύχτα από άποψη τιμής.
Τι έχω να φοβηθώ που τα ανέφερα; Οι εταιρείες ξέρουν αν αυτά που λέω ισχύουν ή όχι. Κατά καιρούς τις φέρνω πάλι όλες βόλτα, γιατί το γνωρίζω κι εγώ ότι αλλάζουν και βελτιώνονται ή χειροτερεύουν.
 
Πολυ καλα κανεις απλα επειδη το θεμα μας ειναι τα δοχεια αποθηκευσης δεν θεωρω σκοπιμο να αναφερω στο θεμα αυτο ποια εταιρεια εχει ελαχιστη εως καθολου βλαστικοτητα στους σπορους. Ειναι off topic . Μου αρεσε πολυ η τοποθετηση σου σε αντιθεση με του "ατρομητου, χωρις φοβο" Δημητρη που θεωρω οτι εμμεσως με θιγει εμενα τον "χεστη".

με αυτα και με αυτα ριξαμε 5-6 μηνυματα off-topic σε αυτο το πολυ ενδιαφερων θεμα και το καναμε σαλατα.
 
Back
Top