Διατροφή Δοχεία αποθήκευσης τροφών των πουλιών

νομίζω πως το να τοποθετηθείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κάνοντας την κριτική σου σε ένα προϊόν που δεν σε άφησε ικανοποιημένο, αφορά κατ' αρχήν την προσωπική σου ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Προσωπικά πχ άλλαξα την versele laga που χρησιμοποιούσα κατ' εξοχήν, γιατί είχε μεγάλη ποσότητα κατάλοιπων σκόνης και το είπα τότε.
.. Πάρα πολύ σωστά! Οπως λέμε ''τα καλά'' των όποιων προιόντων χρησιμοποιούμε ο καθένας μας στην εκτροφή του.. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην λέμε και ''τα άσχημα'', φοβούμενοι μη μας χτυπήσουν το κουδούνι; 😎
.. Αν είναι έτσι, να σταματήσουμε τις όποιες αναφορές σε κάθε είδους προιόν.. Ας μιλάμε γενικά και αόριστα!😱

.. Τέλος πάντων,το θέμα μας ήταν τα δοχεία αποθήκευσης τροφών που κυκλοφορούν στην αγορά, άνοιξα το θέμα με σκοπό μέσα από την κουβέντα να δω/δούμε αν αξίζει τελικά μια τέτοια αγορά, από την κουβέντα μεταξύ μας αλλά και από πληροφορίες που συνέλεξα από ανθρώπους που τα εμπορεύονται,κάνουν για όλες τις τροφές εκτός των σπορικών, οπότε.. καταλήξαμε κάπου και αυτό έχει σημασία τόσο για μένα όσο και για όποιον πιθανόν να σκέφτηκε να κινηθεί στην αγορά πλαστικών προιόντων.👍

σας ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχατε!

θεωρω οτι εμμεσως με θιγει εμενα τον "χεστη".
.. Προς θεού, αγαπητέ Παναγιώτη! το ξέρεις πολύ καλά πως δεν είχα τέτοια πρόθεση! απλά δεν μπορώ να καταλάβω ή ακόμη και να δεχτώ στο μυαλό μου, αν το θέλεις, γιατί να γράφουμε μόνο τα καλά ενός προιόντος, που αν το δούμε και από άλλη οπτική γωνιά τους κάνουμε και διαφήμιση και όχι και τα άσχημα, αν όντως παρατηρήσαμε κάτι;
..σίγουρα δεν ήταν σχόλιο επί προσωπικού, Παναγιώτηκαι αν το πήρες έτσι..συγνώμη!🙁
δεν είμαι ''ατρόμητος'' όπως γράφεις.. Οπαδός της γνώσης και της αλήθειας είμαι,όποια κι αν είναι αυτή. Ναι.. Θέλω να ξέρωκαι μεταφέρω ότι γνωρίζω και σε φίλους.. Καλό είναι, κακό δεν είναι!


( τέλος πάντων..''το πήρε και το σήκωσε'' και αυτό το θέμα!)
 
Η γνώμη μου είναι οτι απο την στιγμή που βάζω το χέρι στην τσέπη μου και πληρώνω όσα μου ζητάνε για κάποιο προϊόν, έχω την δυνατότητα να κάνω την οποιαδήποτε κρίση για την χρήση αυτού που πλήρωσα. Αρκεί να γράφω τα πραγματικά περιστατικά, τις παρατηρήσεις μου σαν εκτροφέας και όχι ασαφείς κατηγορίες και υπονοούμενα για την ποιότητα του κάθε προϊόντος ή γενικότητες για την όλη παρουσία μιας εταιρείας. Μάλιστα αυτό δικαιούνται να το κάνουν ΟΛΟΙ . Ανεξάρτητα αν είναι μεγάλοι ή μικροί καταναλωτές, αν είναι παλαιοί ή νέοι εκτροφείς. Βέβαια η γνώμη καθ' ενός βαραίνει αναλόγως.
 
Νομίζω πως από την έως τώρα συζήτηση βγήκαν καλά συμπεράσματα που θα ήθελα @Dimitris.P αν μπορείς να τα συμμαζέψεις για να είναι ευπρόσιτα στους αναγνώστες...
Εγώ θυμάμαι κάποια για να σε διευκολύνω...ως προστεθούν και τα υπόλοιπα... ή να διορθωθούν τα κακώς από μένα κείμενα.
  1. Πρώτη λύση είναι ο καλός υπολογισμός της ποσότητας μείγματος ώστε να μην παραμένει για περισσότερο από 30-40 μέρες αδιάθετη και εκτεθειμένη.
  2. Παραμονή του μείγματος στη συσκευασία του ή σε κάποιο δοχείο σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον τοποθετώντας φυσικά εντομοαπωθητικά όπως τα φύλλα δάφνης.
  3. Όχι τοποθέτηση του μείγματος σπόρων στο ψυγείο.
off
δεν καταλαβαίνω γιατί να μην λέμε και ''τα άσχημα'', φοβούμενοι μη μας χτυπήσουν το κουδούνι;
Όποιος γράφει την αλήθεια δεν πρέπει να φοβάται τίποτε, ειδικά να κάθε παρατήρηση την έχει χρυσοπληρώσει.
Γράφω τη γνώμη μου για όλα όσα γνωρίζω, απαντώ μόνο όπου μπορώ να βοηθήσω, έχοντας στο avatar το ονοματεπώνυμό μου.
Αν κάποιοι θεωρούν οτι κατηγορώ εσφαλμένα τα προϊόντα τους, οτι θίγονται, οτι τους διαβάλλω, οτι τους προσβάλω κλπ, ας κινηθούν όπως κρίνουν.
 
Νομίζω πως από την έως τώρα συζήτηση βγήκαν καλά συμπεράσματα που θα ήθελα @Dimitris.P αν μπορείς να τα συμμαζέψεις για να είναι ευπρόσιτα στους αναγνώστες...

- Η γνώμη καθ' ενός συμμετέχοντος στο φόρουμ είναι αυτόνομη και δεν επιδέχεται αθροίσεις. Τα τελικά συμπεράσματα είναι επιλογή του καθ' ενός ανάλογα με το δικό του πεδίο γνώσης, εμπειρίας και σωστού "ζυγίσματος" των απαντήσεων. Π.χ Εγώ προτείνω παραμονή στις συσκευασίες, ο Δημήτρης πλαστικά τροφίμων, ο άλλος/η ψυγείο, κάποιος άλλος κατάψυξη, κλπ., πράγματα ανόμοια που δεν αθροίζονται παρά ΜΟΝΟΝ αξιολογούνται.
Αρα αυτό που προτείνεις, ο Δημήτρης θα μπορούσε να το κάνει όχι εδώ, αλλά σε ένα άρθρο του με το ίδιο τίτλο.
 
. Έχεις δίκιο,Γιάννη!
Το θέμα μας ήταν ''πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφών: κάνουν ή όχι για τους σπόρους; ''
.. Ανακεφαλαίωση..
  • Καλός υπολογισμός της ποσότητας μείγματος,ώστε να μην παραμένει για περισσότερο από 30-40 μέρες αδιάθετη και εκτεθειμένη.
  • Παραμονή του μείγματος στη συσκευασία του ή σε κάποιο δοχείο(ΌΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ) σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον,τοποθετώντας φυσικά εντομοαπωθητικά όπως τα φύλλα δάφνης.
  • Όχι τοποθέτηση του μείγματος σπόρων στο ψυγείο. Και προσθέτω επίσης, αφού ρωτήθηκαν και άνθρωποι που τα εμπορεύονται,ζητώντας την ειλικρινήκαι τίποτε περισσότερο, κατάθεση της άποψής τους..
  • μη κατάλληλα τα οποιαδήποτε πλαστικά δοχεία για την φύλαξη των σπόρων.
 
Back
Top