Γενικά Είμαι ο Ιγκόρ και είμαι καλά!

Να τον χαίρεσαι Ιάσονα, 👍είναι πανέμορφο πουλάκι και προέρχεται, από πολύ καλό σπίτι!:D
χτες έμαθα ότι είναι ένας μικρός αδερφός του Ρόμπυ 🙂
 
Παιδιά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί νομίζω βρήκαμε συμβθβαστικη λύση με τον Ιγκόρ! Όπως σας είχα πει ο μπομπος χάλαγε τον κόσμο με ουρλιαχτά όταν έφευγα από το δωμάτιο κάτι που δεν ήταν ότι καλύτερο λόγω εργασίας.
Η λύση ήταν απλή, απλά κάλυψα την πλευρά του κλουβιού που πριν είχα ανοιχτή, επίσης όταν αρχίζει πάλι και ουρλιάζει του κλείνω ελάχιστα το πατζουρι και ηρεμεί.
Το πρόγραμμα του μέχρι τώρα είναι ξύπνημα στις 7 και πρωινές πτήσεις-χάδια. Στις 4 που γυρνάω από την δουλειά μέχρι τις 8 που πάει για νάνι είναι πάλι εκτός κλουβιού εκτός κι αν φύγω για κάποιον καφέ ή δουλειά (μάξιμουμ 2 ώρες).
Τέλος του πήρα ανοξείδωτες ταιστρες που μπαίνουν ψηλά στο κλουβί και τρώει κανονικά!
 

Συνημμένα

  • IMG_20181023_160534-744x992.webp
    IMG_20181023_160534-744x992.webp
    50,5 KB · Προβολές: 35
ο μπομπος χάλαγε τον κόσμο με ουρλιαχτά
Αν μένεις μόνος, είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα όταν έφευγα για δουλειά και το έλυσα κάπως όπως εσύ.
Κλείνω το στορ, ανάβω το φως (τεχνητός φωτισμός), βάζω στο youtube βίντεο με χαλαρωτική μουσική για πουλιά (βρήκα ένα που κρατάει 10 ώρες) σε χαμηλή ένταση, σκεπάζω 2 πλευρές του κλουβιού (αυτή που βλέπει τοίχο και μία ακόμα) και βάζω και έναν καθαριστή αέρα που έχω στο χαμηλό (λευκός θόρυβος). Από τη 2η φορά άρχισε να καταλαβαίνει ότι όποτε συμβαίνει αυτό, θα μείνει μόνος και δεν κράζει καθόλου (επιβεβαιωμένο και από μένα και από τη γειτόνισσα:D).

Πολύ ωραίο κλουβί!
 
Φυσικα και δεν ειναι καλυμμενο απο ολες τις πλευρες, η μπροστα ειναι ανοιχτη με θεα εξω απ οτο παραθυρο.

Βεβαια τις τελευταιες δυο μερες βλεπω οτι ακομα κι αν αφησω δυο πλευρες ανοιχτες μου φωναζει οταν βγαινω εκτος δωματιου αλλα μετα απο μισο λεπτο σταματαει. Αρα απο αυριο θα του εχω δυο πλευρες ανοιχτες.

Η συμβιωση εως τωρα ειναι τελεια αν εξαιρεσουμε το οτι δεν αγγιζει πελλετς και λαχανικα/φρουτα (εκτος απο προχθες που τσιμπολογησε λιγο μπροκολο) κι οτι εχει εξελιχθει σε velcro bird μιας και δεν δεχεται να καθισει πουθενα αλλου εκτος απο τον ωμο και το κεφαλι μου.

Οριστε και δυο σημερινες φωτο!
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    82 KB · Προβολές: 34
  • 2.webp
    2.webp
    80,7 KB · Προβολές: 34
Ασε εχει βγει ντιβα ο μπομπος και ποζαρει μονος του!

Επισης σημερα σε ανυποπτη στιγμη ξεκινησε το κελαηδημα και την μουρμουρα!
Ωτοασπίδες δε πήρες ακόμα;Θα σου χρειαστουν. Ακουσε με
😀
Κουκλάκι το έβγαλες στις φώτο και δείχνει να προσαρμόζεται σιγά σιγα...όλα θα έρθουν με το καιρό. Και τα φρουτάκια του θα φάει και τα λαχανικά του και όλα... Εσύ συνεχίζεις να προσφέρεις και κάποια στιγμή θα αρχίσει να τα τρώει ξανα.
 
Παντως πρεπει να τον εχετε αναθρεψει με τις συμβουλες του Ζαμπουνη. Οταν ειναι στο κλουβι ειναι κυριος, οταν ανοιγει το πορτακι ψιλοξεσαλωνει. Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν δεχεται να τον βαλω να κατσει πουθενα αλλου παρα μονο στον ωμο μου, αντε και το πολυ πολυ στην πλατη της καρεκλας μου, αλλα για πανω στο γραφειο ουτε λογος.
 
Παντως πρεπει να τον εχετε αναθρεψει με τις συμβουλες του Ζαμπουνη. Οταν ειναι στο κλουβι ειναι κυριος, οταν ανοιγει το πορτακι ψιλοξεσαλωνει. Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν δεχεται να τον βαλω να κατσει πουθενα αλλου παρα μονο στον ωμο μου, αντε και το πολυ πολυ στην πλατη της καρεκλας μου, αλλα για πανω στο γραφειο ουτε λογος.
Όπου θέλεις να τον αφήνεις θα πρέπει να υπάρχει και λόγος να μείνει... Οπότε του δίνεις κάποια δραστηριότητα.
Θα σου πω το πιο απλό... Πάνω στο γραφειο που θα τον βάλεις στρώσε μια πετσέτα(γιατί το λείο τραπέζι μπορεί να το τρομάζει) και δώσε του μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι του καφέ, θα δεις πόση ώρα θα ασχολείται.
Εσύ είσαι η πηγή της αλληλεπίδρασης...χάδια, φροντίδα, ομιλία κλπ οπότε και όλος του ο κόσμος. Ένα σταντακι θα σας βόλευε πολύ για να μένει μακριά ή κόντα σου στο γραφείο αλλά όχι επάνω σου.
 
Back
Top